8 plaatsen waar je baking soda kunt gebruiken om geurtjes te verwijderen

Inhoudsopgave:

8 plaatsen waar je baking soda kunt gebruiken om geurtjes te verwijderen
8 plaatsen waar je baking soda kunt gebruiken om geurtjes te verwijderen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Je weet al dat zuiveringszout geurtjes verwijdert, maar er zijn misschien een paar plekken waar je nooit hebt overwogen het te gebruiken voor verfrissing. Probeer deze hacks voor het verwijderen van zuiveringszoutgeur om uw huis op een gemakkelijke manier fris te laten ruiken en schoon te maken. Zuiveringszout voor geuren in uw badkamer, slaapkamer en huisdierartikelen laat zien hoe veelzijdig dit geurneutraliserende product is.

Verfris uw tapijt

Afbeelding
Afbeelding

Tapijten en vloerkleden kunnen veel geuren vasthouden en ervoor zorgen dat je je hoofd krabt terwijl je zoekt naar de verborgen geur. Strooi een royale hoeveelheid zuiveringszout op het stinkende tapijt en laat het zo lang mogelijk liggen, bij voorkeur een hele nacht, zodat het zoveel mogelijk van de geur kan absorberen. Als je een sterke stofzuiger hebt, kun je het overtollige materiaal wegzuigen of eerst een deel van de baking soda opzuigen met een vochtige doek en azijn. Zorg ervoor dat je al het zuiveringszout eruit ha alt, zodat de vochtaantrekkende eigenschappen geen schimmel veroorzaken.

Je prullenbak schoonmaken en ontgeuren

Afbeelding
Afbeelding

Zuiveringszout werkt op twee manieren om je vuilnisbak vrij te houden van aanhoudende geurtjes. Maak eerst uw vuilnisbak binnenshuis en uw vuilnisbakken buiten routinematig schoon met zuiveringszout, om te voorkomen dat ze oude geuren vasthouden. Maak gewoon een reinigingspasta met zuiveringszout en een beetje citroensap. Schrob uw vuilnisbakken van binnen en van buiten en spoel ze vervolgens af. Om de schone geur te verlengen, strooit u een flinke hoeveelheid zuiveringszout op de bodem van uw vuilnisbak voordat u een nieuwe vuilniszak plaatst.

Verhef geuren uit het bed van uw huisdier

Afbeelding
Afbeelding

Huisdierbedden en andere plekken waar ze vaak slapen kunnen na herhaaldelijk gebruik gaan stinken. Houd de bedden van uw huisdier fris tussen de wasbeurten door met een verfrissing van zuiveringszout. Net zoals bij het ontgeuren van uw tapijt: een beetje zuiveringszout op het bed van uw huisdier strooien en het laten uitharden voordat u het uitschudt en het zuiveringszout wegveegt, zal al die ongewenste geuren absorberen.

Verfris je matras

Afbeelding
Afbeelding

Zuiveringszout is geweldig voor al die plekken in je huis die lastig schoon te maken en fris te houden zijn. Een beetje baking soda op je matras absorbeert geuren en helpt zelfs bij het verwijderen van vlekken. Zorg ervoor dat u een vochtige doek gebruikt om het overtollige materiaal te absorberen voordat u gaat stofzuigen om de matras helemaal schoon te krijgen.

Laat uw stofzuiger nieuw ruiken

Afbeelding
Afbeelding

Een beetje zuiveringszout in de zak of bus van je stofzuiger helpt niet alleen geuren te absorberen, maar kan er ook voor zorgen dat je stofzuiger efficiënter werkt. Voeg ongeveer één kopje zuiveringszout toe aan uw stofzuigerzak om alle geuren in uw huis op te zuigen terwijl u schoonmaakt.

Reinig en vernieuw uw afvoeren

Afbeelding
Afbeelding

Als je gootsteen of doucheafvoer een onaangename geur afgeeft, is het misschien tijd om deze eenvoudige en effectieve baking soda-hack te gebruiken. Voeg na het schoonmaken van uw gootsteen of douche een ruime hoeveelheid baking soda toe op en rond de afvoer. Voeg een scheutje azijn toe en spoel het gebied grondig af. Het mengsel van zuiveringszout en azijn spoelt het vuil weg en absorbeert al die ongewenste geuren op weg naar beneden.

Absorbeer geuren in een kattenbak

Afbeelding
Afbeelding

Je verwacht misschien niet dat de kattenbak van je kat naar rozen ruikt, maar je wilt zeker niet dat hij ruikt zoals hij is. Strooi regelmatig zuiveringszout over de kattenbakvulling om geurtjes tussen de schoonmaakbeurten door te absorberen.

Elimineer geuren uit koelers en thermosflessen

Afbeelding
Afbeelding

Koelers zijn geweldig om dingen koud te houden, maar ze vangen vaak de geuren op van de spullen die ze bewaren. Gebruik zuiveringszout en azijn om uw koeler schoon te maken, spoel hem grondig af en droog hem af met een handdoek. Voor extra sterke geuren kun je de baking soda een tijdje laten staan. Deze hack werkt ook goed voor thermosflessen en lunchboxen.

Gebruik zuiveringszout om geuren voorgoed te verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

Adem alle frisse, schone lucht in met behulp van deze baking soda-hacks. Misschien vind je zelfs een paar onverwachte plekken waar je zuiveringszout kunt proberen als een slimme, geurabsorberende thuishack. Met voldoende baking soda bij de hand, ben je goed op weg om al die veel voorkomende huishoudelijke geuren aan te pakken.

Aanbevolen: