Zijn hotels/resorts een goed carrièrepad? Voordelen & Nadelen van de sector

Inhoudsopgave:

Zijn hotels/resorts een goed carrièrepad? Voordelen & Nadelen van de sector
Zijn hotels/resorts een goed carrièrepad? Voordelen & Nadelen van de sector
Anonim
Receptioniste en zakenvrouw bij de receptie van het hotel
Receptioniste en zakenvrouw bij de receptie van het hotel

Als het je leuk lijkt om in de horeca te werken, is de kans groot dat je enige tijd in hotels en/of resorts gaat werken. Als je graag met mensen omgaat en het idee leuk vindt om deel uit te maken van de toeristische sector, kan werken in een van de vele soorten banen in hotels en/of resorts een goed carrièrepad voor je zijn.

Voor- en nadelen van werken in hotels/resorts

Zoals bij elk vakgebied zijn er positieve en negatieve kanten verbonden aan banen in hotels/resorts. Wat de één als een nadeel beschouwt, kan iemand anders als een voordeel beschouwen.

Voordelen van werken in een hotel of resort

Enkele van de positieve aspecten van werken in een hotel of resort zijn:

  • Hotels en resorts moeten 24 uur per dag, zeven dagen per week bemand zijn. Dit betekent dat er ploegendiensten beschikbaar zijn voor elke planningsbehoefte. Dit kan vooral gunstig zijn voor studenten en mensen met een tweede baan.
  • Voor veel banen bij hotels en resorts is geen gespecialiseerde opleiding vereist, dus het is vaak mogelijk voor mensen zonder veel ervaring of formele opleiding om een baan op instapniveau te bemachtigen.
  • Hotels en resorts staan erom bekend dat ze van binnenuit reclame maken. Beginnende werknemers die uitblinken in hun werk komen vaak in aanmerking voor promoties of kansen om ervaring op te doen in andere functies op het terrein.
  • Er zijn veel soorten hotel-/resortaccommodaties, dus u kunt uw zoektocht naar een baan gemakkelijk afstemmen op het type omgeving (budget, luxe, zakelijk, gezinsvriendelijk, op toeristen gericht, enz.) dat het meest aantrekkelijk is jij.
  • Grote hotelketens hebben doorgaans eigendommen op veel locaties over de hele wereld, een feit dat het vaak mogelijk maakt voor hotelmedewerkers om gedurende hun carrière naar verschillende locaties te verhuizen.

Nadelen van werken in een hotel of resort

Zoals bij elk beroep zijn er enkele nadelen aan het werken in de hotel- of resortsector.

  • Vacatures in resorts in toeristische gebieden zijn erg seizoensgebonden. Veel resorts voegen tijdens het hoogseizoen veel werknemers toe, maar moeten tijdens het laagseizoen de omvang van hun personeel verkleinen.
  • Het hotelpersoneel is afhankelijk van de bezettingsgraad, dus andere factoren dan het toeristenseizoen kunnen van invloed zijn op de personeelsgrootte. Tijdens een pandemie kunnen hotels bijvoorbeeld worden teruggebracht tot een zeer minimaal personeelsbestand, of zelfs gedwongen worden te sluiten.
  • Voor de gemakkelijkste banen die je in hotels en resorts kunt krijgen, moeten werknemers vaak 's avonds laat of 's nachts werken. Deze banen zijn doorgaans ook de laagstbetaalde functies in het pand.
  • Hotelgasten kunnen zeer hoge eisen stellen en behoorlijk veeleisend zijn, vooral in luxe hotels en resorts, een factor die sommige mensen als bijzonder stressvol ervaren.
  • Veel hotels nemen voornamelijk deeltijdwerkers in dienst, wat betekent dat veel hotel-/resortwerknemers mogelijk niet in aanmerking komen voor deelname aan door de werkgever verstrekte ziektekostenverzekeringen of andere voordelen.
Meid doet het bed terwijl ze in een hotel werkt
Meid doet het bed terwijl ze in een hotel werkt

Soorten banen in hotels/resorts

Hotels en resorts hebben veel soorten medewerkers in dienst. Sommige zijn functies die je tijdens het werk kunt leren, terwijl voor andere misschien een gespecialiseerde opleiding of een diploma in hospitality management of een ander vakgebied dat verband houdt met toerisme nodig is. Dat betekent dat er kansen zijn voor mensen met veel vaardigheden. Voorbeelden van de verschillende soorten functies binnen hotels en resorts zijn:

  • Hotelmanagement- Hotels en resorts hebben doorgaans een algemeen directeur (GM), evenals andere toezichthouders die toezicht houden op de verschillende afdelingen van hun accommodatie. Grote panden kunnen meerdere assistent-managers hebben die rechtstreeks rapporteren aan de GM.
  • Receptie - Hotels en resorts hebben meestal een of twee receptiemanagers en meerdere receptiemedewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor het in- en uitchecken van gasten, het beantwoorden van vragen van gasten, het aannemen van telefoontjes en het maken van reserveringen.
  • Conciërge - Luxe hotels en resorts hebben meestal meestal een conciërge in dienst. Deze persoon helpt gasten met speciale verzoeken, zoals het boeken van dinerreserveringen of het beveiligen van kaartjes voor nabijgelegen attracties of evenementen.
  • Parkeerwachters - Hotels die valetparking aanbieden, huren begeleiders in om de voertuigen van gasten te parkeren en/of op te halen. Sommigen hebben ook parkeerwachters in dienst om het gebruik van de parkeergarage te controleren en te controleren of de kosten correct in rekening worden gebracht.
  • Huishouding - Hotels en resorts hebben doorgaans meerdere huishoudelijk medewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van de kamers en de algehele eigendommen, en zorgen er ook voor dat handdoeken, toiletartikelen, koffie en andere benodigdheden op voorraad zijn.
  • Onderhoud - Hotels hebben doorgaans een paar onderhoudsmedewerkers in dienst die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van basisonderhouds- en reparatiewerkzaamheden, zoals het vervangen van lampen en luchtfilters, het behandelen van het zwembad en hot tub en algemene probleemoplossing.
  • Groundskeeping - Grote panden hebben vaak terreinpersoneel dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van het gazon, de bloembedden en andere openbare ruimtes van het pand, evenals voor het onderhoud van zwembaden en andere recreatiegebieden schoon.
  • Koks/chefs - Hotels en resorts met restaurants hebben koks en/of ander personeel dat voedsel bereidt. Bij gelegenheden die gastronomisch eten aanbieden, zijn vaak ook hoogopgeleide professionele chef-koks en sous-chefs in dienst.
  • Foodservicepersoneel - Accommodaties met eigen restaurants hebben ook foodservicemedewerkers in dienst, zoals hosts, servers en buschauffeurs. Degenen met barruimtes hebben ook barmannen in dienst. Bij luxe accommodaties zijn mogelijk sommeliers in dienst.
  • Evenementpersoneel - Hotels en resorts die evenementenruimte huren, hebben ook evenementenmanagers en banketmedewerkers in dienst die verantwoordelijk zijn voor het boeken, opzetten en bemannen van evenementen zoals bruiloften, reünies en feesten, beurzen en lessen.
  • Voorzieningenwerkers - Sommige hotels en resorts bieden speciale voorzieningen, zoals eigen spa's, golfbanen, waterparken, toegang tot het strand en meer. Er zijn veel soorten werknemers nodig om verschillende functies te vervullen, afhankelijk van de voorzieningen van een pand.
  • Backoffice - Hotels en resorts hebben ook backofficemedewerkers, zoals HR-professionals, accountants, inkoopagenten, verkoopprofessionals, marketingprofessionals, IT-medewerkers en meer.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten banen die een hotel of resort kan hebben. Kleine accommodaties hebben misschien maar een paar werknemers, terwijl uitgestrekte resorts of grote hotels duizenden werknemers kunnen hebben.

Chef-kok die een bord eten op de servicebalie plaatst
Chef-kok die een bord eten op de servicebalie plaatst

Vergoeding in hotels/resorts

Je vraagt je misschien af of hotelbanen goed betalen. Sommigen wel en anderen niet. In hotels en resorts varieert het loon sterk per functie en locatie.

  • Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) bedraagt het gemiddelde jaarinkomen van Amerikaanse accommodatiemanagers vanaf 2020 meer dan $56.000 per jaar, wat neerkomt op ongeveer $27,25 per uur.
  • De beloning is doorgaans aanzienlijk lager voor andere soorten posities. BLS-gegevens onthullen gemiddelde inkomsten van minder dan $ 17 per uur voor niet-toezichthoudende werknemers. Het is niet ongebruikelijk dat hotelbanen op instapniveau een minimumloon betalen.
  • Veel hotel-/resortwerknemers in de VS zijn sterk afhankelijk van fooien om een leefbaar loon te verdienen, vooral restaurantbedieners en voorzieningenpersoneel zoals kuuroordpersoneel. In veel andere landen speelt het geven van fooien een minder grote rol bij de beloning van horecapersoneel.
  • Betalen bij hotels en resorts in andere landen varieert op basis van lokale loon- en uurwetten of -regelgeving, en de heersende loonpraktijken die specifiek zijn voor dat gebied.

Is gastvrijheid een goed carrièreveld?

Werken in hotels/resorts is slechts een van de vele loopbaantrajecten in de horeca. Mensen die in de hotelbranche blijven, zoeken vaak managementfuncties of backofficebanen, omdat deze doorgaans het meeste betalen en de beste uren hebben. Velen kiezen er ook voor om voor de lange termijn in klantgerichte functies te blijven. Anderen gebruiken hun ervaring in de hotels/resorts om door te stromen naar andere soorten mogelijkheden binnen de horeca. Hotel-/resortervaring kan u helpen bij uw voorbereiding om reisagent, bed & breakfast-eigenaar, cruiseschipmedewerker, reisleider of exploitant, restaurantmanager, vastgoedbeheerder en meer te worden. De ervaring die u opdoet in deze branche zal waardevol zijn, ongeacht of u in de horeca blijft of naar een ander vakgebied verhuist.

Aanbevolen: