Zeldzame en waardevolle Digimon-kaarten die je met geluk zult vinden

Inhoudsopgave:

Zeldzame en waardevolle Digimon-kaarten die je met geluk zult vinden
Zeldzame en waardevolle Digimon-kaarten die je met geluk zult vinden
Anonim

Ontdek welke Digimon-kaarten vandaag de meeste waarde hebben. Misschien vind je er wel eentje in je oude collectie!

Digimon Europese internationale kampioenschappen
Digimon Europese internationale kampioenschappen

Veel kinderen die het millennium binnenkwamen, werden meegesleurd in de competitieve, schattige (maar gevaarlijke) monstersgekte van die tijd. Hoewel Pokemon het meest bekend was, was voor sommigen Digimon de plek waar de magie zat. De digitale monsters van Digimon zijn misschien niet begonnen met ruilkaarten, maar toen ze beschikbaar kwamen, omarmde een toegewijde schare fans de kaarten met groot enthousiasme. Tegenwoordig stijgen de waardes van Digimon-kaarten dankzij de hernieuwde belangstelling voor alles wat met Y2K te maken heeft.

Waardevolle Digimon-kaarten om aan je stapel toe te voegen

Waardevolle Digimon-kaarten Recente verkoopprijs
2000 Tyrannomon goud gestempeld $ 35, 999,95
1999 Exclusieve preview op het bovendek Greymon $13, 999,95
1999 Gold Prism Exclusief voorbeeld Seadramon $12.000
2021 Dubbele Diamant Parallelle Omnimon Omegamon $1, 000
1999 Silver Prism Exclusief voorbeeld van geselecteerde kinderen! $999

Of het nu gaat om vintage kaarten uit je kindertijd of de nieuwste zeldzame kaarten uit de recente heruitgave van het Digimon-ruilkaartspel, er v alt wat geld te verdienen met het verkopen en verhandelen van Digimon-kaarten. Hoewel ze lang niet zo goed gecatalogiseerd en populair zijn als Pokemon of Yu-Gi-Oh!, kunnen een paar Digimon-kaarten veel geld opleveren.

2021 Dubbele Diamant Parallelle Omnimon Omegamon

Ruilkaarten hoeven niet oud te zijn om iets waard te zijn. Deze Omnimon Omegamon-kaart uit 2021 uit het Double Diamond-boosterpakket is een zeldzame Japanse eerste editie. Dit is niet alleen de krachtige Digimon die je in je deck wilt hebben, maar hij heeft ook unieke artwork met glanzende folie. Terwijl een Gem Mint 10-kaart onlangs op eBay voor maar liefst $ 15.000 werd verkocht, is de kans groter dat je ze in de beste staat te koop vindt voor ongeveer $ 1.000.

Zeldzame kaarten uit de eerste editie kunnen enige waarde hebben, dus als je zelfs de modernste tegenkomt, is het de moeite waard om de prijs te bekijken terwijl deze nog in goede staat is.

2000 Tyrannomon goud gestempeld

2000 Tyrannomon goud gestempeld
2000 Tyrannomon goud gestempeld

Een kaart uit de tweede serie, de Tyrannomon-kaart (een Digimon met een samensmelting van dinosauruskenmerken), werd gedrukt in 2000 en heeft een gouden stempel in de onderste hoek van de kaart. Het is vooral waardevol voor Digimon-verzamelaars. Er zijn slechts 100 van deze kaarten ooit gedrukt, dus er verschijnen er maar heel weinig online, laat staan met een hoge beoordeling. Je kunt de 1/100-kaart die momenteel te koop is op eBay vinden voor $ 35.999,95.

Bekijk uw Digimon-kaarten voor lage productieaantallen. Als je ze in goede staat vindt, is het wellicht de moeite waard om de waarde ervan te onderzoeken.

1999 Exclusieve preview op het bovendek Greymon

Exclusieve voorbeeldkaarten zijn enkele van de beste vintage Digimon-kaarten, en je weet dat je er een hebt als je een kaart vindt met een kleine gouden stempel in de linkerbenedenhoek. Dit waren kaarten met een beperkte oplage in elk kaartspel, dus ze zijn veel meer waard dan de alledaagse kaarten. Met name kaarten van door fans geliefde 'mons' hebben uiteraard hogere waarden, omdat ze nog steeds die door nostalgie gedreven sentimentaliteit hebben. Kortom, als je je de Digimon al die jaren later nog herinnert, dan is de originele seriekaart waarschijnlijk een paar duizend dollar waard.

Bovendien zijn kaarten steeds meer waard naarmate ze hoger worden in rangorde. Deze PSA 7-kaart is dus niet veel waard op basis van zijn kwaliteit, maar op basis van het feit dat het zowel een exclusieve preview is als een populaire Digimon – de Greymon. Dat alles komt samen voor een prijskaartje van $ 10.000+ ($ 13.999,95) online.

1999 Gold Prism Exclusief voorbeeld Seadramon

Exclusieve preview van Gold Prism 1999 Seadramon
Exclusieve preview van Gold Prism 1999 Seadramon

Exclusieve preview-kaarten van de originele batch Digimon-kaarten uit de late jaren 90 zijn al een paar duizend dollar waard, maar in hogere klassen en coolere (meer memorabele) Digimon kunnen die winsten oplopen tot meer dan $ 10.000. Seadramon uit de serie 1999 is één van deze kaarten. Een gevaarlijke zeedraak in een prachtig goud- en groenblauwpalet. Deze vintage kaart is het meest waardevol bij de hoogste cijfers van mint 9 en gem mint 10.

Wat de deal op een kaart als deze bezegelt, is het chevron-, regenboogkleurige holografische prisma-effect op de achtergrond van de kaart. Deze kleine details maken het verschil als het gaat om het verzamelen van kaarten. Een van deze Seadramon-kaarten in de kwaliteit 9 staat momenteel bijvoorbeeld op eBay te koop voor een indrukwekkende $ 12.000, en terecht.

1999 Silver Prism Exclusief voorbeeld van geselecteerde kinderen

Digimon GESELECTEERDE KIDS 1 Gouden Prism Holo
Digimon GESELECTEERDE KIDS 1 Gouden Prism Holo

De Digimon-anime had die stekelige stijl uit het begin van de jaren 2000 die alle Y2K-kinderen kennen en waarderen, en de Selected Kids uit 1999! kaart toont die stijl in al zijn glorie. Met het ensemble van zeven hoofdpersonages op de unieke verzamelkaart, krijgen zelfs mensen zonder connectie met het ruilkaartspel een enorme dosis nostalgie als ze er alleen maar naar kijken. In de staat Gem Mint 10 is de kaart ook veel geld waard, vooral als het een van de exclusieve preview-kaarten in beperkte oplage is. Hoewel de prijzen variëren van koper tot koper, liggen ze allemaal rond de $ 1.000. Dit juweeltje heeft bijvoorbeeld 10 exclusieve previews van Selected Kids! kaart wordt online vermeld voor $ 999.

Tips voor het uitkiezen van waardevolle Digimon-kaarten

Als je door een oude doos vol speelgoed uit je kindertijd bladert en je een stapel losse Digimon-kaarten tegenkomt, zien ze er allemaal hetzelfde uit. Maar met een geoefend oog kun je subtiele hints van potentiële waarde opmerken.

  • Zoek naar exclusieve preview-gouden stempels- Als je een gouden stempel in de linkerbenedenhoek van de vintage Digimon-kaarten kunt vinden, dan ben je in een uitstekende staat om te maken wat geld. Deze 'Exclusive Preview'-kaarten zijn gestempeld omdat ze deel uitmaakten van een beperkte serie, waardoor ze vrij zeldzaam en potentieel waardevol zijn.
  • Vind de hoogste cijfers - Kaartbeoordeling is in feite het proces waarbij een professional de fysieke conditie van een kaart op een schaal beoordeelt, en hoe dichter je bij 10 bent, hoe meer geld de kaart waard. Dus je wilt kaarten verkopen met een hoge muntwaarde, en deze zullen glanzend, ongebogen, kleurrijk en niet-bevlekt zijn.

Leuke manieren om van je oude Digimon-kaarten te genieten

Ondanks hoe schattig sommige van de originele Digimon-monsters waren, was het moeilijk voor hen om te concurreren met Pokemon, Magic the Gathering en Yu-Gi-Oh! De herlancering in 2020 met een spannende nieuwe streambare animatieserie, Digimon Adventure, hielp nieuwe en oude fans de magie van deze digitale monsters voor de eerste keer of helemaal opnieuw te ontdekken.

Dus misschien is dit nu je kans om iemand te vinden die nieuw geïnteresseerd is in de game en die een stukje van de originele actie uit de jaren 90 wil. Verbind nieuwe fans opnieuw met je kinderliefde door de kaarten in de Digimon-familie te houden. Of je kunt het hele kavel altijd verkopen op Facebook Marketplace of eBay voor ongeveer $ 100. En als je een artistiek tintje hebt, kun je zelfs proberen het groots te maken op TikTok of Instagram door over de kaarten heen te schilderen met prachtige achtergronden in bijpassende kleuren.

Bewaar Digimon-ruilkaarten voor de nostalgie

Nostalgie is een krachtig gevoel, en Digimon-ruilkaarten kunnen dit uit elk kind uit de jaren 90 halen. Conceptueel gezien waren de kaarten en de anime een coole weerspiegeling van hoe we dachten dat de digitale wereld van de jaren 2000 eruit zou zien en hoe ver technologie kon gaan. Maar hoewel we niet snel door het digitale landschap met schattige monsters zullen rijden, kunnen we de kaarten van de show volledig bewonderen en onze kinderfantasieën ten volle uitleven.

Aanbevolen: