21 ideeën voor het opbergen van speelgoed die tot spelen zullen inspireren & Creativiteit

Inhoudsopgave:

21 ideeën voor het opbergen van speelgoed die tot spelen zullen inspireren & Creativiteit
21 ideeën voor het opbergen van speelgoed die tot spelen zullen inspireren & Creativiteit
Anonim

Houd de speelkamer of slaapkamer van uw kind opgeruimd met deze geniale opbergoplossingen voor elk soort speelgoed.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

speelgoed opslag
speelgoed opslag

Plaats speelgoed netjes weg in een speelkamer of verstop het speelgoed van je kind op een stijlvolle manier voor een opgeruimde woonruimte. Deze speelgoedopbergideeën maken het opruimen gemakkelijk voor uw kinderen en houden elk deel van uw huis opgeruimd. Een doe-het-zelf opbergplan voor een speelkamer of een geniaal speelgoedopbergproduct is alles wat je nodig hebt om het speelgoed van de vloer te houden als je kinderen niet spelen.

Installeer planken voor kinderen

Planken op kinderformaat
Planken op kinderformaat

Opbergoplossingen voor de speel- of slaapkamer werken het beste als kinderen er gemakkelijk bij kunnen. Help uw kind na het spelen opruimen met planken op kinderformaat waar alles in past, van boeken en knuffels tot poppencollecties en modelauto's.

Kies grote manden

speelgoedmand
speelgoedmand

Opbergmanden zijn een esthetische manier om speelgoed en rommel georganiseerd te houden. Extra grote manden helpen bij het opbergen van knuffelcollecties voor een nette slaapkamer.

Blijf georganiseerd met uittrekbare bakken

bakken uittrekken
bakken uittrekken

Cubbies en planken met uittrekbare bakken zijn perfect voor klein speelgoed zoals Lego en poppenaccessoires. Boeken, blokken en leermateriaal passen ook netjes in deze organisatorische speelkamerproducten.

Speel speelgoed op in een opbergbank

opberg poef
opberg poef

Opbergbanken en voetenbankjes zijn het perfecte verborgen speelgoedgeheim voor een opgeruimde woonkamer. Gooi alles erin, zodat kinderen snel kunnen opruimen. Opbergbanken zijn ook geweldige plekken om geliefde verkleedkleding en kostuums te bewaren.

Hang schattige wandplanken

honingraat wandplanken
honingraat wandplanken

Opbergoplossingen in de kamer van je kind zijn nog beter als ze schattig zijn. Deze schattige planken houden speelgoed van de vloer en kunnen met je kind meegroeien terwijl het van speelgoed naar verzamelobjecten gaat.

Gebruik stapelbare opslag

stapelbare bakken
stapelbare bakken

Gemakkelijk toegankelijk, maar uit het zicht, is de beste manier om je speelkamer georganiseerd te houden. Doorzichtige, stapelbare bakken helpen jou en je kind bij het bijhouden van knutselspullen, klein speelgoed en blokken. Gebruik deze stapelbare opbergoplossingen om spullen in kasten, kasten en onder het bed op te bergen.

Een antieke kast bijwerken

antieke kast
antieke kast

Kasten zijn tijdloze meubelstukken waarin je een lange lijst spullen kunt opbergen. Hier bewaart een gerecyclede kast alle kostuums en knuffels van uw kind en fungeert zelfs als overloop voor de kastruimte. Boeken en kunstbenodigdheden kunnen netjes worden opgeborgen in een kast voor een stijlvolle speelkamer of schoollokaal.

Een bureau toevoegen

bureau-eenheid
bureau-eenheid

Bureau's zijn geweldig voor speelkamers en kinderkamers omdat ze creativiteit en leren stimuleren. Kies een bureau met veel opbergruimte, zodat je kind al zijn boeken en knutselspullen georganiseerd kan houden.

Etikettenbakken voor eenvoudig opruimen

een speelgoedbak labelen
een speelgoedbak labelen

Houd al het speelgoed georganiseerd en op zijn plaats met handige labels op de bakken. Voor jongere kinderen en peuters kun je labels met afbeeldingen gebruiken, zodat je de kamer netjes kunt houden.

Gebruik een vintage speelgoedkist

vintage speelgoedkist
vintage speelgoedkist

Er is een reden dat speelgoedkisten al zo lang standaard onderdeel zijn van kinderkamers. Ze kunnen heel veel spullen bevatten en houden op een stijlvolle manier de rommel van de vloer. Een vintage speelgoedkist ziet er stijlvol en opzettelijk uit in de kinderkamer, terwijl je al je favoriete speelgoed erin kunt bewaren.

Probeer een bibliotheekboekenplank

bibliotheek boekenplank
bibliotheek boekenplank

Als je het lezen tijdens de speeltijd van je kind wilt aanmoedigen, is een boekenplank in bibliotheekstijl in de speelkamer de juiste keuze. Ze kunnen alle boeken gemakkelijk bereiken en opbergen zonder zich zorgen te hoeven maken over een domino-effect als er één omv alt.

Gebruik de ruimte onder het bed

lades onder het bed
lades onder het bed

Maximaliseer de ruimte in de kamer van je kind door speelgoed onder het bed op te bergen. Lange manden, doe-het-zelfladen en bedden met ingebouwde planken houden speelgoed uit het zicht zonder de kamer te verdringen met extra meubilair.

Een schoenenkast opnieuw gebruiken

schoenenkast
schoenenkast

Dit soort kasten en ladeblokken zie je meestal in entrees waar schoenen worden opgeborgen. Je kunt een schoenenopbergkast hergebruiken als een slanke opbergruimte voor speelgoed. Het apparaat neemt misschien niet veel ruimte in beslag, maar er kan een heleboel klein speelgoed, accessoires voor poppen en zelfs een verzameling boeken in.

Maak je eigen planken

DIY-planken
DIY-planken

Schattige planken in de kinderkamer helpen je de ruimte netjes te houden. De praktische opbergruimte is ideaal voor het tentoonstellen van favoriete speelgoed en boeken, en het schattige ontwerp zal je inspireren om vaker op te ruimen in naam van de esthetiek.

Voeg een decoratief tintje toe met antieke bagage

antieke bagage
antieke bagage

Een stapel vintage bagage is perfect voor het opbergen van speelgoed en het spelen van het thema van de slaapkamer van je kind. Naarmate ze groter worden, kan de bagage variëren van het houden van geliefd speelgoed tot het opbergen van hun favoriete souvenirs.

Zet een schattige tent op

tentje in een kinderkamer
tentje in een kinderkamer

Een schattige tent stimuleert speeltijd en creativiteit. Dit schattige kamerdecor kan ook dienst doen als last-minute opbergruimte voor knuffels en speelgoed als je een slaapkamer of speelkamer in recordtijd moet opruimen.

Speelgoed opbergen in een stoel bij het raam

schattige kinderen op een stoel bij het raam
schattige kinderen op een stoel bij het raam

Een ingebouwde stoel bij het raam trekt uw kind naar binnen voor rustige momenten van lezen of tekenen. Maar dit kamerdetail is ook de perfecte plek om heel veel speelgoed te bewaren, zelfs speelgoed op grotere schaal. Kasten, lades of een scharnierend blad zorgen ervoor dat je stoel bij het raam ook dienst doet als praktische opbergruimte.

Houd gecompartimenteerde bakken bij de hand

gecompartimenteerde speelgoedbakken
gecompartimenteerde speelgoedbakken

Sommig speelgoed is lastig op te bergen omdat het groot is, terwijl ander speelgoed te veel kleine stukjes bevat om bij te houden. Houd een paar gecompartimenteerde bakken bij de hand voor kleine speelgoedcollecties, zoals Lego-onderdelen, kleine poppen, modelauto-onderdelen of benodigdheden voor het maken van sieraden.

Plan voor ingebouwde planken

klein meisje dat op een stoel bij het raam leest
klein meisje dat op een stoel bij het raam leest

Als je verbouwt of bouwt, zijn ingebouwde planken een must voor de slaapkamer of speelkamer van je kind. Ze kunnen netjes achter een bed of op een accentmuur worden opgeborgen om bijna elk type speelgoed op te bergen. Ze groeien ook met je kind mee tot in de tienerjaren en zullen uiteindelijk dienen voor je plannen voor een kantoorruimte of logeerkamer.

Bouw je eigen kaartenbakjes

speelgoed knuffels
speelgoed knuffels

Maak een set opbergkaarten die bij de grootte en indeling van je kamer passen. Eén eenvoudig weekendproject kan je huis van rommelig en chaotisch in stijlvol en gestructureerd veranderen.

Laat wat speelgoed buiten liggen

speelgoed weergave
speelgoed weergave

Je hoeft geen verborgen opbergruimte te gebruiken voor al het speelgoed van je kind. Verzamelobjecten, poppenhuizen, prachtige boeken en zelfs lieve knuffels zien er zorgvuldig en opzettelijk uit op planken, nachtkastjes en gestileerd in vignetten.

Ruim je ruimte op voor een betere speeltijd

Het beste deel van het vinden van uw ideale speelkamer of speelgoedopbergsysteem is dat het uw kinderen aanmoedigt om te spelen. Zonder de overweldiging van te veel speelgoed in zicht of gebrek aan ruimte om te spelen, kunnen kinderen hun creativiteit aanboren en ontdekken met welk speelgoed ze het liefst spelen.

Aanbevolen: