8 Vintage Cabbage Patch Dolls die vandaag een fortuin waard zijn

Inhoudsopgave:

8 Vintage Cabbage Patch Dolls die vandaag een fortuin waard zijn
8 Vintage Cabbage Patch Dolls die vandaag een fortuin waard zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Sommigen van ons droomden ervan muizenoren uit te zoeken in Disney World, terwijl anderen niet konden stoppen met fantaseren over het bezoeken van het beruchte koolveld en het vinden van een nieuwe vriend. Cabbage Patch Kids waren waanzinnig populair in de jaren 80 en 90, en net als de meeste unieke poppenmerken die een grote vlucht namen, zijn ze tegenwoordig zeer verzamelbaar. Sterker nog, de originele Cabbage Patch Kids worden zo'n 40 jaar later voor duizenden dollars verkocht. Hopelijk heb je slechts een of twee van deze waardevolle, onmisbare kerstcadeaus bewaard.

1983 "Brat" -vormpoppen

Afbeelding
Afbeelding

Pas in 1982 werd het kenmerkende zachte speelgoed van maker Xavier Roberts gelanceerd onder een verbeterd ontwerp en een nieuwe naam. Ze waren meteen een succes, dus het kan moeilijk zijn om poppen van dit jaar of direct daarna nog in de doos te vinden, maar als je kunt, zal het ongelooflijk lucratief zijn.

Je wilt vooral op zoek gaan naar poppen met de "snot" -gezichtsvorm uit het tweede productiejaar. Zoek naar poppen met een kuiltje in elke wang en een lange neus. Deze mal werd in dit eerste productiejaar niet zo vaak gebruikt als andere, dus ze zijn behoorlijk zeldzaam en kunnen voor de juiste verzamelaar ongeveer $ 100- $ 500 waard zijn. Er is er bijvoorbeeld onlangs eentje verkocht voor ongeveer $ 450.

1985 Mickey Mantle-pop

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Toen het door Coleco (nu Hasbro) gecontroleerde bedrijf Amerika stormenderhand had veroverd, breidden ze hun catalogus uit met een heleboel populaire figuren waarmee kinderen verbinding konden maken. Een daarvan was de Cabbage Patch Kids' All Stars-serie. Er is natuurlijk geen grotere aantrekkingskracht dan de legendarische Yankees-speler Mickey Mantle.

De pop zelf kan een hoop kleingeld waard zijn, maar als je er een kunt vinden met de handtekening van de overleden honkbalspeler, ben je bijna gegarandeerd van een hamerprijs van ongeveer $ 500. Een van deze gesigneerde poppen werd in 2021 verkocht voor $ 630.

1985 Koollapje Twins

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Volgens de slogan van hun doos: "Tweelingen zijn twee keer zo leuk!" Ja, ongeopend kunnen ze ook nog eens dubbel zo leuk zijn voor je bankrekening. Deze duo-poppen kunnen, als ze goed worden onderhouden, voor meer dan $ 500 worden verkocht, zoals dit paar in dozen uit 1985 dat op eBay voor $ 405 werd verkocht. Deze poppen in beperkte oplage hadden een tweeling (dus twee voor de prijs van één) en hebben een unieke stijl die je niet zo vaak ziet in de vintage catalogus.

1987 Megan Maryllis-pop

Afbeelding
Afbeelding

Op het eerste gezicht is de Megan Maryllis Cabbage Patch Kid uit 1987 niet bijzonder bijzonder. Ze heeft een paar veerkrachtige krulstaartjes en felgroene ogen, maar ze is net als elke andere pop in hun opstelling. Behalve dat ze volledig in een doos zit (wat betekent dat ze nooit is geopend).

Volledig verpakte poppen uit de jaren 80 zijn steeds moeilijker te verkrijgen. Dit maakt ze veel meer waard dan degenen die zeer geliefd zijn. Net als Troetelbeertjes en andere speelgoedverzamelobjecten komen veel van de meest waardevolle neer op een enkele verzamelaar die een lege plek moet opvullen. Voor één verzamelaar was deze de moeite waard om $ 1.050 uit te geven.

1987 ondertekend Iddy Buds Doll

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In 1987 bracht het bedrijf een Iddy Buds-pop in beperkte oplage uit, een kleinere versie van een van hun populaire poppen, gewikkeld in een koolblad. Wat deze vintage poppen waardevol maakt, is dat ze allemaal genummerd waren en de handtekening van Xavier Roberts op de voet hadden. Gesigneerde poppen zijn inherent veel waard, dus je kunt kijken naar waarden rond de €350-€600. Eén is momenteel te koop voor $ 475.

1991 Splash 'n Tan-pop

Afbeelding
Afbeelding

Niet elke Cabbage Patch Kid had een zacht lichaam en was bedoeld om op je jeugdbeddengoed te worden geplaatst. In de jaren negentig waren ze uitgebreid met poppen met animatronics om hen te helpen beter te concurreren tegen de groeiende markt voor technisch speelgoed.

Een daarvan was de Splash 'n Tan-pop uit 1991. Hoewel hij niet zo ver zou gaan dat hij zijn armen kon bewegen en rond kon zwemmen, was hij veilig om nat te worden. Dit betekende dat je een Cabbage Patch Kid kon hebben voor je speeltijd binnen en buiten. Voor de juiste verzamelaar kunnen deze poppen voor €500+ worden verkocht, zoals deze in doos die op eBay voor €780 werd verkocht.

1995 Mattel Cabbage Patch Dolls

Afbeelding
Afbeelding

In 1994 kocht de beroemde speelgoedfabrikant die speelgoed als Barbie en Hot Wheels naar de winkels bracht, de licentierechten op Cabbage Patch Kids. De eerste van hun poppen die in de schappen terechtkwamen, kwam een jaar later uit, en voor sommige verzamelaars zijn deze poppen zeer waardevol.

In zekere zin komt dat doordat het een duidelijke verschuiving in de geschiedenis van het bedrijf markeerde en kleine veranderingen in de poppen die ze maakten. De prijzen variëren enorm voor de eerste editie van Mattel-poppen, maar een eerste editie Black Cabbage Patch-pop werd onlangs verkocht voor $ 6.000 zonder doos, wat zelfs voor Cabbage Patch-pop-normen hoog is.

1996 Speciale Olympische editie Cabbage Patch Dolls

Afbeelding
Afbeelding

Voor Amerika was 1996 een belangrijk jaar omdat het de tijd markeerde waarop de Olympische Zomerspelen in Atlanta, Georgia, plaatsvonden. Natuurlijk heeft een in Amerika gevestigd bedrijf als Cabbage Patch Kids bezuinigd op de razernij en hun eigen speciale editie-poppen gemaakt ter ere van enkele sportevenementen.

Herdenkingspoppen zoals deze hebben hun eigen speciale aantrekkingskracht. Hoewel ze niet de meest waardevolle Cabbage Patch Kids zijn die je kunt verkopen, doen ze het nog steeds redelijk goed. Eén voetbalspelerpop wordt momenteel bijvoorbeeld aangeboden voor $ 116 op Ruby Lane.

Wat maakt vintage koollappoppen waardevol?

Afbeelding
Afbeelding

Het is belangrijk om te weten dat niet elke Cabbage Patch Kid waardevol is. Er is een reden waarom je er overal in kringloopwinkels heel veel los kunt vinden. Toch zijn er serieuze verzamelaars die op zoek zijn naar de laatste stukken voor hun collecties, waardoor sommige speciale poppen meer waard zijn dan andere.

Als je op zoek bent naar de meest waardevolle Cabbage Patch-poppen in het wild, let dan op deze kenmerken:

  • Zoek naar 'Little People'-poppen uit 1978. Er zijn slechts een paar van deze zachtaardige voorlopers van Xavier Roberts' Cabbage Patch Kids gemaakt, dus ze zijn een hoop waard.
  • Vind poppen uit de eerste editie van verschillende fabrikanten. De eerste poppen kwamen bijvoorbeeld uit in 1982 en de eerste Mattel-poppen kwamen uit in 1995.
  • Controleer altijd op handtekeningen. Poppen die zijn gesigneerd door maker Xavier Roberts zijn zeer verzamelbaar.
  • Zoek naar zeldzame mallen en ongebruikelijke ontwerpen. Dit kan gemechaniseerd speelgoed zijn dat is teruggeroepen, zoals de Snacktime-pop, of mallen waar minder poppen van zijn gemaakt.
  • Ga voor ongeopende poppen. Cabbage Patch-poppen die nog nooit zijn geopend, zijn echt waar verzamelaars naar op zoek zijn.

Het speelgoed uit de jaren 80 dat ongelooflijk goed verouderd is

Afbeelding
Afbeelding

Gooi de iconische Cabbage Patch-poppen uit de jaren 80, waar elk kind zijn ouders om smeekte, nog niet in de prullenbak. Een paar van deze vintage Cabbage Patch Kids zijn serieus in waarde gestegen - ver boven onze stoutste dromen. Dus de volgende keer dat je een Cabbage Patch-pop in een kringloopwinkel in een doos ziet, neem dan even de tijd om naar achteren te bladeren en te kijken welke schat je misschien hebt gevonden.

Aanbevolen: