Hoe je Squishmallows wast, zodat je hun pluisjes niet plat maakt

Inhoudsopgave:

Hoe je Squishmallows wast, zodat je hun pluisjes niet plat maakt
Hoe je Squishmallows wast, zodat je hun pluisjes niet plat maakt
Anonim

Maak je Squishmallows brandschoon met deze eenvoudige tips!

stapel squishmallows
stapel squishmallows

Ze zijn zacht, knuffelbaar en lief. Squishmallows zijn grillige wezens die in 2020 onmiddellijk populair werden op TikTok en een favoriet bij fans lijken te zijn onder kinderen, tieners en volwassenen. Ze zijn schattig en knuffelig, maar voor veel ouders kan het een hele klus zijn om ze schoon te houden. Als je je afvraagt hoe je Squishmallows moet wassen, hebben we heel veel tips over hoe je deze lieveheersbeestjes kunt wassen!

Hoe je schone Squishmallows herkent

Vlekreiniging is de aanbevolen keuze voor het wassen van dit pluchen speelgoed. Dit is een geweldige optie voor het omgaan met kleine vlekken en vlekken.

1. Verwijder zoveel mogelijk resten met de hand

Voor vlekken die voedsel, modder en andere natuurlijke componenten bevatten, neem je een botermes en gebruik je de niet-gekartelde rand om voorzichtig zoveel mogelijk vuil weg te schrapen.

2. Gebruik een nat doekje of vlekverwijderaar om kleine plekjes te verwijderen

Het bedrijf adviseert klanten om een eenvoudige vlekverwijderaar of een nat doekje te gebruiken om kleine vlekken te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken combineer je echter:

  • 1 theelepel Dawn afwasmiddel
  • 1 theelepel witte azijn
  • 4 kopjes koud water

Pak een schone doek, doop deze in het mengsel en dep vervolgens het getroffen gebied. Dompel vervolgens een tweede doek onder in koud water om het zeep-azijnmengsel weg te spoelen. Herhaal dit totdat de vlek verdwenen is.

Moet weten

Plaats altijd testreinigingsoplossingen op de onderkant van de Squishmallow om er zeker van te zijn dat deze de stof niet beschadigen. Deze knijpbare knuffels zijn gemaakt van polyester, dus zoek naar oplossingen die compatibel zijn met dit stoftype.

Squishmallows met de hand wassen

Als je Squishmallow wat extra aandacht nodig heeft of als je grote Squishmallows hebt die veel ruimte in de wasmachine verspillen, volg dan gewoon dezelfde stappen voor het reinigen van vlekken hierboven, gevolgd door deze instructies.

1. Gebruik wasmiddel en een vochtige doek om de stof schoon te maken

Pak een plastic tupperware-bak en combineer een kleine hoeveelheid van je normale wasmiddel en koud water. Giet het mengsel in een spuitfles en breng een dunne laag aan op de Squishmallow. Maak vervolgens een schone doek nat met water en schrob voorzichtig het oppervlak van de Squishmallow.

2. Afspoelen in de gootsteen

Spoel vervolgens de Squishmallow af met koud water met behulp van de sproeifunctie op je keukenkraan. Je wilt de Squishmallow niet laten weken, omdat dit de vorm kan vervormen, dus houd het waterniveau laag en spoel alleen totdat het schuim verdwenen is.

3. Laat de Squishmallow aan de lucht drogen

Leg je schone Squishmallow op een vlakke ondergrond om aan de lucht te laten drogen. Als de knuffel enigszins vervormd lijkt door het wassen, gebruik dan je handen om de knuffel opnieuw vorm te geven voordat je hem buiten laat zitten.

Handige hack

Als je dit schattige speelgoed wilt desinfecteren nadat ze je kleintje hebben geholpen te herstellen van een ziekte, kan Clorox-desinfecterende mist een goede optie zijn. Het is bleekmiddelvrij en je kunt een lichte laag over de Squishmallow aanbrengen. Net als bij vlekverwijderaars moet je deze oplossing altijd eerst controleren.

Kan ik Squishmallows in een wasmachine wassen?

opgezette zeemeermin
opgezette zeemeermin

Volgens de Squishmallow-website zullen deze knuffels het niet goed doen in je wasmachine. In feite specificeren ze dat ze op geen enkele manier “ondergedompeld” mogen worden. Hierdoor kan deze knuffel zijn vorm verliezen en de textuur van de stof veranderen.

Dat gezegd hebbende, is het schoonmaken van vlekken niet altijd een optie voor ouders van peuters en jonge kinderen. Niet alleen dat, maar veel van deze jongeren helpen hun Squishmallows ook graag met zwemmen, dus onderdompeling is minder een probleem.

Squishmallows wassen in de wasmachine

Voor degenen die bereid zijn af te zien van de instructies van de fabrikant: hier is hoe je Squishmallows wast en voorkomt dat ze hun vorm verliezen of grote textuurveranderingen ondergaan.

1. Verwijder eventuele resten met de hand

Gebruik, net zoals bij het reinigen van vlekken, de niet-gekartelde rand van een botermes om eventuele resten voorzichtig weg te schrapen. Je kunt ook een vlekverwijderingspen gebruiken om hardnekkigere plekken te behandelen.

2. Plaats de Squishmallow in een kussensloop met ritssluiting of een tas met delicatessen

Squishmallows voelen delicaat aan, wat betekent dat ze een delicate aanraking vereisen. Door ze in een stoffen zak te doen, help je te voorkomen dat dit pluchen item vast komt te zitten aan andere kledingstukken in de was of door de openingen in de wastafel.

Veel ouders vragen zich misschien af hoe ze een grote Squishmallow moeten wassen die niet in een van deze kleine stoffen zakjes past. In plaats van een kussensloop pak je een plat laken en knoop je de vier hoeken aan elkaar om een geïmproviseerde tas te creëren.

3. Wassen op een koud, zacht programma

Hitte zal je Squishmallow beschadigen, dus het is absoluut noodzakelijk om hem in koud water en op een zachte cyclus te wassen als je deze knuffels in de wasmachine schoonmaakt. Bovendien is normaal wasmiddel een prima keuze voor het schoonmaken van deze artikelen, maar we raden aan agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel te vermijden.

Snelle tip

Het wassen van deze items met ander zacht beddengoed en linnengoed is een geweldige manier om ze te helpen hun vorm te behouden!

4. Laat de Squishmallow aan de lucht drogen

Voor het beste resultaat haal je je Squishmallow uit de zak waarin je hem aanvankelijk hebt geplaatst en laat je hem op een vlakke ondergrond aan de lucht drogen. Als het tijdens het wasprogramma vervormd is geraakt, neem dan een minuut de tijd om het met je handen in vorm te brengen voordat je het laat drogen.

Moet weten

Voor de ouders die haast hebben om het knuffelige wezentje van hun kind terug te krijgen voor het slapengaan, kun je ervoor kiezen om de Squishmallow in de droger te doen, zolang je dit maar doet met een luchtpluiscyclus zonder warmte.

5. Pluis je Squishmallow terug naar zijn perfect zachte vorm

Volgens de website is knuffelen de beste manier om deze knuffels weer hun perfecte ronde vorm te geven! Knijp en knijp totdat ze weer hun oorspronkelijke mollige figuur hebben.

Was je Squishmallows één keer per maand

Hoewel ze er misschien nog steeds op hun best uitzien, brengen kinderen heel veel ziektekiemen mee naar vrijwel alles wat ze aanraken. Je Squishmallows één keer per maand wassen is een geweldige manier om stof, huidschilfers, kwijlen, zweet en schimmels te verwijderen die zich net onder het schattige oppervlak op de loer kunnen bevinden.

Aanbevolen: