12 Zoet & Lekker dessert in een kopje Ideeën & Recepten

Inhoudsopgave:

12 Zoet & Lekker dessert in een kopje Ideeën & Recepten
12 Zoet & Lekker dessert in een kopje Ideeën & Recepten
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke traktatie voor één keer of een dessert dat in de smaak v alt bij het publiek, dan zijn deze recepten voor dessertbekers eenvoudig en heerlijk. Bevredig een zoetekauw op de late avond met snelle mugcake-recepten of plan het perfecte feestmenu met mooie mini-dessertbekers die de gasten zullen verslinden. Klassieke smaakcombinaties met snelle en gemakkelijke stappen zijn de sleutel tot een perfect dessert in een kopje recept.

Citroen-cheesecake-moussebekers

Afbeelding
Afbeelding

Dit recept werkt net zo goed als een doordeweeks dessert thuis als voor het voeden van een aanzienlijk etentje. Verfrissende citrus- en romige cheesecake maken dit dessertbekertje met citroencheesecakemousse tot de perfecte afsluiting van een stevige ma altijd.

Eenmalige toffee-bananenpudding

Afbeelding
Afbeelding

Dit eenvoudige recept voor bananenpudding is snel klaar voor een dessert voor eenmalig gebruik dat geruststellend en licht is. De toffee twist maakt dit gerecht nog zoeter!

Ingrediënten

  • 1 kopje banaan- of vanillepudding
  • ½ banaan
  • Ongeveer 4 vanillewafelkoekjes
  • Slagroom
  • Geplette toffeestukjes

Instructies

  1. Doe de ingrediënten in een glas of parfaitschaal ter grootte van een tumbler.
  2. Begin met een of twee van je koekjes, gevolgd door een klodder pudding, een paar plakjes banaan, slagroom en een snufje gemalen toffee.
  3. Herhaal dit proces totdat je kopje vol is.

Kaneelrol in een mok

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu vrijdagavond is of een brunch op zaterdag, een snel kaneelbroodje voor één portie is de perfecte traktatie. Dit kaneelbroodje in een mokrecept bevat een snel deeg en een eenvoudig glazuur als topping. Het beste is dat alles in slechts een paar minuten in je magnetron samenkomt.

Strawberry Shortcake Dessertbekers

Afbeelding
Afbeelding

Bereid het eenvoudigste dessert ooit voor een publiek en geef er een chique twist aan. Strawberry Shortcake-dessertbekers zijn snel samen te stellen met slechts een paar ingrediënten. Gebruik wijnglazen zonder steel voor een chique mini-dessertbeker die uw gasten niet kunnen weerstaan.

Ingrediënten

  • Angle food cake, in blokjes gesneden (of pondcake, in blokjes gesneden)
  • Gesneden aardbeien
  • Slagroom
  • Garnering naar keuze

Instructies

  1. Zet cakeblokjes op de bodem van je kopje.
  2. Bedek je cakeblokjes met een royale portie gesneden aardbeien.
  3. Bestrijk met slagroom en een garnituur naar keuze. Chocoladeschaafsel, chocoladesiroop of verse munt zullen uw aardbeientaartdessertbekers aankleden.

Snelle tip

Als je een zoete en stroperige topping wilt, combineer je aardbeien dan een nacht met suiker en vanille voordat je ze aan je kopjes toevoegt.

Chocoladekoekje in een mok

Afbeelding
Afbeelding

Als de trek in koekjes toeslaat, hoef je niet naar je plaatselijke bakker te rennen of een hele partij koekjes te maken. Gooi dit eenvoudige chocoladekoekje samen in een mokrecept voor een snelle breker.

Caramel Appeltaart Cup

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen houdt van een stukje appeltaart. Maak deze snelle en gemakkelijke versie van appeltaart klaar in een kopje om jezelf te trakteren of een groep te serveren.

Ingrediënten

  • Appel in kleine blokjes gesneden
  • Kaneel
  • Suiker
  • Citroensap
  • Boter
  • Bevroren bladerdeeg
  • Karamel

Instructies

  1. Meet alles met je hart voor dit recept! Gooi je appelblokjes snel door de kaneel, suiker en een scheutje citroensap.
  2. Voeg ze toe aan een pan op middelhoog vuur met een beetje boter en kook tot de appels zo zacht of knapperig zijn als je wilt.
  3. Terwijl je appels koken, snijd je een plakje bladerdeeg in een maat en vorm die past bij de beker die je gaat gebruiken. Bestrooi de bovenkant met kristalsuiker en plaats deze op een ingevette bakplaat.
  4. Bak het bladerdeeg volgens de instructies op de doos.
  5. Zodra je je appels en gebak klaar hebt, vul je je kopje voor driekwart met appels en beleg je het met je warme en knapperige gebak.
  6. Besprenkel de karamel erover en serveer met een klein bolletje ijs.

Magnetronbrownie in een mok

Afbeelding
Afbeelding

Als je binnen ongeveer 60 seconden een fudgy, chocoladeachtige brownie nodig hebt, wordt dit je nieuwe favoriete dessertrecept. Een magnetronbrownie in een mok past perfect bij een bolletje ijs en een scheutje warme fudge. Je kunt zelfs je eigen draai aan het recept geven met noten, pindakaas of roomkaasglazuur.

Gefrituurde ijsbekers

Afbeelding
Afbeelding

Maak het gemakkelijkste gefrituurde ijs ooit met een simpele dupe voor het onweerstaanbare dessert. Slechts een paar ingrediënten komen samen om één portie gebakken ijs te creëren of om een menigte te voeden.

Ingediënten

  • Cornflake-ontbijtgranen
  • Karamelsaus
  • IJs
  • Chocoladesaus
  • Slagroom

Instructies

  1. Verwarm uw oven voor op 325°F.
  2. Doe de cornflakes in een kom en bestrijk ze grondig met karamelsaus.
  3. Zodra je de saus gelijkmatig hebt verdeeld, giet je de cornflakes op een met bakpapier beklede bakplaat en gebruik je een spatel om het mengsel uit te spreiden.
  4. Bak gedurende 10 tot 15 minuten of tot je cornflakes goudbruin zien en de karamel een licht knapperige textuur heeft ontwikkeld.
  5. Cool. Zodra je cornflakes helemaal zijn afgekoeld, breek je ze in hapklare stukjes.
  6. Wissel laagjes ijs af met je cornflakes en bedek met een laatste scheutje karamelsaus, chocolade en slagroom. Pak een lepel en geniet ervan!

Individuele Tiramisu-bekers

Afbeelding
Afbeelding

Tiramisu is misschien wel het meest decadente en elegante dessert dat je kunt serveren, en het is bij velen geliefd. Serveer een etentje of een bijeenkomst met vrienden met deze individuele tiramisu-bekers die gemakkelijk te maken zijn en geen eieren bevatten. Je favoriete dessert om te verslinden is zojuist je favoriete dessert geworden om voor anderen te maken.

Fruitschoenmaker in een mok

Afbeelding
Afbeelding

Er gaat niets boven een zoetzure fruitschoenmaker met daarop ijs. Het maken van een traditionele schoenmaker kost wat tijd, maar een eenvoudige bramenschoenmaker in een mok is eenvoudig en snel. Je kunt elk fruit dat je lekker vindt weggooien, en voordat je het weet, heb je zin in warme schoenmaker en ijs.

Easy Fuit & Cheesecake Parfaits

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen houdt van cheesecake! Maar het kan zijn dat uw gasten hun eigen topping-voorkeuren hebben. Maak het hele publiek blij door een selectie fruit- en cheesecake-parfaits aan te bieden.

Ingrediënten

  • Opgeklopte cheesecake-spread
  • Muesli
  • Selectie van fruittaartvullingen of fruitconserven

Instructies

  1. Begin met een laag cheesecakepasta, gevolgd door je fruit en gegarneerd met granola.
  2. Herhaal dit proces tot je kopje vol is. Doe je best om de laatste laag af te werken met granola en een paar plakjes vers fruit. Je kunt ook citroenwrongel uit een potje of appelboter gebruiken in plaats van de taartvulling voor een superglad dessert.

Snelle tip

Serveer je cheesecake-parfaits in heldere glazen, zodat je kleurrijke laagjes gaan schitteren.

Pumpkin Spice Mug Cake

Afbeelding
Afbeelding

Beweeg over Pumpkin Spice Latte, er is een nieuwe pompoentraktatie in de stad, en daarvoor heb je een koffiemok nodig. Je hebt maar een paar ingrediënten en ongeveer zes minuten nodig om je trek in zoete pompoenkruiden te stillen. Warm, uitnodigend en perfect gekruid: deze mugcake met pompoenkruiden is perfect voor de herfst, maar hij is zo lekker dat je er het hele jaar door van kunt genieten.

Vul je kopje met dessert

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn eindeloze mogelijkheden om een decadent dessert in een kopje te maken. Van chocoladetaart en koekjes tot fruitgebakjes en zachte mousses, deze dessertbekerideeën zullen een geheel nieuwe betekenis geven aan je overstromende kopje.

Aanbevolen: