9 nieuwe babycadeaus die in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen

Inhoudsopgave:

9 nieuwe babycadeaus die in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen
9 nieuwe babycadeaus die in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen
Anonim

Investeer in de toekomst van uw kind met deze financiële babycadeaus en meer.

Babymeisjes ontvangen een geschenk
Babymeisjes ontvangen een geschenk

Als volwassene weten we alles over de dingen die ons leven gemakkelijker zouden hebben gemaakt als we alleen zouden gaan. Dankzij het enorme aantal beschikbare bronnen heb je toegang tot het samenstellen van babycadeaus die in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen en waarvan je ouders of grootouders misschien niet eens wisten dat ze bestonden. Geef de kinderen in je leven een cadeau dat ze blijven geven met deze geweldige opties.

Financiële babycadeaus die geld opleveren

Al generaties lang geven mensen zaken als obligaties en cd's door als financiële maatregelen om de toekomst van hun kinderen veilig te stellen. Toch is de financiële markt niet dezelfde als die van uw grootouders, en de manier om geld te schenken dat in de loop van de tijd blijft groeien ziet er een beetje anders uit.

Als je je harde geld wilt laten groeien, zodat ze een spaarpotje hebben dat ze kunnen gebruiken voor toekomstige uitgaven zoals onderwijs, carrière en eigenwoningbezit, zijn hier enkele van de meest populaire investeringsmogelijkheden van dit moment.

Origami-dollarzaailing wordt bewaterd met munten
Origami-dollarzaailing wordt bewaterd met munten

Certificaat van aanbetaling

Mensen gebruiken al tientallen jaren depositocertificaten (CD) om geld door te geven aan hun kinderen. Met een CD zet u een toegewezen bedrag voor een bepaalde periode op een spaarrekening en gedurende die tijd voegt de bank rente toe aan uw fonds. Dit is niet zoals een typische spaarrekening waarop u geld kunt in- en uitschrijven. In plaats daarvan moet het geld de hele looptijd blijven staan, anders volgt er een boete en verliest u mogelijk alle rente.

Deze zijn geweldig omdat ze niet zo riskant zijn als het beleggen van grote sommen geld, hoewel er door deze veiligere praktijken een kleinere hoeveelheid rente wordt verdiend.

529 Onderwijsplannen

Als je hoort dat iemand een 529-plan maakt, is dat een mooie manier om te zeggen dat hij of zij een studiefonds aan het opbouwen is. Hoewel deze exclusief zijn voor inwoners van de VS, zijn ze een van de gemakkelijkste manieren om financiën op te bouwen voor een toekomstige opleiding.

In 529-plannen kan elke volwassene er een voor een andere persoon maken, en de persoon die het plan heeft geopend, heeft de mogelijkheid om investeringsopties en mogelijke opnames te controleren. Bovendien kan iedereen op elk gewenst moment bijdragen aan het plan.

Het belangrijkste verschil tussen een 529-plan en een bewaarrekening is dat de persoon die de rekening opent volledige controle over het geld heeft tot nadat het is opgenomen.

Spaarobligaties

Voor veel mensen roept de term 'obligatie' tegenwoordig beelden op van advertenties uit de Tweede Wereldoorlog waarin mensen worden gevraagd obligaties te kopen om de oorlogsinspanningen te ondersteunen. Ze behoren echter niet tot het verleden en kunnen worden gebruikt om geld op te bouwen voor een nieuwe baby in je leven.

In wezen geeft u met een spaarobligatie geld aan de Amerikaanse overheid, die er vervolgens mee instemt u terug te betalen wat u hen heeft gegeven, plus rente. Omdat ze worden gesteund door de Amerikaanse overheid en niet overgeleverd zijn aan de genade van de aandelenmarkt, zijn ze een veiligere manier om op termijn geld op te bouwen. Momenteel zijn er twee verschillende soorten obligaties (EE- en I-obligaties), elk met hun eigen vereisten en voordelen.

Bewaarrekeningen

In eenvoudige bewoordingen is een bewaarrekening een geldfonds waaraan geïnteresseerde partijen kunnen toevoegen en dat toebehoort aan een minderjarige, maar dat wordt verhandeld en belegd door een volwassene van 21 jaar en ouder. Als een volwassene de beleggingen beheert, bestaat de kans dat het basisbedrag blijft groeien naarmate het kind ouder wordt, en krijgen kinderen de kans om te leren over beleggen in een omgeving met lagere inzetten.

Op dezelfde manier kan iedereen op elk moment een bijdrage leveren aan het fonds, wat betekent dat geld opzij kan worden gezet voor verjaardagen, feestdagen en speciale gelegenheden om het groeipotentieel van het fonds te blijven versterken. Er zijn veel verschillende instellingen waar u een beleggingsrekening kunt openen, zoals Fidelity.

Unieke babycadeaus waarvan de waarde in de loop van de tijd groeit

Als je geen getallenwonder bent en geen geld naar een nieuwe baby wilt gooien, dan zijn er andere geschenken die je kunt geven en die gedurende hun leven in waarde zullen stijgen. In tegenstelling tot financiële investeringen en rekeningen vereisen deze grote bedragen vooraf en/of fysieke arbeid om hun waarde te behouden.

Senior man met jongen en meisje in een te restaureren cabriolet
Senior man met jongen en meisje in een te restaureren cabriolet

Klassieke auto's

Klassieke auto's hebben de reputatie een van de meest waardevolle verzamelobjecten te zijn, en duur in onderhoud. Maar als je van de autowereld houdt of een oudere auto hebt, wil je misschien overwegen om er een te kopen om aan je kinderen te geven als ze volwassen zijn.

Of u hem nu samen restaureert of professioneel gerestaureerd koopt, een klassieke auto geeft uw kinderen de mogelijkheid om zelf de keuze te maken tussen geld en vervoer.

Luxe sieraden

In principe zijn sieraden net zo waardevol als de kostbare en halfedelstenen waarvan ze zijn gemaakt. Deze waarde wordt nog verergerd door leeftijd en stijl. Antieke sieraden kunnen behoorlijk wat waard zijn, vooral als ze vol waardevolle edelstenen zitten.

Misschien heb je familie-sieraden die je aan je kinderen wilt doorgeven, of je kunt investeren in het kopen van luxe sieraden van plaatsen als Cartier en Tiffany en Co. Hoe dan ook, je kinderen zullen het vol kunnen houden naar deze stukken en zie hoe hun waarde toeneemt naarmate ze ouder worden.

Steiff beren

Steiff beren bestaan al sinds 1902 en zijn een van de meest waardevolle antieke teddyberen ter wereld. Hoewel de duurste Stieff-beren voor honderdduizenden dollars zijn verkocht, kun je er voor ongeveer $ 50 uit hun huidige inventaris kopen. Toch zijn hun luxe beren (~$300) het babyspeelgoed dat de beste kans heeft om waarde te vergaren. Zolang je baby zijn beren een paar decennia bewaart, is de kans groot dat hij een verzamelaar vindt die hem wil kopen, niet alleen om zijn geld terug te verdienen, maar ook om wat kleingeld te verdienen.

Charlotte Clark's Mickey Mouse-knuffels

Als je een fan van de muis verwacht, probeer dan een van de originele Charlotte Clark Mickey Mouse-knuffels te vinden om de pasgeborene cadeau te doen. Deze knuffels werden voor het eerst gemaakt in de jaren dertig en kosten een paar honderd dollar. Maar naarmate we verder en verder weggaan van de jaren dertig, zullen deze delicate poppen alleen maar moeilijker te vinden en daardoor duurder worden. Koop er dus nu een voor je baby, dan zou hij in de toekomst veel meer waard moeten zijn.

Eigendom

Toegegeven, het kopen van het onroerend goed voor je kinderen als ze geboren zijn, is een luxe die de meeste mensen zich niet kunnen veroorloven, maar als je in de positie bent, is het een haalbare optie. Door een goedkoop huis om te ruilen, krijgen uw kinderen in hun vroege volwassenheid de stabiliteit om hun toekomst te bepalen zonder zich al te veel zorgen te maken over waar ze gaan wonen en hoe ze het gaan betalen. Of, als ze dat geld liever voor iets anders willen gebruiken, kunnen ze het onroerend goed verkopen en de winst nemen.

Geef ze een geschenk dat blijft geven

Voor sommigen hebben onesies en flessen het gevoel dat ze niet voldoen aan het niveau van de geschenken die ze aan de nieuwe kinderen in hun leven willen geven. Toch weten de meeste mensen niet dat er andere geschenkopties zijn die je kunt krijgen, en die in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen. Denk eens terug aan de dingen die je graag had gehad toen je volwassen werd, en kijk of er een manier is om dat aan kinderen in je leven te schenken.

Aanbevolen: