14 ideeën voor een schoolontbijt om uw kinderen een gezonde start te geven

Inhoudsopgave:

14 ideeën voor een schoolontbijt om uw kinderen een gezonde start te geven
14 ideeën voor een schoolontbijt om uw kinderen een gezonde start te geven
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het ontbijt op schooldagen moet snel, gemakkelijk en echt smakelijk zijn voor uw kinderen. Je bent waarschijnlijk ook op zoek naar een gezond schoolontbijt. We hebben de beste back-to-school-ontbijten gevonden met gemakkelijke en gezonde hacks, zodat je kinderen met volle buiken en heel veel energie naar school kunnen gaan.

Maak het leuk met ontbijtcharcuterie

Afbeelding
Afbeelding

Je kleintjes komen massaal aan tafel als ze weten dat het ontbijt extra leuk of speciaal wordt. Mix het af en toe met een onverwachte en geliefde ontbijtoptie. Een ontbijtbord met charcuterie is leuk en geeft je kinderen een beetje vrijheid bij het kiezen van wat ze op hun bord willen hebben.

Serveer vulling voor toast

Afbeelding
Afbeelding

Toast is zo'n snel en gemakkelijk ontbijt voor je kinderen - en misschien jij ook! Het beste is dat ze er onderweg van kunnen genieten als dat nodig is. Wees creatief met uw toastbeleg om deze ma altijd voedzamer, spannender en gezonder te maken voor uw kinderen.

Moet weten

Ontbijt voor school hoeft niet luxe te zijn. Als snel en eenvoudig werkt voor uw gezin, blijf dan bij wat u weet!

Maak een gemakkelijke en gezonde scramble

Afbeelding
Afbeelding

Als je kinderen van roerei houden, kun je ze eiwitrijk en boordevol gezonde voedingsstoffen maken zonder veel extra tijd aan het fornuis te besteden. Deze gezonde eieren-scramble is snel klaar voor een eenvoudig schoolontbijt. Dit recept is voor één portie, dus vermenigvuldig het indien nodig voor uw kinderen.

Ingrediënten

  • 1-2 eieren, geslagen
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel boter
  • 1 handvol spinazie, geraspt
  • ¼ paprika, in blokjes
  • Zout en peper naar smaak

Routebeschrijving

  1. Voeg de kwark toe aan je eieren en mix tot alles gemengd is.
  2. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de groenten toe aan de pan en kook tot de paprika zacht is en de spinazie begint te slinken, onder regelmatig roeren.
  4. Giet het eimengsel erbij en kook tot de gewenste consistentie. Voeg indien gewenst zout en peper toe.

Handige hack

Je kunt de groenten ruilen waar je kinderen dol op zijn en dit ontbijt serveren met hun favoriete fruit of toast.

Pannenkoeken zijn vullend en geruststellend

Afbeelding
Afbeelding

Pannenkoeken zijn waarschijnlijk een van de meest geliefde ontbijtjes voor kinderen. Hé, wij houden ook van ze als volwassenen!

Begin met een basispannenkoekrecept en maak het vervolgens naar je eigen smaak met toppings. U kunt notenboters toevoegen om uw kinderen brandstof voor de dag te geven, een royale portie fruit of een paar leuke toevoegingen zoals slagroom of chocoladestukjes. Als je wat extra tijd hebt, probeer dan onze creatieve pannenkoekrecepten om je kinderen een zoete verrassing voor het schoolontbijt te geven.

Ontbijtburrito's zijn veelzijdig

Afbeelding
Afbeelding

Hier is een schoolontbijtidee dat je van tevoren kunt maken, en het is ook nog eens geschikt voor de vriezer! Ontbijtburrito's, zoals onze veganistische ontbijtburrito-recepten, houden uw kinderen vol tot de lunch. Je kunt dingen aanpassen aan hun voorkeuren, en ze zijn perfect voor onderweg.

Maak de gemakkelijkste havermout ooit

Afbeelding
Afbeelding

Sla dit schooljaar de instanthavermout over. Onze slowcooker-havermoutrecepten zorgen ervoor dat een gezond ontbijt absoluut moeiteloos aanvoelt. Die koude schoolochtenden zijn geen partij voor een buik vol warme, zelfgemaakte havermout.

Pindakaas-bananenmuffins maken de ochtend gemakkelijk

Afbeelding
Afbeelding

Dit schoolontbijtidee kan niet eenvoudiger, en het is perfect voor drukke ochtenden en het bereiden van ma altijden. Maak deze gezonde pindakaas-bananenmuffins van Fox & Briar, zodat je schoolochtenden iets minder hectisch zijn en een stuk lekkerder.

Yoghurtijsjes voelen als een traktatie

Afbeelding
Afbeelding

Wil je je kinderen snel aan de ontbijttafel krijgen? Vertel hen dat je ijscoupes eet. Yoghurt-ijscoupes, dat is het!

Ingrediënten

  • 1 klein wafelkommetje
  • 1 kopje yoghurt naar keuze
  • 1 eetlepel honing (of ruil voor pure ahornsiroop)
  • ¼ kopje in blokjes gesneden fruit naar keuze
  • Geschaafde amandelen, muesli of geraspte kokosnoot als topping

Routebeschrijving

  1. Leg je ingrediënten, te beginnen met de yoghurt, in de wafelkom.
  2. Besprenkel de honing zoals je zou doen met een portie chocoladesiroop op een ijscoupe.
  3. Beleg met je fruit en knapperige topping naar keuze.

Snelle tip

Je kunt er wat hagelslag, een beetje slagroom of een kers bovenop gooien om dit extra leuk te maken. Een gesneden banaan op de bodem van de kom maakt dit tot een ontbijtbananensplit!

Franse toastschoteltjes zijn gewoon leuk

Afbeelding
Afbeelding

Franse toast is als het ultieme kinderontbijt en het eten ervan op een schooldag voelt als een overwinning in de kindertijd. Deze mini-wentelteefjes voor wentelteefjes van Confessions of a Fit Foodie zijn zo gemakkelijk in elkaar te gooien en helpen uw kinderen een portie fruit te krijgen naast hun favoriete ontbijt.

Leuke eerste schooldag ontbijtideeën

Afbeelding
Afbeelding

Nu je alle recepten voor het schoolontbijt hebt, waarom zou je dan geen genoegen nemen met een leuk ontbijtidee voor die eerste dag terug? Deze ontbijtjes zijn extra leuk, vol verrassingen en sommige voelen als een echte traktatie voor je kinderen.

  • Raising Whasains heeft het schattigste ontbijt "sushi" om de eerste schooldag leuk te maken.
  • Hoe dol zullen uw kinderen zijn op donuts op hun eerste dag terug? We hebben een donutrecept dat veganistisch vriendelijk is!
  • Kaneelbroodjes zijn een echte traktatie, en misschien wel jouw nieuwe eerste schooldagtraditie.
  • Wij zijn altijd dol op wafels, maar deze creatieve potloodwafels van Kailo Chic zijn gewoon te schattig om te laten liggen!
  • Wat is een betere manier om de zomer vaarwel te zeggen dan een laatste ijslolly als ontbijt? Deze ijslolly met melk en ontbijtgranen van In Katrina's Kitchen zorgt ervoor dat je kinderen je prijzen tot de volgende zomer aanbreekt.

Snelle tip

De eerste schooldag is een goed moment om uw kind te trakteren op een ontbijt als de tijd het toelaat. Een snel gebakje in een koffietentje of een broodje ontbijt onderweg kan helpen om de zenuwen op de eerste dag te kalmeren.

Stuur ze weg met een glimlach

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu de eerste schooldag is of je al goed in de schoolroutine zit, een goed ontbijt is altijd belangrijk voor je kinderen. Als je daartoe in staat bent, kun je 's ochtends wat tijd met ze doorbrengen en ze met een volle kwaliteitsmeter op pad sturen. Wat je ook besluit om je kinderen voor het ontbijt te eten te geven, ze zullen op een dag terugkijken in de wetenschap dat je ze hebt geholpen hun schooltijd goed te beginnen.

Aanbevolen: