9 waardevol speelgoed uit je kindertijd dat vandaag een fortuin waard is

Inhoudsopgave:

9 waardevol speelgoed uit je kindertijd dat vandaag een fortuin waard is
9 waardevol speelgoed uit je kindertijd dat vandaag een fortuin waard is
Anonim

Waar heb je die oude speelgoeddoos neergezet? Het is tijd om het uit te graven en op zoek te gaan naar dit waardevolle speelgoed uit je kindertijd.

Vintage voorwerpen op een vlooienmarktkraam
Vintage voorwerpen op een vlooienmarktkraam

Er is een speciaal soort hartverscheurende spijt die naar boven komt als je in een vintage winkel speelgoed vindt met een hoog prijskaartje dat je vroeger bezat. Nog erger is het als het niet je moeder was die het weggooide, maar jij het was die een paar jaar geleden de bewuste beslissing nam om het aan de donatiebox toe te voegen.

Waardevol speelgoed is dertien in een dozijn als je weet waar je naar op zoek bent, en met tientallen jaren aan leuk, twijfelachtig veilig speelgoed om doorheen te snuffelen, zul je er zeker een vinden die je gelukt bent om vast te houden.

Whacky waardevol speelgoed uit de jaren 70

Speelgoed uit de jaren zeventig is kleurrijk, geanimeerd en gaat vaak gepaard met twijfelachtig elektrisch werk. Terwijl in de jaren vijftig en zestig de markt voor kinderspeelgoed werd opengebroken, zetten de jaren zeventig die traditie voort. Dit zijn slechts enkele van de superwaardevolle speeltjes die in de jaren zeventig werden gemaakt.

Eenvoudig bakovens

Kenner EasyBake Oven 1973
Kenner EasyBake Oven 1973

Als er ooit speelgoed was dat het vertrouwen van oudere generaties (of het gebrek aan toezicht, zouden sommigen zeggen) in jonge kinderen belichaamde om hun handen er niet af te branden, dan was het de Easy Bake Oven. De vintage Easy Bake Ovens, uitgebracht in de jaren zestig, doen het goed op de wederverkoopmarkt. Vooral boxovens met al hun accessoires zijn het meest waard. Deze Easy Bake Oven uit 1973 met ongeopende mixen en accessoires werd bijvoorbeeld op eBay voor $ 89,88 verkocht. Vintage Easy Bake Ovens kunnen doorgaans voor ongeveer $ 50- $ 100 worden verkocht.

Kenner Xenomorph-actiefiguren

Vintage Kenner Alien Xenomorph Big Chap uit 1979
Vintage Kenner Alien Xenomorph Big Chap uit 1979

Aan het einde van de jaren zeventig komt het door Kenner vervaardigde Alien-merchandisespeelgoed binnen. Deze Xenomorph-actiefiguren wekken misschien niet dezelfde angst op die de maag doet barsten als de buitenaardse wezens uit de film, maar hun connectie met de cultklassieker maakt ze vandaag de dag wel verzamelbaar. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het vergroten of verkleinen van hun waarde, maar ze kunnen voor meer dan een paar honderd dollar worden verkocht. Eén 18" Xenomorph uit 1979 werd op eBay voor $ 195 verkocht.

Waardevol speelgoed met dank aan de Me Generation uit de jaren 80

Met al dat besteedbare inkomen en geen ouders die vragen waar je bent, is het alleen maar passend dat speelgoed uit de jaren tachtig net zo brutaal en opvallend was als de Ik-generatie die ermee is opgegroeid. Dit zijn een paar speelgoed uit de jaren 80 dat nog steeds geld waard is.

Strawberry Shortcake-poppen

Vintage Strawberry Shortcake-poppen
Vintage Strawberry Shortcake-poppen

De personages in de jaren tachtig bevonden zich stilistisch in twee kampen; realistische mensachtige figuren of schattige kleine karakters. Strawberry Shortcake v alt duidelijk in het laatste. Zoals met zoveel populair Amerikaans speelgoed, nam Kenner Products het wenskaartkind en transformeerde haar in een verkoopbare pop. Dit shortcake-universum breidde zich in de jaren 80 uit en de originele poppen zijn tegenwoordig serieus geld waard. Een Banana Twirl-pop werd bijvoorbeeld voor $ 573,46 verkocht en een verzegelde Mint Tulip-pop werd online voor $ 600 verkocht. Wanneer ze in een doos zitten en in onberispelijke staat verkeren, worden deze poppen gemakkelijk verkocht voor €400-€600.

Thundercats-actiefiguren

Cartoon ThunderCats TYGRA-actiefiguur uit de jaren 80
Cartoon ThunderCats TYGRA-actiefiguur uit de jaren 80

Met actiefiguren kan geen enkel decennium vergeleken worden met de jaren tachtig. Van Teenage Mutant Ninja Turtles tot Transformers, dit kneedbare speelgoed is tegenwoordig zeer gewild. Onder de tekenfilmopstelling op zaterdagochtend bevinden zich Thundercats-actiefiguren. Als je de hoofdpersonen nog in de originele verpakking kunt vinden, heb je duizenden dollars in handen. Een verzegelde en gekaarde Lion-O uit 1985 werd bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 5.649.

Waardevol speelgoed dat elk kind van 90 met veel plezier onthoudt

Als er één ding is dat kinderen uit de jaren 90 graag doen, dan is het praten over alle dingen die kinderen uit de jaren 90 doen. Er heerst veel nostalgie bij deze vroege internetgroep, en ze hebben de prijzen voor dit speelgoed uit de jaren 90 verhoogd.

Super Soakers

Vintage Larami Super Soaker 100
Vintage Larami Super Soaker 100

Als je in de jaren negentig een kind was, bracht je menig zomermiddag door met het afkoelen van je buurtvrienden in een Super Soaker-gevecht. Deze superkrachtige waterpistolen werden voor het eerst uitgebracht in 1990 en waren een enorme hit, en ze inspireerden alle krachtige waterpistolen met pompwerking die we vandaag de dag zien. Super Soakers gemaakt in de jaren 90 kunnen in volledig werkende staat ongeveer $ 100- $ 200 waard zijn. Drie nullen voor een waterpistool dat je elke dag lukraak in de garage gooide? Verbazingwekkend. Toch bewees deze Super Soaker CPS 2500 uit 1997 dat het kan gebeuren toen hij in 2023 voor $ 96 werd verkocht.

Luchtdansers

Vintage McDonald's Collectible Sky Dancer-speelgoed uit de jaren 90 met lanceerinrichting
Vintage McDonald's Collectible Sky Dancer-speelgoed uit de jaren 90 met lanceerinrichting

Als je geen Sky Dancer had, dan heb je waarschijnlijk de video's gezien van de knock-offs van mensen die vast kwamen te zitten in bomen, verbrand in open haarden, enzovoort. Trek snel aan het touwtje van de pop en je laat haar door de lucht vliegen. Sky Dancers zonder doos zijn het meeste waard, met een prijs van ongeveer $100-$250, maar degenen zonder doos doen het prima voor ongeveer $50 per stuk. Deze Sky Dancers-pop uit de doos uit 1994 werd bijvoorbeeld online verkocht voor $ 46,99.

Breek het millennium binnen met dit waardevolle speelgoed uit de jaren 2000

Kinderen in het millennium kregen de laatste smaak van ouderwetse speelgoedmarketing en R&D. Voordat er wifi en smartphones waren, renden kinderen door de gangpaden van speelgoedwinkels en zochten met hun zakgeld de nieuwste releases uit. Dit zijn een paar speeltjes uit de jaren 2000 die vandaag de dag verrassend waardevol zijn.

Mary Kate & Ashley-poppen

Mary-Kate & Ashley film magische pop
Mary-Kate & Ashley film magische pop

Ga opzij Barbie en Polly Pocket, Mary Kate en Ashely zijn in het gebouw. Voordat er een hele reeks mode- en karakterpoppen in de winkelschappen stond, hadden kinderen er maar een handjevol. Maar geen van hen leek helemaal op de Mary Kate & Ashley-poppen die in de jaren 2000 op het toneel verschenen.

Mary Kate & Ashley Olsen, nu bekend van hun luxe modemerk The Row, hadden een enorme reeks hitfilms die hun adolescentie en jonge volwassen jaren besloegen. In hun latere films begonnen de tie-in-poppen uit te komen, en ze zijn vandaag ongeveer $ 50- $ 100 waard.

Deze ongeopende Mary Kate & Ashley-poppenset uit de New York Minute-film uit 2004 is bijvoorbeeld onlangs verkocht voor $ 78.

Tech-decks

Tech-deck - Star Wars
Tech-deck - Star Wars

Als je in de jaren 2000 bent opgegroeid, zul je het geluid van kinderen die kleine skateboards op hun bureaublad slaan niet uit je hoofd kunnen krijgen. Tech Decks waren toetsborden die volledig aanpasbaar waren. We hebben het over nieuwe trucks, decks en wielen. Natuurlijk maakten X Games, Tony Hawk's Pro Skater-videogames en een algemene toename van extreme sporten in de jaren 2000 dit de perfecte tijd om speelgoed als dit groot te laten worden.

Omdat er zoveel Tech Decks beschikbaar zijn, komt de echte waarde voort uit de hoeveelheid of ongeopende speciale boards. Als je een enorme collectie hebt, kun je ze voor een paar honderd dollar verkopen, en het zeldzame verzegelde bord kan voor hetzelfde geld worden verkocht. Neem bijvoorbeeld dit verzegelde PIG-skateboard uit 2001. Het werd op eBay verkocht voor bijna $ 200.

Denk twee keer na voordat je je kinderspeelgoed weggooit

Als je iets kunt leren van dit waardevolle speelgoed van weleer, is het dat je zeker twee keer moet nadenken voordat je je oude speelgoed uit je kindertijd weggooit. Of je nu een stapel hebt die zich uitstrekt tot het favoriete speelgoed van je overgrootouder, of het is de kleine collectie die je om sentimentele redenen hebt bewaard, het is de moeite waard om een beetje op internet te speuren om te zien of ze vandaag voor iets verkopen.

Aanbevolen: