Hoe u een dierenredding start met een stapsgewijze handleiding

Inhoudsopgave:

Hoe u een dierenredding start met een stapsgewijze handleiding
Hoe u een dierenredding start met een stapsgewijze handleiding
Anonim
Vrouwenvrijwilliger bij dierenasiel die kat aait
Vrouwenvrijwilliger bij dierenasiel die kat aait

Het starten van een dierenopvang is een droom voor veel mensen die van huisdieren houden en een verschil willen maken. De realiteit van het runnen van een dierenredding kan veel overweldigender en moeilijker zijn dan de aanvankelijke droom, dus het is belangrijk om de tijd te nemen, je onderzoek te doen en de stappen te plannen die nodig zijn om een reddingsactie te starten.

1. Bepaal welk type dierenredding het zal zijn

Sommige dierenreddingsacties nemen verschillende soorten huisdieren op, terwijl andere zich met één specifiek ras of soort bezighouden. Het is beter om je focus in het begin beperkt te houden en te werken met dieren waar je echt kennis van hebt. Een fout die enthousiaste reddingswerkers vaak maken, is ingrijpen en een reddingsactie starten als ze echt niet veel kennis en geschiedenis hebben van het door hen gekozen ras of soort. Zorg ervoor dat u hun verrijkings- en bewegingsbehoeften, gedrag, dieet en meer begrijpt voordat u verder gaat. Zoek, naast voorlichting over het door u gekozen dier, andere reddingsacties in het hele land die met deze soort of ras(sen) werken en vraag om met hen te praten over hun ervaringen. Ze kunnen je waardevol advies geven over dingen die ze graag hadden geweten voordat ze begonnen, en hoe je je eigen reddingsactie op de juiste manier kunt starten.

2. Waar ga je de dieren huisvesten?

Je volgende stap is uitzoeken waar je de dieren gaat houden die een huis nodig hebben.

Pitbull in kooi bij dierenasiel
Pitbull in kooi bij dierenasiel
  • Als je kleinere huisdieren redt, zoals chinchilla's of reptielen, kun je ze misschien in je eigen huis houden.
  • Grotere huisdieren zoals honden, katten en paarden hebben meestal een opvangcentrum of pleeggezinnen nodig.
  • In sommige gevallen kunt u mogelijk samenwerken met een plaatselijke dierenarts of internaat om ruimte te huren voor dieren die u wilt redden.

Zorg ervoor dat u altijd uw huisvestingsplan gereed heeft voordat u dieren in huis neemt, en accepteer alleen dieren waar u echt ruimte voor heeft. Nieuwere reddingsacties kunnen snel overweldigd raken door dieren waar ze onmogelijk voor kunnen zorgen, omdat ze er te veel meenemen en moeite hebben om nee te zeggen.

3. Onderzoek lokale regelgeving

Wat zijn de plaatselijke voorschriften van de stad, de provincie en de staat waar u zich aan moet houden?

  • Op sommige locaties kunnen ze tamelijk laks zijn, terwijl op andere locaties speciale vergunningen nodig zijn om een reddingsoperatie uit te voeren.
  • Veel lokale gemeenten hebben ook limietwetten die slechts een bepaald aantal dieren in een huis toestaan, waardoor mensen mogelijk niet veel pleegouders voor je in huis kunnen nemen. Controleer wat de regelgeving is en of er speciale mazen in de wet zijn voor mensen die een huisdierhuis proberen te vinden.
  • Je moet ook de regelgeving met betrekking tot rassen en soorten onderzoeken, aangezien je mogelijk werkt met honden die vallen onder de rasspecifieke wetgeving (BSL) of met reptielen en exoten die in jouw regio niet legaal zijn.
  • Er zijn ook bestemmingsregels waarvan u mogelijk op de hoogte moet zijn en die van invloed kunnen zijn op uw redding.

4. Hoe gaat u uw redding financieren?

Het redden en verzorgen van dieren kost veel geld. Soms houden nieuwe reddingsacties niet rekening met alle mogelijke kosten, zoals:

Vrijwilliger bij dierenasiel met een geredde kat
Vrijwilliger bij dierenasiel met een geredde kat
  • Je moet zorgen voor voedsel, speelgoed, beddengoed, kooien, trainingsapparatuur en meer voor de dieren.
  • Veterinaire rekeningen kunnen enorme kosten met zich meebrengen voor reddingsacties, waardoor uw bankrekening snel leeg kan raken. U kunt een relatie opbouwen met een dierenarts om over een korting te onderhandelen, maar u moet nog steeds verwachten dat u veel geld nodig heeft voor routinematige zorg en spoedeisende zorg.
  • De marketingkosten omvatten een domein en hosting voor een website, het printen van flyers om reclame te maken voor uw dieren, en sommige reddingsacties laten t-shirts drukken voor hun vrijwilligers.
  • Juridische kosten omvatten het indienen van uw 501c3-papierwerk, de kosten van een advocaat en andere federale, staats- en lokale indieningen.
  • De transportkosten omvatten benzine, voertuigonderhoud en verzekering.
  • Je hebt een aansprakelijkheidsverzekering nodig voor je redding, evenals mogelijk een speciale evenementenverzekering voor adoptiedagen.

Fondsenwerving en subsidies

De meeste reddingsacties vragen om donaties om hun kosten te dekken, maar realiseren zich dat dit veel werk is. U moet een plan hebben over hoe u dit gaat doen en een 'plan B' voor hoe u de zorg voor de dieren kunt financieren als de verwachte fondsenwerving mislukt. Er zijn organisaties die subsidies verstrekken, maar je hebt iemand nodig die de subsidieaanvragen voor je kan voorbereiden als je niet weet hoe, en succes is niet gegarandeerd omdat er veel concurrentie is voor deze fondsen. Enkele plaatsen waar u terecht kunt voor subsidiefondsen zijn:

Hamster in een kooi
Hamster in een kooi
  • De Association for Animal Welfare Advancement en RedRover hebben subsidievermeldingen op hun websites.
  • De Doris Day Animal Foundation verstrekt subsidies voor dierenreddingsacties, vooral voor dieren die met oudere huisdieren werken.
  • Petco heeft een stichting, evenals PetSmart Charities, die subsidies verstrekt voor reddingsacties en onderkomens.
  • Bissell verstrekt subsidies via haar huisdierenstichting.
  • De ASPCA verstrekt subsidies aan opvangcentra voor specifieke projecten en anti-wreedheidsprogramma's.
  • Maddie's Fund en de American Humane Association hebben financieringsprogramma's voor opvangcentra, reddingsacties en reddingscoalities voor gemeenschapsdieren.
  • De CharityPaws-website bevat een lijst van meer dan 50 organisaties die subsidies aanbieden voor dierenredding en opvangcentra.

Financiële procedures

Naast het bepalen hoe je geld krijgt om de kosten van je redding te betalen, moet je ook beslissen hoe je de financiën van je redding gaat beheren. Dit betekent het opzetten van boekhoudprocedures en idealiter het gebruik van software zoals Quickbooks, die dit voor u gemakkelijker kunnen maken. Als u helemaal niet weet hoe u met financiële zaken moet omgaan, doet u er verstandig aan om een accountant en een professionele boekhouder te raadplegen om u te helpen, hetzij tegen een vergoeding, of misschien vindt u iemand die bereid is zich vrijwillig voor hun diensten aan te bieden.

5. Wie zal met u samenwerken?

Het is bijna onmogelijk om een reddingsactie, zelfs een kleine, zelf uit te voeren. Dit betekent dat je vrijwilligers moet werven om te helpen met het verzorgen van dieren, het verzorgen van transport, het interviewen van potentiële adoptanten, het bijwonen van adoptiebeurzen, het updaten van je website en sociale media en nog veel meer. Naast deze vrijwilligers is het van cruciaal belang voor uw succes om een netwerk van mensen in uw gemeenschap te hebben om mee samen te werken.

Vrouwendierenarts met papegaai op haar schouder
Vrouwendierenarts met papegaai op haar schouder
  • Het is op zijn minst een must om een sterke relatie te hebben met een dierenkliniek en met het plaatselijke personeel van de dierenbescherming en het openbare asiel.
  • Als u met honden of katten werkt, moet u ook relaties opbouwen met gekwalificeerde trainers en gedragsconsulenten die u kunnen helpen bij het aanpakken van problemen die zich ontwikkelen terwijl de dieren onder uw hoede zijn, en ook wanneer ze in de problemen komen. een adoptiehuis.
  • Netwerken met lokale huisdierprofessionals kan helpen om adoptanten en donoren naar uw groep te leiden. Potentiële professionals om mee samen te werken zijn onder meer trimmers, personeel van dierenwinkels, dierenoppassers en hondenuitlaters. Als je met exoten werkt, moet je netwerken met een lokale herpetologische vereniging of dierentuin onderzoeken. Lokale bedrijven zijn ook een goed doelwit om te netwerken, omdat ze u kunnen voorzien van donaties, plaatsen om adoptiedagen te houden en door het bedrijf gesponsorde vrijwilligers.
  • Denk ook aan vrijwilligers met speciale vaardigheden die je nodig hebt. Maak een lijst van alle vaardigheden die je nodig hebt en bedenk dan wie je kent die die rol kan vervullen of wie je in de gemeenschap moet vinden om die rol te vervullen. Enkele voorbeelden van rollen en mensen die u wilt vinden zijn:

    • Inzamelingsacties
    • Evenementplanners
    • Advocaten
    • Accountants
    • Bedrijfseigenaren
    • Potentiële bestuursleden
    • Website-ontwerpers
    • Social media-experts
    • Lokale mediafiguren

6. Dien uw 501c3-papierwerk in

Het is niet nodig om een 501c3-non-profitorganisatie te zijn om donaties te accepteren, maar als je er een bent, wordt het veel gemakkelijker. Donoren zijn vaak meer bereid om te doneren voor de voordelen van belastingafschrijving, en als u een 501c3 bent, komt u in aanmerking voor aanvullende diensten en voordelen. Een 501c3 kan bijvoorbeeld gratis Google GSuite-services krijgen en toegang krijgen tot softwarekortingen via TechSoup. U kunt uw 501c3 zelf indienen, een advocaat inhuren om dit voor u te doen of online diensten zoals LegalZoom gebruiken. U moet ook uw statuten indienen bij uw staat.

7. Werk met je bord

Voor het indienen als 501c3 moet je ook een raad van bestuur hebben, dus je moet een aantal andere personen rekruteren en formele bestuursprocedures leren, zoals het bijhouden van notulen en het voorbereiden van beleid en procedures van de organisatie. Zodra je een bord hebt samengesteld, bepaal je de rol van elke persoon en maak je vervolgens samen het volgende:

Zwerfhond geniet ervan om vastgehouden te worden door reddingsvrijwilliger
Zwerfhond geniet ervan om vastgehouden te worden door reddingsvrijwilliger
  1. Een missieverklaring over waarom uw organisatie bestaat
  2. De statuten van uw bestuur waarin wordt vastgelegd hoe u als bestuur zult functioneren
  3. Een budget met duidelijke, gerichte fondsenwervingsdoelen
  4. Adoptiebeleid en -procedures schriftelijk vastgelegd, zodat iedereen op één lijn zit
  5. Een adoptieaanvraagformulier
  6. Een schema voor adoptiekosten voor de dieren
  7. Een pleegaanvraag als u pleeggezinnen gaat gebruiken
  8. Een inleveringsformulier als u dieren van eigenaren meeneemt
  9. Donatiebeleid en -procedures
  10. Een door iedereen overeengekomen reeks doelen, wat betreft het aantal dieren dat u wilt adopteren, het aantal dat u wilt adopteren en mijlpalen waar u uw cijfers zult beoordelen om er zeker van te zijn dat ze realistisch zijn
  11. Een vrijwilligersaanvraagformulier en vrijwilligershandboek met beleid
  12. Het opstellen van procedures en beleid voor uw website en sociale media kan ook een heel goed idee zijn, vooral als u er meer dan één persoon aan laat werken

8. Begin met fondsenwerving en het verzamelen van benodigdheden

Een andere goede reden voor het hebben van een 501c3 is dat het mensen kan aanmoedigen om benodigdheden in natura aan je te doneren, wat van alles kan zijn, van dierlijk voedsel, kratten, riemen, aquaria en alles wat je daarvoor kunt gebruiken is geen geldelijke donatie. U moet beginnen met het maken van een lijst van alle benodigdheden die u moet hebben en eraan werken om deze met korting gedoneerd te krijgen, of ze indien nodig te kopen. Dit betekent dat jij en je bestuur ook moeten beginnen met fondsenwerving.

9. Dieren opnemen

Zodra je al je papierwerk, processen, mensen en dierenhuisvesting op orde hebt, kun je op zoek gaan naar dieren om in huis te nemen. Zeker, bij veel reddingsacties worden dieren veel eerder weggenomen, maar je zult blij zijn dat je hebt gewacht tot je eerst alle andere belangrijke stappen bij het vormen van je organisatie hebt gedaan! Om dieren te vinden, zijn er verschillende manieren waarop reddingsacties dit doen en het hangt af van waar je dierfocus op ligt:

Vrijwilliger die weesveulen voedt
Vrijwilliger die weesveulen voedt
  • Veel dierenreddingsorganisaties vinden hun aanklacht simpelweg door naar het plaatselijke dierencontrolekantoor te gaan en honden en katten te selecteren om te redden.
  • Anderen netwerken met andere reddingsacties en opvangcentra in de omgeving om hen te laten weten welke dieren ze zullen opnemen, zodat ze op de hoogte kunnen worden gesteld wanneer een ras of soort een thuis nodig heeft.
  • Netwerk met dierenartsen en dierenverzorgers, en zij komen vaak te weten over eigenaren die een huisdier moeten opgeven en op zoek zijn naar een plek om ze naartoe te sturen.
  • Als je je richt op een specifiek ras, netwerk dan met fokkers. Ze kunnen vaak horen over dieren van hun favoriete ras die het risico lopen hun huis te verliezen en zullen deze naar u toe sturen voor redding.

Eén ding waarop u voorbereid moet zijn, is dat u, zodra uw redding bekend wordt, overweldigd zult worden door telefoontjes en e-mails van eigenaren die wanhopig op zoek zijn naar een plek waar ze een huisdier naartoe kunnen sturen. U zult een sterke maag en een dikke huid moeten ontwikkelen om nee te kunnen zeggen als deze verzoeken niet gepast zijn en als u niet genoeg ruimte of geld heeft om huisdieren mee te nemen die u niet aankunt.

10. Adverteer voor adoptanten

Terwijl u dieren in huis neemt, wilt u beginnen te adverteren dat uw groep bestaat en op zoek is naar adoptanten.

  • Als u een rasspecifieke reddingsactie bent, neem dan contact op met de AKC-club voor dat ras, aangezien veel enthousiastelingen graag dakloze huisdieren adopteren in het ras van hun keuze. (Het kan zelfs zijn dat je een wachtlijst krijgt.)
  • Als uw redding algemener is, voeg dan de dieren toe aan uw website en koppel deze aan een vermelding op petfinder.org en Adopt-a-Pet.com. U kunt op deze sites ook accounts aanmaken om uw dieren te vermelden.
  • Adverteer lokaal via sociale media zoals CraigsList en Facebook. Hoewel u op deze platforms geen reclame kunt maken voor dieren die te koop zijn, kunt u wel informatie vermelden over uw redding en dat u dieren heeft die een thuis nodig hebben, met een link naar uw website of Facebook-pagina.
  • Maak contact met uw lokale media, zoals kranten en tv-nieuwsprogramma's. Veel van deze hebben gratis vermeldingen voor 'huisdieren van de week' die huizen nodig hebben en live of opgenomen segmenten waar u uw reddingsdieren kunt laten zien.
  • Netwerk met lokale dierenwinkels en andere huisdiervriendelijke winkels waar u mogelijk een adoptiedag kunt houden met een aantal van uw huisdieren. Bij veel hiervan kun je ook flyers in hun winkels plaatsen met informatie over je redding.
  • Vind winkels in de buurt met prikborden voor de gemeenschap, zoals supermarkten en koffiebars, en hang daar flyers op. Dierenklinieken laten reddingsgroepen ook vaak flyers ophangen of brochures of visitekaartjes in hun kantoren plaatsen. PetSmart en Petco staan dit ook toe, en veel kleine onafhankelijke dierenwinkels zullen dit ook doen.
  • Wees creatief! Sommige reddingsgroepen hebben 'Adopt Me'-vesten gemaakt en lopen ermee door parken. Anderen houden donatieacties bij ijssalons en sportwinkels met informatie over hun huisdieren. Beperk jezelf niet alleen tot 'aai'-plekken, want elke plaatselijke winkel kan een bron van potentiële adoptanten zijn, of het nu een autodealer of een boerenmarkt is.

Een dierenredding runnen is zwaar maar lonend

Je eigen dierenopvang starten kan een enorme onderneming zijn. Nieuwkomers zijn vaak overweldigd en ontmoedigd omdat ze dieren in huis nemen voordat ze nadenken over de basisprincipes van het runnen van een non-profitorganisatie. Ze kunnen ook wankelen als ze te snel te veel dieren opnemen. De sleutel tot een succesvolle dierenredding is om de tijd te nemen, al je onderzoek en due diligence te doen, met andere reddingswerkers te praten om hun inbreng te krijgen en eerst al je papierwerk, processen en mensen op orde te krijgen. Zorg ervoor dat je duidelijke doelen hebt en stop altijd om opnieuw te evalueren om te zien wat werkt en wat verbetering behoeft. Door deze stappen te nemen en langzaam te werk te gaan, kun je een reddingsactie realiseren die vele levens redt en voor de komende jaren gelukkige gezinnen creëert.

Aanbevolen: