7 meest waardevolle 8-track tapes voor een muziekexplosie uit het verleden

Inhoudsopgave:

7 meest waardevolle 8-track tapes voor een muziekexplosie uit het verleden
7 meest waardevolle 8-track tapes voor een muziekexplosie uit het verleden
Anonim

Ga helemaal los met deze zeldzame en waardevolle 8-track tapes.

Muziekbanden met 8 sporen en cassettes
Muziekbanden met 8 sporen en cassettes

Tussen de jaren zestig en tachtig waren vinylbanden de directe concurrent. Uiteindelijk namen samengestelde cassettes het over, maar je kunt deze dikke slechteriken die op Nintendo 64-cartridges lijken nog steeds vinden in kringloopwinkels over de hele wereld. Ondanks hun weinig glamoureuze reputatie in de popcultuur, worden de meest waardevolle 8-track tapes vaak verkocht voor ongeveer $ 1.000.

Waardevolle 8-track tapes om in de kringloopwinkel naar te zoeken

Meest waardevolle 8-track tapes Recente verkoopprijzen
Sinatra Jobim $4, 200
Donkere kant van de maan $1, 500
Wat is er aan de hand $1, 300
KISS $1, 200
Led Zeppelin IV $1, 000
De Joshua Tree $625
Iron Maiden € 577,89

De meest waardevolle 8-track tapes bestrijken misschien wel het scala aan muziekgenres en decennia, maar wat ze gemeen hebben is dat ze een hoop geld waard zijn. Houd deze specifieke 8 nummers in de gaten de volgende keer dat je naar de plaatselijke kringloopwinkel of platenwinkel gaat.

Sinatra Jobim van Frank Sinatra en Antonio Carlos Jobim

Momenteel is de zeldzaamste en meest waardevolle 8-track tape de Sinatra Jobim-samenwerkingsplaat uit 1969. Frank Sinatra en Antonio Carlos Jobim namen samen een album op onder Warner Bros., maar het werd nooit op vinyl uitgebracht. Er wordt aangenomen dat er 3.500 8-tracks zijn gemaakt, en de meeste daarvan zijn vernietigd, hoewel er een handvol exemplaren bewaard zijn gebleven. In 2019 werd een van deze zeldzame 8-tracks verkocht voor $ 4.200.

Pink Floyd's donkere kant van de maan

Als je een 8-track van Pink Floyd's Dark Side of the Moon kunt vinden met een kleine inkeping in de rechterbovenhoek, heb je geluk. Deze 8 nummers worden consequent voor ongeveer $ 1.000 per stuk verkocht, waarvan er één in 2021 voor $ 1.500 wordt verkocht, en dat is allemaal te danken aan die notch.

8-track tapes met die inkepingen zijn speciaal gemaakt om in quadrafonische klanken te kunnen worden afgespeeld. Voor leken betekent dat gewoon een soort surroundgeluid, in tegenstelling tot het monostereogeluid waarvoor de meesten destijds geprogrammeerd waren.

Marvin Gaye's wat er aan de hand is

Marvin Gaye's snelle opkomst in Motown en de daaropvolgende schokkende moord hebben hem tot een van de beroemdste zwarte artiesten uit de jaren zestig gemaakt. Dat gezegd hebbende, is niet elk van zijn albums op 8 nummers iets waard. Het baanbrekende album, What's Going On, spant de kroon als het meest waardevolle uit zijn catalogus.

Maar je ziet die 8-tracks pas echt goed verkopen als ze in de fabriek zijn verzegeld. Eén in de fabriek verzegeld exemplaar werd in 2020 bijvoorbeeld verkocht voor $ 1.300.

KISS' titelloze album

Dankzij Gene Simmons is KISS een van de meest winstgevende rockbands van de 20e eeuw, ondanks dat ze niet de grootste blijvende impact hebben op de muziek- en popcultuur. Ze waren (en zijn nog steeds) een merchandise-machine, en daardoor zijn er serieus toegewijde KISS-verzamelaars die alles willen wat ze ooit hebben gemaakt.

Veel van hun acht nummers zijn een paar honderd dollar waard, maar het meest bijzondere is hun eerste titelloze album uit 1974. In de fabriek verzegelde acht nummers kunnen voor ongeveer $ 1.000 worden verkocht, en één wordt verkocht in 2022 voor $ 1.200.

Led Zeppelin's Led Zeppelin IV

Het meest beruchte album van Led Zeppelin is Led Zeppelin IV, met de iconische cover van de tarweboer. Met hits als Black Dog en When the Levee Breaks heeft het album de tand des tijds doorstaan. En de 8-trackversie doet het redelijk goed op de muziekmarkt.

Natuurlijk moet je altijd op zoek zijn naar verzegelde kopieën, want daar wordt het geld verdiend. Eén verzegelde stereo 8-track van 'Zep IV werd in 2019 verkocht voor $ 1.000.

U2's The Joshua Tree

U2 is een andere rockband waarvan de vintage 8-tracks redelijk goed verkopen. Normaal gesproken worden verzegelde exemplaren van hun vroege albums uitgebracht met prijskaartjes tussen $ 500 en $ 1.000. Eén verzegeld exemplaar van The Joshua Tree werd in 2021 bijvoorbeeld voor $ 625 verkocht.

Het titelloze album van Iron Maiden

Voor een verrassende verkoper verkocht Iron Maiden's titelloze album met 8 nummers uit 1980 ruim boven de vermelde prijs van $ 99. Omdat metalheads hun muzikale kameraadschap zeer serieus nemen, is het niet meer dan normaal dat ze met elkaar vechten voor een zeldzamer stukje vroege metalgeschiedenis. Ondanks dat het nummer niet is verzegeld en niet is hersteld, werd het in 2020 verkocht voor $ 577,89.

DebsVintagePlus
DebsVintagePlus

Tekenen dat uw 8-tracks geld waard kunnen zijn

Hoewel 8-tracks een van de minst verzamelbare opnametechnologieën zijn, zijn er enkele tracks die elk jaar voor $ 500- $ 1.000 worden verkocht. Deze zeldzame en bijzondere cassettebandjes hebben een aantal kenmerken gemeen, en het zijn allemaal dingen waar je naar kunt zoeken in de oude 8-track bakken van je ouders.

  • In de fabriek verzegelde tapes zijn altijd waardevol. Zoek naar originele tape of huishoudfolie rond de dozen, want in de fabriek verzegelde tapes zijn waardevoller dan vooraf geopende tapes.
  • Zoek naar verzamelalbum met 8 nummers. Compilatiealbums van de catalogus van een artiest zijn bijzonder waardevol als het om 8 nummers gaat. Dit kan komen doordat er minder zijn gemaakt dan traditionele albums, waardoor ze een zeldzaam verzamelobject zijn.
  • Vind internationale kopieën van beroemde albums. Serieuze verzamelaars willen elke mogelijke versie van een nummer of album, en internationale kopieën kunnen afwijken van de standaard release-tapes.
  • Controleer op quadrafonische cassettes met 8 sporen. Quadrafonische 8-sporen met hun gekerfde bovenhoek zijn zeldzaam en zeer verzamelbaar.

Deze waardevolle 8-track tapeprijzen klinken als muziek in je oren

In tegenstelling tot vinyl- en compoundcassettes kom je in het wild niet vaak spelers met 8 sporen tegen, waardoor 8-sporenbanden een uitstervend verzamelobject zijn. Toch zijn er enkele fanatieke fans die bereid zijn een cent uit te geven aan de zeldzame en unieke banden die er zijn. Gooi dus nog niet al die 8-track tapes weg; misschien heb je iets speciaals in handen.

Aanbevolen: