10 rode rozenstruiken die uw tuin naar een hoger niveau tillen

Inhoudsopgave:

10 rode rozenstruiken die uw tuin naar een hoger niveau tillen
10 rode rozenstruiken die uw tuin naar een hoger niveau tillen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je aan rozen denkt, zie je waarschijnlijk boeketten met prachtige rode, witte en roze bloemblaadjes. Toch komen deze snijbloemen niet zoals tulpen uit de grond. In plaats daarvan worden ze gekweekt op struiken van verschillende grootte. Rode rozenstruiken zijn al tientallen jaren een hoofdbestanddeel en passen in traditionele tuinen uit de oude wereld en in voorstedelijke landschappen. Ontdek welke rode rozenstruiken perfect zijn voor uw tuin en kweekbehoeften.

Superheldrozen zijn geweldig tegen ziekten

Afbeelding
Afbeelding

Superheld-rozenstruiken zijn de beste van het stel als je op zoek bent naar iets dat bijna elke plantenziekte kan bestrijden die op zijn pad komt. Deze karmozijnrode theevormige bloemen kunnen tot 5 'lang en 4' breed worden in de zones 4-9. In tegenstelling tot sommige planten houden deze struiken van veel zonlicht en kunnen ze gedijen in de meeste grondsoorten. Plant je Super Hero-struiken in het vroege voorjaar, zodat de bloemen tot in de herfst blijven bloeien.

Bloementapijt Scharlaken Rozen Creëer een prachtige bodembedekker

Afbeelding
Afbeelding

Als je aan rozenstruiken denkt, denk je vaak aan grote, uitgestrekte struiken met veel hoogte. Soms is de perfecte aanvulling op uw toch al overvloedige tuinbed echter een laagblijvende rode rozenstruik. Bloementapijt Scharlakenrozen zijn vrij klein, ongeveer 60 cm hoog, en gedijen goed in de halfzon. Plant ze in elk seizoen en ze bloeien van de lente tot de herfst. Beste deel? Ze vragen niet veel onderhoud en hoeven niet zo veel te worden gesnoeid als andere rozen.

Thomas à Becket Roses heeft een heerlijke geur

Afbeelding
Afbeelding

Een andere karmozijnrode roos is de Thomas à Beckett-roos, die vooral bekend staat om zijn sterke citroenachtige geur. Als je een prachtige rozenstruik wilt die naar een droom ruikt, dan zijn deze Engelse struiken perfect voor jou. Deze aromatische rozenstruiken zijn meer anjerachtig in hun bloembladconfiguratie en werden pas in 2013 bedacht door de legendarische rozenveredelaar David Austin. Ze groeien in verschillende zones (5-11) en grondsoorten, maar hebben volledig zonlicht nodig om te gedijen.

Dortmund-rozen zijn perfect voor hun formaat

Afbeelding
Afbeelding

Dortmund-rozenstruiken zien er minder typisch uit dan de standaard rozenstruik en kunnen tot 3 meter hoog worden. Deze lichtrode bloemblaadjes met witte centra verspreiden zich tot 1,80 meter breed en bloeien van de lente tot de herfst. Zorg ervoor dat u deze klimheester in goed doorlatende grond en in de volle zon plant. Om de hoogtegroei te stimuleren, plant je hem naast een latwerk of pergola.

Knock-outrozen zijn de favoriet van elke beginner

Afbeelding
Afbeelding

Als je nieuw bent in het kweken van rozenstruiken, dan zou de eerste stop tijdens je rozentour de knock-outrozen moeten zijn. Deze struiken zijn notoir geweldig voor beginners, zijn ziektebestendig, hebben een lange levensduur, zijn niet kieskeurig en kunnen in de meeste klimaten groeien. Maak je ook geen zorgen als je je snoeischaar meeneemt naar deze rozerode bloemen; knock-outs groeien praktisch vanzelf. Het enige nadeel voor rozenliefhebbers is dat ze minder en kleinere bloemen produceren dan de meer traditionele rozenstruiken.

Don Juan Roses zijn de beste klimmers van het stel

Afbeelding
Afbeelding

Don Juan-rozen kwamen in de jaren vijftig op het toneel en stonden bekend als een geurige klimroos, waarvan de meeste voorheen geen enkel aroma produceerden. Nog een heerlijk onderhoudsarme rozenstruik, de Don Juan-roos, is de perfecte keuze voor iemand die een klimstruik aan zijn landschap wil toevoegen. Deze rozenstruiken presteren goed in de zones 5-10 en hebben 6 uur direct zonlicht per dag nodig, en kunnen op hun volledige hoogte wel 3,5 meter hoog worden.

Obsession-rozen zijn de favoriet van elke tuinman voor een klassieke look

Afbeelding
Afbeelding

Obsession-rozenstruiken zijn de beste keuze voor elke rozenliefhebber die geobsedeerd is door de klassieke rode roos. Deze middelgrote struiken produceren grote, mooie, rode bloemen die een heerlijk aroma afgeven. Zoals de meeste rozen laten ze zich tussen de lente en de herfst zien en produceren ze de meeste bloemen in de volle zon. Er is een reden waarom deze rozen in 2015 werden uitgeroepen tot Roos van het Jaar.

Om Obsession-rozenstruiken te kweken, moet je ze in goed doorlatende grond met volle zon planten. Ondanks hun mooie uiterlijk zijn ze niet kieskeurig wat betreft hun kweekzones en kunnen ze met gemak 5-10 aan.

Black Magic Roses zijn de beste in het produceren van esthetische bloemen

Afbeelding
Afbeelding

Black Magic-rozen zijn van de hybride theesoort en hun fluweelzachte, vampierrode bloemblaadjes zullen je betoveren. Deze rozenstruiken zijn aan de grotere kant, worden maximaal 2,5 meter hoog en produceren donkerrode bloemen met stereotiep doornige stengels. Black Magic-rozen, een creatie uit de jaren 90 die de donkere lippenstift nabootst die door elk icoon uit de jaren 90 wordt gedragen, is de perfecte keuze voor iedereen die opvallende, esthetische rozen wil planten.

Als je Black Magic-rozenstruiken plant, kies dan een plek met veel zonlicht en goed doorlatende grond. En aangezien ze behoorlijk ziekteresistent zijn, is het belangrijkste waar je je zorgen over moet maken, het goed gesnoeid houden ervan.

Ramblin' Red Roses gedijen in koudere klimaten

Afbeelding
Afbeelding

Als je in een koud klimaat leeft met lange winters, dan zijn Ramblin' Red-rozenstruiken een geweldige optie voor jou. Omdat ze klimmen, hebben ze enige steun nodig, maar ze kunnen zowel in de grond als in potten/bakken worden geplant. Je kunt deze rozen in vrijwel elke maand van het jaar planten, zolang ze maar in vochtige, goed doorlatende grond en in de volle zon staan. Een ander pluspunt is dat ze geen deadheading nodig hebben.

Desmond Tutu Roses houden van warmere klimaten

Afbeelding
Afbeelding

Desmond Tutu-rozen zijn eersteklas struiken om in echt warme klimaten te planten. Desmond Tutus, een middelgrote rozenstruik, heeft minimaal 6 uur direct zonlicht nodig en gedijt goed in groeizones 5-9. Hun dubbele koolvormige bloemen zijn hun grootste aantrekkingskracht. Naast dat ze ziekteresistent zijn, kun je Desmond Tutu's in de meeste grondsoorten planten, maar ze mogen alleen in de herfst worden geplant.

Een rozenstruik met een andere naam

Afbeelding
Afbeelding

Rozen hebben de reputatie wispelturige, ziektegevoelige planten te zijn. In plaats van de handdoek in de ring te gooien bij je eerste rode rozenstruik, kun je proberen de perfecte struik te selecteren die past bij jouw omgeving en kweeksmaak. Sommige mensen hebben een speciaal tintje aan het kweken van grote bloemen, terwijl anderen enorme klimmers kunnen voortbrengen. Experimenteer met verschillende soorten bij jou in de buurt en kijk welke het beste reageren op jouw aanraking.

Aanbevolen: