7 meest waardevolle zeldzame antieke visaasjes die je misschien wel bezit

Inhoudsopgave:

7 meest waardevolle zeldzame antieke visaasjes die je misschien wel bezit
7 meest waardevolle zeldzame antieke visaasjes die je misschien wel bezit
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Vintage en antiek visaas dat begin 20e eeuw misschien minder dan een dollar kostte, kan vandaag de dag honderden dollars waard zijn. We hebben het niet alleen over super onmogelijk kunstaas zoals de Haskell gigantische koperen minnow die in 2004 voor meer dan $100.000 werd verkocht.

Sommige van de meest waardevolle zeldzame antieke visaasjes zijn eigenlijk dingen die je tegen kunt komen in de oude viskist van je opa of in een plaatselijke antiekwinkel of op de verkoop van een landgoed. Houd deze verbazingwekkende vondsten in de gaten die veel meer waard kunnen zijn dan een prijswinnende bas.

Heddon Vamp kunstaas

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vintage Heddon-aas kan tot de meest waardevolle, zeldzame antieke visaasjes behoren die er zijn, vooral als ze dateren uit de beginjaren van het bedrijf. Heddon begon in de jaren 1890 met het maken van kunstaas en is nog steeds actief. Voorbeelden met glazen ogen en houten lichamen kunnen veel waard zijn. Degenen met minimale slijtage zijn het meest waard. Een Heddon Giant Vamp in uitstekende staat verkocht voor bijna $ 800.

Moet weten

Net als bij de meeste antiek is de staat hier van groot belang. Het meest waardevolle vintage kunstaas heeft onberispelijke verf, roestvrije hardware en soms zelfs de originele doos.

Pflueger Surprise Minnow kunstaas

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Pflueger begon met het maken van kunstaas in de jaren 1880 en ging door tot in de 20e eeuw, en voorbeelden uit het begin van de 20e eeuw en daarvoor kunnen honderden dollars waard zijn. Het oudste kunstaas heeft meestal gaten voor de ogen (in plaats van glazen ogen of geverfde ogen). Dit vintage kunstaas v alt op door hun delicate en mooi geschilderde afwerkingen. Sommige glinsteren bijna in het licht. Als je er een vindt met een mooie verfbeurt en die vroege gaten in de ogen, heb je misschien een schat. Een kleurrijk geschilderde Pflueger Surprise Minnow met de originele doos, verkocht voor ongeveer $ 450.

Vroege Shakespeare en Rhodes Gem Clip Lures

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In het begin van de 20e eeuw was William Shakespeare jr. een grote naam op het gebied van visgerei en kunstaas, en hij produceerde ook kunstaas onder de naam Rhodes. De sleutel tot het succes van dit kunstaas uit het begin van de 20e eeuw was de 'gem clip', een doorzichtig hardwaresysteem waardoor het kunstaas er realistischer uitzag als je het gebruikte. Vroege edelsteenclips uit dit tijdperk worden voor honderden exemplaren verkocht. Eén houten exemplaar met glazen ogen werd verkocht voor ongeveer $ 600.

Vintage Creek Kopvoorn Kunstaas

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Creek Chub-aas was actief van ongeveer 1917 tot de jaren zeventig en was populair in het begin en midden van de 20e eeuw. Velen zijn intensief gebruikt, dus als je er een in goede staat vindt (bonuspunten voor de originele doos), heb je misschien een schat. Een vintage Creek Chub in onberispelijke staat en met de bedrukte doos verkocht voor meer dan $600.

Paw Paw Wotta Kikker

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Zwemkikkeraas raakt gemakkelijk beschadigd, dus het is een overwinning om ze in goede staat te vinden. De Paw Paw Wotta Frog is een klassieker met een strakke groene verfbeurt, scharnierende poten en een subtiel patroonoppervlak. Als je een van deze zeldzame kunstaasjes uit het begin tot het midden van de 20e eeuw hebt, is het de moeite waard om er eens naar te kijken. Met de originele doos en in onberispelijke staat worden ze verkocht voor meer dan $ 100.

Vroeg succes Spinner kunstaas

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Spinner-aas is een klassieke keuze bij het vissen, en de oudste exemplaren kunnen veel geld waard zijn. Het meest waardevolle antieke kunstaas in deze stijl dateert uit het begin van de 20e eeuw. Degenen die zijn gemaakt door bedrijven als UTK kunnen een klein fortuin waard zijn, vooral als ze in een zeer goede staat verkeren voor hun leeftijd. Een houten spinneraas uit ongeveer 1910 in bijna perfecte staat, verkocht voor meer dan $ 100.

Oliver & Gruber Glowurm

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een uniek uitziend aas met een geribbeld en geverfd houten lichaam, de Oliver & Gruber Glowurm is een zeldzaam antiek kunstaas ontworpen voor het vissen op baars. Dit kunstaas is nog niet zo lang gemaakt. De productie stopte in 1924, dus ze zijn allemaal ongeveer 100 jaar oud. Het bedrijf zou gebruik hebben gemaakt van arbeid uit een psychiatrisch ziekenhuis en het ziekenhuis of de patiënten niet vergoeden. Als je een Glowurm in goede staat kunt vinden, vooral met de doos, moet je weten dat ze voor $ 140 zijn verkocht.

Een kunstwerk of de vangst van je leven

Afbeelding
Afbeelding

Als je kunstaas van een van deze merken hebt of waarvan je denkt dat het waardevol kan zijn, zoek dan de veilingprijzen op voor soortgelijk kunstaas dat onlangs is verkocht. Zorg ervoor dat de staat hetzelfde is, aangezien zaken als de verfbeurt of de doos een behoorlijk grote impact op de waarde kunnen hebben. En onthoud: als u iets heeft waarvan u denkt dat het veel waard is, kan het de moeite waard zijn om het professioneel te laten taxeren.

Veel van dit antieke kunstaas zijn ook kunstwerken die met de hand zijn beschilderd. Ongeacht de geldwaarde, het is waarschijnlijk de moeite waard om te laten zien. Geniet van de schoonheid van deze kleine schatten, of ze nu wel of niet de vangst van je leven zijn.

Aanbevolen: