Tips voor autoveilingen voor goede doelen voor het kopen en doneren van auto's

Inhoudsopgave:

Tips voor autoveilingen voor goede doelen voor het kopen en doneren van auto's
Tips voor autoveilingen voor goede doelen voor het kopen en doneren van auto's
Anonim
Autoveiling
Autoveiling

Charity-autoveilingen kunnen u helpen van dat ongewenste voertuig af te komen en tegelijkertijd een goed doel te steunen. Ze zijn ook een manier voor mensen die auto's tegen een lagere prijs willen kopen om koopjes te vinden, of soms zelfs duurdere speciale auto's.

Over liefdadigheidsautoveilingen

Een geweldige manier om een belastingvoordeel te krijgen terwijl je een oude auto wegdoet, is door middel van liefdadigheidsautoveilingen. Veel organisaties houden veilingen om geld in te zamelen, terwijl kopers tegelijkertijd een belastingvoordeel kunnen krijgen. Sommige goede doelen hebben te maken met een veilinghuis of een specifieke veilingmeester, terwijl andere de veiling online houden. Autoveilingen zijn een geweldige manier om geld in te zamelen voor goede doelen en tegelijkertijd consumenten geweldige aanbiedingen voor voertuigen te bieden.

Waarom doneren?

Er zijn veel redenen waarom u uw ongewenste voertuig aan een goed doel wilt doneren:

  • Het is meestal een probleemloos proces.
  • Veel goede doelen nemen auto's in beslag die niet meer rijden, dus het is goedkoper om te doneren dan om je oude auto op te knappen. Het goede doel is verantwoordelijk voor de reparaties voordat de auto wordt verkocht.
  • Donaties van voertuigen zijn fiscaal aftrekbaar.
  • Uw donatie gaat naar het helpen van een goed doel.

Goede doelen die voertuigdonaties accepteren

Veel goede doelen accepteren autodonaties. Het is altijd het beste om lokale liefdadigheidsinstellingen te bellen om erachter te komen of zij donaties van voertuigen accepteren. Goodwill, het Leger des Heils en Habitat for Humanity accepteren vaak voertuigen. Als u van plan bent uw voertuig te doneren, zorg er dan voor dat u de volgende vragen stelt:

  • Is mijn donatie fiscaal aftrekbaar?
  • Waar gaat de winst uit de verkoop naartoe?
  • Zijn er contante kosten waarvan ik op de hoogte moet zijn?

Veel goede doelen zullen in lokale kranten of op de radio of televisie adverteren voor hun aanstaande autoveiling. Omdat de veiling een groot evenement is, moet er voldoende bekendheid aan worden gegeven in uw lokale gemeenschap. U kunt ook lokale liefdadigheidsinstellingen bellen om erachter te komen of er een autoveiling gepland is.

Live automatische liefdadigheidsveilingen

Sommige veilingen worden persoonlijk gehouden en verkopen auto's die lokaal zijn gedoneerd. Enkele grotere organisaties die autoveilingen voor liefdadigheidsorganisaties organiseren zijn:

  • BLOK Charity Auto Clearance, gevestigd in Gardena, CA, veilt elke zaterdag auto's. Hun auto's liggen meestal in het bereik van $ 2.000 tot $ 8.000.
  • Cars2Charities houdt elke woensdag autoveilingen voor goede doelen op hun locatie in Los Angeles.
  • Capital Auto Auction organiseert regelmatig autoveilingen voor goede doelen in Temple Hills, Maryland, Philadelphia, Pennsylvania, Manchester, New Hampshire en Washington, DC.

Vind het online

Online autoveilingen worden een populaire keuze voor veel goede doelen. Er is een site aangewezen voor de veiling waar zowel kopers als verkopers zich voor moeten registreren. Er zijn meestal ook formulieren en bankrekeninggegevens die u moet invullen. Het bieden begint tegen een vaste prijs. Zodra het bieden is afgelopen, wint de persoon met het hoogste bod de veiling. De opbrengst van de veiling gaat dan rechtstreeks naar het goede doel. Een online liefdadigheidsveilingsite die voertuigdonaties verkoopt en accepteert, is Capital Auto Auction. Hiermee kunt u al uw benodigde gegevens registreren en onmiddellijk beginnen met bieden. Enkele andere sites die online voertuigdonaties accepteren zijn:

  • America's Cars For Kids accepteert donaties online of door te bellen naar 1-866-835-KIDS. Ze bieden gratis afhalen in het hele land en alle opbrengsten van de veiling gaan rechtstreeks terug naar het goede doel.
  • Cars Helping America accepteert donaties van voertuigen en verkoopt de auto's vervolgens op veilingen, op Ebay of terug aan dealers. Alle verkopen komen 100% ten goede aan het goede doel en geven de verkoper ook een belastingaftrek. Voor een lijst met goede doelen die profiteren van deze organisatie, bekijk hun lijst met ondersteunde goede doelen.

Als u een liefdadigheidsinstelling bent en op zoek bent naar een manier om geld in te zamelen voor uw organisatie, kan Vehicle Donation Processing Center, Inc. u helpen. Ze accepteren ook voertuigdonaties en laten de donateur kiezen welk goed doel hij met zijn donatie wil steunen. Naast auto's accepteren ze ook boten, campers, vliegtuigen, motorfietsen en aanhangwagens.

Tips voor het kopen van een auto op een liefdadigheidsveiling

Goede doelenveilingen zijn niet alleen een geweldige optie voor donateurs. Als u een auto wilt kopen, kunt u op een veiling een aantal uitstekende koopjes vinden. Bovendien profiteert u ervan dat u weet dat de opbrengst van uw aankoop naar een goed doel gaat. Als u ervoor kiest om persoonlijk naar een live veiling te gaan, kunt u het voertuig vóór de verkoop inspecteren en zelfs een monteur meenemen om de auto te bekijken voordat u biedt.

Een auto kopen op een liefdadigheidsveiling
Een auto kopen op een liefdadigheidsveiling

Bij een online veiling heb je die optie niet, dus de verkoop kan een groter risico met zich meebrengen, hoewel je wel onderzoek kunt doen naar het VIN-nummer. Je zult ook een manier moeten hebben om de auto te bemachtigen, aangezien online veilingen biedingen kunnen aannemen van mensen uit het hele land en de auto naar je moet worden verzonden, tenzij je een manier hebt om hem op te halen. Ook als u financiering nodig heeft bij de meeste veilingbedrijven, moet u zelf een dienst opzetten bij een derde partij, aangezien zij deze optie niet bieden. Sommige accepteren alleen contant geld, en op de dag van de veiling is een contante aanbetaling vereist om de auto vast te houden totdat u het volledige saldo heeft betaald.

Auto's doneren en kopen via liefdadigheidsveilingen

Je auto doneren aan een goed doel is een geweldige manier om van dat ongewenste voertuig af te komen, terwijl het goede doel geld kan inzamelen voor hun organisatie. Voertuigveilingen voor een goed doel kunnen een leuke manier zijn om een voertuig voor een geweldige prijs te kopen. Je kunt die oude auto ook verkopen terwijl je weet dat je donatie een verschil zal maken in het leven van iemand anders!

Aanbevolen: