Tips uit het echte leven voor het opvoeden van een gelukkige baby

Inhoudsopgave:

Tips uit het echte leven voor het opvoeden van een gelukkige baby
Tips uit het echte leven voor het opvoeden van een gelukkige baby
Anonim

Hier zijn eenvoudige manieren om met uw kind in contact te komen en een indruk te maken voor de toekomst.

Vrolijke baby buiten
Vrolijke baby buiten

Hoe voed je een gelukkige baby op? Dit is een vraag die veel nieuwe ouders zichzelf stellen. In de eerste paar weken van hun leven lijkt het de meest voor de hand liggende oplossing om uw baby gevoed en droog te houden, maar als u echt gelukkige baby's wilt opvoeden, dan zijn er enkele belangrijke activiteiten die u kunt overwegen om aan uw routine toe te voegen!

Waarom is het belangrijk dat baby's gelukkig zijn?

We willen allemaal dat onze kinderen gelukkig en gezond zijn, maar voordat ze vier maanden oud zijn, is dit schattige kleine mensje gewoon een klein brokje schattigheid. Dat klinkt hard, maar tot nu toe kunnen ze niet helder zien, is hun persoonlijkheid nog niet naar voren gekomen en lachen ze normaal gesproken niet. Dus waarom zou je ernaar streven om ze meer dan inhoud te houden?

De impact van vroeg geluk op de toekomstige geestelijke gezondheid

Ten eerste toont onderzoek aan dat baby's die in de eerste twee maanden van hun leven stress ervaren, in de toekomst waarschijnlijker problemen zullen krijgen met het functioneren van hun centrale zenuwstelsel. Dit kan van invloed zijn op hun vermogen om zichzelf te reguleren, relaties op te bouwen en zelfs rationeel te denken gedurende hun hele kindertijd.

Vroege geluk speelt een positieve rol in de academische wereld

Ten tweede tonen aanvullende onderzoeken aan dat het hebben van een gelukkige baby "gelinkt is aan de gouden standaardindicatoren van cognitieve vaardigheden en academisch succes als volwassene." Meer specifiek toonde dit onderzoek aan dat een positieve impact op het geluk van een kind ‘direct een hoger IQ in de kindertijd (6-8 jaar) en een hoger opleidingsniveau (29 jaar) voorspelde, zelfs na controle voor de sociaal-economische status van het gezin en de intelligentie van het kind."

Met andere woorden: het hebben van een gelukkige baby kan een uitstekende basis leggen voor hun toekomst. De vraag blijft: hoe kun je zien of je baby gelukkig is als hij of zij nog niet begint te glimlachen of lachen?

Tekenen dat je gelukkige baby's grootbrengt

Vader en gelukkige zoon buiten
Vader en gelukkige zoon buiten

Bij een baby is lichaamstaal alles! Enkele eenvoudige signalen die ouders laten weten dat hun kleintjes gelukkig zijn, zijn onder meer:

  • Babbelen en koeren:Blije baby's maken veel lawaai! Dit kan variëren van schattige koetjes tot verrassende piepjes.
  • Brede en aandachtige ogen: Zelfs als ze je gezicht niet volledig kunnen onderscheiden, herkennen baby's je gezichtsvorm. Als ze hun focus op jou houden, is de kans groot dat ze betrokken en gelukkig zijn.
  • Reiken: Of uw baby nu in uw richting reikt of naar voorwerpen met een hoog contrast, dit duidt ook op geluk en interesse. Dit moeten echter vloeiende bewegingen zijn. Schokken impliceren dat er iets mis is.
  • Schoppen: In tegenstelling tot peuters tonen babyschoppen opwinding!
  • Snelle ademhaling: Voordat ze kunnen giechelen, zullen veel gelukkige baby's een beetje sneller ademen. Dit is een manier waarop ze hun enthousiasme uiten! Als deze snelle ademhaling echter aanhoudt nadat het plezier voorbij is, neem dan contact op met hun kinderarts.
  • Glimlach en lacht: Naarmate je kleintje groeit, zullen dit de typische manieren worden waarop ze vreugde tonen.

Tekenen dat je baby ongelukkig is, zijn onder meer gebalde vuisten, een gebogen rug, trekken aan de oren en natuurlijk huilen.

Hoe u uw baby gelukkig kunt maken

Het voldoen aan hun basisbehoeften en reageren op het gehuil van je baby is belangrijk, maar daarnaast, als je een gelukkige baby wilt, moet je gewoon tijd met hem of haar doorbrengen! Een vroege band met uw kind heeft zoveel ongelooflijke voordelen. Uit onderzoek blijkt dat ‘zonder een goede initiële band het minder waarschijnlijk is dat kinderen opgroeien tot gelukkige, onafhankelijke en veerkrachtige volwassenen."

Maar wat kun je eigenlijk met je kleintje doen in die eerste paar weken en maanden? We bespreken enkele van de beste manieren om een band met je baby te krijgen en vreugde in zijn of haar leven te brengen.

Knuffels

Studies tonen aan dat liefdevolle aanraking essentieel is voor het versterken van de band tussen moeder en kind, het verminderen van de stress van een baby en het verbeteren van zijn sensorische verwerkingsvermogen. Enkele van de beste aanraakgerelateerde bindingsactiviteiten zijn knuffelen, knuffelen, kussen, frambozen blazen, babymassage en kangoeroegrepen.

Als je niet bekend bent met deze laatste techniek: deze geeft voorrang aan huid-op-huidcontact, waarvan bewezen is dat het de ademhaling, hartslag en temperatuur van een baby reguleert, het stressniveau verlaagt en zelfs het voeden bevordert! Het kan ook een sterke band tussen het kind en zijn verzorger bevorderen.

Tummy Time

Buiktijd is cruciaal voor de ontwikkeling van je baby, maar het kan ook dienen als een fantastisch leuke hechtingservaring. Om het meeste uit dit vloerspel te halen, investeer je in een activiteitengymnastiek, een scala aan eenvoudig speelgoed waar je baby zich aan kan vastgrijpen, en boeken met een hoog kleurcontrast, zoals TummyTime Happy Baby. Deze kunnen een interactieve ervaring bieden voor zowel u als uw kind. Het beste van alles is dat deze activiteit kan beginnen op de dag dat u uit het ziekenhuis naar huis gaat.

Snelle tip

Tummy time zal je baby ook uitputten, wat een betere nachtrust zal bevorderen, en dus een veel tevredener baby!

Schattige baby genieten van buiktijd
Schattige baby genieten van buiktijd

Zintuiglijk spel

Baby's leren door te spelen. Wanneer je hun zintuigen betrekt, help je ze de wereld te verkennen en verschillende emoties te ontdekken. Door actief deel te nemen aan deze leermomenten kun je een gelukkige baby opvoeden en een langdurige band opbouwen. Soorten zintuiglijk spel voor baby's jonger dan zes maanden zijn onder meer:

  • Spelen in de spiegel
  • Introductie van verschillende geluiden met rammelaars
  • Spelen met speelgoed met verschillende texturen
  • Zingen voor je baby
  • Kiekeboe spelen

Hoewel dit misschien gekke kleine activiteiten lijken, kunnen ze een kalmerend effect op een kind hebben en echte momenten van vreugde brengen. Dit zal het geluk en de veerkracht van je baby voor de toekomst verbeteren.

Moet weten

Naarmate uw baby ouder wordt, kunt u ook watertafels, zintuiglijke bakken en friemelspeelgoed introduceren om zijn motorische vaardigheden te verfijnen en door te gaan met dit nuttige soort spel.

Je kunt leuke activiteiten doen met je baby die jullie allebei leuk vinden om jullie dichter bij elkaar te brengen. Lijkt uw baby zich te vervelen? Zet die tijd ook om in leermogelijkheden.

Dans en beweeg

Muziek en beweging zijn spectaculaire hulpmiddelen om vreugde in het leven van je baby te brengen. De juiste bewegingen kunnen zowel comfort als opwinding bieden, en de muziek voegt een tweede zintuiglijk aspect toe aan de ervaring. Dansen is een geweldige manier om een band met je baby op te bouwen, vertrouwen op te bouwen en geluk op te roepen, dus laat je beste bewegingen zien!

Ga naar buiten

Zonneschijntherapie en tijd doorbrengen in blauwe en groene ruimtes zullen mensen van alle leeftijden geluk brengen. Onderzoek toont aan dat op de natuur gebaseerde activiteiten de stemming bevorderen, de slaap verbeteren en de aanmaak van serotonine, ook wel bekend als het 'gelukshormoon', teweegbrengen. Het buitenleven kan ook een geweldige omgeving zijn om andere ouders te ontmoeten en uw baby te socialiseren. Zorg ervoor dat u veilig in de zon blijft terwijl u van deze activiteit geniet.

Twee moeders en hun baby wandelen in de wildernis
Twee moeders en hun baby wandelen in de wildernis

Moet weten

Gezondheidsexperts raden direct zonlicht af voor baby's jonger dan zes maanden. Ouders mogen vóór deze mijlpaal ook geen zonnebrandcrème gebruiken.

Het feit dat direct zonlicht niet is toegestaan voor baby's jonger dan zes maanden, betekent niet dat jij en je baby niet kunnen genieten van de voordelen van deze heldere, mooie ruimtes. Zoek eenvoudigweg een plekje in de schaduw in de vroege ochtend of vroege avond, wanneer de temperatuur comfortabel is, en geniet van het levendige uitzicht, de ontspannende bries en de verschillende texturen van de aarde.

Geef prioriteit aan slaap

Hoewel het een paar maanden zal duren voordat je baby een schema volgt en tot zes maanden voordat hij de nacht doorslaapt, is een deel van je taak als nieuwe ouder het lezen van de signalen van je baby en het pleiten voor hun benodigdheden. Wat betekent dit precies? Als ze tekenen van onrust of vermoeidheid vertonen, stop dan met de activiteit die je doet en leg ze in bed.

Gelukkige baby's verlangen naar jouw aandacht

Wil je het echte geheim weten van gelukkige baby's? Houd van je kleintje en geef hem de onverdeelde aandacht waar hij naar verlangt! Leg uw telefoon weg, zet de televisie uit en ga met uw kind in gesprek. Zorg ervoor dat ze zich verzorgd en gewaardeerd voelen. Zelfs als ze niet weten wat deze woorden betekenen, zullen de daden een blijvende indruk op hen achterlaten en een grote rol spelen in hun huidige en toekomstige geluk.

Aanbevolen: