Zeldzame handwerkboeken om je hobby naar een hoger niveau te tillen

Inhoudsopgave:

Zeldzame handwerkboeken om je hobby naar een hoger niveau te tillen
Zeldzame handwerkboeken om je hobby naar een hoger niveau te tillen
Anonim
bloemen handwerk
bloemen handwerk

Zeldzame handwerkboeken zijn gewild bij zowel ambachtslieden als verzamelaars. Of u nu graag borduurt of borduurt of een historisch correct patroon nodig heeft voor een stoelrestauratie, deze oude boeken staan vol waardevolle patronen en informatie. Ze zijn niet moeilijk te vinden, maar veel zijn zeer redelijk geprijsd.

Wat is een zeldzaam handwerkboek?

Alle boeken delen dezelfde definitie als het gaat om zeldzame boeken. Volgens de museumafdeling van de National Parks Service is een boek zeldzaam, simpelweg omdat het informatie bevat die belangrijk wordt geacht en er niet veel exemplaren van zijn.

Handwerkboeken van allerlei aard zijn nuttig voor kostuumontwerpers, decorontwerpers, historici en anderen die een nauwkeurige weergave van een bepaalde tijdsperiode nodig hebben. Of de boeken nu 20 of 200 jaar oud zijn, maakt niet uit. Het is ook belangrijk op te merken dat het feit dat een boek zeldzaam is, niet betekent dat het waardevol is.

Zeldzame handwerkboeken vinden

Er zijn veel verschillende plaatsen waar je naar zeldzame handwerkboeken kunt zoeken, maar je kunt misschien pas bepalen hoe zeldzaam een boek is als je online naar die specifieke titel kunt zoeken en zien hoeveel andere mensen het verkopen (of ernaar zoeken.)

Waar kunt u boeken over handwerken kopen

Hier zijn enkele plaatsen die je wilt bezoeken tijdens je zoektocht naar zeldzame handwerkboeken:

  • Gebruikte boekwinkels en online tweedehandsboekwinkels- Deze winkels zijn gespecialiseerd in alle soorten gebruikte boeken, maar hebben vaak een sectie gewijd aan handwerk. Dit kan een uitstekende plek zijn om vintage handwerktitels te vinden.
  • Antiekwinkels - Veel antiekwinkels hebben boekenafdelingen, en sommige hebben kraampjes die volledig gewijd zijn aan gebruikte boeken. Blader hier eens door om te zien of u een geweldig boek over handwerken kunt vinden.
  • eBay - Op eBay kun je vrijwel alles vinden, inclusief zeldzame boeken over handwerken. Als je een specifieke titel in gedachten hebt, kan dit de beste plek zijn om deze te vinden.
  • Garageverkopen en landgoedverkopen - Wanneer mensen van hobby veranderen of hun bibliotheek met handwerkboeken doorgeven aan latere generaties die misschien niet geïnteresseerd zijn, kunnen deze boeken opduiken in garageverkopen. Er komt een zekere mate van geluk kijken bij het vinden van zeldzame titels op deze uitverkopen, maar het gebeurt vaak.
  • De verkoopruimte van uw lokale bibliotheek - Terwijl bibliotheken ruimte maken voor nieuwe titels, verkopen ze een aantal van hun oudere, minder populaire boeken. Soms kan dit titels over handwerken omvatten. U kunt ook handwerkboeken vinden op de boekenverkoop van andere organisaties.
  • Oudere familieleden en buren - Borduren en handwerken zijn in het verleden soms erg populair geweest, dus veel oudere mensen hebben boeken op de planken staan. Als ze inkrimpen of van hobby veranderen, kan dit een goed moment zijn om wat zeldzame titels op te pakken.

Hoe u een deal kunt krijgen voor zeldzame boeken

Veel mensen die niet geïnteresseerd zijn in borduren of ander handwerk erven uiteindelijk de voorraad boeken van een familielid en willen er vervolgens allemaal vanaf. Deze boeken worden voor lage prijzen verkocht, alleen maar om ze kwijt te raken. Dat is een reden waarom eBay zo'n geweldige optie is, omdat je vaak grote hoeveelheden borduurboeken kunt vinden (sommige zijn zeldzaam, andere niet) voor zeer lage prijzen. De sleutel tot een goede deal is het in de gaten houden van de selectie en het zoeken naar specifieke titels die je mogelijk op je verlanglijstje hebt staan.

Gespecialiseerde handwerkboekzoekopdrachten

Sommige websites en zoekmachines zijn gespecialiseerd in uitverkochte en zeldzame handwerk- en handwerkboeken, en deze zijn ook een geweldige plek om te zoeken, vooral als je graag rondsnuffelt. Hier zijn enkele sites die de moeite waard zijn om te bekijken:

  • Needlework Books heeft een groot aantal categorieën waarin u kunt bladeren, wat leidt tot uitverkochte boeken en tijdschriften. Niet alle categorieën hebben op elk moment inzendingen.
  • UK Book World heeft veel gebruikte en zeldzame borduurboeken van verkopers uit het hele land.
  • Joslin Hall heeft een uitstekende collectie zeldzame borduurboeken, en voor zeldzaamheid betaal je ook de prijs.
  • New Needlepoint heeft een verscheidenheid aan boeken op voorraad, waaronder de moeilijk te vinden Glorafilia-boeken.
  • Antique Pattern Library heeft een verscheidenheid aan boeken die online zijn gescand en de patronen zijn gratis beschikbaar. Er is een verscheidenheid aan naaldkunsten vertegenwoordigd.

Zeldzame en waardevolle handwerktitels om naar te zoeken

Terwijl u aan het browsen bent, kan het zinvol zijn om op zoek te gaan naar zeldzame en waardevolle titels. Dit zijn er enkele die bijzonder geschikt kunnen zijn voor je verzameling:

  • Quaker School Girl Samplers From Ackworth door Carol Humphrey - Deze titel uit 2006 bevat foto's van handwerkmonsternemers van Quaker-schoolmeisjes. Het is zeer zeldzaam en onlangs voor meer dan $ 300 op eBay verkocht.
  • Rosey Grier's Needlepoint for Men - Dit zeldzame boek uit 1973 is zeer verzamelbaar. Het wordt voor ongeveer $ 50 op eBay verkocht.
  • Flowers in Needlepoint Lace door Doreen Holmes - Dit mooie boek uit 1987 heeft een aantal prachtige borduurpatronen en is zeldzaam. Het wordt op AbeBooks verkocht voor ongeveer $ 35.

Zorg voor zeldzame handwerkboeken

Omdat de meeste handwerkboeken door hun oorspronkelijke eigenaren werden gebruikt, is het zeldzaam om deze boeken in onberispelijke staat aan te treffen. Zoals hierboven vermeld, hebben patroonboeken vaak omslagen die gescheurd zijn of ontbreken, en ambachtslieden die patronen gebruiken, markeren vaak de pagina's. Soms vindt u boeken in goede staat, en deze zijn over het algemeen de hogere prijs waard die u ervoor beta alt. Als u meer uit liefde voor het vak verzamelt dan uit interesse in geldelijk gewin, zult u waarschijnlijk nog meer van die boeken houden die eruitzien alsof ze zijn gebruikt dan van de zeldzame, ongerepte exemplaren die eruitzien alsof ze van iemand zijn geweest die nooit gestikt.

Om te voorkomen dat boeken verder bederven, is het een goed idee om kleine boekjes in plastic hoezen te bewaren, net zoals je stripboeken zou doen, en ze uit de buurt van licht en vochtigheid te houden. Naaldboeken moeten worden verzorgd zoals elk ander zeldzaam boek en moeten worden bewaard op een plaats met een constante vochtigheid.

Geniet van je hobby

Als je een verzameling zeldzame handwerkboeken hebt, kun je ervoor zorgen dat de items die je maakt uniek en ongebruikelijk zijn. Door patronen uit deze oude boeken te creëren, breng je de geschiedenis tot leven en laat je anderen genieten van iets dat anders door de tijd verloren zou gaan.

Aanbevolen: