9 meest waardevolle Marvel-verzamelobjecten & Wat ze waard zijn

Inhoudsopgave:

9 meest waardevolle Marvel-verzamelobjecten & Wat ze waard zijn
9 meest waardevolle Marvel-verzamelobjecten & Wat ze waard zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Ongetwijfeld is Marvel tegenwoordig het populairste stripboekbedrijf, dankzij hun zeer succesvolle filmische universum. Toch zijn ze niet pas tien jaar geleden begonnen met het uitbrengen van merchandise, speelgoed en ruilkaarten. Sommige van de meest waardevolle Marvel-verzamelobjecten zijn bijna 50 jaar oud, terwijl andere nog maar een paar maanden bestaan. Deze zeldzame en dure Marvel-verzamelobjecten gaan tenslotte niet naar zomaar iemands collectie, en je zult echt geluk hebben als je er ergens een vindt.

Mego World Spiderman-actiefiguur

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Spiderman blijft de stralende ster van Marvel. Mego Corporation was een speelgoedfabrikant die in 1954 werd opgericht, met als best verkochte speelgoed hun vintage actiefiguren uit de jaren zeventig en tachtig. Mego's 8" Spiderman uit 1972 heeft een zachte behuizing, een plastic kop en wordt goed verkocht op de verzamelaarsmarkt. Je kunt dit retro-speelgoed in goede staat gemakkelijk verkopen voor €200-€500.

Als je er een tegenkomt die nog in de originele doos zit, kijk je natuurlijk tegen de hoogst mogelijke prijzen. Dit Spiderman-beeldje in doos werd bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 449,99.

Mego World 'The Lizard'-actiefiguur

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt je Mego World Spiderman-actiefiguur niet onvolledig laten! De vriendelijke wijk Spiderman is net zo populair als zijn schurken, en verzamelaars vinden deze verzamelobjecten graag te koop. Schurken van superhelden worden niet zo vaak vastgehouden als superhelden, waardoor de schurken die tot op de dag van vandaag overleven behoorlijk wat waard zijn.

Ze worden verkocht voor een vergelijkbaar assortiment als andere Mego 'World's Greatest Super-Heroes'-beeldjes voor ongeveer $ 100- $ 500. Eén verpakte The Lizard werd onlangs online verkocht voor $ 499,99.

Impel's Marvel Universe-ruilkaarten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De jaren negentig waren een inzinkingsperiode voor Marvel Comics en entertainment, maar de merchandise die ze gedurende het decennium maakten krijgt nu serieuze aandacht in verzamelaarskringen. Impel's Marvel Universe Trading Card-serie uit de jaren 90 is een van deze dure retroproducten.

Individueel worden deze kaarten in de absoluut beste staat niet voor meer dan een paar honderd dollar verkocht, maar verzegelde pakketten van de hele collectie zullen voor bijna $ 1.000 worden verkocht. Neem deze verzegelde Series 1-doos die werd verkocht voor $ 719, bijvoorbeeld.

San Diego Comic Con Exclusieve Funko Pops

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Denk aan Funko Pops als moderne actiefiguren of vakantiebarbies. Sommige mensen willen er gewoon mee spelen, maar anderen investeren in het zeldzame en bijzondere. Voor Marvel-fans komt de eersteklas Funko Pops één keer per jaar.

San Diego Comic Con is de belangrijkste conventie in de Verenigde Staten voor nieuw film-, televisie- en stripnieuws. Marvel brengt altijd exclusieve Funko Pops uit voor elke SDCC, en je kunt zien of je er een hebt aan de sticker in de rechteronderhoek en de metallic verf die ze gebruiken.

Voor de juiste verzamelaar zijn deze Funko Pops duizenden dollars waard. Onlangs werd SDCC's Metallic Red Deadpool uit 2013 op eBay verkocht voor een indrukwekkende $ 1.500.

San Diego Comic Con Exclusieve Lego-minifiguren

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Marvel ha alt alles uit de kast voor de San Diego Comic Con-vieringen. Naast enorme teasers, enorme onthullingen en tafels vol merchandise, creëren ze exclusieve verzamelobjecten speciaal voor het evenement. Als je iets weet over Lego-volwassenen, dan weet je dat het een gepassioneerd stel is met diepe zakken.

Enkele van de meest waardevolle verzamelobjecten in termen van hun waarde per vierkante inch zijn de exclusieve Marvel Lego-figuren van de SDCC. Elk jaar verandert de specifieke line-up, maar ze blijven na het evenement voor duizenden dollars op de verzamelaarsmarkt verkopen. Het populaire Spiderman-minifiguur uit 2013 werd bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 6.499,99.

Koningin Studio Karakterbustes

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Net als Madame Tussauds is Queen Studios toegewijd aan het creëren van niet te ontcijferen gelijkenissen van populaire personages uit studio's als Marvel en DC. Concreet richten zij zich op levensechte bustes van personages uit hun films. Vanwege de tijd die het maken van deze bustes kost, zijn ze erg duur en worden ze vaak in beperkte batches gemaakt of zijn ze uniek in hun soort.

Als je kijkt, zul je zien dat deze bustes voor duizenden tot tienduizenden dollars worden aangeboden, hoewel ze niet altijd zo hoog worden verkocht op de wederverkoopmarkt. Een prachtige levensgrote Vision-buste (waarvan er slechts 398 zijn gemaakt) werd bijvoorbeeld aan één verzamelaar verkocht voor $ 2.300.

Vintage Fleetwood-actiefiguren

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In de jaren zeventig kon je in vrijwel elke vijf-en-dubbeltje-winkel speelgoed van Fleetwood in blisterverpakking vinden. Dit 'rekspeelgoed' was goedkoop vervaardigde, gelicentieerde koopwaar waar bedrijven als Fleetwood een moord op maakten. Verrassend genoeg is dit speelgoed van lage kwaliteit tegenwoordig veel waard.

Ze zijn niet onmogelijk te vinden, maar ongeopende kaarten met een kaart zijn het meest waardevol. Over het algemeen worden deze voor ergens tussen de $ 100 en $ 2.000 verkocht. Neem bijvoorbeeld dit verzegelde Ghost Rider-actiefiguur uit 1976, dat op eBay voor $ 1.799,99 werd verkocht.

Mattel's Marvel Secret Wars-actiefiguren

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Mattel is vooral bekend van speelgoed als Barbie en Hot Wheels, maar in de jaren tachtig maakten ze gelicentieerde Marvel-actiefiguren voor grote retailers. Destijds waren deze actiefiguren niets bijzonders, maar tegenwoordig zijn ze moeilijk verkrijgbaar.

Net als ander rekspeelgoed zijn deze actiefiguren het meest waard als ze in de originele verpakking zitten en/of niet daadwerkelijk zijn 'geperforeerd' (er zijn geen gaten waar de rekpinnen doorheen kunnen). Onder de beste omstandigheden kan dit speelgoed voor $ 1.000 - $ 2.000 worden verkocht. Een ongeperforeerde Constrictor uit 1986 werd verkocht voor $ 1.100, terwijl een geslagen maar gekaarde Iceman voor $ 1.000 werd verkocht.

SkyBox Marvel Metal Universe Spiderman-kaarten

Afbeelding
Afbeelding

SkyBox (voorheen Impel) is een fabrikant van ruilkaarten die zeer verzamelbare Marvel-ruilkaarten blijft maken. Onlangs hebben ze verschillende Metal Universe-decks uitgebracht, en de Spiderman-deck die in 2021 werd gelanceerd, is erg populair.

Individueel kunnen deze kaarten voor €5-€10 per stuk verkocht worden, maar het zijn de zeldzame kaarten in de dozen waar mensen naar op zoek zijn. Zeldzame 1/1-kaarten, wat betekent dat er maar één van bestaat (wat ergens op de voor- of achterkant staat aangegeven), zijn ongelooflijke bedragen waard. Eén Spider Punk-kaart uit 2021 is bijvoorbeeld een 1/1 en wordt op eBay verkocht voor $ 34.825. Een andere 1/1-kaart - een kunstenaarsschets van Doc Oc - is momenteel te koop voor $ 499,99.

Marvel Collectibles zijn om elke hoek

Afbeelding
Afbeelding

Vroeger probeerde Marvel de interesse van het publiek vast te houden in de nasleep van populaire live-actionseries van rivaliserende DC Comics zoals Batman en Wonder Woman en geanimeerde shows zoals Super Friends. Toch zijn ze als beste uit de bus gekomen, en hun verzamelobjecten uit de beginjaren en vandaag de dag verkopen heel goed. Houd dus je ogen open voor unieke Marvel-verzamelobjecten; er zal altijd wel een enthousiaste fan om de hoek staan te wachten om ze uit handen te nemen.

Aanbevolen: