10 meest waardevolle Marvel-ruilkaarten voor stripliefhebbers

Inhoudsopgave:

10 meest waardevolle Marvel-ruilkaarten voor stripliefhebbers
10 meest waardevolle Marvel-ruilkaarten voor stripliefhebbers
Anonim

Je zult je misschien verbazen over de prijs waarvoor sommige van deze vintage ruilkaarten worden verkocht, met prijzen die variëren van honderden tot duizenden dollars.

Marvel-ruilkaarten
Marvel-ruilkaarten

Marvel-fan zijn in de jaren '80 en '90 was zwaar. De grootste opmerkelijke momenten in de popcultuur voor het stripboekbedrijf waren animatieserie-aanpassingen van hun bestverkochte titels, Spiderman en The X-Men. De meeste van je Marvel-herinneringen gaan waarschijnlijk over kinderen en tieners die strips tussen de pagina's van hun schoolboeken verstoppen, maar de strips waren niet het enige dat het bedrijf destijds maakte. Ruilkaarten waren in de jaren negentig een onontkoombare rage waar millennials nog steeds graag aan terugdenken. Maar de ruilkaarten van Marvel maakten geen indruk zoals andere, zoals Pokemon of Yu-Gi-Oh!

In de 21e eeuw is de belangstelling voor het Marvel Comics-universum echter mainstream geworden, waardoor je oude Marvel-kaarten een tweede blik waard zijn. Dit is het perfecte moment om te proberen een van die vergeten klassieke kaarten te verkopen die nog steeds tussen de pagina's van je favoriete stripboeken zitten.

Meest waardevolle Marvel-ruilkaarten voor een supergrote winst

Meest waardevolle Marvel-ruilkaarten Geschatte waarde
1990 Marvel Universe Hulk-foutkaart ~$15.000
1980 Terrabusi Wolverine ~$2.000
1990 Marvel Universe Spiderman ~$1.000
1994 Marvel Meesterwerk Goudfolie Wolverine ~$2.000
1990 Marvel Universe ondertekend Stan Lee ~$2.000
1990 holografische zilveren surfer ~$500
1990 Zwarte Panter ~$5.000
2013 Fleer Retro Blauw 5 Spiderman ~$150.000
2013 Fleer Retro Groen 9 Captain America ~$70.000
2013 Fleer Retro Groen 16 Wolverine ~$70.000

Over het geheel genomen zijn vintage Marvel-ruilkaarten niet zoveel geld waard, vooral omdat alleen die-hard verzamelaars op zoek zijn naar niche-Marvel-goederen zoals ruilkaarten. Maar de vroegste kaarten uit de jaren '80 en '90 kunnen moeilijker te vinden zijn in een staat van museumkwaliteit (ook wel mint of like-mint) en deze kaarten kunnen voor een paar duizend dollar aan de juiste verzamelaars worden verkocht. Dus als het je is gelukt om Marvel-ruilkaarten te bewaren die jij of je broers en zussen als kinderen hebben verzameld, moet je door de stapels bladeren om te zien of je een van deze waardevolle stukken in de stapel hebt.

1990 Marvel Universe Hulk-foutkaart

Marvel Universe Hulk-foutkaart uit 1990
Marvel Universe Hulk-foutkaart uit 1990

Er is niets waar een verzamelaar meer van houdt dan het vinden van een kaart die tijdens het drukproces in de war is geraakt, waardoor er wankele afbeeldingen, onjuiste spelling en omgekeerde afbeeldingen achterblijven. Vroege Marvel-kaarten hadden niet veel van deze drukfouten, maar hun Hulk-kaart uit 1990 met de albumhoes van een team tussen Hulk en Wolverine staat bekend om een drukfout. Er zijn een paar kaarten gevonden met een omgekeerde tekst over de Hulk op de achterkant. Gezien het feit dat 1990 het eerste jaar was waarin Impel deze Marvel Universe-kaarten vervaardigde, is de Hulk-foutafdruk uit 1990 des te sappiger van een verzamelobject. Er worden er zo weinig te koop aangeboden dat ze onvoorspelbaar zijn als het gaat om hoeveel ze zullen verkopen. Maar onlangs staat er eentje met een bijna nieuw cijfer 9 van het beroemde sorteerbedrijf PSA momenteel op eBay vermeld voor $ 15.000.

1980 Terrabusi Wolverine

Terrabusi Wolverine uit 1980
Terrabusi Wolverine uit 1980

Een van de vroegst bekende Wolverine-kaarten komt niet uit een traditionele ruilkaartserie uit het Marvel-universum. Als je deze kaart uit 1980 vindt, kun je het niet laten om naar Wolverine te grinniken in zijn lachwekkend iconische felgele jumpsuit. In een vreemde gang van zaken werd deze kaart verkocht in snoepproducten gemaakt door het snoepbedrijf Terrabusi in heel Spanje. Volgens PSA zijn er slechts ongeveer 15 exemplaren bekend, waarvan er onlangs één op eBay werd verkocht voor $ 2.025. De eenvoudigste manier om te controleren of uw Wolverine-kaart een zeldzame Terrabusi is, is door op de achterkant van de kaart te kijken naar een gedrukte advertentie waarin reclame wordt gemaakt voor het Spaanse snoepje.

1990 Marvel Universe Spiderman

Marvel Universe-Spiderman uit 1990
Marvel Universe-Spiderman uit 1990

Kaarten uit de eerste editie zijn enorm populair en meestal veel waard, alleen al omdat het de eerste afdrukken in een serie waren. Combineer het feit dat het een eerste editie is met de kunst van een super geliefd personage, en je hebt een kaart die veel geld waard is. De Spiderman-kaart uit 1990 in Marvel's Marvel Universe-kaartserie is een van deze speciale vondsten. Als hij in topconditie verkeert, is deze Spiderman ongeveer $ 1.000 waard. Zo is er onlangs eentje online voor $ 1.200 verkocht.

1994 Marvel Meesterwerk Goudfolie Wolverine

1994 Marvel Meesterwerk Goudfolie Wolverine
1994 Marvel Meesterwerk Goudfolie Wolverine

Hugh Jackman heeft van Wolverine misschien een begrip gemaakt, maar het stripfiguur vermaakt lezers al tientallen jaren. Deze goudfoliekaart, vereeuwigd in de Marvel Masterpiece-ruilkaartserie die in 1994 werd uitgebracht, is een favoriet bij fans. Het toont een holografische Wolverine die midden in een gevecht op een met sneeuw bedekte berg zit, wat de kaart mist aan zeldzaamheid, maar dat wordt goedgemaakt door de interesse van fans. Wie kan een kaart weerstaan met een superheld die zulke klauwen heeft? Een van deze kaarten werd onlangs op eBay verkocht voor $ 2.000, en omdat hij in de best mogelijke staat verkeerde (edelsteenmunt 10), kreeg hij de boost die iemand nodig had om hem voor een goed bedrag te kopen.

1990 Marvel Universe ondertekend Stan Lee

1990 Marvel Universe ondertekende Stan Lee
1990 Marvel Universe ondertekende Stan Lee

Stan Lee hield zich bezig met stripverhalen lang voordat Marvel-films bestonden. In 1990 was de nr. 161 kaart van de Marvel Universe-kaartserie Stan Lee, een belangrijke schrijver en maker van het stripboekenbedrijf. De kaart zelf is niet bijzonder zeldzaam, ondanks dat hij uit deze vintage set komt, maar gesigneerde kaarten van Stan Lee hebben hun eigen aantrekkingskracht. Zoals u waarschijnlijk weet, trekken handtekeningen van overleden mensen doorgaans veel publiek. Toegegeven, je zult niet meer dan een paar honderd dollar verdienen aan een van de kaarten die in goede staat verkeert, omdat het de handtekening is die de kaarten echt de moeite waard maakt, maar het is een aardig stukje kleingeld om mee te nemen op je volgende vakantie.

1990 holografische zilveren surfer

De Silver Surfer heeft al een raadselachtige reputatie in het Marvel-universum, dus het is alleen maar passend dat hun kaart net zo mysterieus gewenst is. De Marvel-basiskaarten uit 1990 van enkele van hun beroemdste personages zijn allemaal op zichzelf waardevol, maar deze holografische variant van de Silver Surfer-kaart is erg gewild dankzij hoe moeilijk het is om er een te vinden die niet in elkaar is geslagen en door de wringer halen. Interessant is dat je de kaart voor ongeveer €20-€30 kunt vinden als deze in ruwe staat is, maar mintkaarten worden meestal voor minstens €150, zo niet meer, verkocht. Neem bijvoorbeeld deze mint 9-kaart die in 2022 voor $ 560 werd verkocht.

1990 Zwarte Panter

Zwarte Panter uit 1990
Zwarte Panter uit 1990

Black Panther, een onderschat Marvel-personage, verscheen voor de meeste mensen op het toneel met Chadwick Boseman's elektrische optreden als de Wakandan-superheld in de film uit 2018. Het is de vroegtijdige dood van Boseman die ervoor heeft gezorgd dat de oorspronkelijke basiskaart uit 1990 de afgelopen jaren in waarde is gestegen. Momenteel hebben kaarten met het hoogste cijfer (edelsteenmunt 10) een enorme fluctuatie in de prijs waarvoor ze worden verkocht. Binnen een maand kun je kaarten in de beste staat vinden die tegelijkertijd voor $ 50 en $ 2.000 worden verkocht. Het hangt allemaal af van welke verzamelaar het kavel als eerste vindt, en hoe graag ze Black Panther in hun collectie willen hebben. Onlangs kocht iemand er een in perfecte staat voor $ 4.800 op eBay, wat aantoont dat de Black Panther-kaart zeker een kaart is die je nu zeker moet verkopen.

2013 Fleer Retro Blauw 5 Spiderman

In een zeldzame afwijking van de vintage Marvel-kaarten is deze specifieke Spiderman-kaart van 9-kwaliteit uit 2013 een van de best verkochte Marvel-kaarten van de afgelopen jaren. Het winnende bod in de Goldin-veiling voor de rijke elektrische groene en rode kaart was $ 168.000, wat ver verwijderd is van de gebruikelijke biedingen voor zeer verzamelbare Marvel-kaarten. Dit is voor een groot deel te danken aan de populariteit van het Spiderman-personage. Omdat het de enige kaart met deze hoge kwaliteit in de collectie was, leidde dit tot de gedenkwaardige verkoop ervan aan iemand wiens zintuigen ernstig tintelden.

2013 Fleer Retro Groen 9 Captain America

Deze basiskaart komt uit de geliefde Fleer Retro-serie uit 2013, met Captain America die zijn vuist opsteekt om serieuze gerechtigheid uit het stripboek te verdelen. Deze verzamelkaarten met 'edelmetalen edelstenen' zijn superverzadigd en mooi om naar te kijken - mooi genoeg om zelfs duizenden dollars voor te betalen. Een bijna perfecte Captain America-kaart werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 74.400 op een Goldin-veiling.

2013 Fleer Retro Groen 16 Wolverine

Een andere populaire kaart uit de Fleer Retro-kaartserie is Logan Howlett, ook bekend als Wolverine. Wolverine heeft een enorme cultstatus sinds Hugh Jackman op het scherm verscheen, puffend aan een sigaar en vlijmscherpe klauwen losliet vanuit zijn knokkels in Marvel's eerste grote speelfilm, X-Men. Verzamelaars zijn dol op deze kaarten van hoge kwaliteit en zullen er een aardige cent voor betalen. Met slechts vier bekende kaarten die door een professional in deze groene variant konden worden bekeken, was de zeldzame mintgroene 8.5 groene Wolverine maar liefst $ 73.200 waard voor een recente verzamelaar.

Tips voor het vinden en verkopen van waardevolle Marvel-ruilkaarten

Het vinden van de beste kaarten en weten waar je ze kunt verkopen vereist geen enkele vorm van training of speciale kennis. In feite zijn de meeste mensen die deze kaarten online verkopen gemiddelde mensen zoals jij en je vrienden. Uiteindelijk is eBay de marktplaats die je het grootste publiek oplevert en je helpt het product het snelst te verkopen. Omdat er niet veel vraag is naar Marvel-ruilkaarten, zijn andere verzamelaarssites niet erg geschikt voor iemand die alleen maar wat geld wil verdienen met een of twee kaarten.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar kaarten om te verkopen in je verzameling of om te kopen met de bedoeling winst te maken, wil je een paar belangrijke dingen in gedachten houden:

  • Complete Sets- Complete sets van de verschillende Marvel-kaartenseries, zoals de Marvel Universe-serie uit 1990, zijn samen waardevoller dan wanneer je elke kaart afzonderlijk verkoopt. Deze volledige sets (vooral als ze ongeopend zijn) worden gemiddeld voor ongeveer $ 700 verkocht.
  • Gem Mint Grades - De voorwaarden van de meeste ruilkaarten worden beoordeeld via PSA, maar ongeacht via welk bedrijf een kaart wordt beoordeeld, het is bijna onmogelijk om een kaart aan een verzamelaar te verkopen zonder dat hun toestand door een professional wordt bekeken. Dus als uw kaarten nog niet zijn beoordeeld, wilt u ze opsturen om te worden beoordeeld.
  • Drukfouten - Eigenlijk wil je op alles letten wat er op deze vintage kaarten niet klopt. Afbeeldingen die omgekeerd zijn, opvallende spelfouten, dubbel afgedrukte afbeeldingen, enzovoort, zijn allemaal dingen die een kaart uniek kunnen maken en een unieke prijs waard kunnen zijn.

Maak je eigen superheld-oorsprongsverhaal

Door in de ruilkaartenwereld te stappen, wordt je een superheld of een superschurk. Verzamelaars kunnen moordend zijn, en waar kopers in geïnteresseerd zijn, verandert voortdurend. Maar de MCU is er om te blijven, waardoor het de perfecte gelegenheid is om wat geld binnen te halen op hun vintage ruilkaarten. Dus ga eropuit en creëer je eigen verhaal over de oorsprong van superhelden door een kaart uit je kindercollectie in de handen van de perfecte verzamelaar te schuiven.

Aanbevolen: