Deze 10 slechtste tv-seriefinales kunnen je bloed doen koken

Inhoudsopgave:

Deze 10 slechtste tv-seriefinales kunnen je bloed doen koken
Deze 10 slechtste tv-seriefinales kunnen je bloed doen koken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Je hebt de datum en tijd al weken in je agenda staan. Elke mogelijke boodschap of klus die gedaan moest worden, was uren geleden klaar. Je bent klaar voor wat de beste avond van je leven gaat worden.

Grappig hoe het leven je in de war brengt en je favoriete tv-programma het meest belachelijke einde geeft. Al die maanden (of jaren) wachtend op het afronden van de verhaallijnen, alleen maar om dat te laten gebeuren! Als het een troost mag zijn: jouw favoriete programma wordt toegevoegd aan deze lijst met de slechtste seriefinales aller tijden.

Game of Thrones

Afbeelding
Afbeelding

Sinds Friends in de jaren 90 was er geen show meer geweest die de culturele tijdsgeest echt in zijn greep had, totdat Game of Thrones op de markt kwam. HBO bracht je high fantasy, gefilmd tegen een uitgestrekte Britse achtergrond. Maar dat einde veranderde een populaire prestige-tv-show van de ene op de andere dag in het meest gehate creatieve werk.

Acht seizoenen van conflict over de ijzeren troon leidden tot de onthulling van een geheime incestrelatie, een dode drakenmoeder, een teruggewonnen Winterfell en de meest ontstelde fanbase ter wereld. Voor een enorme cast met tientallen favoriete personages om uit te kiezen, kwam niet één van hen tot zijn recht in de finale, waardoor dit de grootste seriefinale-flop van de jaren 2010 werd.

Dexter

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Dexter: New Blood uit 2021 de zonden uit de oorspronkelijke finale probeerde weg te vegen, was er geen handdoek die groot genoeg was om de misdaad uit de finale van de Dexter-serie op te ruimen. De Showtime-lieveling uit de jaren 2000 maakte op de meest buitensporige manier een einde aan Dexter's (een seriemoordenaar met een morele code), waardoor dit een van de slechtste eindes van tv-shows ooit is.

Blijkbaar had het afsnijden van de levensonderhoud van je zus, het dumpen van haar lichaam in de oceaan en het veinzen van je dood door HURRICANE op ieders bingokaart moeten staan.

Eva vermoorden

Afbeelding
Afbeelding

Killing Eve bracht het begraven van je homo's naar een nieuw niveau in de finale van de serie van 2022. Aanvankelijk ondersteund door het script van Phoebe Waller-Bridge (ja, die Fleabag), gaf de show een verfrissende draai aan de trope van vijanden die minnaars werden, maar het was de voelbare chemie van Jodie Comer en Sandra Oh die ervoor zorgde dat we terugkwamen voor meer. Helaas werd de romantische relatie, die pas in de finale vruchten begon af te werpen, afgebroken toen Comer's Villanelle werd vermoord in een hit door de voormalige baas van Oh's Eve, Carolyn.

In een wereld waar je vreemde personages het nauwelijks levend redden, en alleen als ze perfect zijn, was de finale van Killing Eve een teleurstelling voor LGBTQ+-verhalen overal.

Seinfeld

Afbeelding
Afbeelding

Seinfeld is ongetwijfeld een van de meest succesvolle sitcoms van de 20deeeuw. Met vier hoofdpersonen waarvan de excentriciteiten mooi met elkaar overvloeien en schuren, zou je verwachten dat de finale een opwindende komische aangelegenheid is.

In plaats daarvan werd er een omslag gemaakt en werden Jerry, George, Elaine en Cosmo in de gevangenis gezet wegens ruzie maken en het opnemen van een carjacking. Hoewel het bevredigend was om te zien hoe de minder dan perfecte karakters verantwoordelijk werden gehouden voor hun fouten uit het verleden, voldeed het niet aan de jaren van baanbrekend schrijven dat we gewend waren.

Star Trek: The Original Series

Afbeelding
Afbeelding

Star Trek: The Original Series is de plek waar we voor het eerst kennis maakten met de Enterprise en haar vijfjarige missie. Helaas kon de serie slechts drie van die vijf jaar verkennen vanwege lage kijkcijfers en bezuinigingen. De finale die we kregen was dus helemaal niet bedoeld als finale.

De "Turnabout Intruder" had een eenvoudige verhaallijn om van lichaam te wisselen, wat niets paste bij de slaperhit die een halve eeuw aan inhoud voortbracht. Gelukkig kreeg de crew hun laatste afscheid in de vierde film, maar fans verdienen het nog steeds om te weten wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd.

Bovennatuurlijk

Afbeelding
Afbeelding

Supernatural, een van de langstlopende netwerkdrama's uit de jaren 2000, hield de CW vijftien seizoenen lang in leven. Maar voor een show die in seizoen vijf zou worden afgerond, hadden showrunners nog tien jaar de tijd om een nieuw einde te bedenken.

Helaas verhoogde de show bij elke seizoensfinale de inzet en eindigde met cliffhangers en grotere en slechtere schurken. Totdat in de finale van seizoen 14 de bovennatuurlijke jachtbroeders en hun compagnie tegen God zelf vochten.

Toch is de finale van Supernatural evenzeer een slachtoffer van de Covid-19-pandemie als van slecht schrijven. Vanwege quarantainebeperkingen bleven fans achter met een dode hoofdpersoon die door de hemel slenterde en een andere die in vijf minuten tientallen jaren van zijn leven doorblaast. En moeten we die pruik nog noemen. Als je het weet, weet je het.

Kwantumsprong

Afbeelding
Afbeelding

Quantum Leap was een sci-fi-avonturenprogramma uit de jaren 90 waarin tijdreizen in het verhaal werd geïntegreerd. Toch was het hart van de show de heroïsche odyssee van de hoofdpersoon, Sam Beckett, om terug te keren naar zijn oorspronkelijke tijd.

Terwijl we zagen hoe Sam probeerde betere tijdlijnen te beïnvloeden met behulp van zijn geleende lichamen, wilden we heel graag weten hoe (en of) hij thuis zou komen. De show beantwoordde tenminste onze vragen. Hoewel we liever meer hadden gezien dan een titelkaart, waarin werd uitgelegd dat Sam zijn tijd nooit heeft overleefd.

Merlijn

Afbeelding
Afbeelding

BBC's Merlin was een show met een van de nieuwste versies van een eeuw oude mythologie die we in jaren hebben gehad. Het verhaal weeft de mythe in en uit en vult de gaten op met behulp van Merlijn's (een magische gebruiker in een koninkrijk dat de praktijk verbiedt) perspectief om ons naar nieuwe plaatsen te brengen. We ontmoeten Arthur lang voordat hij de legendarische koning is, en Merlijn, voordat hij de machtigste tovenaar is die er is. En toen de twee dicht genoeg bij elkaar kwamen om broers te zijn, verwachtte het publiek dat Arthur Merlijn zou omarmen toen hij zijn krachten onthulde.

Alleen besloot de show in te gaan tegen alles wat het aan het opbouwen was, door ervoor te zorgen dat Arthur zijn vooroordelen niet vóór zijn dood kon overwinnen. We blijven dus achter met Merlijn, die duizenden jaren alleen door het leven loopt, wachtend op Arthur's terugkeer.

Hoe ik je moeder ontmoette

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt niet over de slechtste tv-seriefinales aller tijden praten zonder de gouden ster van de groep, How I Met Your Mother, te noemen. Een ensemblekomedie met het unieke vertelmechanisme waarin alles zich in flashbacks voor het publiek ontvouwt, terwijl Ted vertelt hoe hij de moeder van zijn kinderen ontmoette.

Het verbaast ons nog steeds dat een show die letterlijk How I Met Your Mother heet, waarvan de verhaallijn acht seizoenen lang is opgebouwd naar de introductie van de moeder, slechts één seizoen kon besteden aan het beschrijven van de romantiek van haar en Ted - om haar vervolgens te vermoorden de finale. De redenering? Om Ted vrij te maken, zodat hij bij Robin terecht kan komen – niet bij de moeder uit de show (zie je waar we hiermee naartoe gaan?).

Teen Wolf

Afbeelding
Afbeelding

Teen Wolf was het bovennatuurlijke tienerdrama dat de fictieve verhalen van MTV op de kaart zette. De show bereikte een hoogtepunt tijdens het derde seizoen met strakke verhaallijnen en onberispelijke uitvoeringen. Maar de volgende drie seizoenen stortte het gestaag in, totdat het de verhalen van de tieners in een onbevredigend einde verpakte. De fanfavorieten van iedereen, Derek Hale en Stiles Stilinski, bevonden zich nauwelijks in de tweede helft van het laatste seizoen en kwamen eigenlijk alleen opdagen als een verplichting voor de grote "groepswandelingen samen in de verte" afstandsschot.

Helaas was de cast van personages te groot om aan één van hen recht te doen op het einde, en je merkte het het meest toen die laatste aflevering uitkwam - dus deze heeft gemakkelijk een plaats tussen tv-shows met de slechtste eindes.

We zullen het je niet kwalijk nemen dat je deze finales hebt overgeslagen

Afbeelding
Afbeelding

Soms is het beter om niet te weten wat er aan het einde van je favoriete programma gebeurt, dan om het slechtst mogelijke einde op het scherm te zien gebeuren. Van vroege annuleringen tot zinloze sterfgevallen, slechte seriefinales zijn dertien in een dozijn. Maar slechts een handjevol bezoedelt de erfenis van de show zo erg dat ze beter bekend staan om die ene aflevering dan alle geweldige afleveringen ervoor.

Aanbevolen: