6 eenvoudige manieren om senioritis te genezen & Sluit het senior jaar sterk af

Inhoudsopgave:

6 eenvoudige manieren om senioritis te genezen & Sluit het senior jaar sterk af
6 eenvoudige manieren om senioritis te genezen & Sluit het senior jaar sterk af
Anonim

Je hebt geen medicijnen nodig om senioritis te genezen, alleen een gezonde dosis van deze beproefde motivatiemethoden.

dromerige nadenkende student die wegkijkt
dromerige nadenkende student die wegkijkt

Elk jaar krijgen studenten te maken met de ergste gevallen. Nee, we hebben het niet over de griep, maar over senioritis. Je hebt geen vaccin nodig om senioritis te genezen. In plaats daarvan hoeft u alleen maar de symptomen te erkennen en eraan te werken om uzelf opnieuw te motiveren met behulp van methoden zoals het gamen van uw huiswerk en het veranderen van uw werkruimte.

Wat is senioritis (en is het echt)?

Hoewel er nog niet veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van senioritis op tieners en volwassenen, bewijst de algemene ervaring dat er zeker iets in de lucht hangt tijdens de laatste paar maanden voordat de school uitgaat. Of je nu een laatstejaarsstudent op de middelbare school of universiteit bent, je voelt je waarschijnlijk minder gemotiveerd om hard aan die eindopdrachten te werken. Misschien voel je je zelfs apathisch over hoe je presteert.

Dit rusteloze gevoel kan worden verergerd door de spannende dingen die je hebt gepland voor je zomervakantie, of door de vooruitzichten op een baan die je hebt na je afstuderen. Elke leerling heeft een idee van wat de toekomst buiten school voor hem in petto heeft, en hij of zij wil naar de finish racen.

Wat dit betekent is dat zelfs als er geen strikte definitie bestaat van wat senioritis is, de combinatie van factoren die van invloed zijn op studenten tijdens het laatste jaar tot een zeer reëel fenomeen kan leiden.

Tekenen dat u mogelijk een geval van senioritis heeft opgelopen

Meisjeszitting verveelt online
Meisjeszitting verveelt online

Als er één ding is dat we vandaag de dag goed weten, is het hoe snel een virus zich kan verspreiden, en hoe senioritis zich in recordtijd door een hogere klasse zal ploegen. Als je jezelf in de war hebt gebracht over een burn-out of apathie die je nog nooit eerder hebt ervaren, haal dan diep adem en pauzeer even. Je zou zomaar een geval van senioritis kunnen hebben. Enkele veel voorkomende symptomen van senioritis zijn:

  • Onoplettendheid
  • Apathie voor onderwerpen die je vroeger leuk vond
  • Gebrek aan urgentie om deadlines te halen
  • Verveling
  • Uitstel

6 manieren om uw ouderdomsontsteking vóór de lunch te genezen

Achteloos studente negeert haar vriendin
Achteloos studente negeert haar vriendin

Gelukkig hoeft senioritis niet blijvend te zijn. Zodra u de tekenen herkent, kunt u senioritis overwinnen met een paar berekende maatregelen. En voor je het weet is het schooljaar voorbij en ga je je bezighouden met grotere en mooiere dingen.

Stel kleinere doelen

Als je normaal gesproken een doelgerichte student bent, kan senioritis je bijzonder zwaar treffen. In plaats van grote doelen te stellen die je de hele week moet behalen, kun je je last verlichten door kleinere te plannen. Dingen zoals reageren op die forums voor toewijzingspunten of ervoor zorgen dat je je was opvouwt, zullen minder lastig zijn om te volbrengen dan grotere, en de kans is groter dat je ze ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt.

Gamificeer je huiswerk en opdrachten

Een deel van de reden dat senioritis zo vervelend is, is dat je weet dat er iets spannends schuilgaat achter de eentonigheid van de afgelopen vier jaar. Hack dus het brein van je jongvolwassenen door je huiswerk en opdrachten te gamen. Organiseer je huiswerk als minicampagnes en geef jezelf ervaringspunten voor elke campagne die je voltooit. Als je aan het eind van de week genoeg ervaringspunten hebt verzameld, kun je een niveau omhoog gaan en jezelf een kleine beloning geven, zoals een kop koffie of een lunch.

Verminder de schermtijd

Studenten gebruiken technologie tegenwoordig meer dan ooit in hun academische en persoonlijke leven. Toch zijn sociale mediaplatforms zo geprogrammeerd dat ze onze hersenen activeren en ons langer laten kijken. Kinderen hebben dit 'doomscrolling' bedacht, waarbij je passief alles consumeert wat online staat om andere verantwoordelijkheden te vermijden.

Beperk de afleiding van het werk dat u moet doen door uw dagelijkse schermtijd te verminderen. Of reserveer schermtijd voor na een specifiek uur van de dag. Op die manier maak je tijd vrij om je opdrachten te voltooien, terwijl je ook een beloning hebt om naar uit te kijken (zonder je te verleiden om onderweg elke vijf minuten te stoppen).

Verander uw werkruimte

Als school eentonig aanvoelt, dan is dezelfde bureauopstelling die je het hele jaar al hebt gehad dat waarschijnlijk ook. Stimuleer je zintuigen en zorg ervoor dat alles fris aanvoelt door je werkplek te veranderen. Of het nu gaat om het opknappen of ergens anders heen gaan om te werken, fysiek weggaan van de plek waar je je in een sleur voelde, kan een nieuwe productieve periode op gang brengen.

Beweeg tussen schoolwerk door

Experts raden aan dat je elke twintig minuten een korte pauze neemt als je aan het werk bent, en er is geen betere manier om je fysiek en mentaal op te frissen dan door op te staan en te bewegen. Ga licht joggen, spring op een loopband of stretch een beetje. Breng uw dag in evenwicht door uw lichaam en uw hersenen te trainen. En aangezien sporten dopamine kan vrijmaken, zou je met een beter humeur naar je werk moeten terugkeren en je beter voorbereid moeten voelen om het aan te pakken.

Houd je aan een schema

Een van de moeilijkste dingen die sommige mensen kunnen doen, is zich aan een schema houden. We begrijpen dat het voor sommigen moeilijker is dan voor anderen, maar als je echt moeite hebt om de laatste taken van je lessen uit te voeren, dan moet je het eens proberen.

Denk niet dat je een schema voor de hele dag moet maken waar je niet van kunt afwijken. In plaats daarvan gaat het bij het opstellen van een schema om het opzettelijk reserveren van tijd voor je verschillende activiteiten, zodat je daadwerkelijk aan je huiswerk kunt werken en het vóór de deadline af kunt krijgen.

Geen enkele senioritis is te sterk om te genezen

Je ouders maken misschien grapjes over senioritis, maar het is een ernstig sociaal en mentaal fenomeen dat aan het eind van het schooljaar toeslaat. Als je er niet aan werkt om de symptomen terug te dringen, kun je echte gevolgen hebben als je afstudeert. Voorkom dat je jaren van hard werken ongedaan worden gemaakt door deze eenvoudige manieren uit te proberen om je ouderdomsontsteking te genezen als de tijd daar is.

Aanbevolen: