18 foto-ideeën voor senioren om vast te leggen wat uniek aan u is

Inhoudsopgave:

18 foto-ideeën voor senioren om vast te leggen wat uniek aan u is
18 foto-ideeën voor senioren om vast te leggen wat uniek aan u is
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Maak je geen zorgen over de perfecte poses en outfits. Als het gaat om wat een goede seniorenfoto maakt, draait het allemaal om het laten zien van je persoonlijkheid. Al het andere is gemakkelijk te leren en uw fotograaf kan veel foto's maken om verschillende foto-ideeën voor senioren uit te proberen. Dit zijn enkele van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je foto's perfect worden.

Verwerk waar je van houdt in je foto's

Afbeelding
Afbeelding

Als je een hobby of sport hebt waar je echt van houdt, probeer die dan in je foto's te verwerken. Je hoeft niet bij elke opname je basketbal, surfplank of viool mee te nemen, maar als je deze in sommige opnames hebt, kun je echt pronken met je persoonlijkheid.

Moet weten

Hoewel je op elk gewenst moment foto's van je senioren kunt maken, is het meestal goed om ze vóór de deadline voor het jaarboek van de middelbare school te hebben (meestal in de winter van je laatste jaar). Fotografen kunnen het dit seizoen behoorlijk druk hebben, dus zodra je weet wanneer je van plan bent je seniorenfoto's te maken, plan ze dan in.

Begin met zittende houdingen voor seniorenfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Om je op je gemak te voelen als je seniorenfoto's maakt, kun je beginnen met zittende houdingen. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je staat, dus het is iets ontspannender, vooral aan het begin van een shoot.

Ga verder met staande houdingen

Afbeelding
Afbeelding

Staande houdingen kunnen heel krachtig aanvoelen en je helpen er zelfverzekerd uit te zien op je seniorenfoto's. Vraag je fotograaf om iets onder ooghoogte te fotograferen, zodat je er sterk uitziet. Je kunt ook poseren met je handen in je zakken of op je heupen en je gewicht lichtjes op je hielen.

Voeg enkele actiefoto's toe

Afbeelding
Afbeelding

Als je ervan houdt om actief te zijn, zorg er dan voor dat je een aantal seniorenfoto's met actiefoto's toevoegt. Vraag uw fotograaf om een zeer snelle sluitertijd te gebruiken waarmee u de actie kunt vastleggen. Om de perfecte foto te maken, moeten ze heel veel foto's maken. Vergeet ook niet naar de camera te kijken als dat mogelijk is; dat levert bijna altijd een betere seniorenfoto op.

Doe een paar portretten met hoofd en schouders

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl zittende en staande foto's altijd een goede keuze zijn, zorg ervoor dat je ook enkele foto's opneemt die alleen van hoofd en schouders zijn. Houd uw schouders weg van de camera en uw hoofd naar de camera gericht voor een pose die altijd flatterend is.

Blijf ontspannen met eenvoudige tips voor flatterende fotoposes

Afbeelding
Afbeelding

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je seniorenfoto's goed uitkomen, is door ontspannen te blijven in je poses. Houd je schouders los en buig je armen een beetje als ze op de foto te zien zijn. Als je staat, houd dan de ene voet voor de andere met je gewicht op je achterste voet.

Denk na over wat je gelukkig maakt in je foto's

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl de camerasluiter klikt, bedenk dan waar je super blij van wordt. Als er een persoon of moment is dat je elke keer weer laat lachen, is dat het perfecte ding om in gedachten te houden. Je kunt ook een vriend meenemen die je altijd aan het lachen maakt, zodat je zeker weet dat je glimlach echt is.

Omarm de mooiste buitenachtergronden voor je seniorenfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Als het seizoen goed is, zijn er zoveel buitenfoto-ideeën voor senioren om uit te proberen. Bloeiende struiken of velden met wilde bloemen voegen een leuke kleuraccent toe, en bomen of wandelpaden kunnen iedereen laten zien dat u zich thuis voelt in de natuur. Vergeet het strand niet voor zachte blauw- en grijstinten en herfstbladeren voor heldere, warme tinten. Er is werkelijk geen einde aan de mogelijkheden.

Probeer enkele portretten voor binnenshuis

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel leuke foto-ideeën voor senioren binnenshuis (gebouwen in het centrum met veel licht, geweldige studio's, historische architectuur, om er maar een paar te noemen), maar een van de leukste is het maken van een omgevingsportret in je eigen ruimte. Als je een tafel hebt waar je kunst maakt of een stoel waar je gitaar speelt, maak daar dan wat foto's.

Zorg ervoor dat de ruimte voldoende natuurlijk licht heeft en dat de achtergrond niet te rommelig is. Vraag uw fotograaf dan om met een groothoeklens te fotograferen, zodat u alle interessante details in uw omgeving kunt zien.

Pronk met je stad

Afbeelding
Afbeelding

Een stadsstraat is een geweldige portretlocatie voor senioren, vooral als je een tijdstip kiest waarop het niet te druk is met mensen (je wilt niet dat er een willekeurige gast door de achtergrond loopt).

De gebouwen en lijnen helpen je om in beeld te komen, vooral als je midden in de opname zit. Je kunt zelfs proberen om in de richting van de camera te lopen.

Rotsneutrale kleuren voor klassieke seniorenfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Als het gaat om kleuren die er het beste uitzien voor seniorenfoto's, kun je echt niet op tegen neutrale kleuren. Als je bij bruine, grijze en beige tinten blijft, doet je outfit niets af aan het punt van de foto (dat ben jij). Als extra bonus is het minder waarschijnlijk dat neutraal gekleurde outfits voor senioren over vijf of tien jaar gedateerd aanvoelen als je terugkijkt op deze foto's.

Laat het seizoen de sfeer bepalen voor je seniorenfoto

Afbeelding
Afbeelding

Het seizoen kan je foto's inspireren - van wat je draagt tot de activiteiten die je wilt opnemen. Kleed je in de herfst als aanvulling op het herfstgebladerte met blauwtinten om de oranje en gele bladeren te laten uitkomen.

Gebruik voor seniorenfoto's in de winter neutrale kleuren en veel textuur (wollen breisels, bont en donzige sjaals) om veel gezelligheid toe te voegen aan een anders kille omgeving.

Speel kleur en textuur voor unieke foto's

Afbeelding
Afbeelding

Een geweldige manier om foto's van senioren uniek te maken, is het spelen van kleur en textuur - zowel op de achtergrond als op jou. Als je een leuke kleur in je haar hebt of graag funky prints draagt, verberg dat dan niet voor je portretten. Zoek ook naar een locatie met net zoveel textuur en kleur. Denk aan verweerd hout, verfschilfers, gestructureerde muren en felle kleuren.

Breng uw huisdieren in beeld

Afbeelding
Afbeelding

Huisdieren of favoriete dieren kunnen de ultieme manier zijn om je persoonlijkheid in je foto's te laten zien. Zorg ervoor dat je dit van tevoren met je fotograaf bespreekt, want fotograferen met dieren kan een uitdaging zijn. Je kunt er ook een paar meenemen zonder je harige vriend, want het is goed om opties te hebben (en hoe goed ze ook getraind zijn, dieren werken niet altijd mee voor foto's).

Voeg vrienden en familie toe

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel je zeker wat seniorenfoto's nodig hebt waar alleen jij op staat, is het een leuk idee om vrienden of familie bij sommige van je foto's te betrekken. Doe wat met je beste vriendin om een aandenken te hebben aan je middelbare schooltijd, of betrek je zus erbij als jullie twee een speciale band hebben. Het is een geweldige manier om iemand te eren die belangrijk is in je leven.

Gebruik de lucht als achtergrond

Afbeelding
Afbeelding

Wil je een seniorenfoto die helemaal niet lijkt op die van anderen? Vraag je fotograaf om de lucht als achtergrond te gebruiken. Dit is een lastige verlichtingssituatie, dus het is iets waar je zeker van tevoren over moet nadenken. Je kunt ook een dag kiezen met een interessante lucht (blauw is prachtig, maar een paar wolken zorgen voor een veel cooler beeld).

Ga voor casual vertrouwen in je seniorenfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Geposeerde foto's zijn zeker op hun plaats, maar je kunt ook een aantal informele, openhartige foto's maken. Kies een situatie die bij u past en doe daar een deel van uw fotosessie mee. Je voelt je ontspannen en zelfverzekerd, en de foto's hebben een ontspannen sfeer waardoor ze zich onderscheiden van de foto's van alle anderen.

Leg je gevoel voor avontuur vast

Afbeelding
Afbeelding

Als je fotograaf er klaar voor is, ga dan op een wandeling of avontuur dat laat zien wie je werkelijk bent. Je kunt dit doen als je een vriend ook foto's van je senioren laat maken. Denk aan foto's bij een kampvuur, wandelen op een favoriete route, surfen of iets anders doen dat echt jouw ding is.

Laat je ware kleuren zien

Afbeelding
Afbeelding

Wat je ook draagt op je seniorenfoto's of welke achtergrond je ook kiest, het allerbelangrijkste is dat je je ware kleuren laat stralen. Laat zien wie je bent en wees zelfverzekerd, en je zult jarenlang van deze foto's genieten.

Aanbevolen: