9 bloembollen om in de lente te planten voor een prachtige tuin het hele jaar door

Inhoudsopgave:

9 bloembollen om in de lente te planten voor een prachtige tuin het hele jaar door
9 bloembollen om in de lente te planten voor een prachtige tuin het hele jaar door
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Terwijl u uw prachtige lentetuin bewondert, begint u met het plannen van de bollen die u voor de volgende seizoenen gaat planten. Bollen die in de lente worden geplant, hebben meestal een zomer- of herfstbloeitijd en zorgen ervoor dat uw tuin het hele jaar levendig blijft. Probeer deze prachtige bollen voor uw voorjaarsplantplannen en geniet de rest van het jaar van de bloeiende vruchten van uw werk.

Begonia's

Afbeelding
Afbeelding

Het planten van begoniabollen in het voorjaar levert een zomerbloei op die blijft hangen tot de eerste nachtvorst. Je kunt begonia's in talloze kleuren vinden, maar de tinten rood en roze worden het meest gezien. U wilt uw begoniabollen binnenshuis in potten laten beginnen tot de laatste nachtvorst van de winter. Zodra de lente ontkiemt, kun je ze vijf centimeter diep in de grond planten, met een onderlinge afstand van minstens vijf centimeter.

Dahlia's

Afbeelding
Afbeelding

Dahlia's zijn verkrijgbaar in 15 kleurvariaties, variërend van gewone roze en rode tinten tot een opvallende zwarttint met veel kleuren en mengsels daartussen. Deze prachtige voorjaarsbollen bloeien al in juli en blijven tot oktober in uw tuin staan. Wanneer u dahlia's plant, streef dan naar een speciaal perceel binnen uw landschap, zodat er geen concurrentie is voor deze gevoelige bollen. Zodra de bollen ontkiemen, help je ze met extra aarde, geen mulch, en water dat tot aan de wortels reikt.

Daglelie

Afbeelding
Afbeelding

Daglelie is een onderhoudsarme voorjaarsbol, die je het vaakst ziet in de kleuren geel en oranje, hoewel er ook andere kleuren in de soort voorkomen. De meeste daglelies bloeien in de latere maanden van de lente, hoewel sommige al in mei ontkiemen. Je kunt in het late voorjaar een aantal soorten daglelies planten, zodat de bloemen tot ver in de herfst aanhouden. Plant uw bollen 30 cm diep en 30-50 cm uit elkaar en geef ze minstens één keer per week water.

Orchideeën

Afbeelding
Afbeelding

Orchideeën, verkrijgbaar in bijna elke kleur, zijn elegant en grillig. U wilt uw orchideeën planten op een plek waar ze minimaal 12 uur zonlicht per dag kunnen ontvangen en ze minimaal één keer per week water geven. Afhankelijk van uw klimaat kunt u al in maart of zelfs in het late voorjaar beginnen met planten. Je kunt verwachten dat je orchideeën in de herfst bloeien, maar veel orchideeën bloeien meerdere keren per jaar en je kunt ze gemakkelijk in de late zomer of vroege winter spotten.

Crocosmia

Afbeelding
Afbeelding

Crocosmia schiet op in de kleuren rood, oranje, geel en paars en heeft lange en dunne bloemen in grote trossen. U kunt deze bollen planten zodra de kans op vorst voorbij is en u kunt een bloeiperiode verwachten die zich uitstrekt van de zomer tot de herfst. Plaats uw bollen 15-20 cm uit elkaar en graaf gaten van 7,5 cm diep voor het beste resultaat, waarbij u de grond een beetje laat weken.

Gladiolen

Afbeelding
Afbeelding

Gladiolen trekken je aandacht met hun opvallende zwaardvorm, verschillende levendige kleuren en torenhoge aanwezigheid. Deze fantasierijke bloemen bloeien vanaf midzomer tot aan de eerste nachtvorst van het seizoen. U zult geduld moeten oefenen en uw bollen moeten planten zodra de lente in volle gang is en warmere temperaturen de norm zijn. Zorg ervoor dat uw bollen 4-6 centimeter diep in de grond zijn, met een ruimte van 15 centimeter ertussen.

Calla Lelie

Afbeelding
Afbeelding

Calla lelies, meestal gezien in het wit, zijn ook verkrijgbaar in de kleuren roze, geel, oranje en rood. Wacht met het planten van uw bollen totdat de grond is opgewarmd en de dreiging van vorst voorbij is. Plant uw bollen tien centimeter diep en 30 centimeter uit elkaar voor het beste resultaat en verwacht bloei in de nazomer.

Blazing Star

Afbeelding
Afbeelding

De felle ster voegt zachte en zoete kleuren toe aan uw tuin en siert uw landschap met witte, roze en paarse tinten. Felle sterren hebben volle zon nodig, en je zult ze na de laatste nachtvorst van het jaar willen planten. Plaats uw bollen vijf centimeter diep en geef de grond royaal water. Verwacht bloei rond juli of augustus en let op een toename van het aantal zoemende tuinbezoekers, aangezien deze bloemen bestuivers aantrekken.

Caladium

Afbeelding
Afbeelding

Caladium heeft levendige en kleurrijke bladeren en is een tropisch blad dat de bloeiende planten in uw tuin perfect aanvult. Plant uw bollen op een grotendeels schaduwrijke plek, maar u wilt plekken in de volle schaduw vermijden. Een plantdiepte van vijf centimeter is voldoende voor deze bollen, en je kunt ongeveer acht weken na het planten op zoek gaan naar gebladerte.

Plant voorjaarsbollen voor een adembenemende zomertuin

Afbeelding
Afbeelding

Met de juiste voorbereiding en de beste mix van voorjaarsbollen bloeit uw tuin in de zomer en herfst. Geniet van kleurrijke bloemen tot de herfstbladeren vallen en leun achterover terwijl al je harde werk in de lente eindelijk vruchten afwerpt.

Aanbevolen: