24 dingen om te koken als je geen zin hebt om te koken

Inhoudsopgave:

24 dingen om te koken als je geen zin hebt om te koken
24 dingen om te koken als je geen zin hebt om te koken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het is lunchtijd, etenstijd, etenstijd, en je staat op nul. Koken? Dat voelt nu als het verzetten van bergen. Gelukkig hebben we de eenvoudigste recepten samengesteld, en geen enkele waarbij de blender betrokken is. In het slechtste geval heb je een koekenpan en spatel om op te ruimen.

Onthoud dat gevoerd het beste is. Laten we gaan eten!

Gepofte Aardappel

Afbeelding
Afbeelding

Gebakken aardappelen, in al hun ongeklede glorie, zijn perfect. Maar voeg wat geraspte kip toe, of wat groenten, of zelfs een blikje chili, en plotseling heb je een ma altijd die je in totaal 5 minuten kostte om te bereiden. Of je ze nu in de oven kookt, ongeveer 8 minuten in de magnetron zet of in de airfryer kookt, een luchtige gepofte aardappel is een smakelijke ma altijd die je weinig moeite kost.

Pasta met diepvriesgroenten

Afbeelding
Afbeelding

Met rode saus, roomsaus of roze saus is pasta met diepvriesgroenten zoals erwten, wortelen of broccoli een gemakkelijke ma altijd. Houd voor zo'n gelegenheid een paar potjes saus achter de hand. Kook je noedels (makkelijk!), warm de saus op (makkelijk) en voeg wat verwarmde diepvriesgroenten toe. Boom. Eten klaar.

Gemakkelijke Quesadilla

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een tortilla dubbelvouwen of je quesadilla-toppings tussen twee tortilla's klemmen. Voeg wat kaas toe, misschien groenten, misschien kip of biefstuk, of, ach, gewoon kaas. Het zou gemakkelijk moeten zijn. Doe het in een koekenpan op middelhoog vuur of, nog makkelijker, steek het in een Foreman-grill, en binnen enkele minuten eet je kleverige lekkerheid.

Pantry Boeddha-schalen

Afbeelding
Afbeelding

De Buddha bowl zit boordevol voedingsstoffen en voor het grootste deel zijn dit ingrediënten die je al bij de hand hebt. Beter nog, je kunt dit classificeren als een eenpansma altijd, waarbij je alle ingrediënten samen roostert.

Bereid je voor op zo'n gelegenheid waarbij een Boeddha-kom jouw diner wordt door enkele porties granen zoals quinoa of bruine rijst voor te koken en in te vriezen. Laat ze snel ontdooien in de magnetron. Snijd een paar groenten en bak ze snel op de kookplaat met wat kruiden en misschien een blikje kikkererwten (uitgelekt). Pak een handvol groen. Rangschik het geheel kunstzinnig (of niet) in een kom. Voeg een kant-en-klare saus naar keuze toe (zoete chili-knoflooksaus, iemand?). Was dat niet gemakkelijk?

Buffelkikkererwten

Afbeelding
Afbeelding

Als je net als ik bent, kan bevroren kip je soms doen zweten als je een hap neemt in een rubberachtig stuk. Kikkererwten zijn het perfecte alternatief voor Buffalo-kip. Pak een blik kikkererwten en een scheutje olijfolie als je geen anti-aanbakpannen hebt. Laat ze een paar minuten op middelhoog vuur lekker warm worden, of totdat ze er wat knapperiger uitzien dan toen je begon. Voeg zoveel of zo weinig buffelsaus toe als je hartje begeert en laat het paar een paar minuten op middelhoog tot laag vuur vermengen.

Voeg deze schoonheden toe aan je wraps, salades, pureer ze tot een dikke hummus, of gooi ze op je gebakken aardappelen of in je Buddha bowl. Waar je ook een beetje warmte en wat eiwitten wilt, deze horen thuis.

Rijstkommen

Afbeelding
Afbeelding

Deel taco bowl, burrito bowl, poke bowl en nog wat. In de rijstkom krijgen dromen vorm en u kunt zonder veel moeite uw koelkast of voorraadkast opruimen. De kunst van de rijstkom is om overgebleven ingrediënten te gebruiken voor als je van die dagen met weinig lepels hebt.

Voeg bonen, tomaten en maïs toe voor iets dat dichter bij een burrito- of tacokom lijkt. Overgebleven vis zoals zalm of zelfs tonijn uit blik met wat gepelde edamame en ananas kan een gemakkelijke poke bowl-riff zijn. Bespaar tijd door voorgekookte rijst te kopen of door deze zelf te maken en deze in afzonderlijke porties in ritszakken in de vriezer te bewaren. Gemakkelijk peasy.

Garnalensalade

Afbeelding
Afbeelding

Pak je bijna niet goede zak sla, verwijder de stukken die je zeker niet wilt hebben, en gooi dat in een kom. Ontdooi je garnalen en je kunt ze zelfs bakken als je daar zin in hebt. Gooi deze over je salade, voeg een paar groenten toe en vergeet de dressing niet.

Vijf minuten pizza

Afbeelding
Afbeelding

Dat klopt, pizza van vijf minuten. Pak een flatbread, naan of zelfs een tortillawrap. Smeer er een paar lepels kant-en-klare saus en uw favoriete kaas op. Afhankelijk van de behendigheid van je 'deeg', wil je je toppings zorgvuldig overwegen. Of je kunt gevaarlijk leven. Gehakte groenten, verkruimeld spek, pepperoni: jij mag beslissen. Rooster het in je broodroosteroven of bak het in een oven van 350 ° F totdat het eruit ziet zoals jij het wilt.

Ontbijt als diner

Afbeelding
Afbeelding

Je weet het, je vindt het geweldig, Brinner. Roerei met toast, een ontbijtsandwich of zelfs bevroren wafels. Weet je wat? Zelfs ontbijtgranen tellen mee. Havermout voor wie iets warms wil. Er is iets zo toegeeflijks en gezelligs aan het aantrekken van je pyjama en het eten van je favoriete ontbijtproducten na het werk. Dat is zelfzorg op zijn best.

Gemakkelijke kipnuggets

Afbeelding
Afbeelding

Een beproefde, makkelijke zelfgemaakte kipnugget is perfect voor als je geen zin hebt om te koken. Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de kipfilets in blokjes terwijl je wacht. Gooi deze in paneermeel of panko, samen met eventuele kruiden die je maar wilt. Spreid de aanstaande nuggets uit op een ingevette bakplaat. Kook ongeveer 25 minuten of tot ze volledig gaar zijn op 165°F.

Dip in de sauzen die je hart laten zingen.

Handige hack

Bespaar opruimtijd. Bekleed uw bakvorm met folie voordat u de nuggets toevoegt. Gooi na het eten de folie weg en spoel de pan snel af. De vaat is klaar.

Gegrilde kaas en panini's

Afbeelding
Afbeelding

Kaas en brood, en wat mayonaise voor degenen die er zin in hebben. Rooster een gegrilde kaas in een pan of in uw broodroosteroven. Overweeg ook een plakje of drie eiwitten, zoals ham, pepperoni of kip. Heeft u een paninipers? Smeer je favoriete sandwich-ingrediënten op wat brood en druk aan. Heb je een Foreman-grill? Instant paninipers.

Snelle rijst- en salsakom

Afbeelding
Afbeelding

Magnetronrijst, overgebleven rijst, rijstkokerrijst, kookplaatrijst, bruine rijst, witte rijst, kleefrijst, voorgekookte rijst. Het maakt geen verschil. Verwarm je rijst, voeg een paar lepels salsa toe en meng. Je kunt altijd een paar stukjes tomaat toevoegen als dat de reis voor je is.

Eenvoudige Kip uit de Slowcooker

Afbeelding
Afbeelding

Je moet wel vooruit denken, maar hier gaat het om. Het heeft eigenlijk maar vier uur nodig om te eten. Dus als je op afstand werkt, kun je een timer instellen, of als je een eenvoudige weekendma altijd wilt, dan is dit het antwoord.

Pak twee tot drie kipfilets en gooi ze in je slowcooker. Voeg in een kom de twee blikjes van je favoriete "roomsoep" toe - dit kan champignons, broccoli, kaas zijn, wat je maar wilt. Als alternatief kun je de helft tot driekwart van een grote pot pastasaus toevoegen met wat Parmezaanse kaas. Een derde optie is het mengen van een pakje ranchdressing met twee kopjes zure room en een blikje champignonroomsoep.

Wat je ook hebt gemengd, gooi het op je kip. Geef het een roer. Omslag. Zet hem op de hoogste stand totdat de kip volledig gaar is. Versnipper de kip of snijd hem.

Serveer met wat groenten, gooi het over pasta of voeg het toe aan een rijstkom.

Geladen gebakken zoete aardappel

Afbeelding
Afbeelding

De zoete aardappel koken in de oven of magnetron maakt geen verschil. Zorg ervoor dat u eerst de huid doorboort. Vul het dan met spekjes, zwarte bonen, geraspte kip of andere gekookte groenten zoals broccoli of maïs.

Cheesy Toast met open gezicht

Afbeelding
Afbeelding

Ah, kaasachtige toast! Het is een snel en gemakkelijk troostvoedsel dat wat koolhydraten, eiwitten en zuivelproducten in je dag brengt. Pak je brood en je favoriete kaas (gesneden of versnipperd). Rooster je brood tot het bijna is zoals jij het lekker vindt. Voeg je kaas toe en het liefst wat spinazie of tomaat, maar rucola en champignons zijn ook heerlijk. Rooster tot je tevreden bent.

Persoonlijke charcuterie-snackplank

Afbeelding
Afbeelding

Graas je een weg door de koelkast. Pak wat kaas, snijd wat fruit in plakjes, pak crackers en kies een eiwit uit, zoals wat vleeswaren of zelfs pepperoni. Voeg misschien wat mosterd of jam toe, en je hebt een ma altijd die je niet hoeft te koken en die een heerlijke spread is van vlees en kaas.

Gevulde halve maanbroodjes

Afbeelding
Afbeelding

In de winkel gekocht halvemaantjesbrooddeeg en overgebleven eiwitten en kaas helpen je op weg. Doe het blik open, rol het halvemaanvormige deeg uit, voeg je ingrediënten toe, rol het op en bak het in een voorverwarmde oven van 375°F gedurende 8-10 minuten, tot het goudbruin is.

Dips voor het avondeten

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn geen regels die zeggen dat je geen dips mag eten als avondeten. Denk maar aan Oliver Putnam in Only Murders in the Building en zijn liefde voor dips. Hummus, salsa, tapenade, chipsdip. Er is een wereld van dips. Gebruik crackers, chips, groenten, fruit of al het bovenstaande.

pasta met boter en parmezaanse kaas

Afbeelding
Afbeelding

Kook wat pasta, of zet het zelfs in de magnetron. Als je het eenmaal warm hebt, geniet je ervan met een paar klontjes boter en geraspte Parmezaanse kaas. Wil je meer smaak? Voeg een beetje peper toe.

Tonijn-avocadosalade

Afbeelding
Afbeelding

Als je geen mayo-persoon bent, is dit misschien je nieuwe favoriete aanpak. Meng je tonijn uit blik met een beetje gepureerde avocado, selderij en wat kruiden. Geniet ervan met crackers, op een broodje of rechtstreeks uit een kom.

Ravioli lasagne

Afbeelding
Afbeelding

Kook kant-en-klare ravioli of gebruik je restjes. In plaats van lasagna-noedels gebruik je ravioli voor je laagjes in dit klassieke gerecht. Leg ze in een ovenschaal, giet er wat saus op, bestrooi met geraspte kaas en bak in een oven van 350°F tot de kaas smelt en kleverig is, ongeveer 30 minuten.

Groente Ramen

Afbeelding
Afbeelding

Pak je ramen van 99 cent, het is tijd voor een ma altijd. Kook hoe je wilt en voeg dan groenten toe. Dit kunnen taugé, broccoli, wat je maar wilt zijn. Ga nog een stapje verder met een zachtgekookt ei of wat tofu. Of niet.

Tater Tot Nachos

Afbeelding
Afbeelding

Bak uw aardappelkoekjes voor volgens de instructies op de verpakking. Haal ze uit de oven en voeg je favoriete nacho-ingrediënten toe. Bak tot alles knapperig en kleverig is - nog 5 tot 10 minuten. Voila, je eten is klaar.

De vriezer is je vriend: gemakkelijk voedsel om bij de hand te hebben

Afbeelding
Afbeelding

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor bereide ma altijden. Costco heeft een schitterende selectie eenvoudige ma altijden en Trader Joe's heeft ook een uitstekende selectie snelle ma altijden. Denk aan diepvriespizza, soep uit blik, rotisserie-kip, vegetarische burgers en kipnuggets. Ze zijn allemaal levensreddend als je wilt eten, maar niet wilt koken.

Snelle, eenvoudige ma altijden voor lange dagen

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft ons niet uit te leggen waarom je niet veel moeite in een ma altijd wilt steken. Bewaar die energie voor iets anders, zoals een bubbelbad of lekker op de bank kruipen. Kies een naam en geniet van een eenvoudige ma altijd.

Aanbevolen: