Een codicil toevoegen aan uw testament

Inhoudsopgave:

Een codicil toevoegen aan uw testament
Een codicil toevoegen aan uw testament
Anonim
Laatste wil en testament
Laatste wil en testament

Wat zijn testamentcodicils en waarom heb je er een nodig? Een codicil voor een laatste testament is een document dat wordt gebruikt om een testament te wijzigen. Het kan ook worden gebruikt om aanvullende informatie toe te voegen aan de wil van een individu, zoals het creëren van nieuwe voorzieningen, het wijzigen van bestaande voorzieningen en het bieden van uitleg.

Geldig codicil voor testament

Om een codicil voor een testament rechtsgeldig te laten zijn, moet het op dezelfde manier als een testament worden ondertekend en bezichtigd. Wanneer het codicil op deze wijze correct wordt uitgevoerd, maakt het deel uit van het testament. Codicils zijn gehecht aan het testament waarop zij betrekking hebben; het zijn geen op zichzelf staande documenten. Er kan meer dan één codicil bij een testament bestaan. Het codicil herroept een testament niet automatisch, tenzij dit specifiek in het document wordt vermeld. Als iemand een aantal wijzigingen in zijn of haar testament wil aanbrengen, moet hij of zij een nieuw testament laten opmaken.

Handgeschreven addendum bij een testament

Een codicil bij een laatste testament hoeft niet altijd getypt en bijgewoond te worden om als geldig te worden beschouwd. In een aantal regio's in de Verenigde Staten is een handgeschreven of holografisch testament een aanvaardbaar juridisch amendement. De definitie van testament is door de rechtbanken geïnterpreteerd als een codicil.

  • Een holografisch testament moet geschreven zijn in het handschrift van de persoon die het testament opmaakt, ook wel de erflater genoemd. Om geldig te zijn, moet het ook ondertekend worden. In sommige omstandigheden accepteert de rechtbank een holografisch testament waarvan geen getuige is geweest.
  • Om te bewijzen dat het holografische codicil of testament door de erflater is opgesteld, zal de rechtbank rekening houden met verklaringen van getuigen. Een handschriftdeskundige kan ook een oordeel geven over de vraag of het handschrift op het codicil of testament inderdaad dat van de overledene is.
  • Het maken van een testament is heel eenvoudig, dus een holografisch testament mag alleen als laatste redmiddel worden gebruikt.

Stap voor stap

De wetten met betrekking tot codicils kunnen van staat tot staat verschillen, dus het is een goed idee om contact op te nemen met een advocaat om er zeker van te zijn dat uw proces voor het wijzigen van uw testament legaal is. Terwijl je in sommige staten je codicil met de hand kunt schrijven, is het in andere staten waarschijnlijk betwist; Om deze reden wordt over het algemeen geadviseerd om het codicil te typen zoals het testament is getypt. Hieronder volgen eenvoudige, stapsgewijze instructies voor het toevoegen van een codicil aan uw testament:

Maak het nieuwe document

Als u met een advocaat werkt, zullen zij zich bezighouden met het typen van het codicil dat in overeenstemming is met de wetten van de staat. Als u uw eigen codicil maakt, kies de taal dan zorgvuldig en wees zo specifiek mogelijk in uw bewoordingen. Geef op een nieuw document aan welk deel van uw testament u wijzigt; Vergeet niet dat het codicil slechts een deel mag wijzigen, in tegenstelling tot het hele testament. Dateer het codicil en gebruik een soortgelijke bewoording: Ik, (naam), inwoner van (Provincie en Staat), verklaar dat dit het codicil is van mijn laatste testament, dat gedateerd is (datum van origineel testament). Ik voeg het laatste testament gedateerd (datum) toe (of wijzig) op de volgende manier: (wijzigingen)

Specificeer het amendement

Volg de bovenstaande tekst zo gedetailleerd mogelijk en met verwijzing naar de exacte bepalingen die moeten worden gewijzigd, met de wijzigingen of toevoegingen die u met het codicil aanbrengt.

Intentie verduidelijken

Zorg ervoor dat u een zin opneemt over uw oorspronkelijke testament en dat het nog steeds uw bedoeling is dat het originele testament, afgezien van het codicil, nog steeds als geldig wordt beschouwd.

Onderteken en bevestig

Bevestig dat het codicil inderdaad uw wens is met de volgende bewoording boven uw gedateerde handtekening: Ondertekend op deze datum van (datum) op (adres waar ondertekend). Als uw staat getuigen nodig heeft, voegt u hier toe wie getuige was van uw ondertekening van het codicil. De getuige(n) zal(en) het document ook ondertekenen. Als uw staat notariële bekrachtiging van uw codicil vereist, moet uw handtekening plaatsvinden in aanwezigheid van de notaris. Getuigen en notariële akte kunnen geschillen helpen voorkomen, vooral als het testament of het codicil (of beide) holografisch zijn.

Veilig bewaren

Bewaar uw ondertekende codicil op dezelfde plaats als uw testament, en bewaar een kopie voor uw administratie. Mogelijk wilt u ook een kopie geven van de door u gewenste executeur, die ook een kopie van uw testament moet hebben.

Voordelen van het gebruik van een Codicil

echtpaar praat met hun advocaat
echtpaar praat met hun advocaat

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een codicil in vergelijking met het opstellen van een nieuw testament zijn de kosten. Het is veel goedkoper om een codicil te laten opstellen dan een geheel nieuw testament. Als de veranderingen die iemand wil aanbrengen echter omvangrijk zijn, is het opstellen van een nieuw testament een betere keuze.

Wanneer moet u een codicil gebruiken

Om een codicil het beste te begrijpen, is een voorbeeld nuttig. Als uit uw testament blijkt dat u een persoonlijk bezit, zoals sieraden, antiek of een auto, aan een specifieke persoon wilt nalaten, maar u niet langer de eigenaar van dat voorwerp bent, kunt u met behulp van een codicil de voorziening wijzigen in een ander stuk eigendom. eigendom. De persoon die u oorspronkelijk hebt gekozen, kan nog steeds profiteren van uw nalatenschap; alleen het item dat ze zullen ontvangen is veranderd.

Codicils en erfrecht

Wanneer een persoon overlijdt, wordt zijn of haar testament (en eventuele codicils daarbij) ingediend bij de rechtbank. Het proces van het afwikkelen van iemands nalatenschap staat bekend als nalatenschap. De procedures worden gevolgd, ongeacht of de overledene een testament heeft gemaakt of niet.

Het doel van het erfrechtproces is om de identiteit van de begunstigden van de nalatenschap vast te stellen en de eigendommen van de overledene onder deze personen te verdelen. Eventuele belastingen die de overledene verschuldigd is, worden betaald voordat het onroerend goed wordt overgedragen aan zijn of haar erfgenamen. Bovendien moeten eventuele schulden van de overledene worden betaald voordat de nalatenschap kan worden afgewikkeld.

Uw testament wijzigen met een codicil

Estate planning kan ingewikkelde problemen met zich meebrengen. Als u niet zeker weet hoe u uw testament het beste kunt wijzigen, of als u vragen heeft over een codicil voor een laatste testament, raadpleeg dan een advocaat voor juridisch advies dat geschikt is voor uw situatie.

Aanbevolen: