Macarons bewaren, zodat ze maandenlang meegaan

Inhoudsopgave:

Macarons bewaren, zodat ze maandenlang meegaan
Macarons bewaren, zodat ze maandenlang meegaan
Anonim

Op het aanrecht, in de koelkast of in de vriezer: deze tips helpen je macarons vers te houden.

macarons in een doos doen
macarons in een doos doen

Met hun verrukkelijke knapperige en taaie textuur en delicate vorm behoren macarons tot de heerlijkste koekjes die je kunt maken of kopen. Ze zijn de eerste dag perfect, maar om ze vers te houden, moet je weten hoe je macarons op de juiste manier bewaart, zodat ze niet drassig en oud worden. Met deze handige hacks blijven je mooie, delicate koekjes zo lang mogelijk vers.

Macarons 24 uur bij kamertemperatuur bewaren

De eerste dag dat je de macarons maakt of koopt, moet je ze in luchtdichte containers doen. Plaats in elk bakje een stuk bakpapier en plaats er niet meer dan één laag koekjes in. Sluit het bakje goed af om vocht buiten te houden, waardoor je knapperige delicatessen drassig kunnen worden.

Je kunt het bakje de eerste 24 uur op je aanrecht zetten, hoewel dit kan leiden tot extra tussendoortjes als mensen langslopen en er eentje pakken. (Verberg het bakje als je ze voor jezelf of voor een speciale gebeurtenis wilt bewaren.) Na 24 uur moeten de koekjes in de koelkast worden bewaard om ze vers te houden.

Snelle tip

Hoe lang gaan macarons mee als ze op de juiste manier worden bewaard? Reken op maximaal vier dagen als je ze in de koelkast bewaart. Als je ze in de vriezer legt, kun je die tijd verlengen tot maanden.

Macarons maximaal vier dagen in de koelkast bewaren

Zet die luchtdichte verpakking vol heerlijke heerlijkheden in de koelkast als je ze niet binnen 24 uur gaat gebruiken. Macarons moeten wel in de koelkast bewaard worden als je ze na de eerste dag niet meer gaat eten. Het is zelfs nog belangrijker om dingen afgesloten in de koelkast te bewaren.

Je kent je koelkast het beste, dus plaats hem op een plek waar de temperatuur het minst schommelt. Bij de meeste koelkasten is dit het middenrek. Bewaar ze zeker niet op de deur.

Snelle tip

Als je klaar bent om de macarons te serveren, haal ze dan minstens een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat ze een beetje kunnen opwarmen. Het is nog beter als je ze een uur of twee op het aanrecht kunt laten staan voordat je ze serveert.

Tips om Macarons maximaal vier maanden in te vriezen

Wil je dat deze lekkernijen nog langer meegaan? Macarons blijven tot vier maanden goed in de vriezer als je ze op de juiste manier bewaart. Met deze tips blijven ze maandenlang perfect.

  • Bewaar ze op de rand. Leg de koekjes niet plat als ze lange tijd in de vriezer zullen liggen. Leg ze opzij om breuk te verminderen.
  • Verpak ze losjes. Stop niet veel macarons in een bakje. Plaats ze in plaats daarvan voorzichtig samen om te voorkomen dat ze verpletterd worden.
  • Voeg perkamentpapier toe. Gebruik twee tot drie lagen perkamentpapier onder de koekjes en er bovenop om ze te beschermen tegen vriesbrand.
  • Vries ze ongevuld in. Hoewel je gevulde macarons kunt invriezen, blijven ze beter houdbaar als je ze ongevuld bewaart en ze vult nadat je ze uit de vriezer hebt gehaald.
  • Laat ze langzaam ontdooien. Gebruik geen ontdooistand op uw magnetron en probeer het ontdooiproces niet te overhaasten. Macarons zijn extra kwetsbaar als ze uit de vriezer komen en hebben minimaal een half uur nodig om op temperatuur te komen.
  • Vries macarons niet opnieuw in. Als je ze hebt ontdooid, gebruik ze dan. Als je ze opnieuw invriest, worden ze drassig.

Snelle tip

Hoe je de macarons ook bewaart, meng geen verschillende soorten of vullingen in dezelfde container. Als je ze gescheiden houdt, hoef je je geen zorgen te maken dat smaken combineren op manieren die je niet bedoeld had.

Cookies die extra zorg nodig hebben

Of je nu van plan bent je macarons dezelfde dag te eten of ze maximaal vier maanden in te vriezen, deze delicate kleine koekjes vereisen extra zorg. Als u weet hoe u macarons moet bewaren, draait het erom de lucht buiten te houden en ze zorgvuldig in te pakken. Dat is alles wat nodig is.

Aanbevolen: