11 meest waardevolle vuilnisemmer-kinderkaarten voor verzamelaars & verkopers

Inhoudsopgave:

11 meest waardevolle vuilnisemmer-kinderkaarten voor verzamelaars & verkopers
11 meest waardevolle vuilnisemmer-kinderkaarten voor verzamelaars & verkopers
Anonim

Het sarcasme mag dan sterk zijn bij deze oneerbiedige ruilkaarten uit de jaren 80, maar ze kunnen een aanzienlijk bedrag waard zijn.

Vuilnisemmer kinderkaarten
Vuilnisemmer kinderkaarten

In de tijd dat het schrijven van roddels op de wc-hokjes op school als een standaard voor de tienerervaring werd beschouwd, bracht het beroemde ruilkaartenbedrijf Topps de nu beruchte Garbage Pail Kids-ruilkaarten uit. Kinderen uit de jaren tachtig konden geen genoeg krijgen van deze stickerkaarten, die berucht waren vanwege hun scherpe, beledigende en ronduit rotte karakter. De kaarten laten alleen maar zien dat kinderen altijd geïnteresseerd zijn geweest in dingen die hun ouders van streek maakten. Maar wat kinderen uit de jaren 80 verrast zullen zijn, is dat mensen ze vandaag de dag daadwerkelijk verzamelen en bereid zijn een flink stuk kleingeld te betalen om ze te krijgen.

Meest waardevolle vuilnisemmer-kinderkaarten om te verbergen voor je ouders

11 Meest waardevolle vuilnisemmer kinderkaarten Recente verkoopprijs
Adam Bomb met checklist $25, 100
Nasty Nick $ 17, 900
Semi Colin $610
Zachtgekookte Sam $875
Nerdy Norm $2, 002
Brutale Brad $689
Slechte adem Seth $339
Heavin' Steven $1, 694,69
Fryin'Brian $4, 311
Matt Ratt $ 500
Dode Ted $2, 599,99

Topps introduceerde in 1985 de eerste serie Garbage Pail Kids-ruilkaarten, gemaakt als een hilarisch omgekeerde kijk op de populaire Cabbage Patch Kids. Deze grappige, soms kleingeestige en helemaal jaren 80-kaarten waren een grote hit. Garbage Pail Kids-kaarten waren voor de jaren 80 wat Pokemon was voor de jaren 90 en 00. Met illustraties die thuis zouden passen in MAD Magazine, brachten deze kaarten gerelateerde merchandise en zelfs een speelfilm voort, maar waar mensen al die jaren later op terugkomen zijn de kaarten waarmee het allemaal begon. Van personages als Nasty Nick tot Corroded Carl, controleer de boeken en mappen uit je kindertijd voor een van deze vintage Garbage Pail Kids-kaarten.

Adam Bom

1985 Vuilnis Paul Adam Bomb
1985 Vuilnis Paul Adam Bomb

Een woordspeling op de atoombom: Adam Bomb, een kleine jongen met een exploderende paddestoelwolk die door zijn schedel scheurt, werd het posterkind voor de eerste serie. Een van deze kaarten in een onberispelijke staat van Gem Mint 10 wordt beschouwd als een behoorlijk waardevol verzamelobject, waarbij een recente kaart op eBay voor $ 7.643 werd verkocht. Nog schokkender is dat één glanzende versie met de zeldzame checklist op de achterkant verkocht werd voor $25.100. Adam Bomb-kaarten in een gemiddelde staat zijn echter meestal niet meer waard dan ongeveer $150.

Nasty Nick

Vuilnisemmer Kids Nasty Nick
Vuilnisemmer Kids Nasty Nick

Nasty Nick is de GPK-versie van Dracula, met zijn Barbiepop-achtige slachtoffer op sleeptouw. Verzamelaars worden aangetrokken door deze bloedzuigende kleine idioot omdat hij technisch gezien de eerste kaart was die ooit werd uitgebracht. Voor de juiste koper kan een Gem Mint 10-kaart in onberispelijke staat meer dan €10.000 waard zijn. Neem deze bijvoorbeeld, die in 2021 op een PWCC-veiling voor €17.900 werd verkocht.

Semi Colin

Het Two-Face-achtige gezicht van Semi Colin, een Garbage Pail Kid uit de jaren 80, zorgt ervoor dat je jezelf een extra scrub wilt geven onder de douche. Maar het is niet zijn groteske kunstwerk dat hem speciaal maakt, het is zijn drukfout. Elke verzamelaar weet dat een drukfout goud kan betekenen, en op de kaart van Semi Colin heeft Topps per ongeluk het kaartnummer weggelaten. Kopieën van deze kaart worden voor aanzienlijk minder verkocht dan sommige, maar nog steeds voor veel meer dan de nominale waarde. Met gemiddelde waarden in het bereik van $50-$100, kunnen gem mint 10's veel meer opleveren dan dat. In 2022 werd één edelsteen mint 10 verkocht voor $ 610 op eBay.

Zachtgekookte Sam

Vintage vuilnisemmer Kids zachtgekookt Sam
Vintage vuilnisemmer Kids zachtgekookt Sam

Humpty Dumpty zou zich hebben kunnen inleven in de hachelijke situatie van Soft Boiled Sam. Deze kaarten uit de tweede serie, uitgebracht in 1985, hebben ongetwijfeld te maken met een barstende hoofdpijn nadat ze door een babykip zijn opengebroken en zijn een van de moeilijkere kaarten om te vinden, waardoor ze van grote waarde zijn voor verzamelaars. Hoewel 10 edelstenen van deze kaart meestal voor ongeveer $ 200 worden verkocht, kun je af en toe de perfecte koper vinden die bereid is meer uit te geven. Neem bijvoorbeeld dit juweeltje mint 10 dat in 2020 werd verkocht. Eén verzamelaar wilde het zo graag dat ze er $ 875 op lieten vallen.

Nerdy Norm

Vuilnisemmer Kids Nerdy Norm
Vuilnisemmer Kids Nerdy Norm

Er zijn noordelijke nerdy's over deze kettingrokende, aan cafeïne verslaafde baby genaamd Nerdy Norm. Hoewel vintage Nerdy Norm-kaarten je misschien geen tweedehands rook geven als je ze ruikt, kunnen ze je portemonnee wel opvullen. De meest waardevolle kaarten in de staat Gem Mint 10 kunnen elk voor meer dan $ 2.000 worden verkocht. Eén edelsteen mint 10 Nerdy Norm werd in 2021 bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 2.002.

Brutale Brad

Vuilnisemmer Kinderen Brutale Brad
Vuilnisemmer Kinderen Brutale Brad

Brutal Brad is een van deze GPK-kaarten die het bloed van elke vrouw laat koken. Een stereotiep holbewonerkarakter sleept vermoedelijk 'zijn' vrouw aan een lange lok haar over de voorkant van deze kaart. Helaas voor ons hadden sommige dingen uit de jaren '80 in de jaren '80 moeten blijven. Niettemin kan deze kaart normaal gesproken maar liefst $ 600 opleveren, vooral als deze in uitstekende staat verkeert. Meest recent werd één gem mint 10 verkocht voor $689 op eBay.

Slechte adem Seth

1985 Garbage Pail Kids Card, slechte adem Seth
1985 Garbage Pail Kids Card, slechte adem Seth

Als je denkt dat je ochtendadem schadelijk is, ruik dan een vleugje Bad Breath van Seth. Een baby in een schattige groene overall en een wasknijper op zijn neus spuit zwarte rook uit het verkoolde gat dat zijn mond is. Zelfs het kostbare madeliefje onder hem werd niet gespaard van zijn doodsadem. Grappig op een minder beledigende manier dan veel van de GPK-kaarten en, ironisch genoeg, minder waardevol daardoor, hij zal nog steeds een paar Ben Franklins binnenhalen. In de beste staat variëren Bad Breath Seth-kaarten tussen $ 100 en $ 300; zoals deze edelsteen mint 10 die op eBay werd verkocht voor $ 339.

Heavin' Steven

Vintage vuilnisemmer kinderkaart Heavin Steven
Vintage vuilnisemmer kinderkaart Heavin Steven

Iedereen die een baby heeft gekregen, is goed thuis in het ontwijken van onverwacht spugen, maar de Heavin' Steven van Garbage Pail Kids spuugt alfabetblokken, speelgoedauto's en meer uit tijdens zijn kokhalzen. Toegegeven, een van de meest onschuldige illustraties in het GPK-assortiment, Heavin' Steven, in goede staat, wordt meestal voor ongeveer $ 100 verkocht, maar af en toe kun je de perfecte koper vinden die bereid is net iets meer te betalen. Het kan geen kwaad als de kaart een edelsteen mint 10 is en de glanzende versie, zoals deze, die iemand in 2021 voor $ 1.694,69 kocht.

Fryin'Brian

Zeldzame vuilnisemmer Kids Fryin Brian
Zeldzame vuilnisemmer Kids Fryin Brian

Hoewel we deze behoorlijk aanstootgevende kaart niet graag aan de lijst willen toevoegen, maakt de verkoop ervan het een onmiskenbaar hooggeplaatste GPK-kaart in termen van waarde. Een gevangengenomen kind schrikt van de elektriciteit die wordt aangedreven door de elektrische stoel waarin hij is vastgebonden. Ondanks het schokkende beeld herinnert het eraan hoezeer GPK de grenzen verlegde van wat wel en niet gepast was. Hoewel zowel de glanzende als de niet-glanzende versies van deze kaart zeer waardevol zijn, kunnen de glanzende gem mint 10-versies op een veiling bijna $ 5.000 opleveren. Eén werd bijvoorbeeld in 2022 verkocht voor $ 4.311 op eBay.

Matt Ratt

Vuilnisemmer Kids Matt Ratt
Vuilnisemmer Kids Matt Ratt

Een kaart uit de vroege tweede serie uit 1985, Matt Ratt toont een hybride jongen-rat die vastzit in een muizenval. Als je iets hebt geleerd over de GPK-kaarten, dan weet je dat dit PBS-programmering is, vergeleken met de Adult Swim-tekenfilms die ze op de meeste van hun andere kaarten zetten. Normaal gesproken is Matt Ratt niet zo populair, tenzij het een Gem Mint 10 is. Deze Gem Mint 10's worden meestal voor ongeveer $ 500 per stuk verkocht, zoals deze die in 2021 voor precies $ 500 werd verkocht.

Dode Ted

Zeldzame vuilnisemmer Kids Dead Ted
Zeldzame vuilnisemmer Kids Dead Ted

Een van de meest onschuldige kaarten van het originele stel, Dead Ted, is een geanimeerde, zombified versie van een kind. Deze kaarten kruipen uit zijn graf en komen in de handen van een verzamelaar terecht. Ze zijn niet zoveel waard, tenzij ze in de staat Gem Mint 10 verkeren. Over het algemeen kunnen deze kaarten voor centen per dollar worden verkocht, maar een zeldzame edelsteenmunt 10 (vooral één met de niet vaak geziene checklist omgekeerd) zal voor de lage duizenden gaan. Neem bijvoorbeeld deze uit 2020; het werd op eBay verkocht voor $ 2.599,99.

Tips om u te helpen uw vuilnisemmer-kinderkaarten snel te verkopen

Als je nog nooit verzamelobjecten hebt verkocht, dan is het je waarschijnlijk gelukt om elk jaar je voorjaarsschoonmaak bij te houden. Hoe bekend u ook bent met het online verkopen van ruilkaarten, het proces is supereenvoudig en vereist slechts een paar insidertips om soepel te verlopen.

  • Laat je kaarten beoordelen. Voordat je GPK-kaarten aan een vintage verzamelaar kunt verkopen, moet je ze professioneel laten beoordelen. Misschien zit je op een waardevolle edelsteenmunt 10-kaart die je ongetrainde ogen niet kunnen onderscheiden. Onze beste keuze om uw kaarten te laten beoordelen is de Professional Sports Authenticator (PSA), die al jaren de beste ruilkaarten in de branche beoordeelt.
  • Zoek naar glanzende kaarten en checklistkaarten. De meeste van deze beledigende stickerkaarten zijn niet meer waard dan ongeveer €10-€20, maar je moet je ogen openhouden voor de glanzende edities en kaarten met checklists op de achterkant. Deze zijn allemaal zeldzamer en zullen op de veiling meer geld opleveren.
  • Zet uw kaarten op de juiste plaats. Kitscherige vintage goederen worden niet verkocht op prestigieuze veilingen, dus u hoeft zich niet al te veel zorgen te maken dat u dat proces moet begrijpen als u We proberen uw GPK-kaarten te verkopen. Integendeel, eBay is de beste plek om naartoe te gaan, omdat daar de meeste verkopen (zelfs de dure) vandaan komen.

Deze kinderen komen niet uit de vuilnisemmer van Oscar

De Garbage Pail Kids-stickerkaartserie uit de jaren 80 was zo'n enorme hit omdat het inspeelde op de innerlijke behoefte van elk kind aan een beetje duistere rebellie - net zoals Wacky Packages-stickers uit het voorgaande decennium. Hierdoor resoneren ze nog steeds met mensen vandaag de dag, waardoor ze een onverwacht maar waardevol verzamelobject zijn uit een totaal buisvormige tijd.

Aanbevolen: