Hoe je bh's met de hand wast, zodat ze langer meegaan

Inhoudsopgave:

Hoe je bh's met de hand wast, zodat ze langer meegaan
Hoe je bh's met de hand wast, zodat ze langer meegaan
Anonim

Behoud je favoriete bh door hem op een zachte manier te wassen: met de hand

Vrouwelijke beha hangt aan het touw
Vrouwelijke beha hangt aan het touw

Als je je beha's gewoon in een oud wasprogramma gooit, stop dan! De wasmachine en droger zijn niet goed voor je beha's. De opwinding is hard voor de stoffen, de vorm van de beugel en de gespen. En laten we nog niet eens beginnen over wat de hitte van de droger met het elastiek doet.

Dus als je wilt dat ze lang meegaan - want laten we eerlijk zijn, ze zijn niet goedkoop - zul je willen leren hoe je beha's met de hand kunt wassen. Met de hand wassen is supergemakkelijk. Het is eenvoudig vullen, spoelen, weken en afspoelen. Het is misschien zelfs gemakkelijker dan ze in de wasmachine te gooien.

Beha's met de hand wassen, stap voor stap

Als je een beha vindt die bij je past, is dat zeldzaam. Je wilt hem dus zo lang mogelijk in goede conditie houden, want je weet nooit wanneer de perfecte bh weer langskomt. Houd je favoriete bh een tijdje bij je door hem met de hand te wassen. Om dit proces te starten, heb je het volgende nodig:

  • Mild wasmiddel
  • Handdoek
  • Droogrek (optioneel)
  • Clips of wasknijpers (optioneel)

Sorteren op materiaal

Je hebt allerlei soorten bh's. Je hebt sexy kanten lingerie, lounge-bh's, push-up-bh's en sport-bh's. Elke bh heeft een ander soort stof. Het is dus het beste om ze uit te zoeken en likes met likes te wassen.

Controleer het onderhoudslabel

Kijk nu eens naar uw wasetiket. Soortgelijke beha's hebben doorgaans dezelfde onderhoudsinstructies, maar je wilt er zeker van zijn. Zoek naar het symbool voor alleen chemisch reinigen en noteer de aanbevolen watertemperatuur en wat u moet vermijden.

Behandel vlekken

De ravioli die je tijdens de lunch over de voorkant van je shirt hebt gemorst, is door de stof in je bh terechtgekomen. Behandel het vóór het wassen, omdat deze plekken wat extra reinigingskracht nodig hebben.

  1. Voeg een beetje wasmiddel toe aan de vlek.
  2. Verwerk het in de vlek.
  3. Laat het minstens 15 minuten zitten.

Vul de gootsteen en spoel

Meestal zal het waslabel warm of koud water aanbevelen. Het is dus meestal een goede keuze om je gootsteen te vullen met koud water.

  1. Voeg een eetlepel afwasmiddel toe aan het water.
  2. Doe al je gesorteerde beha's van één type in het water.
  3. Swis ze rond.
  4. Ga met je vingers over de bevlekte plekken om de vlekken los te maken.

Soak

Bijgesneden Hand Van Vrouw Wasbeha
Bijgesneden Hand Van Vrouw Wasbeha

Een van de beste dingen aan het met de hand wassen van je beha's is dat je ze gewoon kunt laten weken. Het wasmiddel en het water doen hun werk terwijl jij een paar e-mails beantwoordt, een aflevering van je nieuwe Netflix-binge bekijkt, of wat dan ook. Laat ze ongeveer 30 minuten zitten (langer is prima).

Spoelen en afvoeren

Geef de beha's na het weken nog een keer goed. Controleer eventuele bevlekte plekken om er zeker van te zijn dat de vlekken verdwenen zijn. Als dat niet het geval is, moeten ze mogelijk langer weken.

  1. Trek de stekker uit het stopcontact en spoel al het water weg.
  2. Spoel ze meerdere keren af met schoon, zoet water. (Je kunt de gootsteen vullen met vers water, spoelen en letten op schuim. Herhaal dit totdat je geen schuim meer krijgt. Dit kan vijf tot zes keer duren.)
  3. Zorg ervoor dat er geen zeep in de beha achterblijft voordat je verdergaat met drogen.

Bh's drogen

BH's aan touw
BH's aan touw

Herinner je je dat hele gedoe zonder hitte? Warmte is slecht voor het elastiek in beha's. Het zal ze uitrekken, het materiaal afbreken en gewoon grote schade aanrichten aan je garderobe. Omdat niemand zijn beha wil samenbinden vanwege een elastische uitbarsting, kun je kiezen voor warmtevrij drogen aan de lucht.

  1. Leg een handdoek neer.
  2. Zet je beha erop.
  3. Vouw het om en druk op. (Gebruik je lichaamsgewicht om hem goed te masseren.)
  4. Herhaal dit met een schone handdoek totdat het meeste vocht is verwijderd.
  5. Gooi je beha's over een droogrek of speld ze op een hanger.
  6. Je kunt ook mijn persoonlijke favoriet proberen, door ze 's nachts over de douchestang te gooien.
  7. Laat ze volledig drogen.

Sport-bh's of stinkende bh's met de hand wassen

Sportbeha's hebben extra aandacht nodig. Deze bh's helpen je door moeilijke en zweterige tijden heen. Geef ze extra schoonmaak en een goede ontstank.

Schoonmakers

  • Zuiveringszout
  • Witte azijn
  • Wasmiddel

Instructies

  1. Vul de gootsteen met heet water. (Controleer het waslabel om er zeker van te zijn dat je beha's tegen heet water kunnen.)
  2. Voeg 2 eetlepels wasmiddel en 1 eetlepel baking soda toe.
  3. Beweeg de beha's in het water.
  4. Laat ze 45 minuten of langer zitten.
  5. Laat de gootsteen leeglopen en vul deze opnieuw.
  6. Voeg ¼ kopje witte azijn toe.
  7. Laat 5 minuten in spoelwater staan.
  8. Spoelen tot al het schuim uit het spoelwater is verdwenen. (Dit kan 4-5 spoelbeurten vergen.)
  9. Droog.

Hoe vaak beha's wassen

Tenzij je vlekken op je beha maakt of iets in je decolleté morst, hoef je hem niet na elke keer dragen te wassen. Wassen is belastend voor het delicate materiaal van beha's, dus te veel wassen kan de levensduur ervan beperken. Was ze elke twee tot drie keer dragen. Dus als je je bh-collectie wisselt, kan dit betekenen dat je je bh's slechts om de paar weken hoeft te wassen.

Maar deze vuistregel geldt alleen voor je normale, dagelijkse beha's. Het is verstandig om je sportbeha's of bezwete beha's na elke keer dragen te wassen, omdat ze veel zweet absorberen. Door ze na elke keer dragen te wassen, worden eventuele geurtjes die zich kunnen ophopen, verminderd.

Wanneer beha's vervangen

Met de juiste verzorging gaat een beha ongeveer acht maanden mee. Je weet dat het tijd is om je beha te vervangen als je merkt dat het elastiek uitgerekt is of dat de cups te groot worden. Een ander veelbetekenend teken is dat de beugel je prikt (hij probeert duidelijk los te komen van de hechtingen van Fort Knox die hem daarin vasthouden). Als je beha begint af te vallen of als de veter gaatjes vertoont, is het ook tijd voor de prullenbak.

Bh-verzorgingstips en -trucs

Bh's zijn voor de meeste vrouwen een noodzakelijk accessoire. Je wilt dus het meeste uit hun tijd in je kast halen. Zorg ervoor dat je ze met de hand wast en aan de lucht laat drogen, geef ze ruimte in je kast en draai ze altijd. Soms moet je ze loslaten, zelfs als je van ze houdt.

Aanbevolen: