8 voorjaarsbloeiende bloembollen om uw tuin wakker te maken van de winter

Inhoudsopgave:

8 voorjaarsbloeiende bloembollen om uw tuin wakker te maken van de winter
8 voorjaarsbloeiende bloembollen om uw tuin wakker te maken van de winter
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Plant bloeiende voorjaarsbollen in de late herfst en zelfs in de winter voor een prachtige lentetuin. Met een paar handige tuintips ben je klaar voor de lentebloei voordat je de herfst vaarwel zegt. Met deze vroege voorjaarsbollen zal uw tuin stralen van kleur en schoonheid zodra het warmere seizoen aanbreekt.

Bluebells

Afbeelding
Afbeelding

Violetblauwe bloemen zijn de kenmerkende tint van boshyacinten en brengen bestuivers zoals bijen, vlinders en motten naar uw tuin. Plant deze bollen in de herfst voor een voorjaarsbloei. Zorg ervoor dat de bollen naar boven wijzen wanneer u plant en streef naar een gat dat ongeveer drie keer zo groot is als de bol zelf. Je kunt deze bollen ook in het voorjaar planten, maar verwacht pas het jaar daarop bloei.

Tulpen

Afbeelding
Afbeelding

Tulpen, een geliefde lentebloem, zijn levendig en brengen naast wit en paars ook warme tinten rood, oranje, geel en roze in je tuin. Plant tulpen tot laat in de winter om ze in de lente te zien bloeien, en zorg ervoor dat je bollen vijftien centimeter diep zijn als je plant.

Allium

Afbeelding
Afbeelding

Allium, verkrijgbaar in bijna elke kleur, is een grillige bloei met volle bloemen en een dunne steel. Plant alliumbollen in de herfst zes tot twintig centimeter diep in de grond voor een levendige lentespruit.

Narcissen

Afbeelding
Afbeelding

Narcissen langs de weg vertellen je dat de lente eindelijk is begonnen. Bereid je eigen tuin voor op het ontkiemen van narcissen in het vroege voorjaar. Zorg ervoor dat je je bollen voldoende ruimte tussen elkaar geeft, minimaal vijftien centimeter, en plant ze zes tot twintig centimeter diep in de grond. Je kunt narcissen al in oktober planten, ongeveer twee tot vier weken voordat de grond bevriest.

Sneeuwklokjes

Afbeelding
Afbeelding

Sneeuwklokjes, met hun onmiskenbare witte en belachtige uiterlijk, zullen enkele van de eerste tekenen van de lente in uw tuin zijn. Sneeuwklokjesbollen hebben gedeeltelijke schaduw nodig om te bloeien, en ze hebben bij het planten slechts een diepte van 2 tot 3 inch nodig. Planten in oktober of november zou een vroege voorjaarsbloei voor uw sneeuwklokjes moeten opleveren.

Krokus

Afbeelding
Afbeelding

Crocus, een vroege voorjaarsbloem in veel tuinen, schittert met zijn contrasterende tinten wit, paars en geel. Plant krokusbollen in de herfst in de volle zon en halfschaduw om de kenmerkende kleuren te zien ontkiemen als de lente begint. Een diepte van zeven centimeter is perfect voor de krokusbol.

Lelies

Afbeelding
Afbeelding

Lelies zijn sierlijk en onmiskenbaar voor zelfs de meest beginnende tuinier en zijn een must voor voorjaarstuinplannen. Zorg ervoor dat u leliebollen plant op een plek die beschut is tegen de wind, zodat ze kunnen bloeien voordat ze gaan ontkiemen. Plant uw bollen in de late herfst, ongeveer vijftien tot twintig centimeter diep, en kijk ernaar uit om de vruchten van uw werk te zien in het vroege voorjaar en mogelijk opnieuw in de herfst.

Hyacint

Afbeelding
Afbeelding

De hyacint bloeit in de lente en de rijke roze, paarse en blauwe kleuren zijn adembenemend om te zien. Voeg deze hoge en weelderige bloemen toe aan uw tuin door de bollen tot laat in de winter te planten, afhankelijk van uw locatie. Een diepte van vijf tot vijf centimeter bij het planten is perfect voor deze lentespruiten.

Plan nu uw lentetuin

Afbeelding
Afbeelding

Elke combinatie van deze lentebloemen zorgt ervoor dat je je kunt voorbereiden op een prachtige tuin voordat de herfst volledig is aangebroken. De sleutel tot een moeiteloze bloementuin in de lente is om zoveel mogelijk voorbereidingen te treffen in de late herfst- en vroege wintermaanden. Met deze prachtige voorjaarsbloeiende bloembollen bent u goed op weg om de mooiste tuin van de straat te hebben zodra de lente aanbreekt.

Aanbevolen: