4 slimme strategieën om van buidelratten af te komen & Houd ze weg

Inhoudsopgave:

4 slimme strategieën om van buidelratten af te komen & Houd ze weg
4 slimme strategieën om van buidelratten af te komen & Houd ze weg
Anonim

Heb je een buidelratprobleem? Probeer deze slimme manieren om ze uit je huis en tuin te weren.

Gemeenschappelijke opossum die over een nieuw hek in de achtertuin loopt
Gemeenschappelijke opossum die over een nieuw hek in de achtertuin loopt

Of ze nu hun weg vinden naar uw tuin, tuin, huis of andere gebouwen op uw terrein, buidelratten zijn niet altijd welkom. Ze kunnen tenslotte een puinhoop maken in je tuin, op zoek naar larven en insecten om te eten, maar ze verwijderen natuurlijk wel ongedierte dat je gazon en tuin zou kunnen beschadigen. Ze kunnen ook vogelzaad opeten dat je hebt uitgezet in de hoop wilde dieren aan te trekken die je eigenlijk naar je tuin wilt hebben. Als u in een gebied woont waar veel buidelratten voorkomen en u ze niet in de buurt wilt hebben, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om uw eigendom minder aantrekkelijk te maken voor deze vervelende beestjes.

Maak uw tuin minder aantrekkelijk voor buidelratten

Possums dwalen 's nachts rond op zoek naar voedsel. Als je ze niet in de buurt wilt hebben, moet je er eerst voor zorgen dat het niet gemakkelijk voor ze is om voedsel in je tuin te vinden.

  • Laat het voer voor huisdieren niet 's nachts buiten staan.
  • Hang een zaadvanger onder je vogelvoeder.
  • Raap fruit en groenten op die van je planten vallen.
  • Beveilig vuilnisbakken om te voorkomen dat buidelratten gemakkelijk naar binnen kunnen.
  • Houd een deksel op uw compostbakken of sluit ze op een andere manier in.
  • Houd uw struiken gesnoeid en uw tuin vrij van puin.

Gebruik geur om van buidelratten af te komen

Het verwijderen of veiligstellen van potentiële voedselbronnen is op zichzelf wellicht niet voldoende. Misschien vind je het ook nuttig om geuren te verspreiden die buidelratten over het algemeen onaangenaam of eng vinden, zoals:

  • Alliums- Plant uien en knoflook langs de randen van uw tuin om te voorkomen dat buidelratten binnendringen.
  • Bleekmiddel - Spuit een oplossing van bleekmiddel (één deel) en water (10 delen) rond de plekken waar je buidelratten uit de buurt wilt houden.
  • Mottenballen - Verspreid mottenballen om ze weg te houden, of zelfs om ze weg te spoelen uit gebieden waar ze zich graag verstoppen.
  • Melasse - Meng een deel melasse met vier delen water in een spuitfles. Schud om te combineren en spuit vervolgens op de bladeren en takken waar buidelratten naar binnen klimmen.
  • Predator urine - Buidelratten blijven meestal uit de buurt van gebieden waar hun roofdieren voorkomen, dus misschien wilt u vossen-, coyote- of wolvenurine kopen om in uw tuin uit te zetten jaag ze weg.

Snel feit

Hoewel we ze in de volksmond buidelratten noemen, zijn deze buideldieren die uw tuin in Noord-Amerika bezoeken, eigenlijk opossums. Possums zijn kleinere buideldieren afkomstig uit China, Nieuw-Zeeland en Australië.

Apparaten om buidelratten weg te jagen

Je kunt ook helpen buidelratten af te schrikken door gadgets aan je eigendom toe te voegen die zijn ontworpen om ze (en andere dieren) op afstand te houden. Gebruik deze apparaten niet als u huisdieren heeft, tenzij ze alleen in gebieden worden geplaatst waar huisdieren niet kunnen komen.

  • Bewegingslichten - Plaats bewegingsdetectorlichten om buidelratten te laten schrikken wanneer ze beginnen rond te snuffelen op plekken waar ze niet gewenst zijn.
  • Sprinklers - Installeer door beweging geactiveerde sprinklers en zet ze op een timer, zodat ze 's nachts aangaan, wanneer buidelratten het meest actief zijn.
  • Geluidsapparaat - Koop een ultrasoon dierenverjagerapparaat dat is ontworpen om buidelratten en andere dieren uit uw tuin te houden.

Zal een hek buidelratten uit je tuin houden?

Een hek kan een goede manier zijn om veel soorten ongewenste bezoekers uit uw tuin of tuin te houden, maar het houdt buidelratten niet op afstand. Waarom? Omdat buidelratten bedreven klimmers zijn. Kettingschakel, hout, baksteen - het maakt niet uit wat voor soort hek je opzet, een buidelrat kan er overheen klimmen.

Hoe u kunt voorkomen dat buidelratten binnenkomen

Het hebben van buidelratten in je tuin is op zichzelf al erg genoeg, maar het is nog erger als ze je huis binnendringen of zich in of onder bouwwerken in je huis gaan vestigen. In dit geval kunnen ze echte schade aanrichten, zoals het beschadigen van de fundering of het doorbijten van hout of elektrische bedrading. Voer deze stappen uit om te voorkomen dat ze binnendringen.

  • Houd uw garagedeur gesloten.
  • Houd de schermen op hun plaats wanneer u uw ramen opent.
  • Laat de hordeur gesloten wanneer u een buitendeur openzet.
  • Sluit openingen onder uw huis of terras met traliewerk of planken.
  • Houd uw dak in goede staat, inclusief het afdichten van gaten of openingen.

Als een buidelrat zich in of onder een bouwwerk van uw eigendom heeft gevestigd, moet u het dier mogelijk naar buiten lokken met voedsel voor huisdieren. Laat het eten alleen niet voor langere tijd buiten staan, want dan kun je uiteindelijk meer buidelratten aantrekken die zich bij de buidelratten voegen waarvan je probeert af te komen.

Possum-verwijdering op het volgende niveau

Als je nog steeds een buidelratprobleem hebt nadat je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, moet je misschien je toevlucht nemen tot het vangen van vallen (als dit legaal is in jouw regio) of het inhuren van een verwijderingsdienst voor wilde dieren om je te helpen met je buidelratprobleem. Voordat u opossums in uw gebied probeert te vangen of op een andere manier fysiek te verwijderen, moet u contact opnemen met de vis- en natuurorganisatie van uw staat om na te gaan wat is toegestaan.

Aanbevolen: