17 ideeën voor een avondje uit voor moeders om te ontspannen en de stress te verslaan

Inhoudsopgave:

17 ideeën voor een avondje uit voor moeders om te ontspannen en de stress te verslaan
17 ideeën voor een avondje uit voor moeders om te ontspannen en de stress te verslaan
Anonim
Groep vrouwelijke vrienden die dineren
Groep vrouwelijke vrienden die dineren

Niemand heeft zo'n vrije avond nodig als mama! Met de drukte van het dagelijks leven is het leven nog nooit zo hectisch, stressvol en veeleisend geweest voor de vrouwen die alle magie laten gebeuren. Het is de hoogste tijd voor moeders om een adempauze in te plannen. De ideeën voor een avondje uit van deze moeders zorgen ervoor dat alle dames het zweet laten vallen, hun handtassen pakken en naar de voordeur rennen.

Drankjes op het dek

Creëer je eigen cocktailparadijs op je terras. Iedereen in uw kring kan om de beurt gastheer zijn en voor elke bijeenkomst zelfs een ander thema aannemen. Speel met innovatieve cocktailrecepten en probeer elke maand een nieuwe. In de koudere maanden kunt u uw spullen inpakken en de garage leegvegen. Noem het Gals in the Garage en focus op warme dranken, wintercocktails en zoete mixdrankjes. Naar de garage of het terras gaan is niet bepaald een vakantie, maar als het weg is van de kinderen, de partner en de klusjes, telt het als een avondje weg!

Schilderen en spelen

Zelfs als niemand in je vriendengroep een beginnende Picasso is, kun je nog steeds allemaal samenkomen en je creativiteit kanaliseren door middel van verf. Veel grotere steden bieden nu lessen aan voor degenen die willen leren schilderen als een professional. Schrijf jezelf en je vrienden in voor een vrijdagavondsessie. Als schilderen voor niemand leuk klinkt, kijk dan eens naar het maken van aardewerk of dekens. Zolang de les sociaal en creatief is, zal het volledig therapeutisch aanvoelen.

vriendinnen schilderen samen tijdens de kunstles
vriendinnen schilderen samen tijdens de kunstles

Vorm een boekenclub

Lezen is een geweldige manier om te ontstressen, dus waarom zou je je liefde voor lezen niet buitenshuis meenemen? Kijk of een paar dames geïnteresseerd zouden zijn in het oprichten van een boekenclub. Kies een boek om te lezen en ontmoet elkaar om het boek te bespreken en wat er nog meer ter sprake komt. U kunt elke week bij een ander boekenclublid afspreken, of u kunt verschillende koffietentjes of eetgelegenheden uitkiezen om uw bijeenkomst te houden. Moederavonden hoeven niet wild en gek te zijn; ze kunnen ook rustig en productief zijn. Pas ze aan uw persoonlijkheid aan.

Fysiek worden

Voor moeders die maximaal gestresseerd zijn, kan een avondje uit om calorieën te verbranden met vrienden de ultieme activiteit voor een avondje uit voor een moeder zijn. Als je liever een vrije nacht doorbrengt in beweging, in plaats van in een wijnbar of restaurant te zitten, organiseer dan een activiteit waar je hart sneller van gaat kloppen. Roep een groep vrienden bij elkaar voor een avondje volleybal of speel samen een softbalwedstrijd op een lokaal balveld. Ga naar de golfbaan voor een rondje schemergolf.

Ga ouderwets met een logeerpartijtje

Weet je nog toen je jong was en een weekend met een logeerpartij alles voor je was? Beleef de goede oude tijd opnieuw met een paar goede vrienden en houd een logeerpartijtje. Huur een hotelkamer of logeer bij een vriendin en laat de kinderen en klusjes over aan je partner. Kruip lekker op de bank, eet popcorn en bekijk je favoriete hits uit het verleden op het televisiescherm.

Trakteer uzelf op een spadag

Soms zijn een paar spabehandelingen het ticket naar een verjongde moeder. Ga naar de plaatselijke spa en laat je nagels doen of geniet van een massage. Spabehandelingen zijn niet goedkoop, maar zelfzorg is essentieel en soms de prijs absoluut waard. Als u zich overwerkt en uitgeput voelt, kunnen mooie nagels of een opgefleurde huid u een gloednieuw gevoel geven.

Maak herinneringen met foto's

Jij en je moedervrienden besteden waarschijnlijk een groot deel van je leven aan het maken van foto's van jullie families. Neem een avond de tijd en zet de camera op jezelf. Waarom organiseer je geen moederfotoshoot? Laat iemand komen en foto's maken van jou en de dames die je gezond houden. Deze foto's kunnen traditioneel of hilarisch en maf zijn, afhankelijk van je persoonlijkheid. Als je merkt dat je een bijzonder zware week hebt, kun je naar je prachtige foto's kijken en weten dat je nooit echt alleen bent.

Ga koken

Als er één vaardigheid is die een moeder moet hebben om haar gezin in leven te houden, dan is het koken! De taak om voor een gezin te koken kan alledaags en saai worden, maar een avondje uit met eten in de hersenen kan dat allemaal veranderen. Vind vrienden in dezelfde saaie receptenboot en probeer een receptenwissel of kookdemonstratie. Kom samen en deel beproefde recepten die u aan uw arsenaal kunt toevoegen. Voor avontuurlijke foodievrienden kun je een stapje verder gaan en een kookles volgen, waar jullie allemaal een nieuwe vaardigheid in de keuken leren.

Kooklessen
Kooklessen

Lach de stress weg

Ze zeggen dat lachen het beste medicijn is, dus waarom zou je niet naar de plek gaan waar de grappen te vinden zijn? Een geweldige plek voor dames om te ontspannen en te lachen is in een comedyclub. Laat anderen je vermaken terwijl jij niets anders doet dan iets lekkers drinken en giechelen met je besties.

Ga aan de slag

Neem een avondje vrij om Uno en Candy Land te spelen met de kinderen en organiseer samen een 'ladies only'-spelletjesavond. Speel een paar kaartrondes of een op volwassenen gericht bordspel. Wissel af met vrienden die dit evenement organiseren, zodat slechts één moeder elke week wordt opgezadeld met de verantwoordelijkheden van het organiseren.

Als jij en je vrienden 's avonds naar een openbare gelegenheid gaan, neem dan het plezier mee met een paar van deze creatieve gezelschapsspellen om de avond naar een hoger niveau te tillen.

Kanaal je denkkracht met een Escape Room

Escape rooms zijn een rage, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom! Ze zijn leuk, vereisen teamwerk en stimuleren creatief denken. Verzamel de meiden, ga naar een escape room en kijk of jouw groep het in zich heeft om de aanwijzingen op te lossen en in recordtijd uit te breken. Als je een grote groep vrienden hebt, splits je dan op in twee groepen en kijk welk team als eerste hun puzzel oplost.

Aankleden en uit eten

Uit eten gaan is niet bepaald een nieuw concept, maar je mooiste jurkje aantrekken en uit eten gaan met de dames? Moeders weten dat dit soort excursies zeker niet elke dag plaatsvinden. Nadat je ouder bent geworden, zijn avonden met hoge hakken, rokken en uitbarstingen zeldzaam. Voor veel moeders bestaat een kledingkast uit yogabroeken, sweatshirts en werkkleding.

Reserveer een heerlijke avond waarop je tijd hebt om jezelf mooi te maken en vertrouwde moeders te ontmoeten in een gastronomisch restaurant. Breng je innerlijke Carrie Bradshaw in beweging, bestel een kosmopoliet en doe een paar uur lang alsof je enige zorg ter wereld is wat je van het menu bestelt.

Zie een helderziende

Een bezoek aan een helderziende of een tarotkaartlezer kan zelfs voor de meest sceptische moeders een leuke ervaring zijn. Zoek een plaatselijke paranormaal begaafde die bereid is een paar metingen te doen en kijk hoe nauwkeurig ze zijn. Ga daarna naar een plaatselijk café of eetcafé om de voorspellingen en de verhalen te bespreken.

Kies een project en probeer het uit

Moeders zijn dol op Pinterest! Praat met je vriendinnen en kijk of jullie groep een project kan bedenken waar iedereen graag mee aan de slag gaat. Overweeg om een bordje te maken voor je voordeur, voorwerpen voor in de tuin of iets anders dat iedereen thuis kan maken en tentoonstellen. Zet een e-mailketen op waarin alle deelnemers vermelden welke items ze zullen kopen en meenemen naar de projectavond, evenals een gerecht om rond te geven. Maken en nemen zijn uitstekende keuzes voor moederavonden, want wanneer hebben moeders anders de tijd om iets speciaal voor zichzelf te maken?

Rijd rond in stijl

Wat als je minder nadruk legt op "waar" je heen gaat en meer nadruk legt op "hoe" je daar komt? Als iedereen een maand lang wat extra geld over heeft, kom dan langs en huur een limousine of een partybus voor een paar uur. Ga in stijl de stad in en bezoek je favoriete winkels en restaurants. Niemand hoeft te rijden en iedereen kan een bijzondere ervaring beleven.

Steun je favoriete team

Zijn jij en je moedervrienden die-hard voetbalfans? Woon je in de buurt van een universiteit en steun je het basketb alteam van de universiteit? Gebruik dan de avonduitkaart van je moeder om je in school- of teamspirit te kleden en je favoriete team te steunen. Pak een hotdog en een biertje en moedig iedereen aan die speelt.

Organiseer een gekke speurtocht

speurtochten zijn leuke manieren om een paar uur met vrienden door te brengen, en dat hoeft niet voor kinderen te zijn! Moeders kunnen ook spelen. Elke maand is een andere moeder verantwoordelijk voor het opzetten van een speurtocht. Laat aanwijzingen achter in de stad en eindig elke maand op een andere plek, zoals een koffiebar, een bar of iemands achterterras. Verdeel je vriendengroep in paren en laat ze vrij, kijk wie snel de aanwijzingen en raadsels kan oplossen.

De allerbelangrijkste overweging voor een avondje uit met je moeder

Als het gaat om een moederavondje uit, kun je de stad rood schilderen of het rustig aan doen en een band opbouwen met je besties in je joggingbroek. Zolang iedereen in de groep blij is met de keuze, maakt het eigenlijk niet uit wat je doet. De allerbelangrijkste overweging bij het plannen van een avondje uit voor een moeder is plezier maken. Maar een "leuke" uitstraling is volgens jou helemaal prima! Omring jezelf met mensen van wie je houdt, die je bewondert en waar je je prettig bij voelt. Je komt niet vaak de deur uit, dus als je de kans hebt om dat te doen, breng dan die kostbare uren door met ontspannen met mensen die je leuk vindt.

Aanbevolen: