19 dingen uit de jaren 2000 die nostalgie zullen veroorzaken

Inhoudsopgave:

19 dingen uit de jaren 2000 die nostalgie zullen veroorzaken
19 dingen uit de jaren 2000 die nostalgie zullen veroorzaken
Anonim

De jaren 2000 zijn misschien meer dan twintig jaar geleden, maar de beste delen van het millennium kunnen in onze gedachten nog steeds huurvrij leven.

Beste vrienden glimlachen
Beste vrienden glimlachen

Tieners brengen de jaren 2000 op een grote manier terug, maar velen kunnen terugkijken op die tijd vanuit een perspectief van meer dan twintig jaar. Misschien kijk je met genegenheid terug op die jurken met jeans en telefoonbedels, in plaats van met schaamte. Of je nu nog maar een kind was dat leefde voor de nieuwste Disney Channel-film of voordat je naar school ging, je eigen broodroosterstrudel voor je kinderen maakte, het eerste decennium van het millennium was iets anders dan alle andere. Krijg een vleugje nostalgie uit de jaren 2000 met deze gedenkwaardige herinneringen.

De technologie uit de jaren 2000 die de lat hoger legde

Het is lachwekkend om de technische prestaties waar we ons begin jaren 2000 over verwonderden. Net als kleine goudvissen konden onze geesten niet geloven hoe snel de wereld veranderde (als we maar hadden geweten hoe snel deze kon veranderen). Maar soms zouden we in onze snelle wereld willen dat we terug konden gaan naar eenvoudigere technologie zoals deze producten.

Doorzichtige technologie

Het echte kenmerk van het technische ontwerp uit de jaren 2000 was de kleur. Techgiganten waren niet bang om hun draden en microchips te laten zien met het gekleurde, doorzichtige plastic waar elke computer, telefoon en videogameconsole van is gemaakt.

Motorola Razrs

Terwijl mobiele telefoons al een paar decennia op de markt waren, duurde het tot 2004 voordat de Motorola Razr uitkwam en alles veranderde. Kleurrijk, slank en met het vermogen om een klakkend geluid te maken dat zo bevredigend was dat je wilde dat oplichters je zouden bellen om op te hangen, was de Motorola Razr de meest begeerde mobiele telefoon van de jaren 2000. En als je hem niet aan het personaliseren was met hoesjes of skins, dan hingen er tientallen bedeltjes uit de koptelefoonaansluiting aan de bovenkant. Als je een Razr ziet, zal deze zeker de nostalgie uit het begin van de jaren 2000 oproepen.

Paris Hilton promoot de lancering van Motorola's MotoRAZR
Paris Hilton promoot de lancering van Motorola's MotoRAZR

iPod Classic

De iPod veranderde voor altijd de manier waarop we naar muziek luisterden. Als je niet met de klassieker aan de slag bent gegaan, heb je waarschijnlijk ooit een mini, nano of touch opgepikt. Oh, de tijd dat je beide achterzakken werden meegenomen - één voor de iPod en één voor de mobiele telefoon. Dat is een echte nostalgische hit voor de jaren 2000.

2000s popcultuurhits die luisteraars boeiden

Met het internet nog in de kinderschoenen, mensen die tabloids en roddelsites lazen alsof ze The New York Times waren, en sociale media op het punt stonden geboren te worden, was de popcultuur van de jaren 2000 een broedplaats voor memorabele momenten.

LimeWire

Als je een glimlach op het gezicht van een kind uit de jaren 2000 wilt toveren, spreek dan gewoon de naam 'LimeWire' uit. Het was een legendarisch online programma voor het delen van bestanden waarmee mensen in de jaren 2000 illegaal muziek-mp3's downloadden. Het beste deel ervan was om te zien wat er precies in het bestand stond dat je naar je computer hebt gedownload. Was het het liedje? Was het een willekeurige opname van een film die je nog nooit hebt gezien? Waren het twee minuten getoeter van de fiets? Je zou het nooit weten.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Kenny Pow Ers (@trucker_kenny_)

Poppunk en emo

Afgezien van de Billboard Hot 100 zijn poppunk en emo twee muziekgenres uit de jaren 2000 die nog steeds millennials in hun greep hebben. Legenden als Fall Out Boy, My Chemical Romance, Green Day, Paramore, Simple Plan en Blink-182 vormden een randsubcultuur met popmuziek gedurende enkele van de grootste jaren in de muziekgeschiedenis.

Portretten van Fall Out-jongens
Portretten van Fall Out-jongens

Realitytelevisie

Realitytelevisie kwam in de jaren 2000 op het toneel. Van Fear Factor en Survivor tot American Idol uit 2002, je kon niet ontsnappen aan deze late-night-afspraaktelevisie. Misschien weet je nog precies waar je was toen Kelly Clarkson tot de eerste winnaar van de show werd gekroond.

Tienerfilms

Als we het hebben over millennial media, mogen we niet vergeten hoe populair tienerfilms waren. Tweens veroverden de markt met Mary Kate- en Ashley-films, terwijl hun oudere broers en zussen fantaseerden over hun eigen zomer van gewone meisjes die popsterren werden, zoals Lizzie in de Lizzie McGuire-film. En natuurlijk was 2004 het jaar waarin we allemaal kennis maakten met Mean Girls. Van 'Dat is zo leuk' tot 'Gaat ze hier wel heen?', de film zat vol met oneliners die je vandaag de dag nog steeds uit de mond van baby's kunt horen.

DCOM

De jaren 2000 waren echt het hoogtepunt van Disney's direct op televisie uitgezonden (vaak musical)films, waarin kinderen en tieners in onmogelijke scenario's terechtkwamen. De film die de meest blijvende impact heeft gehad, is High School Musical. Waar zou de filmindustrie zijn als Zach Efron nog nooit een 13-jarig meisje het hof had gemaakt met zijn dilemma 'met zijn hoofd in het spel, maar met zijn hart in het lied'? Zoveel kindernostalgie uit de jaren 2000 op één klein kanaal.

MijnSpace

Als je denkt aan de tienercultuur in de jaren 2000, denk je natuurlijk meteen aan MySpace. MySpace bestond vóór Facebook en alle andere georganiseerde sociale media en was een unieke manier om digitale verbinding te ervaren. Uitzoeken wie je top acht vriendenlijst heeft gehaald, was echt een scenario van leven of dood, en bepalen welk liedje op de achtergrond moest spelen was hetzelfde als het uitkiezen van de naam van je eerste kind.

2000 Mode- en schoonheidstrends die we niet mogen vergeten

Vlinderclips, jeans met lage taille en jeans onder jurken waren slechts enkele van de modehits die vandaag de dag een comeback maken met Gen Z. Het maakte niet uit hoe oud je was in de jaren 2000, we hebben allemaal twijfelachtige schoonheids- en modekeuzes gemaakt. Maar terugkijkend vonden velen van ons het stiekem wel leuk.

Ashley Tisdale
Ashley Tisdale

Remington Wet 2 rechte stijltang

Toen mensen niet konden beslissen of ze knapperig krullend of steil haar wilden, combineerden ze de twee tot de iconische platgestreken pony en gekruld haar uit de vroege jaren 2000. U ruikt waarschijnlijk nog steeds de geur van het natte haar dat van uw Remington Wet 2 Straight-stijltang sist. Waarom mensen dachten dat het mixen van nat haar met elektronische hulpmiddelen een goede zaak was, zullen we nooit weten.

Bodyglitter

Als je de ultieme jaren 2000-look wilt bereiken, mag je niet vergeten een stukje roll-on bodyglitter tevoorschijn te halen. Graaf dat vertrouwde gruis over je armen, sleutelbeenderen, wangen en benen om te schitteren als een vuurtoren. Markeerstift? Wie heeft haar nodig als je bodyglitter hebt om de dag te redden.

Polo's met gepofte kraag

Als je in de jaren 2000 niet op het alternatieve circuit van de mode zat, dan was preppy jouw stijl en zou je nergens heen gaan als je de kraag van je polo's losmaakt. Deze korte stoffen halsbanden die opdoken en eruitzien als de tondeuse-oren van een Doberman, waren een interessante look.

2000 Snacks die we graag terugbrengen

Als de jaren 2000 ergens om bekend stonden, dan waren het wel de onverwachte en verrassend heerlijke snacks waar je van kon smullen. Of je nu tussen de diensten door aan het snacken was met M&M Kudos mueslirepen of je zorgde ervoor dat je wat Trix-yoghurt in je lunchbox stopte, de jaren 2000 waren onmiskenbaar het decennium van snackinnovatie.

Scooby-Doo Gummies

Neem ons mee terug naar de tijd dat we ons geen zorgen maakten over de productie van gelatine en gezond eten, en we konden vertrouwen op de lekkerste gummy op de markt om ons door onze werkpauzes heen te loodsen. Er was gewoon iets extra speciaals aan die niet te ontcijferen kauwgom met blauwe smaak.

Trix Yoghurt

Hebben we genoten van deze yoghurt? Nee. Maar was het mengen van de twee kleuren aan je lunchtafel absoluut het gemiddelde product waard? Ja.

Ritz Bits S'mores

Onmiskenbaar de superieure Ritz Bits-smaak, deze heerlijke snack die het koord tussen zoet en zout bewandelde, werd in 2016 stopgezet en we vragen er sindsdien om terug.

Wonderbal

Wonder Balls waren als kleine landmijnen voor iedereen die begin jaren 2000 kinderen kreeg. Ze bij elke kassa ontwijken was een indrukwekkende prestatie. Op de een of andere manier waren de chocolade en het snoepje poederachtig, maar de prijs die erin zat maakte het allemaal de moeite waard.

Cheetos Twisted Puffs

We houden allemaal van een gimmick, en de gedraaide Cheetos smaakten niet anders dan gewone Cheetos, behalve dat ze ronddraaiden. Heeft dat ons ervan weerhouden om ze elke keer te verkiezen boven gewone trekjes? Nee.

Butterfinger BB's

Nestle stopte in 2006 met hun perfecte bioscoopsnack, tot grote wanhoop van veel fans. Gewone Butterfingers zijn tenslotte de nachtmerrie van elke tandarts, en deze snacks waren de perfecte hapklare versies.

Pop-Tarts Go-Tarts

Begin jaren 2000 zou er een Pop-Tarts Go-Tarts zijn! log in de mond van elk kind terwijl ze naar een sporttraining in de vroege ochtend werden gereden. Deze versies in mueslireepformaat van ieders favoriete ontbijtgebak hadden precies de juiste verhouding tussen korst en vulling, die sindsdien niet meer is geperfectioneerd.

Maak een reis door Memory Lane met nostalgie uit de jaren 2000

Nu Generatie Z de tophits van de jaren 2000 opnieuw bekijkt, is het moeilijk om niet met plezier terug te kijken op die tijd en je voor te stellen wat onze jongere zelf vandaag de dag van ons zou denken. Maar als het heden overweldigend wordt, kun je altijd zelf een tripje naar de herinneringen maken, een beetje nostalgie uit de jaren 2000.

Aanbevolen: