Feng Shui Your Man Cave voor de ultieme ontmoetingsplaats

Inhoudsopgave:

Feng Shui Your Man Cave voor de ultieme ontmoetingsplaats
Feng Shui Your Man Cave voor de ultieme ontmoetingsplaats
Anonim
Een man die bier drinkt in zijn mancave
Een man die bier drinkt in zijn mancave

Feng shui voor een mancave lijkt misschien een ongewoon idee, maar het kan de beste eigenschappen van een zeer persoonlijke ruimte versterken. Door een paar aanpassingen te maken met behulp van eenvoudige feng shui-ideeën, kun je een mannengrot creëren die geweldig aanvoelt en er geweldig uitziet - een ruimte waar je meer tijd in wilt doorbrengen.

Hoeveel Feng Shui moet je weten?

Je hoeft geen feng shui-meester of -expert te worden om de vruchten van deze tips te plukken. Het doel van feng shui is om positieve chi-energie in een ruimte aan te trekken en te verbeteren. De energie die door alle dingen stroomt, wordt chi genoemd en moet bewegen om een kamer of een heel huis comfortabel te laten voelen. Het doel van je feng shui man grot is om die goede chi-energie in je ruimte te brengen en deze op een ordelijke manier naar buiten te laten stromen.

Stagnerende Chi is een mannengrotprobleem

Wanneer chi-energie niet meer beweegt, wordt het als stagnerend bestempeld. Positieve energie blijft hangen in kelders, kleine kamers en overal waar er heel weinig toegang of luchtstroom is (chi betekent lucht of adem in het Chinees, dus het is duidelijk waarom het niet ingeperkt zou moeten worden). Goede chi kan ook slechte chi worden als hij te maken krijgt met rommel. Hier leest u hoe u de goede chi kunt laten stromen:

Zwart lederen stoelen sieren een prachtige thuisbioscoop
Zwart lederen stoelen sieren een prachtige thuisbioscoop
  • Opruimen:Rommel in de vijand van goede feng shui. Het blokkeert de stroom van goede energie en creëert een chaotische sfeer. Laat je mancave niet een standaardopslagruimte worden. Het is moeilijk om te ontspannen met de last van de rommel om je heen.
  • Optimaliseer de luchtstroom: Als je mancave niet over voldoende ventilatie beschikt, zorg er dan voor dat je ventilatoren of luchtreinigers in de kamer hebt om lucht en positieve energie te verplaatsen.
  • Controleer uw ramen: Als u ten minste één raam heeft dat open kan, kunt u stagnerende lucht voorkomen. Als je mancave geen ramen heeft, overweeg dan om de deur te vervangen door een deur met een functioneel raam.
  • Voeg een windgong toe: Windgong is niet alleen voor gebruik buitenshuis. In feng shui worden windgongjes gebruikt om goede chi-bewegingen aan te moedigen. Door het in een donkere hoek te plaatsen, kan de chi circuleren.
  • Check je spiegels: De meeste mannengrotten hebben minstens één tv, en het reflecterende oppervlak kan chi-energie door de kamer laten kaatsen. Als je een spiegel aan de ruimte toevoegt, wordt het een totale feng shui-chaos. Een spiegel kan prima werken in een feng shui-mangrot, maar zorg ervoor dat deze niet tegenover de deur of de tv wordt geplaatst. Een spiegel tegenover de deur kan chi rechtstreeks de kamer uit stuiteren.

Beheers de chaos voor een ontspannende Feng Shui-mangrot

Met tv's, videogames en muziekinstrumenten kan je mancave soms een beetje chaotisch worden. Energie is meestal een goede zaak, maar te veel ervan kan je humeur beïnvloeden en zelfs het plezier van wat een leuke plek had moeten zijn. Door feng shui-elementen te gebruiken om de balans van yin yang-energie te beheren, kun je de sfeer aantrekken waarvan je wilt genieten in je man cave.

Waterelement

Bij het waterelement draait alles om harmonie en kalmerende energie. Dit yin-element is geweldig voor het verspreiden van extreme yang-energie uit elektronica en activiteit. Gebruik donkerblauwe en zwarte kleuren en afbeeldingen van strand- en waterlandschappen om de sfeer te versterken.

Vuurelement

Als je het gevoel hebt dat je mannengrot een beetje donker en saai is geworden, kunnen vuurenergie en zijn dynamische yang-persoonlijkheid de boel verlichten. Gebruik tinten rood, geel en oranje en afbeeldingen van yang-items zoals auto's, concerten en sportactiefoto's.

Eigentijdse thuisbioscoop
Eigentijdse thuisbioscoop

Element Aarde

Als je wilt dat je mannengrot een ontspannend toevluchtsoord is, zonder de energie van elektronica of luide activiteiten, kan het element aarde helpen. De kleuren bruin, beige en geel van dit element zorgen voor een aardende sfeer die perfect is voor rustige bezigheden. Deze aarde-elementkleuren zijn ook handig wanneer ze worden toegevoegd aan een actieve mannengrot om de energie in evenwicht te brengen.

Houtelement

Het houtelement en de kleuren groen en blauw stimuleren nieuwe projecten en nieuwe relaties. Als je mancave een ruimte is voor werk als muzikant of als vakman, zal dit yang-element je inspanningen ondersteunen.

Pooltafel in bonuskamer interieur
Pooltafel in bonuskamer interieur

Metalen element

Metaal is het element dat vaders en koningen vertegenwoordigt. De kleuren zilver, wit en grijs van metalen elementen zijn uitstekende keuzes als je vindt dat je mancave je persoonlijkheid niet goed weerspiegelt. Als yin-element kunnen de koele kleuren en metalen oppervlakken de vurige yang-energie van gasten en elektronica in evenwicht brengen.

Geniet van je nieuwe en verbeterde mannengrot

Welke feng shui-verbeteringen je ook aanbrengt in je mancave, zorg ervoor dat ze weerspiegelen wie je bent en wat je mancave voor jou betekent. Door feng shui te gebruiken om de manier waarop je de ruimte gebruikt te verbeteren, kun je er met minder stress van genieten en het een betere ervaring maken als je ervoor kiest om gasten uit te nodigen in je man cave (wat volledig optioneel is).

Aanbevolen: