14 ideeën voor bruine kleurenschema's voor een klassiek modern huis

Inhoudsopgave:

14 ideeën voor bruine kleurenschema's voor een klassiek modern huis
14 ideeën voor bruine kleurenschema's voor een klassiek modern huis
Anonim

Het toevoegen van bruintinten aan je huis voegt alle warmte, rijkdom en tijdloze stijl toe waar je naar op zoek bent.

Keuken met warme bruine kleurstelling
Keuken met warme bruine kleurstelling

Breng klassieke warmte en tijdloze neutrale kleuren in huis door een beetje bruin in je ruimte te introduceren. Of het nu gaat om een frisse laag bruine verf, een kleurenschema met een bruine tint als middelpunt, of gewoon leren hoe je met de kleur moet decoreren: je kunt deze traditionele neutrale kleur gebruiken om een gastvrije sfeer in je huis te creëren.

Hoe u uw huis kunt decoreren met bruine tinten

Zeg vaarwel tegen stijve en koele neutrale tinten en maak plaats voor de terugkeer van klassieke bruintinten in interieurtrends. Of je je nu altijd aangetrokken voelt tot de kleur of je nog maar net met deze rijke, neutrale trend bezig bent, je kunt leren hoe je bruin kunt toevoegen aan de inrichting van je huis.

Voeg bruin accentmeubilair toe

bruin accentmeubilair
bruin accentmeubilair

Je hoeft je interieur niet te vernieuwen om de bruine trend te omarmen. Een meubelstuk met accenten kan u helpen deze populaire tint op een ingetogen manier bij u thuis te brengen. Zoek naar meubelstukken die niet te veel aandacht vragen, zoals een bijzetstoel, een poef of een paar nachtkastjes.

Probeer een bruine accentmuur

Bruine houten wand
Bruine houten wand

Accentmuren hoeven niet helder of overdreven kleurrijk te zijn. U kunt tijdloze neutrale tinten gebruiken om een designmuur te creëren die uw huis zal laten stralen. Zoek naar wandtoepassingen met textuur en een bruine tint. Je kunt gevlekte scheepslap, rijke bruine latten en zelfs lichtbruin grasdoekbehang proberen.

Werk in bruine kasten

Moderne keuken met bruine kasten
Moderne keuken met bruine kasten

Warme designelementen voelen zich goed in een keuken. Breng wat bruin in uw kasten, of het nu in een glanzende verf of een klassieke beits is. Als je nog steeds dol bent op het idee van een grotendeels witte of lichtgekleurde kast, kun je een accent toevoegen met een eiland dat is gebeitst in een zachte bruine tint.

Kies bruin leer

kamer met bruin lederen bank
kamer met bruin lederen bank

Leer is een chique manier om een beetje bruin in elke kamer van je huis te integreren. Een middenbruine bank kan uw woonruimte opwarmen. Donkerbruine leren stoelen brengen verfijning in uw eethoek. Een lichtbruine poef oogt elegant en tijdloos in een kantoor, studeerkamer of slaapkamer.

Combineer bruin met andere warme neutrale kleuren

bruine kamer met neutrale kleuren
bruine kamer met neutrale kleuren

De sleutel om bruin in uw interieur tot zijn recht te laten komen, is door het te combineren met de juiste kleuren. Andere warme neutrale kleuren zien er het beste uit met bruin zoals beige, crème en bruin. Groentinten met warme ondertonen passen ook goed bij bruin. Je kunt zelfs werken met lagen bruin in verschillende tinten om een monochrome look te creëren.

Gebruik bruin met zwart en wit

bruine, zwarte en witte kamer
bruine, zwarte en witte kamer

Het is moeilijk om een drietal kleuren te vinden die er eleganter en stijlvoller uitzien dan zwart, bruin en wit. Deze drie neutrale kleuren komen samen voor een moeiteloos koninklijke look, en je kunt ze op talloze manieren combineren.

Zoek naar kleine bruine accenten

geweldige kamer met bruine accenten
geweldige kamer met bruine accenten

De introductie van bruintinten hoeft je huis niet plotseling te overweldigen. Zoek naar kleine manieren waarop je de kleur kunt gebruiken in je huidige interieur. Kussens van bruin leer, keramiek in bruintinten en kleine houtaccenten kunnen dat vleugje warmte toevoegen waar uw huis om smeekt.

Probeer bruingekleurde metalen

eethoek met bruinkleurig metaal
eethoek met bruinkleurig metaal

Metalen details kunnen je ruimte naar een hoger niveau tillen, maar bruine meta altinten bieden ook een beetje warmte. Zoek naar mogelijkheden om koper, brons of met olie gewreven brons te gebruiken op kastbeslag, sanitair, verlichting en kleine huisaccenten.

Kies een rijke bruine bekleding

Stoelen met rijke bruine bekleding
Stoelen met rijke bruine bekleding

Warmte is heerlijk in elk huis, maar zachte warmte is nog beter. Maak uw huis gastvrij en meteen gezellig met een paar rijke bruine meubelstukken. Of het nu gaat om een fauteuil in uw kantoor, een gezellige bank in de woonkamer of zelfs het hoofdeinde van uw slaapkamer, bruine bekleding verzacht uw ruimte met een klassieke neutrale kleur.

Vind de beste bruine verf voor uw huis

Niet alle bruine verfkleuren zijn hetzelfde. Het kiezen van de juiste keuze voor uw huis hangt af van uw ontwerpdoelen en de stijl van uw ruimte. Als u de sterke punten van elk type bruin begrijpt, vindt u de verfkleur die het beste bij uw huis past.

Espresso

kameelkleurige leren bank tegen espressobruine muur
kameelkleurige leren bank tegen espressobruine muur

Gekenmerkt door zijn rijke diepte en lichte koelte, komt espressobruin dicht in de buurt van een tint zwart of antraciet. Deze verfkleur werkt goed in huizen met hoge plafonds, minimalistische architectuur en veel natuurlijk licht. Espresso Bark van Benjamin Moore is een goed voorbeeld van deze gepolijste bruintint.

Mokka

televisie tegen mokkabruine muur
televisie tegen mokkabruine muur

Warmer en lichter dan espresso, mokkabruin lijkt veel op chocoladebruin en past net zo gemakkelijk in moderne interieurs als in traditionele ruimtes. Deze bruine tint past mooi bij natuurlijke elementen zoals steen of baksteen, en biedt een prachtige achtergrond voor meubelstukken in lichtere houttinten. Behr's Museum is een tijdloze variant van mokkabruin.

Middelbruin

zonnebloemen tegen middelbruine muur
zonnebloemen tegen middelbruine muur

Nog steeds warm, maar lang niet zo donker als veel andere bruintinten, biedt middenbruin de balans tussen rijke diepte en een lichte, neutrale tint. Deze kleur werkt goed in traditionele huizen, maar kan moderne kenmerken bieden in combinatie met zwart, crème of warm groen. Probeer een perfect medium bruin zoals de Tiki Hut van Sherwin Williams.

Sienna

sienna bruine muur
sienna bruine muur

Siennabruin heeft een lichte rode ondertoon en doet denken aan roest. Deze tint is prachtig in moderne interieurs en benadrukt ingewikkelde architectonische details. Combineer een verfkleur zoals Chestnut van Benjamin Moore met blonde houttinten, matzwarte details en elegante gouden afwerkingen.

Karamel

leeg fotolijstje op karamelkleurige muur
leeg fotolijstje op karamelkleurige muur

Veel lichter dan je basisbruin, een tint karamel is nog steeds rijk en warm. Deze bruine tint, zoals El Caramelo van Sherwin Williams, vormt een aanvulling op veel trendy stijlen van vandaag, zoals bohemien, moderne jaren '70, modern uit het midden van de eeuw en moderne boerderij.

Een bruin kleurenschema maakt van uw huis een gastvrije oase

Brown kan alle gezellige sfeer in je huis brengen, terwijl je de chique en elegante look behoudt waar je zo van houdt. Een vleugje van deze klassieke, neutrale kleur kan je ruimte naar een hoger niveau tillen en je helpen in te spelen op de huidige trends zonder dat je huis een gedateerd gevoel krijgt.

Aanbevolen: