Dingen die verveelde tieners kunnen doen om een verschil te maken

Inhoudsopgave:

Dingen die verveelde tieners kunnen doen om een verschil te maken
Dingen die verveelde tieners kunnen doen om een verschil te maken
Anonim
Tieners die vrijwilligerswerk doen met het serveren van soep
Tieners die vrijwilligerswerk doen met het serveren van soep

Dingen vinden die verveelde tieners kunnen doen is noodzakelijk omdat het een dilemma is dat zo oud is als de tijd. Daar ben je, een tiener, leuk, onbevreesd en verveeld. Verdrijf die malaise en lees verder om erachter te komen wat u eraan kunt doen.

Waarom verveel je je?

Voordat je de lijst met dingen voor verveelde tieners aanpakt, moet je eerst bedenken waarom je je verveelt. Barst u van de ideeën die niemand in uw binnenste cirkel lijkt te krijgen? Voel jij je niet uitgedaagd door schoolwerk? Heb je simpelweg te veel energie; een eigenschap die anderen ‘uitputtend’ vinden?

Wat te doen voor tieners als ze zich vervelen

Nadenken over waarom je je verveelt, kan enorm nuttig zijn, omdat het je kan helpen erachter te komen welke activiteit (en er zijn er veel) het meest geschikt is om die verveling te verlichten. Met dat in gedachten, overweeg enkele van de volgende zaken.

Vrijwilliger

Je tijd en energie inzetten als vrijwilliger is een fantastische manier om over je verveling heen te komen. Ten eerste is er geen tekort aan goede doelen die mensen zoals jij nodig hebben, tieners die enthousiast, zelfverzekerd en genereus zijn. Jouw tijd, en hoe je die besteedt, is een kostbaar goed, en de mensen die vrijwilligersorganisaties runnen weten dat; Daarom zullen ze zo blij zijn je te hebben. Hier zijn slechts enkele van de groepen die u kunt helpen:

Senioren: De meeste gemeenschappen hebben een seniorencentrum en vrijwilligerswerk daar is helemaal niet belastend. En als je eenmaal met een van deze senioren begint te praten, zul je merken dat het ook best leuk is

Jongens- en meisjesclub: Werken met kinderen staat centraal bij de Jongens- en meisjesclub, maar nogmaals, het is vooral leuk. Hoewel het waar is dat je serieuzere taken kunt uitvoeren, zoals de kinderen helpen met hun huiswerk, kun je ook luchtigere activiteiten ondernemen, zoals ze leren basketballen

Probeer een gaarkeuken: Vrijwilligerswerk doen in een gaarkeuken kan zwaar zijn, omdat het niet gemakkelijk is om de donkere kant van het leven onder ogen te zien, maar het is een fantastische manier om je nodig en goed over jezelf te voelen terwijl je goed doet

Doe mee aan de politiek

Word lid van een organisatie, zoals Rock the Vote, die helpt mensen, vooral jongeren, te laten registreren om te stemmen. Of u nu aangesloten bent bij een bepaalde politieke partij of niet, stemmen is een heilig recht, en door uw tijd als vrijwilliger bij deze of een soortgelijke organisatie te besteden, helpt u ervoor te zorgen dat dit recht gedijt.

Ga voor een doel

Is er iets waar je echt gepassioneerd over bent? Ben je geïrriteerd dat sommige mensen harteloos hun afval in de straten van jouw stad gooien? Vindt u het vervelend dat er zoveel farmaceutische reclame op televisie is? Waarom zou je er niet iets aan doen? Start een petitie, neem contact op met uw plaatselijke congreslid en breng de bal in beweging.

Maatschappijdienst

Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om betrokken te raken bij uw gemeenschap. Vrijwilligerswerk staat niet alleen goed op je CV, maar geeft je ook de kans om iets terug te doen, gelijkgestemde mensen te ontmoeten en iets te doen dat echt een verschil maakt in je gemeenschap. Enkele opties voor lokale dienstverlening aan de gemeenschap zijn:

  • Create the Good: een site waar je kunt zoeken naar lokale vrijwilligersmogelijkheden, je eigen projecten kunt posten en inspirerende artikelen kunt lezen.
  • Teen Life: een site waar je kunt zoeken naar lokale mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, tussenjaar- en zomerprogramma's, maar ook naar kunstprogramma's.

Jeugdgroepen

Door lid te worden van een jeugdgroep kun je in contact komen met anderen die dezelfde interesses hebben en iets terug willen geven. Er zijn talloze jeugdgroepprogramma's voor korte of lange termijn vrijwilligers. Sommige opties omvatten:

  • Habitat for Humanity: doe vrijwilligerswerk ter plaatse of reis naar het buitenland om te helpen huizen te bouwen voor gezinnen in nood. Je kunt ook huishoudelijke artikelen doneren aan dit programma als je niet kunt helpen bij het bouwen van woningen.
  • Fulfillment Fund: zoek naar programma's voor jeugdgroepen in heel Californië.
  • Amerikaanse Rode Kruis: een programma voor mensen van 14 jaar tot 24 jaar dat geld inzamelt, training krijgt in leiderschapsvaardigheden, het publiek informeert over de middelen van het Rode Kruis en deelneemt aan het organiseren van bloedinzamelingen.

Iets positiefs voor jezelf doen

Tienermeisje dat een gezonde ma altijd maakt
Tienermeisje dat een gezonde ma altijd maakt

Het is belangrijk om wat tijd te nemen voor zelfzorg, vooral met alle druk waarmee tieners vaak worden geconfronteerd. Denk na over wat jou een goed gevoel zou geven en of er een deel van jezelf is dat je hebt verwaarloosd. Je kunt het proberen:

  • Een klein cadeautje voor jezelf kopen.
  • Een gezonde ma altijd voor jezelf koken.
  • Een lange douche of bad nemen.
  • Een massage of knipbeurt krijgen.
  • Een ontspannende wandeling of trektocht maken.
  • Mindfulness beoefenen.

Vriendelijk zijn voor familieleden

Contact opnemen met familieleden kan een enorme impact hebben op hun dag. U kunt een familielid bellen om in te checken, of om advies vragen. Soms is het gewoon leuk om wat tijd door te brengen met mensen van wie je houdt. Je kunt ook:

  • Stuur iemand in je familie een cadeau.
  • Stuur iemand in je familie een brief waarin je laat weten hoeveel je om hem/haar geeft.
  • Bied aan om ze te helpen met wat klusjes in huis of in de tuin.
  • Neem hun hond mee uit wandelen.
  • Help ze met boodschappen doen.

Wat u nu kunt doen

Als je nu een verschil wilt maken, kun je:

  • Bezoek de site The Greater Good en "klik" op het goede doel dat je wilt steunen. Donateurs betalen op basis van het aantal 'klikken' dat elk goed doel ontvangt.
  • Bak koekjes of muffins en geef ze af bij de plaatselijke politieagenten, brandweerlieden of ziekenhuizen.
  • Ruim je kast op en geef je onnodige spullen af bij een Leger des Heils.
  • Koop sokken en laat ze in je auto liggen. Als je iemand in nood ziet, geef hem dan een paar sokken.

Verbeter uw leven en dat van anderen'

Er is geen tekort aan dingen die verveelde tieners kunnen doen. Gebruik je natuurlijke vindingrijkheid, combineer het met enkele van de hierboven genoemde ideeën (of beter nog, voeg je eigen ideeën toe!), en kijk waar je reis je naartoe brengt.

Aanbevolen: