21+ slimme tips voor het organiseren van uw linnenkast

Inhoudsopgave:

21+ slimme tips voor het organiseren van uw linnenkast
21+ slimme tips voor het organiseren van uw linnenkast
Anonim

Stel je voor dat je je linnenkast opent en de schone, georganiseerde planken bewondert. Met deze handige organisatietips kan dat.

In de witte kast staan diverse huishoudelijke artikelen zoals kussens en dekbedden.
In de witte kast staan diverse huishoudelijke artikelen zoals kussens en dekbedden.

Als 'de deur zachtjes opendoen' een veelgebruikte uitdrukking is die in uw linnenkast wordt gebruikt, heeft deze misschien wat liefdevolle aandacht nodig. Want wie wil er nu een stapel kussens naar de gasten vliegen? Niemand. Maar met kasten is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen.

Het organiseren van je linnenkast is vrij eenvoudig als je het stap voor stap doet. Begin vanaf de grond en ga een stapje verder met een paar handige tips en trucs.

Hoe u uw linnenkast in eenvoudige stappen kunt ordenen

Volg een eenvoudige stapsgewijze aanpak om uw linnenkast opgeruimd te krijgen en zo te houden.

  1. Haal alles uit de kast.
  2. Terwijl je items verwijdert, sorteer je ze in gecategoriseerde stapels. Gooi alle spullen die je wilt opruimen in een donatiebox of afvalcontainer.
  3. Maak tijdens het sorteren een boodschappenlijstje van al het linnengoed dat u tekort komt of dat vervangen moet worden.
  4. Zodra je alles hebt gesorteerd, vouw je al het linnengoed op en plaats je het in groepen die voor jou logisch zijn, zoals washandjes, gastendoekjes, lakensets, enz.
  5. Sorteer en groepeer andere items die ook in uw linnenkast aanwezig zijn, zoals toiletartikelen, schoonmaakmiddelen en papieren producten.
  6. Vacuüm, veeg de binnenkant van de kast schoon en installeer eventuele basiselementen zoals plankpapier, haken, rekken of extra planken.
  7. Leg alles terug in je kast.

Tips en trucs voor het organiseren van een linnenkast

Dit zijn natuurlijk de basisprincipes voor het goed schoonmaken van de linnenkast, maar u kunt enkele van deze eenvoudige tips gebruiken om een stapje verder te gaan voor een aantrekkelijke linnenkast die de ruimte die u heeft optimaal benut tijdens uw verblijf het hele jaar door schoon en georganiseerd.

1. Gebruik kleurgecodeerde containers

Als je het beu bent om door manden en bakken te graven, maar je houdt ervan hoe containers alles uit het zicht en georganiseerd houden in je linnenkast, koop dan kleurgecodeerde containers. Of het nu gaat om plastic bakken in complementaire kleuren of om rieten manden met een verschillend gekleurde voering of in verschillende tinten riet, je weet in één oogopslag waar alles staat. Kleurgecodeerde containers laten je weten wat er is, terwijl ze een groot aantal linnenkastzonden verbergen.

2. Voeg doorzichtige tackleboxen toe voor kleine voorwerpen

Als je op zoek bent naar opbergdozen voor je linnenvernieuwing, ga dan naar het gangpad voor sportartikelen. Er is een scala aan doorzichtige plastic organisatoren voor visgerei die goed werken voor kleine spullen zoals extra zeep, make-up, haarproducten, eerste hulp, wattenbolletjes, wattenstaafjes, lippenbalsem, enz. Deze dozen hebben een handvat dat tegen het deksel kan worden gevouwen, Ze zijn dus stapelbaar, maar ook makkelijk mee te nemen als je nodig hebt wat erin zit.

Bijgesneden handen van een vrouw die dekbedden in de plank zet
Bijgesneden handen van een vrouw die dekbedden in de plank zet

3. Gebruik oude muffinblikken om haarproducten te ordenen

Gooi oude muffinvormpjes niet weg. Je kunt ze hergebruiken in je linnenkast. Bekleed de bodem van je manden met een muffinvorm of twee. Gebruik ze om paardenstaarthouders, haarspelden, haarspeldjes, enz. te sorteren. Ze werken prima om alles in hun eigen aparte vakje te bewaren, en als je de jouwe recycleert, kosten ze je geen cent. Als je niets hebt om te recyclen, kun je er waarschijnlijk een paar vinden in de kringloopwinkel voor supergoedkoop.

Oude muffinpannen zijn ook geschikt voor het vasthouden van zeepbakjes die je ondersteboven moet omdraaien. Het product staat onderaan en er zal niet gemorst worden in je kast.

4. Haken toevoegen

Plaats S-haken aan de voorkant en onderkant van draadplanken of schroef haken aan de muren of deur vast om vreemd gevormde handdoeken op te hangen, zoals kinderhanddoeken. Hang een herbruikbare boodschappentas of draagtas aan een haak als grijp- en go-tas of caddy. Creëer voor al uw gezinsleden een douche-tijd-caddy met shampoo, gezichtswasmiddel, lichaamszeep, enz. Dan zult u ze niet meer in de badkamer laten rondslingeren of ruimte in beslag nemen op de plank. Je kunt hier ook meeneem- en reistoilettassen huisvesten.

5. Gebruik een draaiende bureau-organizer voor toiletartikelen

Het is moeilijk om shampoos en deodorants te vinden als je meerdere mensen in huis hebt die verschillende items gebruiken. Bovendien kunnen laden gemakkelijk rommelig worden. Haal een draaiende bureau-organizer uit uw kantoor. Deze nemen niet veel ruimte in beslag en iedereen kan er gemakkelijk aan draaien om te vinden wat hij of zij nodig heeft. Het is net als jouw linnenkastversie van een luie Susan.

6. Lijndraadplanken met karton en contactpapier

Bekleed draadplanken met een groot stuk karton dat je hebt bedekt met contactpapier om een plankafdekking te maken, zodat spullen niet door de gaten vallen. Op die manier glipt er niets door naar de vloer.

7. Vouw handdoeken op de juiste manier

Misschien denk je er niet veel aan om je badhanddoeken, handdoeken en washandjes op te vouwen. Eenvoudige vouwtechnieken kunnen uw linnenkast er echter strak uit laten zien.

  1. Vouw badhanddoeken in de lengte doormidden.
  2. Begin aan het ene uiteinde en vouw de handdoek drie keer.
  3. Stapel alle handdoeken op elkaar, zodat alle vouwen en naden op dezelfde manier liggen.
  4. Vouw je washandjes en handdoeken dubbel.
  5. Rol ze.
  6. Plaats ze netjes in een mand of op een plank.

8. Bewaar lakens in een kussensloop

Hoeslakens kunnen een nachtmerrie zijn om op te vouwen. Raad eens? Je hoeft er niet geweldig in te zijn. Vind alle lakens en kussenslopen die bij één lakenset horen. Vouw alles op en stop het in een van de kussenslopen. Voila! Je hebt een hele set en het ziet er netjes uit.

9. Roldekens en groot beddengoed

Omvangrijk beddengoed kan veel ruimte in beslag nemen. Om het netjes in je linnenkast op te bergen, vouw je het in de lengte in drieën en rol je het strak op. Bind het vast met een lint om het opgerold te houden en bewaar het netjes op een plank.

10. Gebruik staande draadplanken of onderdraadbakken

Staande stapelbare draadplanken en draadbakken kunnen u helpen de ruimte op te delen en elke beschikbare centimeter te benutten. U kunt bijvoorbeeld washandjes oprollen en opbergen in een draadbak onder de plank, en toiletartikelen in bakjes op het rooster plaatsen. Dit is geweldig voor die kleine linnenkasten waar je elke beschikbare centimeter moet benutten.

11. Gebruik stapelbare plastic laden

Plastic lades zijn zo handig in je linnenkast. De lade is vaak een beetje doorzichtig, zodat je kunt zien wat erin zit. Je kunt er ook dingen op stapelen. U kunt bijvoorbeeld lades op elkaar stapelen om optimaal gebruik te maken van de schapruimte. Je kunt je doorzichtige containers met lifttop ook op laden plaatsen. Daarom kun je de lade opentrekken om een washandje te pakken en de bovenkant van het bakje openklappen om tegelijkertijd je acnecrème te pakken.

12. Gebruik plankverdelers

Er is niets frustrerender dan al je washandjes op te vouwen, ze netjes op te stapelen en ze allemaal om te laten vallen. Voorkom dit door plankverdelers toe te voegen. Met plankverdelers kun je één plank gebruiken voor handdoeken, handdoeken en washandjes. Plankverdelers zorgen er ook voor dat je handdoeken niet in je mandje met toiletartikelen vallen.

13. Bewaar schoonmaakspullen in een gemakkelijk mee te nemen caddy

Reinigingsartikelen in de mand
Reinigingsartikelen in de mand

Je pakt nooit slechts één schoonmaakproduct. Normaal gesproken heb je ze allemaal nodig als je de badkamer of slaapkamer schoonmaakt. Dus als u al uw schoonmaakproducten in een gemakkelijk te grijpen caddy stopt, wordt uw leven gemakkelijker. Grijp het en ga!

14. Gebruik grote bakken om ongeopende artikelen in bulk op te slaan

Bulktoiletpapier of zeep is gewoon logisch, vooral als je een megadeal vindt. Maar proberen vast te stellen waar het allemaal moet worden neergezet, is niet de gemakkelijkste. Grote manden helpen hier. Gooi al je ongeopende bulkartikelen in een grote mand onderin je linnenkast. Dan kun je ze inwisselen als je geen spullen meer hebt.

15. Gebruik prioriteitsplaatsing

Je gebruikt dagelijks dingen in je linnenkast: handdoeken, washandjes, zeep, toiletpapier, enz. De dingen waar jij of je gezin voortdurend naar reiken, moeten voorrang krijgen. Leg ze op ooghoogte op de kastplank. Op die manier kan iedereen gemakkelijk vinden wat hij of zij nodig heeft, vooral de dagelijkse spullen.

Bewaar de dingen die je niet nodig hebt, zoals seizoensdekbedden en strandlakens, onder of boven in je linnenkast. Zorg ervoor dat ze niet de essentiële ruimtes in beslag nemen.

16. Haal het meeste uit de ruimte achter de deur

De achterkant van de linnenkastdeur is waardevol onroerend goed. Pak een schoenenrek-organizer achter de deur, draadplanken of een paar hangers boven de deur. Gebruik die ruimte om essentiële spullen toe te voegen waar je misschien geen ruimte voor hebt, zoals strijkijzers, strijkplanken, rollen toiletpapier, zeep, shampoo, enz.

Handdoeken kunnen veel ruimte in beslag nemen, vooral als je wilt dat ze er netjes en opgeruimd uitzien. Bespaar uzelf wat ruimte door een handdoekenrek boven de deur aan de achterkant van de deur te plaatsen. Je kunt eenvoudig je handdoeken oprollen en erin doen.

17. Label alles

Bijgesneden handen van een vrouw die stickers op de bladcontainer zet
Bijgesneden handen van een vrouw die stickers op de bladcontainer zet

Er is iets zo bevredigend aan het gebruik van een labelmaker, dus nu is het moment om ermee aan de slag te gaan. Voeg labels toe aan containers die ze nodig hebben. Iedereen weet waar hij de spullen moet neerleggen en vinden, en je bespaart jezelf later een hoop hoofdpijn.

18. Gebruik plastic bakken voor vloeistoffen

Als je dingen als shampoo of cosmetica in je linnenkast bewaart, zijn plastic bakken een redder in nood. Als u ooit een containerstoring in de opslag heeft gehad, weet u waar ik het over heb. Opruimen is niet leuk. Bespaar jezelf een hoop gedoe door al het vloeibare in een metalen of plastic bak te bewaren. Op die manier, als je een bovenstuk hebt dat niet strak zit of lekt, spoel je het gewoon uit en ga je verder.

19. Houd kussens verticaal

Extra kussens kunnen veel ruimte in beslag nemen in uw linnenkast. Als u ze verticaal op de bovenste plank bewaart, krijgt u iets meer waar voor uw geld. En als je meerdere kussens hebt, kun je ze zelfs verticaal stapelen.

20. Geur toevoegen

Geurzakje met aromakralen en gedroogde lavendel
Geurzakje met aromakralen en gedroogde lavendel

Bezorgd over die muffe geur die zich soms in uw linnenkast kan ophopen? Voeg een paar geurkralen toe in een glazen pot voor frisheid. Open de deur en ruik die frisse linnengeur!

21. Maak het mooi

Je richt de rest van je huis in, dus waarom je linnenkast niet? Voeg een paar kleine leuke versieringen toe, zoals een foto of bloemen. Deze voegen pit toe en geven alles een huiselijke sfeer.

Meer tips om je linnenkast georganiseerd te houden

Linnenkastorganisatie is niet iets wat je maar één keer per jaar moet doen. Het vergt constante waakzaamheid om ervoor te zorgen dat je kast niet verandert in een woedend monster dat elke keer dat je de deur opent spullen naar je spuugt. Evalueer dus uw organisatorische tactiek opnieuw, vooral als iets niet werkt. Probeer nog een paar andere tips om alles soepel te laten verlopen.

  • Ruim vaak op.
  • Verwijs de rest van het gezin naar uw organisatiesysteem en vraag of zij u willen helpen dit vol te houden.
  • Gebruik de bovenste of onderste planken voor seizoensartikelen, zoals strandlakens.
  • Beperk groepen tot tweeën en drieën om ze visueel aantrekkelijk te maken.
  • Houd rekening met je kleurenpalet.
  • Laat ruimte over zodat dingen kunnen ademen, zodat niets muf ruikt.

Ideeën om je linnenkast te ordenen en zo te houden

Ben je bang om je kasten te openen? Ze kunnen behoorlijk snel overweldigend worden. Maak je geen zorgen meer over het ontwijken van vallende kussens door een paar hacks voor het organiseren van linnenkasten te proberen. Je zult aangenaam verrast zijn hoe gemakkelijk het is om te organiseren.

Aanbevolen: