4 doe-het-zelf vaatwasserreinigers om uw vaatwasser geurvrij te houden

Inhoudsopgave:

4 doe-het-zelf vaatwasserreinigers om uw vaatwasser geurvrij te houden
4 doe-het-zelf vaatwasserreinigers om uw vaatwasser geurvrij te houden
Anonim

Word de vaatwasser van je vaatwasser met deze doe-het-zelf-reinigingstechnieken.

vrouw die de vaatwasser leegmaakt
vrouw die de vaatwasser leegmaakt

Het voelt zo contra-intuïtief dat iets met 'wasmachine' in de naam zelf gewassen moet worden. Maar vaatwassers zijn geen perfecte apparaten, en ze vereisen zo nu en dan een grondige reiniging. Gelukkig is het niet meer het wilde westen van schoonmaken, waar je één agressief product had dat voor alles moest worden gebruikt. In plaats daarvan zijn er een heleboel verschillende doe-het-zelf vaatwasserreinigers die je kunt proberen.

Verwen je favoriete apparaat met deze doe-het-zelf vaatwasserreinigers

vuile vaat in de vaatwasser
vuile vaat in de vaatwasser

We zijn verwend. U kent het echte werk en de pijn van het met de hand wassen en drogen van de vaat pas als uw vaatwasser kapot gaat. Dat zal wel gebeuren als u uw vaatwasser niet elke maand goed schoonmaakt. Wees niet de ergste nachtmerrie van de toekomst en probeer in plaats daarvan deze doe-het-zelf-reinigingsmethoden voor de vaatwasser.

Zuiveringszout en azijnmethode

Als mensen willen gebruiken wat ze bij de hand hebben om iets schoon te maken, zijn zuiveringszout en azijn de eerste dingen waar ze naar grijpen. Als uw vaatwasser begint te stinken of als u ziet dat uw vaat er vuil uit komt, gebruik dan wat zuiveringszout en azijn om het vuil weg te kloppen.

  1. Bedek de bodem van je vaatwasser met baking soda en laat hem een paar uur staan met de deur dicht.
  2. Giet 1 kopje gedistilleerde witte azijn in een vaatwasmachinebestendige kom of mok en plaats deze op het bovenste rek.
  3. Zet het heetste programma aan en zet halverwege de kom of mok op het bovenste rek.
  4. Hervat de cyclus en laat deze eindigen.

@carolina.mccauley Gemakkelijkste manier om je vaatwasser grondig schoon te maken dishwasherhacks cleaninghacks homehackswithcarolina Nice To Meet Ya (instrumentale versie) [Oorspronkelijk uitgevoerd door Meghan Trainor en Nicki Minaj] - Elliot Van Coup

Een cyclus uitvoeren met citroensap

Citroensap is zuur genoeg om de vettige deeltjes die achterblijven in je gerechten te bestrijden, en het ruikt veel lekkerder dan azijn. Een snelle manier om uw vaatwasser schoon te maken met citroensap is:

  1. Giet 1 kopje citroensap in een vaatwasmachinebestendige kom of mok.
  2. Plaats de mok/kom op het bovenste rek.
  3. Laat de vaatwasser een normaal programma doorlopen.

Gebruik zout en azijn voor een grondige reiniging

Interessant is dat zout een schurend materiaal is dat je kunt toevoegen aan de baden van je azijnvaatwasmachines, waardoor het vuil langs de muren van je vaatwasser wordt verwijderd.

  1. Giet 1 kopje gedistilleerde witte azijn in een vaatwasmachinebestendige kom of mok en plaats deze op het bovenste rek.
  2. Voeg een eetlepel zout toe aan je azijn.
  3. Zet de kom of mok op het bovenste rek.
  4. Stel de vaatwasser in op het heetste programma en laat het programma doorlopen.

Maak een azijnspray om de buitenkant schoon te maken

Terwijl je de binnenkant grondig schoonmaakt, kun je net zo goed ook wat liefdevolle aandacht aan de buitenkant geven. Het mengen van een azijnspray werkt goed om roestvrijstalen en plastic vaatwassers schoon te maken.

  • Meng 1 kopje azijn met 3 kopjes water.
  • Giet het mengsel in een spuitfles.
  • Spuit de buitenkant van de vaatwasserdeur in en veeg deze af met een spons.
  • Neem een microvezeldoek en veeg het overtollige materiaal weg.

Onderhoudstips om uw vaatwasser schoon te houden

Natuurlijk zijn er doe-het-zelf vaatwasserreinigers om het probleem op te lossen nadat het ernstig is geworden. Maar er zijn dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw vaatwasser vies wordt. Dit zijn enkele belangrijke zaken voor het onderhoud van de vaatwasser die u aan uw schoonmaakroutine moet toevoegen.

  • Voer uw vuilophaaldienst minstens één keer per week uit. Omdat ze zijn aangesloten op de afvoerleiding, kan een verstopte afvoer de doorstroming van uw vaatwasser verstoren en ervoor zorgen dat alles stinkt.
  • Spoel de vaat voor, zodat uw filters langer meegaan. Hoe minder deeltjes de filters eruit moeten filteren, hoe langer ze meegaan.
  • Laat de filters van de vaatwasser zo nu en dan weken. Bijna iedereen vergeet dat vaatwassers zelfs filters hebben, dus waarschijnlijk zijn ze allemaal behoorlijk vies. Kijk helemaal naar de onderkant, verwijder ze en laat ze één keer per week weken voor een echt grondige reiniging.

Een schone vaatwasser is een vaatwasser die lang meegaat

Elk apparaat heeft onderhoud nodig, en we kunnen moeilijk vergeten dat de apparaten die we het vaakst gebruiken de grootste hoeveelheid zorg verdienen. Vaatwassers zijn geweldige schoonmaakmiddelen die het meest efficiënt zijn als ze schoon zijn. Toch zijn we nog niet helemaal op het hoogtechnologische niveau waarop onze vaatwassers zelfreinigend zijn. Maar er zijn verschillende eenvoudige doe-het-zelf vaatwasserreinigers die je uit de voorraadkast kunt halen om het harde werk voor je te doen.

Aanbevolen: