19 eenvoudige tips om minder tijd aan uw telefoon te besteden & Maak opnieuw verbinding met het leven

Inhoudsopgave:

19 eenvoudige tips om minder tijd aan uw telefoon te besteden & Maak opnieuw verbinding met het leven
19 eenvoudige tips om minder tijd aan uw telefoon te besteden & Maak opnieuw verbinding met het leven
Anonim

Vind een bewuste balans tussen leven en telefoontijd met deze tips en trucs.

persoon aan de telefoon
persoon aan de telefoon

Dus je wilt minder tijd op je telefoon doorbrengen, maar je hebt er niet zoveel zin in om nog een app te downloaden om je tijd te beheren, en je omzeilt altijd de schermlimieten (daar maak ik me veel te vaak schuldig aan). En het is een veel voorkomend dilemma.

Nadat ze een goede vriendin had geplaagd, zei ze tegen me: "Mijn schermtijd is tussen mij en God." Hier zijn een paar tips, trucs en zelfs dingen die niet hebben gewerkt, om u te helpen de telefoon achterwege te laten.

Weet waar je begint

Het kan prikken! Mogelijk ziet u 10 uur, mogelijk ziet u 6 uur, ziet u mogelijk 3 uur - wat het ook is, u bent op zoek naar een manier om uw telefoongebruik te verminderen. Volgens een onderzoek uit 2022 van DataReportal over schermtijdgebruik is degemiddelde telefoonschermtijd van een volwassene bijna zeven uur per dag Maar hoeveel tijd het ook is, het maakt niet uit. De eerste stap om te bezuinigen is het kennen van uw eigen gebruik.

Jezelf niet uitschelden is de tweede stap op weg naar minder gebruik van je telefoon. Je zult overwinningen en waarschijnlijk tegenslagen hebben; Het belangrijkste is dat je elke dag opnieuw kunt beginnen. Elk uur. Elke minuut.

Snelle tip

Wees realistisch over waar je begint. Als je Facebook drie uur per dag gebruikt, verwacht dan niet opeens dat je het morgen maar 30 minuten zult gebruiken.

Denk erover na om je telefoonmeldingen uit te schakelen

Zodra je je telefoon opent, is de kans groot dat je met die bubbel begint en dan naar een paar apps stuitert. Als u meldingen uitschakelt die niet belangrijk zijn of 'Niet storen' gebruikt, voorkomt u dat u uw telefoon überhaupt opneemt.

Gebruik de tools die uw telefoon heeft

Gebruik letterlijk de tools van je telefoon in je voordeel. Smartphones hebben allerlei manieren om u te helpen uw schermtijd in de gaten te houden en het gebruik van apps te beperken. Natuurlijk kun je ook apps downloaden die geweldig zijn voor degenen die gedijen bij het gamen van taken in het leven.

Grijs is het nieuwe zwart

Ga voor grijstinten! Maak de telefoon minder aantrekkelijk door zwart, wit en grijs te gebruiken, zodat de afbeeldingen waar je langs scrollt niet zo interessant zijn voor je ogen en hersenen.

Bezuinig op het gebruik van één app tegelijk

Ga niet cold turkey - dat maakt het proces nog veel pijnlijker en zorgt er zelfs voor dat je het helemaal wilt opgeven. Begin met één app of website tegelijk. Dit is een marathon, geen sprint.

Verwijder de apps

Natuurlijk kun je nog steeds inloggen om je sociale media te controleren door deze in de kleine URL-balk op je telefoon te pluggen, maar het zal een stuk lastiger zijn en hopelijk wat van zijn aantrekkingskracht verliezen. Wat de andere apps betreft, gebruik in plaats daarvan uw laptop! Natuurlijk zijn die spellen misschien niet zo spannend, maar het is een goed moment om die solitaire- of sudoku-vaardigheden aan te scherpen. Uiteindelijk met echte kaarten of een boekje - maar eerst met kleine stapjes!

Breng uw berichten naar een ander platform. Sla de Facebook Messenger of WhatsApp op je telefoon over en gebruik in plaats daarvan je laptop! Voor Apple-gebruikers met MacBooks: breng uw iMessage naar het grote kleine scherm en verzend berichten via uw computer.

Verplaats uw telefoonapps

Vervang TikTok of Instagram door je Kindle- of bibliotheekapp. In plaats van Facebook kun je Duolingo of een andere educatieve app gebruiken. Doorbreek de routine door niet meer zonder nadenken terug te kunnen gaan naar je gebruikelijke apps.

Wijs sociale media-vrije tijd aan

Ga je gang, lees de krant, voer een lang tekstgesprek, lees je e-mails. Maar sla de sociale media gewoon over. Het hoeft niet de hele dag te zijn; het hoeft niet eens een heel uur te zijn. Begin met 20 minuten en werk uiteindelijk toe tot een hele dag zonder sociale media. Het is onvermijdelijk dat de sociale media-apps niet zo'n sterke greep op je vingers en tijd zullen hebben.

Plan telefoonvrije tijd

Plan jouw telefoonvrije uren! En houd je aan de routine. Sla je telefoon volledig over! Laat het in de keuken liggen, laat het boven liggen, laat het in de kelder staan, laat het onder je matras liggen. Je hoeft niet lang weg te lopen, maar begin met een klein venster en werk door totdat je telefoon niet meer in de hersenen zit.

Besteed minder tijd aan je telefoon door jezelf af te vragen "Waarom"

Welke app je ook opent, bedenk waarom. Open je je Insta-feed omdat je je verveelt? Uitstellen? Of open je het om een kijkje te nemen in je favoriete eetaccount?

Gebruik uw apps met de bedoeling. Maak uw schermtijd productief door naar GoodReads te gaan om te zien over welke nieuwe releases u enthousiast bent, of door het laatste Times-artikel te lezen. Neem even een pauze voordat u uw telefoon opent of een app gebruikt. Tel tot vijf, tel tot tien, maar neem even de tijd om je los te maken van de technologie en je te verankeren in de realiteit.

Snelle tip

Denk na over hoe u uw tijd liever besteedt dan aan uw telefoon te zitten. Zou je willen dat je dat boek had gelezen voordat het terug moest naar de bibliotheek? Gebruik dat gevoel om jezelf eraan te herinneren wanneer je je telefoon wilt neerleggen.

Roep een vriend in zodat u minder tijd aan uw telefoon kunt besteden

vrienden praten
vrienden praten

Zorg voor een verantwoordingsmaatje of accountabilibuddy om mee in te checken. Misschien besteed je niet veel tijd aan sms'en, maar je kunt zeker de telefoon pakken of retro gaan met ouderwetse e-mail.

Wijzig uw Smart Watch-meldingen

Van de klassieke Apple Watch tot een FitBit of Garmin, je krijgt veel waarschuwingen. Pas de waarschuwingen aan, zodat u niet in de verleiding komt om te zien wat wat is. En als u uw horloge niet kunt achterlaten, koppel deze dan volledig los van uw telefoon.

Verlaag uw telefoontijd door niet te multitasken

Het is verleidelijk om door je telefoon te scrollen terwijl je wacht tot het water kookt, als de koffielijn veel te langzaam beweegt, of als je hebt besloten een zelfzorgdag in bed door te brengen en hetzelfde opnieuw te bekijken show voor de 14e keer.

Maar het duurt langzaam maar zeker iets langer om je telefoon eruit te halen. Kijk er iets minder lang naar, totdat je uiteindelijk klaar bent om te zijn waar je nu bent. Volledig.

Stel telefoonvrije zones in of verzin gekke regels voor telefoongebruik

Of je nu besluit een telefoonvrije zone te gebruiken of alleen vrij kunt scrollen terwijl je loopt te ijsberen of op één been staat, doe er alles aan om de gewoonte een beetje ingewikkelder te maken.

Wat de fysieke grenzen betreft: de douche is geen plaats voor je telefoon. Natuurlijk ben je op zoek naar de juiste nummers of de juiste podcast, maar maak die keuze voordat je instapt. En gebruik misschien in plaats daarvan een luidspreker.

Gebruik de functies Niet storen in uw voordeel

Sinds ik mijn telefoon van 22.00 uur tot 10.00 uur op Niet storen zette, heeft het mijn leven veranderd. Ik kom niet in de verleiding om te zien wat elke buzz is terwijl ik aan het ontspannen ben, en ik spring ook niet elke ochtend om te zien wat er gebeurt.

In plaats daarvan controleer ik snel of er berichten of gemiste oproepen zijn. De apps kunnen wachten tot het ontbijt. En leg je telefoon ook neer tijdens het ontbijt.

Probeer telefoonvrije ochtenden en nachten

Sla de apps en de telefoon over zodra je weet dat alles in orde is in jouw wereld. Sleep het niet van het koffiezetapparaat naar de broodrooster naar de tafel.

Luister naar je muziek en podcasts elders

Gebruik je computer of een luidspreker om naar je muziek te luisteren, zodat je niet zoveel tijd hoeft te besteden aan het rondslenteren door apps om te beslissen waar je zin in hebt.

Laad uw telefoon op een ongemakkelijke plaats op

persoon die telefoon oplaadt in de keuken
persoon die telefoon oplaadt in de keuken

Laad je telefoon niet naast je op. Laad uw telefoon in plaats daarvan op in een verste hoek van uw huis. Laad hem op op het aanrecht terwijl je in de woonkamer tv kijkt. Laad hem op in de slaapkamer als je in de keuken bent.

Handige hack

Sommige mensen zijn er met groot succes in geslaagd hun telefoon 's nachts op een andere plek dan hun slaapkamer op te laden. Een andere optie is echter om hem op te laden op een plek waar je vanuit je bed niet bij kunt.

Bepaal wat je wilt van je telefoon

Als je op dieet bent, denk je alleen maar aan wat je niet kunt krijgen, en bij een telefoondieet of telefoonvasten is dat niet anders. In plaats van te kijken naar waar je je telefoon niet voor wilt gebruiken, kun je bedenken hoe je hem wel wilt gebruiken.

Vrijheid vanaf je telefoon zonder pijn

Leg de telefoon neer en stap terug in je leven. Je hoeft niet te beginnen door er met beide voeten in te springen; je kunt langzaam de rivier in waden die jouw leven van vrijheid is, zonder afhankelijk te zijn van je telefoon. Welkom bij het hebben van extra tijd.

Aanbevolen: