6 manieren waarop vermoeide moeders & Vaders de energie kunnen terugkrijgen die ze nodig hebben

Inhoudsopgave:

6 manieren waarop vermoeide moeders & Vaders de energie kunnen terugkrijgen die ze nodig hebben
6 manieren waarop vermoeide moeders & Vaders de energie kunnen terugkrijgen die ze nodig hebben
Anonim

Heb niet het gevoel dat je aan het einde van je Latijn bent; we hebben de levenslijn van de vermoeide ouders.

Mama en papa knuffelen de baby terwijl papa gaapt
Mama en papa knuffelen de baby terwijl papa gaapt

Er is een eeuwenoud gezegde dat zegt: "Je bent nooit moe totdat je een ouder wordt." Ouderlijke uitputting is geen grap, en of je nu een heel dorp achter je hebt of het alleen laat werken, je kunt die sluipende vermoeidheid niet voor altijd negeren. In plaats daarvan kunnen vermoeide moeders en vaders een burn-out voorkomen door een paar eenvoudige tips te implementeren.

Waarom zijn ouders zo moe?

Als je ooit TikToks of Instagram Reels hebt zien praten over de moeilijkheden van het ouderschap, dan weet je precies in wat voor staat ouders zich vandaag de dag bevinden. Toch is er meer dan alleen een slecht slaapschema dat deze uitputting kan verklaren, en hier zijn een paar veel voorkomende redenen waarom.

Papa slaapt terwijl hij de baby vasthoudt
Papa slaapt terwijl hij de baby vasthoudt

Sociaal stigma

Er rust een stigma rond de uitputting van ouders, waardoor het lastig kan zijn om erover te praten. Generaties lang was de verwachting dat je het ouderschap vanaf het begin kon afhandelen. Maar als je geen hulp zoekt omdat je je zorgen maakt over sociale reacties, zul je alleen maar meer en meer moe worden.

Cultuur kan soms vervelend zijn, en de dominante westerse opvoedingsstijl schrijft voor dat je een mislukkeling bent als je niet alle aspecten van het ouderschap aankunt. Als je niet om hulp vraagt, krijg je die ook niet, en graaf je je gat dieper.

Een ander slaapschema hebben dan dat van je kinderen

Afhankelijk van uw werk heeft u misschien niet de luxe om de slaapschema's van uw kinderen aan te passen. Ze worden helder en vroeg wakker - en misschien ben je pas heel laat binnengekomen of heb je tot rust kunnen komen tot dichter bij hun wektijd dan je wilde. Dit kan ervoor zorgen dat je in een voortdurende cyclus terechtkomt waarin je te weinig slaap krijgt, wat uiteindelijk zal veranderen van alleen maar moe zijn in ernstige fysieke en mentale symptomen.

Te veel stimulatie

Het is bekend dat als je te dicht bij je bedtijd gebruik maakt van technologie, het moeilijk kan worden om in slaap te vallen vanwege de manier waarop het je hersenen activeert. Welnu, andere stimulatie kan hetzelfde effect creëren. Daarom kun je, zelfs als je uitgeput bent, die 'tweede wind' krijgen. Een beetje extra schoonmaken, ma altijden bereiden of persoonlijke verzorging nadat je de kinderen hebt laten inslapen, kan je normale ritme verstoren en je in dat gestimuleerde gebied duwen.

Praktische manieren waarop vermoeide ouders uitputting kunnen bestrijden

Als je moe bent, is het waarom het laatste waar je om geeft. Het enige waar u om geeft, is het gedeelte 'hoe het opgelost gaat worden'. Als je in die mistige waas van meerdere slaapmomenten zit waarin je letterlijk te moe bent om te huilen over hoe moe je bent, wend je dan tot deze praktische methoden.

Vrouw die gelukkig in bed ligt
Vrouw die gelukkig in bed ligt

Breng uw 'me-time' voor het slapengaan niet door aan de telefoon

Technologie is zo ingesteld dat het onze hersenen te veel stimuleert, en artsen adviseren altijd dat we onze telefoons niet vlak voor het slapengaan gebruiken. Er is geen grotere groep mensen die hun telefoon niet vlak voor het slapengaan zouden moeten gebruiken dan hun ouders. Krijg zoveel mogelijk zzz's door de telefoon minstens 30 minuten voor het slapengaan neer te leggen.

Overlaad niet met cafeïne

Misschien heb je het gevoel dat cafeïne de hele dag je levensader is, maar het is gewoon weer een stimulerend middel dat je circadiane ritme kan verstoren. Een kopje koffie drinken hoeft niet altijd uw reactie te zijn als u moe wordt. Val niet ten prooi aan de gewoonte om de symptomen van je lichaam die rust nodig hebben te negeren door het een kopje koffie te geven.

Sla het ontbijt niet over

Er zijn waarschijnlijk te veel dagen waarop je rond het middaguur beseft dat je nog niet eens hebt gegeten. Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste ma altijd van de dag genoemd. Je hebt die voedingsstoffen, eiwitten en koolhydraten nodig om je lichaam in de vroege ochtenduren te voeden. Hoe strategischer je je lichaam gedurende de dag voedt, hoe energieker je zult voelen.

Sluit je ogen en rust

Niet iedereen houdt van een dutje, en soms heb je gewoon niet de tijd om er een in te werken. Maar je zou verbaasd zijn hoe herstellend het is om je ogen te sluiten en een paar minuten achterover te leunen. Door 20 minuten de tijd te nemen om even op adem te komen en je los te maken van de zeer stimulerende wereld van het ouderschap, krijg je de kleine opkikker die je misschien nodig hebt om de meer stressvolle delen van je dag aan te kunnen.

Overweeg om slaapsupplementen te nemen

Als je merkt dat je geen moeite hebt om een consistent slaapschema te hebben, maar je je niet moe lijkt te voelen als het tijd is om naar bed te gaan, of als het een eeuwigheid duurt voordat je in slaap v alt, overweeg dan om te gaan slapen supplement. Veel mensen houden van het natuurlijke supplement melatonine, omdat u de dosering in kleine stappen kunt aanpassen om de hoeveelheid aan uw behoeften aan te passen. Zo val je snel in slaap en ben je niet duizelig als je wakker wordt.

Vraag om hulp wanneer je die nodig hebt

Het klinkt als de meest voor de hand liggende aanbeveling op de lijst, maar het is voor mensen een van de moeilijkste om in de praktijk te brengen. Hulp vragen bij onbelangrijke dingen kan onmogelijk lijken, laat staan toegeven dat je leven je op dit moment overweldigt. Maar je moet de mensen om je heen je laten steunen op de manier waarop jij hen zou steunen. Als het lastig is of als ze niet willen helpen, dan zullen ze dat niet doen als je erom vraagt. Laat dus geen angst of geïnternaliseerde schaamte je in de weg staan om tegen uitputting te vechten door zo nu en dan om hulp te vragen.

Zorg voor jezelf zoals je voor je kinderen zou doen

Ouderschap kan ervoor zorgen dat je alle gezonde gewoonten die je vroeger had, negeert en ervoor zorgt dat je kinderen de structuur, hulp en discipline krijgen die ze nodig hebben om te gedijen. In plaats van jezelf te dwingen om te zien hoe uitgeput je kunt zijn zonder in slaap te vallen waar je nu staat, probeer jezelf op te voeden zoals je voor je kinderen zou zorgen. Wees alert op de signalen die uw lichaam u geeft en behandel het met vriendelijkheid en zorgzaamheid.

Aanbevolen: