17 ontwerptips in Scandinavische stijl voor een strak huis & Strak huis

Inhoudsopgave:

17 ontwerptips in Scandinavische stijl voor een strak huis & Strak huis
17 ontwerptips in Scandinavische stijl voor een strak huis & Strak huis
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Scandinavische stijl omarmt het minimalistische motto van de huidige interieurtrends. De focus op functionele schoonheid, strakke lijnen en subtiele kleuren blijft in de schijnwerpers staan. Als je de rommel wilt minimaliseren, de functionaliteit wilt maximaliseren en een strak interieur wilt ontwerpen, dan is de Scandinavische stijl misschien precies wat je huis nodig heeft.

Gebruik neutrale kleuren met hoog contrast

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest herkenbare kleurverschillen in Scandinavisch en Scandinavisch design zijn sterk contrasterende neutrale kleuren. Gitzwart naast zachte crème, rijk bruin en lichtbeige, of helder wit tegen donkere antraciet zijn uitstekende neutrale combinaties om te gebruiken als basiskleurenpalet voor je Scandinavische stijl.

Werk met licht hout

Afbeelding
Afbeelding

Voor meubels, vloeren en kasten in de Scandinavische designstijl zijn lichte of gewassen houttinten de beste keuze. Wit eiken, grenen, beuken en essen zijn allemaal stijlvolle keuzes voor dit minimalistische ontwerp.

Laat voldoende open ruimte over

Afbeelding
Afbeelding

Scandinavisch design omarmt de schoonheid van het lege canvas. Zorg ervoor dat u in uw ontwerpplan voldoende onbezette ruimte vrijlaat, zodat u zich kunt houden aan het overzichtelijke principe van de Scandinavische stijl.

Geometrische details toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Gebruik subtiele geometrische toepassingen voor deze interieurstijl. Planken, vloerpatronen, vloerkleden, sierkussens en zelfs architectonische details zijn een geweldige plek om deze Scandinavische designelementen toe te passen.

Meng gedempte neutrale kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel sterk contrasterende neutrale kleuren een kenmerkend aspect zijn van de Scandinavische stijl, zie je ook een mix van gedempte neutrale kleuren. Middenbruine tinten, modderige grijstinten en gebroken wit complementeren de zachte warmte van de trend, terwijl ze toch gestroomlijnd en overzichtelijk blijven. Gedempte neutrale tinten mengen zich moeiteloos, zodat je je warme beige tinten kunt behouden zonder je koele grijstinten te verliezen.

Feature-flatpanels op meubels en kasten

Afbeelding
Afbeelding

De platte, gladde details van meubels en kasten in Scandinavische mode onderscheiden het van andere huidige trends. Platte deurpanelen in deze ontwerpstijl zien er eigentijds uit en helpen de minimalistische essentie van de trend naar een hoger niveau te tillen.

Focus op natuurlijk licht

Afbeelding
Afbeelding

Verlichtingsarmaturen zijn leuk, maar er gaat niets boven de elegantie en eenvoud van natuurlijk licht. Scandinavische en Scandinavische stijlen kenmerken de aanwezigheid van en richten zich op natuurlijk licht. Probeer al het natuurlijke licht dat je hebt te versterken door minimale raamdecoratie te kiezen, lichte kleuren voor de muren te kiezen en meubels in de richting van het binnenkomende licht in elke kamer te richten.

Laat scherpe en strakke lijnen zien

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest opvallende details in Scandinavisch design is de toewijding aan scherpe en strakke lijnen in architectuur, meubels en prints. Van salontafels en banken tot bedrukte vloerkleden en decoratie: deze ontwerpstijl houdt zich strikt aan de stroomlijnregel. Je zult geen vloeiende patronen of sierlijke meubelstukken zien. Zelfs asymmetrische en afgeronde details hebben nog steeds een zuivere en scherpe essentie.

Integreer gastvrije warmte

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Scandinavisch design draait om waardering voor het gestroomlijnde, is er nog steeds een duidelijke aanwezigheid van warmte in de trend. Deze stijl handhaaft een minimalistische benadering zonder concessies te doen aan comfort of gastvrijheid. Houd je Scandinavische huis gastvrij door kleine geometrische prints, veel textiel, warme neutrale kleuren en een mix van scherpe en afgeronde randen toe te voegen.

Inclusief veel texturen

Afbeelding
Afbeelding

Scandinavisch design is allesbehalve saai, zelfs met een overwegend neutrale benadering. Textuur is de ster van deze showcase voor interieurontwerp, en om de Scandinavische stijl met succes te bereiken, moet je weten hoe je texturen op de juiste manier mengt. Let goed op de schaal van je texturen en combineer grote, dikke weefsels met kleine, zachte breisels. Hout, steen en natuurlijke vezels passen moeiteloos in de Scandinavische stijl.

Voeg leven en kleur toe met planten

Afbeelding
Afbeelding

Scandinavisch design geeft de voorkeur aan gladde, gestroomlijnde en overzichtelijke elementen. Maar het omvat ook de vrij stromende essentie van het plantenleven. Groen helpt de natuurlijke details in de designtrend naar een hoger niveau te tillen en voegt kleur en textuur toe aan uw huis.

Houd je aan een minimalistische stijl

Afbeelding
Afbeelding

Door vast te houden aan de basisprincipes van minimalistisch design kun je een Scandinavische of Scandinavische look in je huis bereiken. Concentreer u op functionaliteit, houd het bij eenvoudige stukken en maak ruimte voor voldoende negatieve ruimte. Vermijd rommel, drukke patronen of sierlijke details.

Selecteer gladde afwerkingen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het mixen van texturen belangrijk is in de Scandinavische stijl, is het gebruik van veel gladde afwerkingen net zo belangrijk. Gladde steen, metaal, keramiek en glas houden het strakke en eigentijdse principe van deze designtrend voorop.

Kies een vleugje kleur

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Scandinavisch design grotendeels neutraal is, is er in deze trend nog steeds voldoende ruimte voor accentkleuren. Houd het bij slechts één of twee felle kleuren om te laten zien in ontwerpdetails zoals accentstoelen, sierkussens, verlichtingsarmaturen en kleine decorartikelen.

Gebruik unieke verlichtingsarmaturen

Afbeelding
Afbeelding

Lichtarmaturen in Scandinavisch design zijn een kans om plezier te hebben met kleur, textuur en vorm. Combineer een strak metaal, een opvallende kleuraccent of een unieke vorm voor een opvallende lamp die een statement maakt zonder af te leiden van de eenvoud van de Scandinavische inrichting.

Afdrukken vervangen door kleurblokkering

Afbeelding
Afbeelding

Afgezien van subtiele geometrische prints ontbreekt het in de Scandinavische designstijl vaak aan patronen. Je kunt nog steeds een leuke persoonlijkheid toevoegen aan je Scandinavische huis met creatieve kleurblokken. Of u nu contrasterende neutrale tinten of een paar felle kleuren gebruikt, de kleurblokkeringstechniek zal uw interieur interessanter maken zonder gebruik te maken van een overvloed aan patronen. Je kunt een muur met een asymmetrische verdeling van de verfkleuren colourblocken of een kamer met gitzwart meubilair tegen een spierwitte muur colourblocken. Je kunt zelfs kleurblokken in je keuken plaatsen met een accenteiland of tweekleurige kasten.

Oefen eenvoudige functionaliteit

Afbeelding
Afbeelding

Scandinavisch design bevordert een focus op het functionele in plaats van op de behoefte aan het onnodige. Vraag uzelf bij het plannen van uw Scandinavische of Scandinavische interieur altijd af over de functionaliteit van elk designelement. Zorg ervoor dat het meubilair comfortabel is, dat grote stukken een doel dienen en dat kleine decoratieve voorwerpen geen rommel veroorzaken. Bedenk ook dat het toevoegen van vreugde aan je dagelijks leven een functioneel onderdeel is van sommige woondecoratiestukken, dus veel plezier met je keuzes. Een vaas met bloemen, een plank vol boeken of een eigenzinnig kunstwerk passen allemaal in Scandinavisch design.

Focus op de essentie van Scandinavische stijl

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu gewoon een beetje Scandinavische stijl wilt toevoegen of je hele huis wilt vernieuwen, houd je aan de principes van de stijl op een manier die voor jou werkt. Eenvoud, functionaliteit en comfort zijn de belangrijkste punten van de Scandinavische trend die je huis zal transformeren.

Aanbevolen: