Gids voor babyzwemmen: lessen en tips voor een slimme start

Inhoudsopgave:

Gids voor babyzwemmen: lessen en tips voor een slimme start
Gids voor babyzwemmen: lessen en tips voor een slimme start
Anonim
Moeder leert baby hoe hij in het zwembad moet drijven
Moeder leert baby hoe hij in het zwembad moet drijven

Babyzwemlessen zijn een geweldige optie voor ouders die willen dat hun kinderen op jonge leeftijd leren zwemmen. Als u denkt dat zwemlessen voor baby's iets voor u zijn, of liever een zwembaan, weet dan wanneer en hoe u met het leerproces moet beginnen en welke verschillende soorten zwemprogramma's uw kleintje te bieden hebben.

Waterveiligheid is essentieel

Als je een kleintje op de wereld verwelkomt, zijn er plotseling veel basissen die je moet bestrijken. Jij bent nu verantwoordelijk om ze alles te leren wat er te weten v alt terwijl ze opgroeien, en om ze te beschermen tegen talloze gevaren. Het is zeker een hele klus, en veel ouders zijn van mening dat het starten van zwemlessen op jonge leeftijd minstens één eng ding van de lijst zal afvinken: verdrinken. Op deze manier een kind verliezen is niet iets waar ouders aan willen denken, en de gevaren zijn heel reëel. De CDC schat dat jaarlijks zo'n 3.536 kinderen verdrinken, en één op de vijf van deze sterfgevallen wordt toegeschreven aan kinderen onder de 14 jaar. Het kennen van deze zenuwslopende statistieken leidt er vaak toe dat ouders zich gaan verdiepen in babyzwemlessen.

Terwijl sommige ouders zich richten op zwemlessen voor baby's in de hoop dat kinderen veiliger zullen blijven in het geval van een noodsituatie in het water, gaan anderen het water op vanwege de ruime voordelen die blootstelling aan het water heeft voor jonge baby's.

De voordelen van vroeg beginnen met zwemlessen

Het voor de hand liggende voordeel van vroeg beginnen met zwemlessen is dat je peuters aan het water kunt laten wennen en een aantal veiligheidsbeginselen kunt leren. Dat gezegd hebbende, er is GEEN vervanging voor de altijd waakzame ogen van een verzorger als het om kinderen en water gaat. Babyzwemlessen leren kleintjes niet alleen een paar belangrijke vaardigheden die hen waardevolle momenten kunnen opleveren bij een noodgeval of ongeval, maar bieden ook voordelen die verder gaan dan alleen veiligheid.

Zwemmen verbetert de cognitie

Als jonge kinderen activiteiten ondernemen die hen aanmoedigen een actie met beide kanten van hun lichaam uit te voeren, zoals zwemmen, groeien hun hersenen! Deze aangrijping van beide zijden van het lichaam wordt kruispatroonbeweging genoemd. Cross-patroonbewegingen bevorderen de groei van het corpus callosum, en dergelijke mentale activiteit kan leiden tot betere leesvaardigheden, taalontwikkeling, academisch leren en succes op de weg.

Zwemmen schept vertrouwen

Het opvoeden van zelfverzekerde en capabele kinderen is een van de belangrijkste doelen van ouders overal ter wereld, en het volgen van zwemlessen vanaf jonge leeftijd kan uw baby later in zijn leven een boost aan zelfvertrouwen geven. Veel zwemlessen voor baby's omvatten muziek, positieve interactie, huid-op-huidcontact en andere activiteiten waardoor baby's zich veilig, geborgen en gelukkig voelen terwijl ze leren in het water te zijn. Hoewel ze misschien wat zwemvaardigheden ontwikkelen, leren ze ook om te vertrouwen en te gedijen in een groepsomgeving. In een onderzoek werd gekeken naar jonge kinderen en hun vermogen om zich aan te passen en zich zelfverzekerd te voelen in verschillende omgevingen. De onderzoeksresultaten benadrukten het feit dat de kinderen die kinderzwemlessen hadden gevolgd, doorgaans meer aanpassingsvermogen, zelfvertrouwen en bewustzijn vertoonden dan degenen die in de afgelopen jaren niet eerder zwemlessen hadden gevolgd.

Zwemmen bouwt betere en grotere spieren op

Veel ouders zijn zich ervan bewust dat ze de kleintjes een handje moeten helpen als het gaat om het helpen van baby's bij het opbouwen van spieren. Moeders en vaders moedigen baby's aan om hun nek te versterken tijdens de buiktijd en hun kleine handjes vast te houden terwijl ze rondwaggelen terwijl ze leren lopen. Zwemmen is een geweldige training voor mensen van alle leeftijden, inclusief baby's. De bewegingen die het lichaam in het water uitvoert, bevorderen zowel de spiergroei als de gewrichtsontwikkeling. Al die minuten in het zwembad helpen het hart, de longen en de bloedvaten van uw baby te versterken.

Zwemlessen verbeteren de band tussen ouder en baby

Een babyjongen van negen maanden tijdens zijn eerste zwemles
Een babyjongen van negen maanden tijdens zijn eerste zwemles

Veel zwemlessen voor baby's bevorderen de één-op-één-binding en gelukkige interacties tussen baby's en de volwassenen die met hen in het water zijn. Elke keer dat u zich uitsluitend op uw kind kunt concentreren, zal een nuttige en waardevolle ervaring zijn. Gebruik uw babyzwemles om voldoende oogcontact met uw kind te maken, momenten voor huid-op-huid interactie te creëren en spraak, glimlachen en momenten van verbondenheid te introduceren. Onderzoek wijst er sterk op dat baby's die al vroeg een band met hun ouders opbouwen, baat hebben bij betere resultaten op het gebied van de geestelijke gezondheid.

Wanneer moeten de babyzwemlessen beginnen?

Dus wanneer beginnen de babyzwemlessen precies? Deze beslissing ligt grotendeels bij de ouders. Veel deskundigen zijn het erover eens dat een leeftijd van zes maanden een goed moment is om baby's kennis te laten maken met het water. De reden voor de vroege watereducatie is dat baby's rond de leeftijd van acht maanden angst beginnen te ontwikkelen. Als baby's al zijn ondergedompeld in zwemlessen tegen de tijd dat angst een aspect van hun wezen wordt, zullen ze minder snel bang zijn voor watergerelateerde activiteiten. Kortom, wees de bange mensen een stap voor.

Zal jouw baby zwemmen zoals Michael Phelps voordat hij vakkundig over de keukenvloer kan kruipen? Nee. Waarschijnlijk niet. Het doel van de kinderzwemlessen is niet om te beginnen met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Het doel is eerder om comfort in het water te creëren en om op jonge leeftijd basisvaardigheden op het gebied van water aan te leren.

Zes maanden klinkt misschien te vroeg om te overwegen om naar het zwembad te gaan. Dat is ook oké. De American Academy of Pediatrics (AAP) suggereert dat de leeftijd van één jaar een veilige leeftijd is voor baby's om met zwemlessen te beginnen.

De beste omgeving voor zwemlessen kiezen

Water is overal, en je zou kunnen denken dat zwemlessen voor jonge kinderen in elke omgeving kunnen plaatsvinden. Dit kan een acceptabele aanpak zijn voor oudere kinderen (de meesten van ons hebben waarschijnlijk geleerd hoe ze moeten blijven drijven in een meer dichtbij huis), maar als het om jonge baby's gaat, wil je de lessen op een geschikte plek houden.

Volg alleen babyzwemlessen in een zwembad, bij voorkeur een zwembad dat gespecialiseerd is in lessen en de veiligheid en instructie van baby's. Kies programma's met lessen van dertig minuten of minder. Meer dan dat zou kunnen resulteren in chagrijnige, kille peuters die zijn afgesloten van water in plaats van erin op hun gemak te worden gesteld. Bovendien is de watertemperatuur zeker van belang. Baby's verliezen vrij snel warmte, dus elk zwembad waarin je je lieveling onderdompelt, moet warm zijn, bij voorkeur rond de tachtig graden.

Verschillende benaderingen van kinderzwemlessen

Een groep moeders met hun jonge kinderen in een kinderzwemles
Een groep moeders met hun jonge kinderen in een kinderzwemles

Als het gaat om zwemlessen voor baby's, zullen ouders waarschijnlijk kiezen uit lessen die zijn gebaseerd op veiligheid en ongevallenpreventie, of uit op plezier gebaseerde bindingservaringen. Het is belangrijk om te onthouden dat elke les de twee benaderingen kan combineren, maar zorg ervoor dat je een zwemles kiest die aansluit bij de voordelen die je zoekt.

ISR Zwemlessen

ISR of Infant Swimming Resource Self-Rescue-lessen zijn bedoeld om peuters vanaf zes maanden te leren hoe ze moeten blijven drijven als ze ooit in het water vallen. In plaats van jongeren te onderwijzen over verschillende slagen en ademhalingstechnieken (een algemene nadruk van zwemlessen gericht op oudere kinderen), wil ISR peuters de vaardigheden geven om in het water te blijven drijven totdat er hulp arriveert. De lessen zijn vaak van korte duur, worden altijd één-op-één gegeven, zijn gemaakt om noodsituaties in het echte leven na te bootsen en bouwen voort op de ontwikkeling, waarbij rekening wordt gehouden met factoren als de basisvaardigheden, de leeftijd en de leerstijl van het kind. Veel ouders zijn van mening dat het geven van dit onderwijs aan hun kleintje een andere manier is om hen in geval van nood veilig te houden. Toch zijn andere ouders daar niet zo zeker van. Velen denken dat de praktijk van ISR-lessen grenst aan buitensporig en traumatiserend. Of ze wel of niet voor ISR kiezen, is een geheel persoonlijke keuze voor ouders.

Zwemlessen voor ouders en peuters

Zwemlessen voor ouders en peuters zijn vaak te vinden bij de meeste plaatselijke gezondheidsclubs, gemeenschappelijke zwembaden en aquatische centra. Ze worden normaal gesproken geleid door een instructeur en er zijn meerdere kinderen per klas. Hier worden enkele basisvaardigheden geïntroduceerd, zoals het onderdompelen van het lichaam en het gezicht van een kind in het water, maar de nadruk ligt niet op het reageren op noodsituaties. In plaats daarvan zijn deze lessen erop gericht een verbinding tot stand te brengen tussen de baby's en de verzorgers die hen in het water begeleiden. Leuke spelletjes, glimlachen en veel sociale interactie zijn inbegrepen in de typische ouder-en-peuterlessen, terwijl kinderen gewend raken aan water en nieuwe mensen en situaties.

Tips om uw baby klaar te maken om te zwemmen

Ongeacht wanneer u met babyzwemlessen begint of welk type les u kiest, onderneem stappen om de ervaring zo plezierig en nuttig mogelijk te maken voor u en uw kind.

  • Kom vroeg naar de les. Een baby voorbereiden op de zwemles kost meer tijd dan je zou denken.
  • Niet eten en zwemmen. De enige drijvende voorwerpen die je in het zwembad wilt hebben zijn baby's, niet de inhoud van kleine buikjes.
  • Haal uw ogen nooit van uw kind af. Ook al zitten ze in de 'klas', jij bent 100 procent verantwoordelijk voor hun veiligheid.
  • Creëer kalmte. Als u kalm bent, zal uw kind waarschijnlijk ook kalm zijn. Stimuleer een ruimte van vrede en veiligheid.
  • Lees de signalen van je baby. Als ze extra chagrijnig of moe zijn of er gewoon niet goed uitzien, overweeg dan om de les eerder te beëindigen of een sessie over te slaan.

Begrijp de grenzen van zwemlessen

Zwemlessen voor baby's kunnen ervoor zorgen dat ouders zich meer op hun gemak voelen in het water, omdat ze gewapend zijn met het inzicht dat hun baby 'misschien' beter kan blijven drijven als zich een noodsituatie voordoet. Het is belangrijk op te merken dat babyzwemlessen nooit volledige veiligheid kunnen garanderen. Er zijn eenvoudigweg geen vervangingen voor een slimme verzorger die de hele duur van het waterspelen een baby in zijn armen heeft. Houd uw ogen nooit van een peuter af als er stilstaand water in de buurt is, of het nu de waarde van een oceaan is of een paar centimeter vloeistof. Hoewel babyzwemlessen een prachtige aanvulling zijn op de aquakennisbasis van uw peuter, moet u altijd eerst op uzelf vertrouwen als het om veiligheid gaat.

Aanbevolen: