Wierook gebruiken: eenvoudige manieren om het welzijn te bevorderen

Inhoudsopgave:

Wierook gebruiken: eenvoudige manieren om het welzijn te bevorderen
Wierook gebruiken: eenvoudige manieren om het welzijn te bevorderen
Anonim
Hoe wierook te gebruiken
Hoe wierook te gebruiken

Het is gemakkelijk om wierook te leren gebruiken. Als je leert hoe je een wierookstokje, harswierook of wierookkegel aansteekt, zul je genieten van de heerlijke geuren die energie vrijmaken voor goede feng shui. Er zijn veel manieren waarop je wierook kunt gebruiken in feng shui-toepassingen die het welzijn helpen bevorderen. Wierook wordt gebruikt om stagnerende chi-energie te zuiveren en gunstige chi-energieën naar specifieke sectoren van uw huis aan te trekken.

Een wierookstokje aansteken

Je hebt een wierookhouder nodig voor veilig gebruik van wierookstokjes in je huis. Je kunt een aansteker of lucifers gebruiken om het wierookstokje aan te steken.

  1. Als je lucifers gebruikt, sla dan een lucifer in één hand. Als je een aansteker gebruikt, kun je wachten tot je de wierook boven de aansteker houdt om de vlam te ontsteken.
  2. Houd het dunne uiteinde van het wierookstokje vast.
  3. Geleid de zwaardere punt van het wierookstokje in de vlam en laat de wierook in brand vliegen.
  4. Verwijder de lucifervlam en doof deze terwijl de wierook blijft vlammen. (Als u een aansteker gebruikt, laat u de gashendel los zodat de aansteker uitgaat.)
  5. Laat de wierook een paar seconden branden en blaas dan de vlam uit.
  6. Het puntje van de wierook zal nu rood gloeien en de rook zal vanaf het puntje omhoog stijgen.
  7. Plaats het uiteinde dat je vasthoudt in de wierookhouder en zorg ervoor dat de as van de punt van de wierook in de houder v alt.
  8. De wierook zal uiteindelijk over de lengte van het stokje afbranden en zichzelf doven (laat wierook nooit onbeheerd branden).
  9. Je moet je wierookhouder op een plek zetten waar hij niet gestoord kan worden.
Wierook aansteken
Wierook aansteken

Hars- en houtskoolwierook aansteken

Andere soorten wierook zijn hars die wordt verbrand door een houtskoolschijf aan te steken en de wierookhars in het midden van de schijf te plaatsen. Je hebt organisch materiaal nodig dat brandbaar is, zoals wierookpoeder, palo santo-stof of gedroogde kruiden. Plaats de wierook samen met het organische materiaal in de opening van een verwarmde houtskoolschijf. Je hebt een wierookbrander of een vuurvaste schaal of kom nodig. Je kunt de schaal of kom bekleden met kiezelstenen of zand om de houtskoolschijf te verzachten, omdat de hars een residu achterlaat dat moeilijk te verwijderen is. De gemakkelijkste houtskool die je kunt gebruiken is een zelfontbrandende schijf.

  1. Het eerste wat je hoeft te doen is de houtskool opwarmen.
  2. Steek een kaars aan en plaats deze in een kandelaar.
  3. Houd met een tang, tang of ander gereedschap de onderkant van de schijf boven de kaarsvlam.
  4. Als de houtskool opwarmt, zal hij knappen en sissen.
  5. Draai de schijf om om de bovenkant boven de kaarsvlam te verwarmen, totdat deze ook kn alt en sist.
  6. Plaats de schijf in de wierookbrander en zorg ervoor dat u deze niet met uw handen aanraakt, aangezien deze extreem heet zal zijn.
  7. Plaats het brandbare materiaal dat je wilt gebruiken, samen met een paar stukjes hars, in het midden van de houtskoolschijf.
  8. Het organische materiaal zal in brand vliegen en de hars zal beginnen te smelten en roken.
  9. Terwijl de hars blijft smelten van de hete houtskool, zal er rook vrijkomen.
  10. Het kan zijn dat je enige vorm van ventilatie nodig hebt, omdat harswierook de neiging heeft om meer rook te produceren dan wierookstokjes. (Pas op, de rookmelder kan afgaan als reactie op de rook.)
  11. Laat de wierook wegbranden.

Handleiding voor het aansteken van een wierookkegel

Je steekt de wierookkegel op dezelfde manier aan als een wierookstokje. Gebruik lucifers of een aansteker. De meeste wierookkegels branden ongeveer 30 minuten of minder.

  1. Plaats uw wierookbrander/houder op een plek waar deze niet gestoord kan worden.
  2. Zet de wierook met het puntige uiteinde naar boven.
  3. Houd een lucifer of aansteker boven de punt van de kegel.
  4. Laat de kegel vlam vatten.
  5. Doof de lucifer of aansteker.
  6. Laat de kegel enkele seconden blijven branden om er zeker van te zijn dat hij goed brandt.
  7. Blaas de vlam uit.
  8. De kegel moet heet blijven gloeien en smeulen.
  9. Rook zal uit het kegeltje opstijgen terwijl de wierook blijft branden.
  10. Laat het wierookkegeltje zichzelf doven.

Hoe je wierook gebruikt voor Feng Shui

Er zijn veel toepassingen voor wierook in feng shui-toepassingen. Het meest voorkomende gebruik is het opruimen van stagnerende chi-energie.

Wierook branden in yogastudio
Wierook branden in yogastudio

Clear Room Corners of Stagnante Chi

Kies het type wierook dat je wilt gebruiken om stagnerende chi uit de hoeken van je kamers te verwijderen. Draag de wierook om de hoeken van een kamer uit te smeren (directe rook in), wees voorzichtig met het brandende uiteinde van de wierook en laat geen as op de vloer, meubels of jezelf vallen.

Soorten wierookgeuren en hun gebruik

Wierookgeuren kunnen de chi-energie van uw huis en kantoor beïnvloeden. Voor het beste resultaat moet je een geur gebruiken die je lekker vindt.

Witte Salie Wierook

Een van de beste wierook die je kunt gebruiken is een veegstokje van witte salie. Steek het aan als wierookstokjes en draag het van kamer naar kamer om uit te vegen (reinig negatieve energie met rook van wierook). Het is het beste om het witte salie-smudgestokje in een veegkom te dragen om brandgevaar te voorkomen. Salie staat bekend als een zuiverend en energiezuiverend kruid.

Sandelhoutwierook

Sandelhout is een goede chi-schrobber. Het is bekend dat het kamers reinigt en sha chi (negatieve) energieën wegschrobt.

Lavendelwierook

De kruidenlavendel is een geweldige feng shui-wierook om te branden. Lavendel ondersteunt uw immuunsysteem en algehele gezondheid. Het is vooral goed voor het opruimen van de oostelijke sector, omdat het je gezondheidsgeluk bepa alt.

Cederhout wierook

De kalmerende geur van cederhout is een geweldige feng shui-wierook. Het kan chaos in orde veranderen. Als je de rommel in je huis of kantoor wilt opruimen, brand dan wierook van cederhout om de resterende rommelenergieën te helpen verdrijven.

Palo Santo Wierook

Deze wierook is gemaakt van de Palo Santo-boom en staat erom bekend rijkdom en welvaart aan te trekken. Je kunt deze wierook in je zuidoostelijke sector branden om je welvaartsgeluk te stimuleren.

Feng Shui-hulpmiddelen voor gebruik met wierook

Hoewel het prima is om wierook op zichzelf te gebruiken, kun je het combineren met andere feng shui-opruimhulpmiddelen. Deze hulpmiddelen omvatten bellen, klankschalen, gezangen en kaarsen.

Hoe je wierook gebruikt voor gunstige Feng Shui

Als je leert hoe je de verschillende soorten wierook moet gebruiken, besef je dat er veel opties zijn om negatieve chi-energie te verwijderen. Je kunt alle soorten wierook gebruiken om stagnerende chi te verwijderen en plaats te maken voor positieve chi-energie die je huis en leven binnenkomt.

Aanbevolen: