6 oranje rozenstruiken die een sappige, vrolijke kleur aan je tuin toevoegen

Inhoudsopgave:

6 oranje rozenstruiken die een sappige, vrolijke kleur aan je tuin toevoegen
6 oranje rozenstruiken die een sappige, vrolijke kleur aan je tuin toevoegen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Of ze nu kleurrijke boeketten opfleuren of zonneschijn in uw tuin brengen, oranje rozen zijn prachtige bloemen. Met tinten variërend van pastel perzik tot levendig oranje voegen deze bloemen een vleugje vrolijke kleur toe. Als je wat potgrond hebt en zin hebt om water te geven, hoef je niet elke week honderden euro's uit te geven aan boeketten. In plaats daarvan kun je thuis liefdevol je eigen oranje rozenstruiken kweken met een van deze zes variëteiten.

Rose Super Trouper Rozenstruik

Afbeelding
Afbeelding

Rose Super Troupers zijn een floribunda-variëteit, wat betekent dat ze in compacte patronen groeien en prachtige, grote bloemen produceren. Deze hybriden zijn perfect als je niet veel ruimte hebt en niet geoefend bent in het diagnosticeren van rozenziekten, omdat ze super ziekteresistent zijn. Plant ze in het najaar in de volle zon en in goed doorlatende grond. In de zomer heb je licht geurende mandarijnbloesems die opvallen tegen het donkergroene blad van de struik.

Vrouwe van Shalott Rose Bush

Afbeelding
Afbeelding

Lady of Shalotts is een modern rozenras dat perzikkleurige tot crèmekleurige pioenachtige bloemen met oranje bloemblaadjes produceert. Het is een middelgrote struik en bereikt een hoogte van 3-4 meter als hij volgroeid is. Wanneer u uw mythisch genaamde Lady of Shalotts plant, kies dan gebieden die veel zonlicht krijgen en goed doorlatende grond hebben. Wat rozen betreft, is Lady of Shalotts zeer geschikt voor warmere klimaten en gebieden die gevoelig zijn voor droogte.

Lady Emma Hamilton Rose Bush

Afbeelding
Afbeelding

Als er een Nobelprijs voor rozenveredelaars bestond, zou David Austin meerdere keren hebben gewonnen. De mandarijnkleurige Lady Emma Hamilton-struikrozen zijn een van zijn vele creaties. Net als de Lady of Shalott-rozen zijn Lady Emma Hamilton's middelgrote struiken. Ze moeten in de volle zon en in goed doorlatende grond worden geplant.

Deze rozenstruiken kunnen het hele jaar door een overvloed aan dynamische, veelkleurige bloemen produceren. En als je van geuren houdt, zijn deze sterk fruitig geurende sinaasappelrozenstruiken perfect voor jou.

Abrikozen Clementine miniatuur rozenstruik

Afbeelding
Afbeelding

Abrikozen-Clementine Miniatuurrozenstruiken zijn toepasselijk genoemd naar hun zachte abrikooskleurige bloemblaadjes. In tegenstelling tot de andere rozen in deze collectie hebben Apricot Clementines niet veel ruimte nodig, omdat ze klein zijn en niet groter worden dan 3,5 meter.

Deze rozen zijn klein maar krachtig en kunnen een grote tros bloemen produceren als ze volgroeid zijn. En gevoelige neuzen kunnen zich verheugen omdat ze geen geur hebben. Meestal worden deze rozenstruiken in potten geplant en niet in de grond, waardoor ze gemakkelijk te beheren zijn voor beginnende tuinders.

Zo goed als gouden rozenstruik

Afbeelding
Afbeelding

Er is niets subtiels aan de Good as Gold-rozenstruik. Doorspekt met krachtige, verzadigde geeloranje bloemen, zijn Good as Gold-rozen een soort hybride theeroos die een milde geur afgeeft. Deze middelgrote struiken kunnen meerdere omgevingen aan, en zolang ze de volle zon en voldoende water krijgen, geven ze je een overvloed aan bloemen.

Als je op zoek bent naar een oranje rozenstruik die je boeketwaardige bloemen geeft, dan is dit degene voor jou.

Arborose Tangerine Skies Klimroos

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel rozenstruiken tamme kleine struiken kunnen zijn, kunnen ze ook wild en uitgestrekt groeien. Als je houdt van de overwoekerde cottage-in-the-wood-esthetiek, dan zou het opzetten van een latwerk en een klimrozenstruik van Ambrose Tangerine Skies bovenaan je to-do-lijstje in de herfsttuin moeten staan. Deze klimmers zijn niet de grootste die er zijn, ze worden ongeveer 2,5 meter lang, maar qua kleur zijn ze in je gezicht. Deze rozen zijn rijkelijk gepigmenteerd in verschillende tinten oranje, van de binnenkant van een clementine tot perzikroze.

Plant deze klimrozen in gebieden met veel zonlicht en zorg ervoor dat ze goed bewaterd worden. Maar als u een gevoelige neus heeft, kunt u misschien even wachten voordat u deze aan uw tuinplannen toevoegt. Ze staan bekend om hun geur en kunnen een gevoelige neus prikkelen.

Oranje Ben je blij met deze rozenstruiken?

Afbeelding
Afbeelding

Oranje is een onderschatte kleur die warmte, energie en vrolijkheid uitstra alt. Toch zit de natuur boordevol oranje bloemen, en rozen zijn daar niet van uitgezonderd! Hoewel er misschien niet zoveel oranje rozenrassen uit de oude wereld zijn, hebben moderne fokkers de verloren tijd goedgemaakt en tientallen spannende oranje rozenstruiken voortgebracht die je kunt planten.

Aanbevolen: