Rothy's schoenen wassen & Platte schoenen & Houd ze geurvrij

Inhoudsopgave:

Rothy's schoenen wassen & Platte schoenen & Houd ze geurvrij
Rothy's schoenen wassen & Platte schoenen & Houd ze geurvrij
Anonim

Leer hoe je Rothy's schoenen moet wassen, zodat je favoriete platte schoenen en loafers er altijd op hun best uitzien.

Vrouw die buiten roze flats draagt
Vrouw die buiten roze flats draagt

Rothy's schoenen staan bekend om hun combinatie van stijl, duurzaamheid en comfort. Wat je misschien niet weet, is dat ze veel langer meegaan dan conventionele schoenen, omdat je Rothy's gemakkelijk kunt wassen om de levensduur te verlengen. Volg deze reinigingsstappen om te leren hoe u uw Rothy's platte schoenen, loafers en sneakers kunt wassen en schoonmaken.

Was je Rothy's schoenen in zes eenvoudige stappen

Je kunt een lange lijst met redenen vinden waarom Rothy's schoenen een geweldige investering zijn, en een daarvan zijn de onderhoudsinstructies. Maak je geen zorgen, de lijst met schoonmaakstappen is een stuk korter dan de lange lijst met redenen om van Rothy's schoenen te houden. Je kunt ze in slechts zes eenvoudige stappen grondig reinigen.

Vrouw zit en schopt haar hielen in de lucht, gekleed in zwarte flats
Vrouw zit en schopt haar hielen in de lucht, gekleed in zwarte flats

Stap 1: Plan uw proces

Hoewel de stappen voor het schoonmaken van uw Rothy's platte schoenen of loafers eenvoudig zijn, wilt u het proces zo plannen dat uw schoenen klaar zijn om te dragen wanneer u ze nodig heeft. Plan een droogtijd van ongeveer 8 uur, wat betekent dat u uzelf een periode van 10 uur moet gunnen waarin u de schoenen niet draagt. Als er een evenement op komst is waarbij u van plan bent uw schoenen te dragen, zorg er dan voor dat u het proces start de dag voordat u de schoenen gereed moet hebben. Dit is een geweldige schoonmaaktaak in het weekend als je schema het toelaat.

Stap 2: Binnenzolen verwijderen

Je wast de binnenzolen van je schoenen samen met de binnenkant van de schoen, maar je wilt de twee gescheiden houden om een grondige reiniging te garanderen. Verwijder de binnenzolen van uw Rothy's flats, loafers of laarzen. Voor uw Rothy's sneakers verwijdert u het voorgevormde voetbed en knoopt u de schoenveters aan elkaar.

Stap 3: Plaats schoenen en inlegzolen in de wasmachine

Zodra je de binnenzolen hebt verwijderd en de veters hebt vastgemaakt, kun je alles in je wasmachine doen. Het is volkomen veilig om je schoenen te wassen zonder waszak of door een paar paar tegelijk te combineren, al wil je misschien wel de donkere en lichte kleuren scheiden. Als je een paar Rothy's sneakers met blauwe tussenzolen hebt, sla dan de machine over en was ze met de hand in een gootsteen met koud water en een mild wasmiddel.

Stap 4: Kies het juiste wasmiddel

Was de schoenen van je Rothy in een mild wasmiddel voor het beste resultaat. Probeer een volledig natuurlijk wasmiddel of een zelfgemaakte versie voor een zachte reiniging. Een wasmiddel op azijnbasis is een goede keuze als u in de winkel een mild wasmiddel koopt. Je kunt ook een schoonmaakmiddel gebruiken dat doorgaans voor babyartikelen wordt gebruikt, zoals Dreft.

Stap 5: Wassen in koud water

Gebruik altijd koud water bij het wassen van je schoenen. Zelfs als je de schoenen met de hand wast, helpt koud water krimpen te voorkomen en je Rothy's schoenen nog steeds grondig schoon te maken.

Stap 6: Laat je schoenen aan de lucht drogen

Net als bij het water, wil je elke hitte tijdens het reinigingsproces vermijden bij het drogen van je Rothy's schoenen. Haal uw schoenen onmiddellijk uit de wasmachine als het programma is afgelopen en leg ze plat, met de binnenzolen nog gescheiden, om zes tot acht uur te drogen. Voor sneakers die wolvezels bevatten, stelt het bedrijf van Rothy voor om een schoenspanner te gebruiken om de vorm van de schoen tijdens het drogen intact te houden.

Reinig de schoenen van je Rothy tussen de wasbeurten door

Als je tussen de wasbeurten zit en je Rothy's schoenen snel een opfrisbeurt moet geven, helpen deze tips voor het schoonmaken van vlekken je om het meeste uit je schoonmaakinspanningen te halen. Door vlekken te verwijderen vermijdt u het langere wasproces en blijven uw favoriete platte schoenen er als nieuw uitzien.

Rode sneaker schrobben
Rode sneaker schrobben

Stap 1: Zoek een vlekverwijderaar

Voor het standaard reinigen van vlekken heeft u mogelijk geen vlekkenverwijderaar nodig. Maar als u dat toch doet, zoek dan naar een zachte en effectieve vlekverwijderaar die u vertrouwt. OxiClean-vlekverwijderaar is een vertrouwde optie voor hardnekkige vlekken, en Dreft produceert een zachte vlekverwijderaar voor babyartikelen die ook op uw Rothy's-schoenen werkt. Voor een milde, zelfgemaakte manier om vet of andere hardnekkige vlekken te verwijderen, maak je een pasta met afwasmiddel en zuiveringszout om de vlek te verwijderen. Nadat u een vlekverwijderaar heeft gekozen, brengt u het product aan op de probleemgebieden op uw Rothy's schoenen.

Stap 2: Begin met schrobben

Gebruik een tandenborstel of een kleine schrobborstel om de vlekoplossing tot een schuim te maken. Mogelijk moet je tijdens het schrobben een beetje water toevoegen om de vlekverwijderaar te activeren. Deze stap helpt de vezels te bewerken en de vlek op te tillen, zodat je deze kunt wegwassen.

Stap 3: Spoelen of wassen

In dit stadium kunt u uw schoenen afspoelen met koud water of ze wassen volgens de standaardwasinstructies voor de wasmachine. Als je slechts één kleine vlek of een deel van de schoen behandelt, sla dan de wascyclus over en spoel alleen het behandelde gebied af om de droogtijd te verkorten.

Stap 4: Laat je schoenen aan de lucht drogen

Net als bij uw gebruikelijke schoonmaakproces, laat u uw schoenen een paar uur aan de lucht drogen voordat u ze weer draagt. De natuurlijke vezels in Rothy's schoenen reageren niet goed op blootstelling aan hoge temperaturen, dus plaats je schoenen niet in de droger.

Houd je Rothy's schoenen fris ruiken

Zoals bij alle schoenen kunnen de schoenen van Rothy na veel dragen een geur produceren. Houd je paar fris ruikend met een paar handige tips tussen je wasbeurten door en het schoonmaken van vlekken.

  • Vul de sokken met baking soda en knoop de uiteinden vast voordat je ze in je schoenen plaatst om vocht en geurtjes te helpen absorberen.
  • Spuit desinfecterende spray aan de binnenkant en onderkant van je Rothy's schoenen om de groei van bacteriën en schimmels te bestrijden.
  • Maak je eigen schoenopfrisspray met antibacteriële eigenschappen door gelijke delen water en gedistilleerde witte azijn in een spuitfles te combineren. Voeg citroensap en essentiële oliën toe aan de mix voor een frisse geur.

Strut in stijl met schone Rothy's schoenen

Als je eenmaal de eenvoudige kunst van het schoonmaken van Rothy's brede assortiment schoenstijlen onder de knie hebt, kun je je stijl met vertrouwen uitdragen. U hoeft zich geen zorgen te maken over die modderplassen en ongeïdentificeerde vlekken, want u weet hoe u uw Rothy's schoenen schoon kunt krijgen en ze geurvrij kunt houden.

Aanbevolen: