13 manieren voor drukke moeders om wat Me Time-momenten binnen te sluipen

Inhoudsopgave:

13 manieren voor drukke moeders om wat Me Time-momenten binnen te sluipen
13 manieren voor drukke moeders om wat Me Time-momenten binnen te sluipen
Anonim

Probeer deze eenvoudige 'ik-tijd voor moeders'-activiteiten om de energie op te doen die je nodig hebt!

Vermoeide moeder met kleine meisjes
Vermoeide moeder met kleine meisjes

Als je eenmaal ouder bent, lijkt de carrousel nooit te stoppen met draaien. De dagen verdwijnen in een oogwenk en de chaos houdt nooit op. Dit brengt veel moeders ertoe zich af te vragen hoe ze mogelijk wat moedertijd kunnen binnensluipen om hen te helpen ontspannen en opladen. Maak je geen zorgen! Wij hebben de oplossing voor uw R & R-problemen!

Waarom moeders tijd voor zichzelf nodig hebben

Waarom heeft iemand tijd voor zichzelf nodig? Opladen! Dit is echter vooral belangrijk voor moeders, omdat hun batterijen verantwoordelijk zijn voor het voeden van de levens van hun kinderen, hun huisdieren, het huishouden en vervolgens van zichzelf. Dit vereist veel energie, en zodra je je uitgeput begint te voelen, is het moeilijk om die energieniveaus te herstellen.

Deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg merken op dat het beoefenen van zelfzorg en zelfreflectie tijdens momenten van doelbewuste tijd alleen uiterst gunstig kan zijn voor de geestelijke gezondheid van een persoon "zolang tijd die in eenzaamheid wordt doorgebracht, tijd is die wordt doorgebracht zonder sociale media of de aanwezigheid van andere individuen." Hierdoor kunnen individuen "een verhoogd bewustzijn van hun emoties en gedrag ervaren, wat leidt tot een groter gevoel van emotionele regulatie en algeheel mentaal welzijn."

Het probleem is dat 'ik-tijd voor moeders' vrijwel onbestaande is. Bovendien is het deel van deze geestelijke gezondheidsvergelijking dat vereist dat er geen andere mensen aanwezig zijn, voor de meeste moeders ronduit lachwekkend. Dus hoe zorg je ervoor dat moeder tijd weg heeft van de kinderen? Wij hebben het antwoord op dit wiskundeprobleem!

5 manieren om solo-moedertijd te krijgen

Om het meeste uit je 'moedertijd' te halen, moet je alleen zijn. Hoewel dit lastig kan zijn met kinderen op sleeptouw, zijn er manieren om dit te realiseren!

Stel bedtijden in en houd je eraan

Voor de ouders die geen dorp hebben om hen te helpen in momenten van stress, is bedtijd de beste tijd om een beetje te ontspannen. Als je ervoor wilt zorgen dat je deze tijd altijd voor jezelf hebt, moet u niet alleen bedtijden instellen, maar ook een dagelijkse wekker instellen op 30 minuten, 15 minuten en 5 minuten voordat uw kind moet worden weggestopt. Zo blijf je op schema.

Aanhankelijke moeder met dochter in bed
Aanhankelijke moeder met dochter in bed

Handige hack

Kies voor elk alarm een andere toon, zodat iedereen de betekenis van de verschillende belsignalen kent.

Als iedereen in bed ligt, geef jezelf dan een uur. Doe dit elke avond op hetzelfde tijdstip. Zet al het andere – de vuile vaat, de ongevouwen was, de rommelige speelkamer – gedurende deze tijd in de wacht. Concentreer u op ontspannen en reflecteren op uw dag. Als u geen volledig uur kunt aanwijzen, neem dan zoveel mogelijk tijd.

Wijs afzonderlijke nachten aan voor u en uw partner

Een andere fantastische manier om wat broodnodige tijd voor jezelf te krijgen, is door verschillende familie- en solodagen te selecteren. Bijvoorbeeld:

  • Drie familieavonden per week
  • Twee avonden per week voor jou
  • Twee avonden per week voor je partner

In wezen betekent dit dat zowel jij als je partner specifieke avonden hebben waarop je altijd kunt rekenen. Dit geeft je wat vrijheid om te gaan wandelen, een pedicure te krijgen, naar je favoriete winkel te rennen om wat lekkers voor jezelf te kopen, of gewoon te genieten van een paar afleveringen van je favoriete programma.

Handige hack

Maak geen misbruik van uw partner in deze tijden van uitstel - bepaal samen een tijdsbestek (twee tot drie uur) dat ieder van u zelf kan afhandelen. Houd u vervolgens elke week aan dit schema. Wij raden ouders aan om doordeweeks hun 'me time'-dagen te nemen en de 'family time'-dagen voor het weekend te bewaren.

Overweeg om u aan te melden voor vroege kleuter- of MDO-programma's

Als uw budget het toelaat, zijn voorschoolse programma's en Moederdagprogramma's spectaculaire plekken om uw kinderen in te schrijven! Deze lessen kunnen uw kinderen de kans geven om te leren en te socialiseren met andere kinderen van hun leeftijd, en ze kunnen ervoor zorgen dat u een paar uur voor uzelf kunt hebben.

Leraar toont poster met planeten aan kinderen
Leraar toont poster met planeten aan kinderen

Plan tijd voor grootouders, persoonlijk en virtueel

De meeste grootouders willen graag wat tijd alleen doorbrengen met hun kleinkinderen! Als je familie in de stad hebt, vraag dan of ze de ontmoeting tussen grootouders regelmatig willen organiseren. Dit kan zo vaak zijn als één keer per week, maar u kunt ook één keer per maand plannen.

Snelle tip

Voor de grootouders die ver weg wonen, kun je eenvoudig FaceTime- of Zoom-sessies opzetten zodat ze bij kunnen praten met hun kleinkinderen. Dit is een geweldige optie voor ouders van iets oudere kinderen die hopen wat tijd voor zichzelf te krijgen. Hun grootouders zullen over hen waken, zodat jij naar een andere kamer in je huis kunt gaan.

Word lid van een lokale moedergroep

Moedergroepen zijn een ideale plek om andere moeders te ontmoeten die in dezelfde situatie zitten. Maak vrienden, laat uw kinderen vrienden maken en pas dan om de beurt op de groep! Dit kan elke ouder de kans geven om een paar uur vrij te zijn. Het beste van alles is dat het gratis kinderopvang is.

8 manieren om tijd voor je moeder te krijgen, zelfs als je niet weg kunt komen van je kinderen

Laten we eerlijk zijn: er zullen weken zijn waarin de bedtijden worden verschoven, grootouders niet beschikbaar zijn, je partner op reis is voor zijn werk en de school niet doorgaat. Wat moet een moeder doen? We hebben een aantal ontspannende activiteiten die u wat uitstel kunnen geven terwijl uw kinderen op een parallelle manier meedoen.

Moet weten

Voor het geval je het nog niet wist: parallel spelen is wanneer twee of meer mensen afzonderlijk aan dezelfde activiteit deelnemen, maar dicht bij elkaar.

Rustig kleuruur

Kleuren is niet alleen voor kinderen! Het wordt eigenlijk beschouwd als een therapeutische oefening die kan helpen stress te verminderen. Voor de moeders die op zoek zijn naar wat 'me-time' en geen verlichting in zicht hebben, houd een kleuruurtje! Geef elk van uw kinderen een apart kleurboek en hun eigen set kleurpotloden of krijtjes.

Laat ze vervolgens weten dat dit een rustige kleursessie is, dus praten is niet toegestaan. Zet dan wat ontspannende muziek aan en laat je artistieke kant zien!

Vrouw kleurt een volwassen kleurboek met potloden
Vrouw kleurt een volwassen kleurboek met potloden

Gezinsmeditatie van 15 minuten

Rekken en geconcentreerde ademhaling zijn altijd solide ontspanningstechnieken geweest. Het is echter moeilijk om je Zen te vinden als je omringd bent door krijsende kinderen. Gelukkig is Headspace een meditatie-app met oefeningen voor kinderen! De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan zijn taak houdt, is door deze drie stappen te volgen:

  1. Kies een kamer zonder afleiding. Ruimtes zonder speelgoed of televisie zijn een goede keuze. Dit kun je op een mooie dag ook buiten doen.
  2. Geef iedereen een strandlaken. Dit zal hun 'mat' zijn waarop ze moeten blijven liggen tijdens de meditatieoefening.
  3. Voer je oefeningen uit terwijl je naar muziek luistert. Rek je uit voor één liedje. Haal diep adem voor een ander. Neem deel aan yogahoudingen terwijl er meer deuntjes op de achtergrond spelen. Dit geeft uw kinderen een duidelijk begin en einde van elke oefening, waardoor ze gefocust kunnen blijven.

Ga de tuin in

Het is aangetoond dat zowel tactiele als buitenactiviteiten stress verminderen! Dit maakt tuinieren de perfecte plek om even tot rust te komen! Het beste van alles is dat u zich kunt concentreren op deze buitenoefening terwijl uw kinderen in het zicht spelen. Ouders kunnen hun kinderen ook bij deze activiteit laten helpen door ze een moestuin te laten aanleggen. Dit helpt bij het opbouwen van onafhankelijkheid en dient als een leuke zintuiglijke activiteit.

Ga voor een mooie rit

Als je in een gebied woont met mooie uitzichten, overweeg dan om wat snacks in te pakken, de kinderen in de auto te laden en een ontspannende rit te maken. Doe de ramen open, zet de muziek harder en zeg tegen iedereen dat ze gewoon van het landschap moeten genieten. Dit is een geweldige activiteit voor moeders, omdat je weet dat je kinderen veilig zijn, maar je de kans krijgt om na te denken terwijl je op de voorstoel zit.

Schilderachtige rit de natuur in
Schilderachtige rit de natuur in

Handige hack

Schermtijd is niet altijd een slechte zaak! Als u even wilt pauzeren, maar uw kinderen geen zin hebben om deel te nemen aan deze reis naar nergens, pak dan een tablet of telefoon, een draadloze koptelefoon en laat ze genieten van een aflevering van hun favoriete programma terwijl u oplaadt.

Doe samen afzonderlijke puzzels

Net als kleuren zijn puzzels een andere ontspannende activiteit die je alleen kunt doen, maar dan als groep. Laat iedereen een of twee puzzels uitzoeken en neem de tijd om jullie gedachten samen te voegen.

Geniet van zintuiglijk spel

De zintuigen betrekken is nog een geweldige manier om te ontspannen en angst te verminderen. Dit is de reden waarom fidget-speelgoed zo populair is. Ouders kunnen hun eigen pop-it-puzzels kopen of een zintuiglijke bak maken waar iedereen van kan genieten! Dit kan een geweldige manier zijn om een band met je kinderen op te bouwen en tegelijkertijd de verbinding met de wereld te verbreken.

Wijs een dagelijkse journa altijd aan

Als je iets oudere kinderen hebt, kan dit voor iedereen een uitstekend hulpmiddel zijn. Reserveer elke dag 15 minuten waarin iedereen naar een aparte kamer gaat en zijn of haar gedachten opschrijft. Deze dagboekaantekeningen kunnen dienen als een manier om frustraties kwijt te raken, op te scheppen over geweldige momenten van de dag en te dromen over hoop voor de toekomst.

Vrouw schrijft in haar dagboek
Vrouw schrijft in haar dagboek

Heb een rustige danssessie

Net als bij een stille disco pakt iedereen in huis een koptelefoon en een apparaat dat muziek uitvoert. Dit kan een telefoon, tablet, cd-speler of een draagbare achttrackspeler zijn, als je er nog eentje hebt liggen. Laat iedereen vervolgens in zijn eigen kleine wereld naar zijn favoriete nummers jammen!

Word creatief met je moeder Tijd

Me-time voor moeders kan lastig zijn als je in de doos kijkt. Als je echter de tijd neemt om creatief na te denken, zul je in het dagelijks leven eenvoudige momenten voor mij vinden.

Aanbevolen: