Manieren om ondergoed te doneren voor een duurzamer leven

Inhoudsopgave:

Manieren om ondergoed te doneren voor een duurzamer leven
Manieren om ondergoed te doneren voor een duurzamer leven
Anonim

Oefen duurzaamheid en gemeenschapsondersteuning tot aan je ondergoed.

Donatiedoos met kleding erin
Donatiedoos met kleding erin

Net zoals het idee dat het breken van een spiegel je zeven jaar pech zal bezorgen, is het idee dat je geen ondergoed en beha's kunt doneren meer een oudevrouwenverhaal. Er zijn eigenlijk meerdere internationale en binnenlandse liefdadigheidsorganisaties die donaties van gebruikt en/of nieuw ondergoed en beha's accepteren (vaak om te recyclen) om gemeenschappen en leefgebieden in nood te ondersteunen.

Kun je persoonlijk ondergoed doneren?

We hebben allemaal een steeds groter wordende stapel kleding die we moeten doneren, maar we weten niet altijd welke we weg moeten geven en hoe we ze moeten opsturen. Het is onvermijdelijk dat je een paar bh's hebt een of twee keer gebruikt en een paar ondergoed dat nooit echt goed past, ligt waarschijnlijk begraven in de stapel. Niet elke lokale organisatie accepteert intieme donaties, maar er zijn een aantal verschillende liefdadigheidsinstellingen die gebruikt en nieuw ondergoed accepteren om talloze nobele doelen te ondersteunen.

Snel feit

De meeste kringloopwinkels accepteren geen donaties van gebruikte ondergoed voor wederverkoop, maar sommige organisaties brengen ze naar de recycling, dus je kunt ze op die manier doneren.

Plaatsen waar u voorzichtig gebruikte ondergoed en bh's kunt doneren

Ondergoed heeft de reputatie niet gedoneerd te kunnen worden. Hoewel netheid een belangrijke factor is als het om ondergoed gaat, hebben de meesten van ons wel een paar gekocht die we alleen voor een speciale gelegenheid hebben gedragen en die we daarna grondig hebben gewassen. In plaats van deze stukken in de prullenbak te gooien en op een vuilstortplaats te laten rotten, kun je overwegen ze te doneren aan een van deze nationale liefdadigheidsorganisaties.

Gebruikte beha's die aan de kledinglijn hangen
Gebruikte beha's die aan de kledinglijn hangen

Planeethulp

Planet Aid is een geweldige internationale organisatie die gebruikte kleding inneemt en recycleert om niet alleen de impact op het milieu die het weggooien van kleding met zich meebrengt te verminderen, maar ook om gemeenschappen in nood te ondersteunen. Ze accepteren allerlei soorten donaties, inclusief ondergoed en bh's, zolang ze maar schoon zijn en slechts lichte slijtage vertonen.

De snelste manier om te doneren aan Planet Aid is door je ondergoed af te geven in een van hun gele bakken over de hele wereld. Toch kunt u nog steeds uw donaties insturen zonder dat er een prullenbak bij u in de buurt is. Koop gewoon een Give Back-verzendlabel en u kunt maximaal 70 artikelen versturen.

Het Clothes the Loop-programma van The North Face

De winter- en outdoorsportkleding van The North Face is nog steeds populair bij actieve mensen. Maar als je naar een North Face-winkel gaat, kun je al hun hoge prijzen omzeilen en in plaats daarvan rechtstreeks naar hun Clothes the Loop-bakken gaan.

Het Clothes the Loop-programma is een internationaal recyclinginitiatief dat geldelijke beloningen gebruikt om het winkelend publiek aan te moedigen recyclebare kledingstukken mee te nemen in plaats van ze weg te gooien. Volgens hun website kunnen mensen die doneren "een beloning van $ 10 verdienen voor [hun] volgende aankoop van $ 100 of meer." Het laat zien dat als je geeft, je ook kunt ontvangen.

Hanky Panky

Onderkledings- en nachtkledingmerk Hanky Panky accepteert ook donaties van gebruikt ondergoed, bh's en sokken; ze werken samen met GreenTree om ze te recyclen. Ondergoed moet fris gewassen worden, maar gaten en vlekken zijn geen probleem. Sluit je aan bij hun beloningsprogramma en ontvang een gratis verzendlabel en zeg vaarwel tegen dat ondergoed.

Het BH-recyclingbureau

Kathleen Kirkwood heeft in 2010 de Bra Recycling Agency opgericht. De kern van deze bh-recyclingorganisatie is de hoop een einde te maken aan borstkanker; de organisatie schenkt alle opbrengsten van metaalrecycling uit gedoneerde bh-beugels aan onderzoek naar borstkanker.

Wat The Bra Recycling Agency zo interessant maakt, is dat ze een geheel andere benadering hanteren bij het hergebruiken van oude beha's en ondergoed. Via een bestaand mechanisch proces verpulveren ze hun donaties en veranderen ze in tapijt. Je kunt naar hun website gaan om een gratis verzendlabel te krijgen voor één bh-donatie, of stijgende bedragen betalen voor verzendlabels voor grotere donaties.

De BH-recyclers

Sinds 2008 creëert de organisatie Bra Recyclers werkgelegenheid, verstrekt zij de noodzakelijke kleding aan de gemeenschap en helpt zij mensen duurzamer te leven. Ze hebben niet alleen een algemene non-profitorganisatie, The Undie Chest, die gezinnen in nood ondersteunt, maar ook een schoolspecifiek programma genaamd Iedereen verdient ondergoed, dat schoon ondergoed levert aan behoeftige studenten.

Ze accepteren donaties van:

  • Voorzichtig gebruikte beha's
  • Voorzichtig gebruikte masectomiebeha's en andere benodigdheden en accessoires voor borstkanker na een operatie
  • Nieuw ondergoed en t-shirts voor alle leeftijden

Bevrijd de meisjes

Free the Girls is een 501(c)(3) non-profitorganisatie die zich inzet om vrouwen te helpen de sekshandel te overleven. Ze hanteren een wederverkoopbedrijfsmodel voor vrouwen en u kunt gebruikte en nieuwe bh's met zorg doneren. Om bh's te doneren aan Free the Girls, gaat u eenvoudigweg naar hun donatiepagina, waar u een gratis label kunt krijgen voor vijf of minder bh's en een voordelig verzendlabel als u er meer dan vijf wilt geven.

Lokale Koop Niets-groepen

Als je ondergoed of beha's voorzichtig zijn gebruikt en vlekvrij zijn, wil je ze misschien ook aanbieden bij een lokale Buy Nothing- of Freecycle-groep. Dit kan ze een tweede leven geven.

Plaatsen waar u nieuw ondergoed kunt doneren

Het laatste wat we graag doen is teruggaan naar de winkel om iets terug te sturen dat niet past, vooral als het een gedoe is waarbij je verzendlabels moet afdrukken of een lange afstand moet rijden. In plaats van je gloednieuwe ondergoed achter in je kast te laten liggen met de kaartjes er nog aan, kun je ze doneren aan een van deze goede doelen.

vrouw met donatiebox
vrouw met donatiebox

Het ondergoedproject

The Undies Project is een 501(c)(3) liefdadigheidsinstelling die "ondergoed doneert via haar partnerorganisaties die mensen helpen die dakloos zijn, in opvangcentra wonen of een laag inkomen hebben." Je kunt ze niet alleen je geld sturen, maar je kunt ook zowel ondergoed als beha's doneren aan hun postadres in Connecticut.

Ik steun de meisjes

Zoals I Support the Girls het het beste zegt: "vrouwen en mensen die dakloosheid of nood ervaren, verdienen het om waardig overeind te blijven" door de onderkleding en menstruatieproducten te hebben die mensen nodig hebben om alleen maar in de wereld te kunnen bestaan. U kunt niet alleen geldelijke donaties doen (inclusief aandelen en crypto), u kunt ook nieuwe of voorzichtig gebruikte beha's (en verzegelde menstruatieproducten) doneren door ze op een willekeurige locatie af te geven of op te sturen.

Lokale opvangcentra voor daklozen en centra voor huiselijk geweld

Sommige items waar daklozenopvangcentra het meest behoefte aan hebben, zijn sokken en ondergoed. Centra voor huiselijk geweld hebben deze spullen mogelijk ook nodig voor de mensen die ze helpen. Overweeg contact op te nemen met uw plaatselijke opvangcentra en centra om te vragen naar het doneren van uw ongedragen sokken en ondergoed.

DIY-projecten om je eigen ondergoed te recyclen

Niet elk oud ondergoed of beha kan weer tot leven worden gewekt, maar je kunt voorkomen dat ze naar de vuilstort gaan door de materialen ervan te hergebruiken om leuke knutsel- of schoonmaakartikelen voor je huis te maken. Hoewel je niet rechtstreeks aan iemand anders doneert, doe je nog steeds mee aan de geest van doneren door ze zelf te recyclen.

  • Maak een schuurspons. Koop een uienzakje en stop de stukjes bh-/ondergoedstof erin. Gooi het na een paar keer gebruik gewoon in de was om het te ontsmetten.
  • Repareer oude kleding met de restjes stof. Voeg wat karakter toe aan je geliefde kleding door gaten op te vullen met je oude ondergoed en bh's.
  • Composteer je 100 procent natuurlijke textiel. Alleen 100 procent natuurlijke stoffen (katoen, linnen, enz.) zijn biologisch afbreekbaar, dus als je die bij de hand hebt, kun je ze erin doen je composthoop.
  • Gebruik ze in plaats van papieren patronen voor uw naaiprojecten. Omdat u weet dat uw oude beha's en ondergoed goed passen, kunt u de naden eruit scheuren en ze als persoonlijke patronen gebruiken maak zelf nieuwe.
Verscheidenheid aan stofpatronen
Verscheidenheid aan stofpatronen

Leef duurzaam, één paar ondergoed tegelijk

Dankzij het internettijdperk kunnen we verbinding maken met steeds meer goede doelen en de gemeenschap van kilometers ver helpen bereiken. Als je zin hebt om milieubewuster en duurzamer te leven, overweeg dan om ondergoeddonaties in te zamelen voor een van deze prominente organisaties.

Aanbevolen: