15 slimme tips voor het gebruik van glanzend behang in uw ruimte

Inhoudsopgave:

15 slimme tips voor het gebruik van glanzend behang in uw ruimte
15 slimme tips voor het gebruik van glanzend behang in uw ruimte
Anonim
ontwerp kunst in de badkamer
ontwerp kunst in de badkamer

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van glanzend behang voor uw interieur, zoals natuurlijk licht, het type kamer en de algemene stijl. Sommige achtergronden kunnen op elke muur worden gebruikt, terwijl andere beter geschikt zijn voor dramatische accentmuren.

Natuurlijk licht en glanzend behang

Als je kamer veel natuurlijk licht heeft, is het kiezen van glanzend behang wellicht niet de beste keuze. Houd er rekening mee dat het belangrijkste doel van het gebruik van metaal-, folie- of ander glanzend behang is om meer licht in uw interieur te brengen. Om dit te bereiken is glanzend behang reflecterend.

In een kamer die wordt gebombardeerd met zonlicht, kan het reflecterende behang afleidend of zelfs hard zijn. U moet beslissen of het hebben van glanzend behang de moeite waard is om het natuurlijke licht in gevaar te brengen. Als je besluit voor het behang te kiezen, kun je jaloezieën, vitrages en/of gordijnen gebruiken om de hoeveelheid zonlicht te regelen.

Glitter metallic damastbehang
Glitter metallic damastbehang

Beslissen hoeveel muren je moet bedekken

De volgende vraag die je moet beantwoorden is: hoeveel muren in de kamer wil je bekleden? Veel kamers zien er geweldig uit als alle muren bedekt zijn, terwijl sommige kamers beter geschikt zijn voor het gebruik van behang op één muur.

Kamers zonder ramen

Kamers zonder ramen profiteren enorm van glanzend behang. Een metaal-, folie- of ander glanzend behang zal het kunstlicht enorm vergroten en de illusie van een grotere ruimte helpen wekken. U kunt alle muren in deze kamers bedekken om maximaal voordeel te halen uit het reflecterende oppervlak.

Accentmuren

Haal het beste uit een accentmuur met donkergekleurd behang met een folie- of metallic patroon. Dit sterke contrast kan een middelmatig kamerontwerp onmiddellijk transformeren.

  • Stevige muren, muren zonder ramen of deuren, vormen de beste accentmuren voor het gebruik van foliebehang.
  • Een verfijnd woonkamerontwerp wordt een statement als je glanzend behang toevoegt.
  • Verfraai een slaapkamer met prachtig foliebehang aan de muur achter het bed.
  • Een ontbijthoekje in de kleine keuken kan er ruim uitzien met het juiste metallic patroon en de juiste kleur(en).

    Homdox Modern Vliesbehang
    Homdox Modern Vliesbehang

Ideeën voor glanzende achtergronden

De stijl van het behangontwerp dat u kiest, moet worden bepaald door de stijl van uw interieur. Een paar voorbeelden zijn:

Hoofdbadkamer

Je kunt een echt glamoureus spa-oord creëren als je renoveert met glanzend behang. Wees niet bang voor kleuren en grote patronen. Je kunt het zo dramatisch maken als je wilt met een donkere of felle kleur. Wees gedurfd en creëer een uniek badkamerontwerp dat er verfijnd en duur uitziet.

Kleine badkamers

Kleine badkamers worden visueel groter als er groot folie- of metallic behang wordt toegevoegd. Kies voor donkerdere kleuren om de illusie van een grotere ruimte te wekken en een dramatische flair toe te voegen. Fris een gedeeltelijk betegelde muur op met glanzend behang.

Slaapkamers

Als je hart verlangt naar een prachtige, glamoureuze slaapkamer, ga dan voor zilverkleurige damastfolie met een gekleurde achtergrond. Een andere chique look is kleur op kleur, zoals goudfolie op een gouden achtergrond of een gekleurd metallic ontwerp.

Victoriaans damast structuurbehang
Victoriaans damast structuurbehang

Andere kamers

Andere mogelijkheden zijn:

  • Glam boutique kleedkamer:Een zilver en roze foliebehang geaccentueerd door mini-kristallen kroonluchters maken een zachte, chique kleedruimte compleet.
  • Moderne eetkamer: Selecteer een muurschildering met metallic geometrisch patroon voor een verbluffend effect.
  • Thuiskantoor: Een elegante keuze is een getextureerd damast in zacht ecru met bladeren van bladgoud.
  • Hedendaagse woonkamer: Kies een vervaagde, matte achtergrond met een metallic bloemmotief.
  • Industriële loft: Een gegolfd metallic ontwerp zal deze decoratiestijl accentueren.

Nieuwe look voor uw interieur

Er zijn talloze behangkeuzes die ervoor zorgen dat u er een kunt vinden die bij uw interieur past. Voor de kleine investering van een paar rollen behang kun je elke kamer compleet transformeren.

Aanbevolen: