23 Charmante indoor succulente tuinideeën die levende kunst zijn

Inhoudsopgave:

23 Charmante indoor succulente tuinideeën die levende kunst zijn
23 Charmante indoor succulente tuinideeën die levende kunst zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Droomt u van binnengroen dat niet verzakt als de temperatuur een graadje verandert, of als u vergeet om het op tijd water te geven en in plaats daarvan een middagje water te geven? Voelt u zich mogelijk persoonlijk aangevallen door de eerste zin? Er is een geneesmiddel! Overdekte sappige tuinen. Vergevingsgezind, prachtig en buitengewoon dromerig: laat deze foto's van sappige binnentuinen inspireren en verrukken terwijl u uw eigen tuin plant.

Gebruik een geometrische plantenbak

Afbeelding
Afbeelding

Pak een vierkant, ruit, diamant of welke geometrische vorm dan ook die bij jouw sfeer past en een aanvulling is op of benadrukt de vorm van je vetplanten binnenshuis. Je kunt een enkele vetplant of een charmante groep planten. Je kunt natuurlijk dezelfde vetplanten of een variatie ervan gebruiken.

Zet een sappige binnentuin in een wijnfles

Afbeelding
Afbeelding

Koop een reeds gesmolten wijnfles en verander deze in het huis van je vetplanten. Je kunt de wijnfles ook voorzichtig in de lengte doormidden snijden, zodat er wat meer ruimte ontstaat voor meer planten. Overweeg om hem op een boekenplank of naast andere wijnflessen te plaatsen.

Hang een verticale sappige binnentuin in flessen

Afbeelding
Afbeelding

In plaats van de hele fles open te maken, maak je gewoon een klein gaatje zodat je de flessen voor een verticale tuin aan je muur kunt hangen, of de flessen aan een touwtje kunt hangen. Als verticale ruimte een probleem is, kun je flessen van verschillende groottes gebruiken en deze op een plank of in de kamer plaatsen.

Vul een doorzichtige glazen fles met vetplanten

Afbeelding
Afbeelding

Met zorg en een lang pincet kun je de vetplanten in een fles doen om te groeien en te verzorgen. Het is een groenere upgrade dan je gebruikelijke schip in een fles. Je kunt experimenteren met flessen met verschillende halsgroottes, of heel voorzichtig beginnen met flessen die gebarsten of gebroken zijn.

Gebruik een unieke plantenbak

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft geen traditionele plantenbak te gebruiken voor je sappige tuin. In dit geval kunt u een mini-badkuipdecoratie gebruiken als onderkomen voor uw vetplanten. Als je er gaten in kunt maken om uit te laten lopen, kun je van vrijwel alles een plantenbak maken.

Gebruik hol speelgoed voor een speels tintje

Afbeelding
Afbeelding

Dat klopt! Upcycle en hergebruik oud plastic speelgoed, inclusief dinosaurussen, en vul het met vuil zodat je vetplanten er een thuis van kunnen maken. Je kunt deze speelgoedplantenbakken toevoegen aan grotere plantenbakken. Als alternatief kun je gemakkelijk andere sappige binnentuinen versieren met kleine speelstukken voor een levend speelbord.

Hang een ingelijste verticale sappige binnentuin op

Afbeelding
Afbeelding

Met een frame, aarde, draad en een stevige muur kun je een verticale tuin creëren die bijna geen plankruimte in beslag neemt. Als huurder kunt u de tuin uiteraard ook tegen een muur leunen. Je kunt een miniatuurversie gebruiken en hem tegen boeken leunen of gebruiken als decoratieve boekensteun.

Creëer magie met een sprookjestuin

Afbeelding
Afbeelding

Sier een plantenbak met mos, kleine beeldjes, huizen en vetplanten, zodat feeën kunnen landen. Wat is er beter voor uw vetplanten dan een betoverde tuin? Voeg glazige paddenstoelen, glinsterende dauwdruppels of iets anders toe dat een vleugje eigenzinnigheid geeft.

Groep plantenbakken samen

Afbeelding
Afbeelding

Verzamel plantenbakken met vergelijkbare vormen, kleuren of patronen om een sappige binnentuin te maken die je kunt herschikken en hergroeperen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat iedereen hetzelfde bewateringsschema heeft.

Upcycle een gebarsten pot

Afbeelding
Afbeelding

Een gebarsten pot is nog steeds een uitstekende plek voor je vetplanten. Lijm de stukken weer aan elkaar in een vorm die vuil kan vasthouden en plant ze vervolgens weg! Of lijm de pot weer aan elkaar zodat het lijkt op de oorspronkelijke vorm en vestig de aandacht op de scheuren in de planten.

Voeg wat Zen toe

Afbeelding
Afbeelding

Breng wat rust en zen in huis met een rustgevende, sappige binnentuin. Plaats mos, rotsen, stenen en takken bij uw vetplanten voor een rustgevend miniatuurlandschap. Houd het simpel met slechts één plant of laat de zentuin uitgroeien tot een grotere plantenbak.

Maak een kleine sprookjestuin

Afbeelding
Afbeelding

Kies voor een kleinere plantenbak als je weinig ruimte hebt of meer door je huis wilt verspreiden door alleen mos, een of twee planten en slechts een kleine decoratieve paddenstoel of ander beeldje te gebruiken. Je kunt er natuurlijk meerdere bij elkaar plaatsen of door de ruimte verspreiden.

Stenen toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Feeën zijn over de hele wereld te vinden, dus natuurlijk zul je rotsminnende feeën tegenkomen. Creëer een betoverende tuin met een laag kleine steentjes en verfraai deze verder met sierstenen.

Bouw rotslagen

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik doorzichtige plantenbakken, potten en kommen door eerst zand in laagjes te leggen, dan kleine steentjes, dan iets grotere stenen, en dan je aarde toe te voegen. Werk af met wat mos, je vetplanten en een paar extra stenen voor de goede dosis.

Gebruik een kleurrijke plantenbak

Afbeelding
Afbeelding

Sla de gebrande oranje of glazen plantenbakken over en kies voor een kleurrijke plantenbak die de kleur van je vetplanten, hun bloesems of zelfs het palet van de kamer waar ze zullen wonen flatteert. Verf je eigen ontwerpen met persoonlijke ontwerpen of geef uit aan decoratieve plantenbakken in de winkel.

Laat de vetplanten de ster zijn

Afbeelding
Afbeelding

Creëer binnen een succulente tuin die naadloos opgaat door een plantenbak in een bruine of zandige neutrale tint te gebruiken. Met of zonder steentjes in dezelfde tint, dit maakt van je vetplanten een ster.

Gebruik Chinese decoraties

Afbeelding
Afbeelding

Speel met het gebruik van onwaarschijnlijke plantenbakken, zoals kommen of vaten die meestal gereserveerd zijn voor snoep, potpourri of andere snuisterijen. Als drainage een probleem is, plaats dan kleine potten erin zodat het water kan stromen.

Voeg een licht toe aan uw sappige binnentuin

Afbeelding
Afbeelding

Plaats voorzichtig een kleine kaars in je sappige binnentuin. Zorg ervoor dat de vlam niet te dicht bij de planten is als je besluit de kaars aan te steken. Een theelichtje op batterijen is een veilig alternatief.

Ga voor minimalistisch

Afbeelding
Afbeelding

Kies voor een minimalistische, sappige binnentuin door slechts twee of drie planten en grotere stenen als decoratie te gebruiken. Je kunt de plantenbak een neutrale kleur houden of kiezen voor een levendiger uiterlijk.

Probeer een kleine plantenbak met aardetinten

Afbeelding
Afbeelding

Breng meer van de natuur naar binnen door een houten rechthoekige plantenbak te gebruiken. Maak de decoratie compleet met kleine steentjes, zeeglas of zelfs takjes die je kunt versieren zodat ze op bomen lijken.

Gebruik een fotolijst

Afbeelding
Afbeelding

Bedek je plantenbak met een grote fotolijst, zodat de vetplanten naar buiten kunnen stromen en groeien, waardoor een prachtig en actueel 3D-kunstwerk ontstaat. Experimenteer met glazen of houten kozijnen, of wissel ze af met beide.

Maak een familie van succulente plantenbakken

Afbeelding
Afbeelding

Groep je sprookjestuinen en betoverde vetplantenbakken bij elkaar, zodat je verschillende arrangementen kunt maken om samen te groeien, bloeien en bloeien. Je kunt ze nog steeds vrij verplaatsen op basis van hun verlichtingsbehoeften.

Gebruik vetplanten met verschillende hoogtes

Afbeelding
Afbeelding

Kies voor vetplanten die in verschillende richtingen en op verschillende hoogtes groeien, voor een binnentuin die met minimale inspanning afwisseling biedt. Zorg ervoor dat je kortere vetplanten de kans krijgen om te schitteren door laag aan de buitenkant te beginnen en in grotere planten naar het midden of de achterkant te werken.

Creëer een sappige tuinsymfonie

Afbeelding
Afbeelding

Vetplanten zijn niet alleen voor woestijntuinen! Ze zijn bedoeld voor de binnenkant van huizen in New England, de Pacific Northwest en woestijnhuizen als het gewoon te warm is om naar buiten te gaan. Breng een vleugje eigenzinnigheid in uw planken en decor met een sappige binnentuin. Zorg ervoor dat je op elfjes let.

Aanbevolen: