De ultieme paklijst voor een roadtrip voor een soepele rit

Inhoudsopgave:

De ultieme paklijst voor een roadtrip voor een soepele rit
De ultieme paklijst voor een roadtrip voor een soepele rit
Anonim

Ga de open weg op in het vertrouwen dat je volledig voorbereid bent met deze lijst met must-haves voor een roadtrip.

Familie bagage inpakken
Familie bagage inpakken

Als je een lange reis op de openbare weg maakt, wil je iets belangrijks niet vergeten. Dit is je ultieme paklijst voor een roadtrip met alles wat je nodig hebt - en enkele dingen waar je misschien nog nooit aan hebt gedacht. Met deze roadtripbenodigdheden ben je op elke situatie voorbereid.

Maak het inpakken van een roadtrip eenvoudig

Ken alle items die je nodig hebt voor een geweldige roadtrip, plus onze keuzes voor extra items om alles comfortabeler en handiger te maken, met deze handige lijst. Je kunt ook de printbare versie gebruiken om aan te vinken wat je hebt ingepakt en andere items toe te voegen die specifiek zijn afgestemd op jouw reisbehoeften.

Basis-, voertuig- en noodartikelen

Voordat je de auto inpakt met alle tassen en spullen die je nodig hebt voor de rit, zorg ervoor dat je alle spullen hebt afgedekt die je nodig hebt om in de auto te reizen en om voorbereid te zijn op een noodgeval, of het kan een lekke band zijn of een weergerelateerd probleem. (Dit zijn items die ook altijd van pas kunnen komen, niet alleen tijdens lange autoritten.)

Essentials

  • Reservewiel en wisselset
  • Startkabels
  • ID's en autoregistratie
  • EHBO-doos
  • Contant geld en wisselgeld
  • Zaklampen en batterijen
  • Papieren handdoeken, doekjes en reserve toiletpapier
  • Water
  • Zak voor afval

Extra's

  • IJskrabber
  • Extra sleutels
  • Gasblik
  • Paraplu
  • Snacks

Reservewiel en wisselset

Je zult tijdens een lange autorit veel tijd in je auto doorbrengen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een noodgeval. Rust uw voertuig uit met een reservewiel en een wisselset, zodat u indien nodig een lekke band kunt vervangen. Zorg er ook voor dat u of iemand anders in het voertuig weet hoe u een reservewiel moet vervangen.

Startkabels

Over noodgevallen gesproken: hopelijk heb je geen sprong nodig op je spannende reis. Maar als u dat wel doet, kunt u de startkabels het beste in uw kofferbak bewaren. Het is veel gemakkelijker om iemand te vinden die je kan helpen je auto weer op gang te krijgen als je de kabels al bij de hand hebt.

ID's en autoregistratie

Dit is misschien een gemakkelijk te onthouden roadtrip-item, maar het is de moeite waard om dit nog eens te controleren voordat je van huis gaat. Zorg ervoor dat al uw identiteitsbewijzen bij de hand zijn en dat de registratie van uw auto binnen handbereik is, mocht u deze nodig hebben.

EHBO-doos

Je hebt je auto voorbereid op elke ongeplande situatie. Zorg ervoor dat u uw gezin ook voorbereidt op onverwachte situaties, zoals lichte verwondingen. Met een basis EHBO-doos kunt u kleine schaafwonden, brandwonden en andere verwondingen behandelen die onder bijna alle omstandigheden kunnen voorkomen.

Contant geld en wisselgeld

Debetkaarten worden vrijwel overal geaccepteerd, maar het is een goed idee om wat kleingeld en contant geld bij de hand te hebben voor het geval dat. Voor tolgelden, automaten voor rustplaatsen of benzinestations kan in sommige gebieden contant geld nodig zijn en u zult blij zijn dat u voorbereid bent.

Zaklampen en batterijen

Sla deze op onder de lijst met noodauto-items. Ten minste één zaklamp, maar bij voorkeur een paar, is handig voor nachtelijke stops, slecht verlichte rustplaatsen of een bandenwissel na zonsondergang. Zorg ervoor dat je ook een pakje batterijen bij de hand hebt.

Papieren handdoeken, doekjes en toiletpapier

Eén ding waar je op kunt rekenen tijdens een lange autorit is minstens één puinhoop in de auto. Of het nu gaat om plakkerige vingers na een snack of om een kleine lekkage, zorg ervoor dat je voorbereid bent op kleine schoonmaakklussen. Bewaar een rol keukenpapier en een pakje babydoekjes in de buurt van de bestuurders- of passagiersstoel voor de onvermijdelijke rommel. Houd ook een rol toiletpapier bij de hand voor rustpauzebadkamers die niet volledig gevuld zijn. Een klein flesje allesreiniger kan ook van pas komen.

Water

Voedsel is belangrijk in geval van nood, maar water is essentieel. Bewaar een pakje waterflessen in uw kofferbak, zodat u in een onverwachte situatie gehydrateerd kunt blijven. Een roestvrijstalen waterfles die herbruikbaar is, is perfect om je dorst te lessen tijdens een lange rit.

Opladers

Je weet dat je je telefoon tijdens een lange autorit niet zult vergeten, vooral als deze je bron van muziek en routebeschrijvingen is. Maar u kunt uw autolader gemakkelijk vergeten. Zorg ervoor dat u al uw apparaatopladers bij de hand heeft voordat u op pad gaat.

Prullenbak en/of tassen

Zelfs een korte rit kan wat afval of afval opleveren. Bewaar een mini-prullenbak met daarin een plastic zak in uw auto om de ruimte overzichtelijk te houden. Zorg ervoor dat u extra tassen bij de hand heeft, zodat u de gebruikte tas bij benzinestations of rustplaatsen kunt achterlaten en een nieuwe tas aan de prullenbak kunt toevoegen.

IJskrabber

Zelfs als je thuis nooit een ijskrabber nodig hebt, weet je nooit wat voor weer je tijdens je reizen tegenkomt. Neem een schraper mee om op een koude ochtend de voorruit schoon te maken en zoek er een die ook een borstel bevat om je auto van vuil te ontdoen.

Extra autosleutels

Jezelf buitensluiten uit de auto is ook een ongepland obstakel op de roadtrip dat vaker voorkomt dan je zou denken. Als u minstens één andere passagier bij u heeft, geef hem of haar dan een extra autosleutel om in zijn of haar zak te bewaren. Als u tijdens een pitstop wordt buitengesloten, heeft u een reservesleutel waarmee u weer op het goede spoor kunt komen.

Gasblik

Niemand is eigenlijk van plan om zonder benzine te komen te zitten op de snelweg, maar het gebeurt wel. Bewaar een benzineje in uw auto voor een spoedrit naar het benzinestation. Voor uw roadtrip heeft u wellicht wat benzine in het blikje, zodat u geen lange wandeling hoeft te maken als de brandstof opraakt. Met een beetje benzine bij de hand kun je je tank bijvullen tot je bij het volgende tankstation komt.

Paraplu

Niemand wil dat het regent tijdens hun roadtripparade, maar het weer is onvoorspelbaar. Houd een of twee paraplu's in uw auto voor snelle ritjes naar een restaurant of ander etablissement als er een stortbui op uw pad komt.

Snacks

Je wilt niet voor elke ma altijd stoppen, vooral niet voor de tussendoortjes, dus houd er wat bij de hand. Ook voor noodgevallen is het belangrijk om roadtripsnacks in de auto te hebben. Als je om welke reden dan ook vastloopt, heb je iets voedzaams nodig om je energie op peil te houden.

Pak je favoriete snacks in voor onderweg, maar houd ook een zak met niet-bederfelijke levensmiddelen bij de hand voor noodgevallen. Eiwitrepen, muesli, trailmix en beef jerky blijven een tijdje vers en bieden je een minima altijd als je moet improviseren.

Items voor comfort en gemak

vrouw stapelt kleding en schoenen in een tas
vrouw stapelt kleding en schoenen in een tas

Lange autoritten zijn erg leuk, maar kunnen na een paar uur ongemakkelijk worden. Voeg een aantal essentiële comfortartikelen toe aan je lijst en een paar extra's die de reis luxer laten aanvoelen.

Essentials

  • Zonnebrillen
  • Kleine koeler
  • Dekens en hoodies
  • Hoofdtelefoon
  • Telefoonhouder

Extra's

  • Kleine ventilatoren
  • Kussens
  • Oogmaskers en oordopjes
  • Afspeellijst

Zonnebrillen

Zonnebrillen staan erom bekend dat ze op de meest ongelegen momenten verdwalen of kapot gaan. Neem een of twee extra paar mee voor uzelf of voor eventuele passagiers die tijdens de rit een paar zonnebrillen moeten lenen.

Kleine koeler

Je kunt stoppen voor de meeste ma altijden of gewoon een herbruikbare waterfles bij de hand houden voor hydratatie, maar een kleine koeler komt nog steeds van pas. Houd restaurantresten vers en bewaar een paar gekoelde snacks en drankjes voor onderweg in een kleine koelbox die netjes op de achterbank past.

Dekens en hoodies

Zelfs als u op weg bent naar een warmer klimaat, kunnen sommige passagiers het tijdens de reis koud krijgen. Neem voor elke persoon op reis dekens en een hoodie mee, zodat iedereen warm kan blijven terwijl de airconditioning aanstaat, of zich gewoon op zijn gemak kan voelen tijdens een autodutje.

Hoofdtelefoon

Passagiers willen misschien hun favoriete podcast uitschakelen of gewoon wat tijd voor zichzelf hebben met hun gedachten tijdens een lange reis. Een paar koptelefoons zullen passagiers van alle leeftijden tevreden houden.

Telefoonhouder

Als je je telefoon gebruikt voor een GPS of om roadtrip-jams af te spelen, doe dat dan veilig. Gebruik een handsfree houder om uw telefoon op het dashboard te houden, zodat u uw kaart, inkomende oproepen en andere details kunt zien zonder de veiligheid van uw passagiers in gevaar te brengen.

Handheldventilatoren

Passagiers vinden de gewenste temperatuur misschien te warm of u kunt onderweg een probleem met de airconditioning tegenkomen. Met een paar handventilatoren houd je iedereen in elke situatie koel. Een koelventilator is ook nuttig om bewegingsziekte te kalmeren. Dit is nog een reden waarom je wat extra batterijen bij de hand wilt hebben.

Kussens en autokussens

Over dutjes gesproken: je hebt een kussen nodig als je een dutje van goede kwaliteit wilt dat je nek niet belast. Gewone kussens zijn geweldig, vooral als je ze toch inpakt voor je bestemming. Auto- of nekkussens zijn ook handig om je behaaglijk te houden terwijl je een dutje doet.

Oogmaskers en oordopjes

Dutjes zijn onvermijdelijk voor passagiers op een lange reis en je zorgt ervoor dat je medereizigers zich extra comfortabel voelen als ze wat slaap inhalen. Oogmaskers om het licht te blokkeren en oordopjes om de geluiden van de weg te overstemmen, zullen uw passagiers helpen een goede nachtrust te krijgen tijdens hun roadtrip.

Afspeellijst

Het is geen roadtrip zonder een aantal van je favoriete reisnummers. Betrek iedereen bij het maken van de afspeellijst en zorg dat je uit een aantal opties kunt kiezen terwijl je onderweg bent. Misschien vind je ook podcasts of audioboeken om iedereen bezig te houden.

Gezondheids- en hygiëneartikelen

Voor onverwachte rommel en om je op te frissen tussen de autodutjes door, helpen deze items je om je tijdens je reis schoon en gezond te voelen.

Essentials

  • Ontsmettingsmiddel
  • Medicijnen
  • Hygiënische doekjes
  • Handdoeken

Extra's

  • Reserve toilettas
  • Waszak
  • Plastic zakken met rits
  • Toiletbrilvoeringen
  • Munten en kauwgom

Handdesinfecterend middel

Of de badkamer nu geen zeep meer heeft of dat je ziektekiemen moet doden na een stop bij het benzinestation, handdesinfecterend middel is een echte levensredder. Houd een fles of twee bij de hand om de verspreiding van bacteriën tijdens uw reis tegen te gaan.

Zak met medicijnen

Een zakje met ritssluiting - stel je een klein make-uptasje voor - is perfect voor het inpakken van alle medicijnen die je nodig hebt tijdens je reis. Voeg uiteraard al uw noodzakelijke recepten toe, maar vergeet niet enkele vrij verkrijgbare medicijnen mee te nemen waarvoor u mogelijk een nut heeft. Pijnstillers, decongestiva, antihistaminica en medicijnen tegen misselijkheid en spijsverteringsproblemen zijn enkele basisprincipes die van pas kunnen komen.

Hygiënische doekjes

Een toilettas is handig, maar als je zo min mogelijk stops wilt maken, kun je met een pakje hygiënische doekjes het gevoel krijgen (en ruiken) alsof je iets anders doet dan urenlang in de auto zitten einde.

Handdoeken

Voor sommige rommel heb je meer nodig dan alleen een papieren handdoek. Neem voor elke passagier op reis één handdoek mee. Dit komt van pas bij grote rommel, geïmproviseerde zwempartijen, hevige regenbuien en het vangen van kruimels tijdens een roadtripma altijd. Microvezeldoeken zijn handig voor het absorberen van grote hoeveelheden vloeistoffen.

Volledig gevulde toilettas

Terwijl je nadenkt over manieren om je tijdens je reis verfrist te voelen, pak je een kleine toilettas in. Dit zou een kleinere, compactere versie zijn van degene in je koffer. Houd hem gevuld met essentiële reisbenodigdheden, zodat je je kunt opfrissen tijdens een rustpauze of in de badkamer na een lange rit.

Mesh waszak

Tijdens je reizen kunnen er ongetwijfeld rommeltjes gebeuren, en dat geldt ook voor morsen en andere rommel op je kleding. Met een waszak van mesh kun je vuile handdoeken en kleding op één plek bewaren totdat je ze op de plaats van bestemming kunt wassen.

Plastic zakken met rits

Plastic zakken met rits helpen ook om vervuilde kleding op te bergen. De belangrijkste reden dat u echter plastic zakken bij de hand wilt houden, is om overgebleven etenswaren vers te houden of om afvalartikelen die een geur kunnen veroorzaken, op te bergen. Tassen zijn ook handig om snacks onder de passagiers te delen, zodat je niet voor iedereen dezelfde grote zak pretzels hoeft door te geven.

Munten en kauwgom

Als je lang moet rijden, vooral 's nachts, wil je een snelle en gemakkelijke manier om je adem op te frissen tijdens stops. Kauwgom en pepermuntjes zijn een geweldige manier om je fris te voelen na een lange rit of autorit. Kauwgom en pepermuntjes helpen je ook alert te blijven tijdens een rit na zonsondergang.

Toiletbrilvoeringen

Als je echt voorbereid wilt zijn op elke situatie die zich tijdens je roadtrip kan voordoen, zullen een paar toiletbrilvoeringen je tot de reisvoorbereidingskampioen maken. Je weet nooit wanneer je bij een rustplaats of tankstation terechtkomt met een minder hygiënische badkamer, maar je kunt gewoon niet wachten tot de volgende h alte. Een paar voeringen zorgen ervoor dat u zich veilig voelt, waar u ook een toiletpauze neemt.

Extra roadtrip-inpakartikelen voor gezinnen

Jong gezin ha alt de kampeerbenodigdheden uit de auto
Jong gezin ha alt de kampeerbenodigdheden uit de auto

Als je kinderen op de achterbank hebt, vereist je roadtrip wellicht een zorgvuldigere planning. Deze lijst helpt je je voor te bereiden op elke situatie, inclusief verveling. Met de juiste spullen bij de hand zullen uw kinderen graag mee gaan op pad.

  • Achterbankorganizer
  • Peuterpotje/potjes
  • Voedseldienbladen
  • Raamschermen
  • Rugzak voor elk kind
  • Spellen/woordspelletjes
  • Extra kleding
  • Witte ruis-soundtrack
  • Handstofzuiger
  • Tabletten en opladers
  • Bewegingsziektetas

Achterbankorganizer

Kinderen staan erom bekend dat ze tijdens een lange rit je perfect opgeruimde achterbank slordig opruimen, maar een achterbankorganizer houdt de rommel tot een minimum beperkt. Bovendien is het handig om tonnen van uw paklijstitems op te bergen, zodat u ze gemakkelijk kunt bereiken. Snacks, doekjes, spelletjes en zonnebrillen passen allemaal netjes in uw organizer, zodat kinderen precies kunnen pakken wat ze nodig hebben zonder de bestuurder te storen.

Peuterpotje en voeringen

Kinderen staan er ook om bekend dat ze het aantal tussenstops tijdens een roadtrip verdubbelen en om een toiletpauze vragen in de middle of nowhere. Neem een draagbaar potje mee, zoals het potje dat peuters gebruiken voor zindelijkheidstraining, zodat toiletpauzes vrijwel overal snel en mogelijk zijn. Maak je geen zorgen over het legen van het potje, want je kunt wegwerpvoeringen meenemen die daadwerkelijk vloeistoffen absorberen en geurtjes buiten houden totdat je een tussenstop kunt maken om ze in de vuilnisbak te gooien.

Fastfood-dienbladen

Als je een lijst maakt met onmisbare roadtripartikelen voor kinderen, komt deze op de tweede plaats na het draagbare potje (want dat is echt levensreddend). Een eetblad dat netjes op de schoot van uw kind wordt geplaatst of aan de stoelverhoger kan worden bevestigd, helpt hem onderweg van een ma altijd te genieten zonder dat het grootste deel ervan op de vloer van uw auto terechtkomt. Er zijn ook middenconsoleversies van dienbladen waarmee u tijdens het rijden kunt genieten van een ma altijd.

Raamschermen

Dutjeschema's zijn belangrijk, waar je ook bent, en je eraan houden is veel gemakkelijker als je de hoeveelheid licht die de auto binnenkomt kunt regelen. Schermen die de zon tegenhouden, helpen het interieur te dimmen, zodat je kleintje even kan dutten.

Een rugzak voor elk kind

Als je kinderen van verschillende leeftijden hebt of als je potentiële ruzies wilt stoppen voordat ze beginnen, is een rugzak voor elk kind handig. Voeg schone kleding, gepersonaliseerde snacks, favoriete spelletjes, een deken en toiletartikelen toe aan het pakket. Op deze manier hebben kinderen toegang tot hun basisbehoeften en een gemakkelijke meeneemtas voor pitstops.

Woordspellen

Spellen zonder stukken of borden zijn de beste spellen voor lange autoritten. Plan een paar rondes met klassieke woord- en woordassociatiespellen. Kies een paar spellen die bij elke leeftijdsgroep in de auto passen, zodat iedereen van de vriendschappelijke competitie kan genieten.

Eenvoudige spellen

Woordspelletjes zijn geweldig, maar je kinderen zijn misschien op zoek naar iets interactievers om ze onderweg te vermaken. Met een paar autovriendelijke kaartspellen kunnen uw kinderen samen spelen en bezig blijven naarmate de uren verstrijken.

Extra kleding

Ongevallen gebeuren en als er kinderen bij betrokken zijn, verdubbelen deze statistieken. Neem extra kleding mee - eentje die niet diep in een koffer is gepropt - voor eventuele kleine ongelukjes. Voor peuters en baby's kan meer dan één extra outfit op zijn plaats zijn.

Witte ruis-soundtrack

Je hebt het licht bedekt tijdens dutjes, maar misschien moet je ook aan het geluid denken. Als uw kleintje gewend is te dommelen bij het geluid van witte ruis of een geluidsmachine, neem dan een witte ruis-soundtrack mee om het dutje in de auto zo gezellig mogelijk te maken. Je kunt een cd of een afspeellijst op je telefoon gebruiken om de geluiden van grote vrachtwagens en toeterende claxons te overstemmen.

Handstofzuiger

Snacks en ma altijden in de auto betekenen overal kruimels. Een kleine kruimelzuiger bespaart je een schoonmaakbeurt na je reis. Houd er een bij de hand om kleine rommeltjes op te vangen wanneer ze zich voordoen, of om de boel op te frissen tijdens pitstops.

Tabletten en opladers

Als je geen woordspelletjes meer hebt of als je gewoon eens naar je eigen muziek wilt luisteren, zul je de tablets willen gebruiken. Schermtijd kan een redder in nood zijn tijdens lange autoritten. Zorg ervoor dat je voor elke passagier een tablet en draagbare opladers hebt, zodat het entertainment gaande blijft.

Bewegingsziektezakken

Autoziekte kan op elk moment toeslaan en het kan zijn dat u niet in de perfecte positie verkeert om te stoppen als dat toch gebeurt. Zakken voor reisziekte helpen de rommel onder controle te houden totdat je veilig kunt stoppen en het probleem kunt aanpakken.

Download handige apps voor uw roadtrip

Je hebt alles ingepakt en je bent klaar om te gaan. Je gezin stuitert bijna van opwinding van hun stoel. Het laatste dat u hoeft te doen, is een paar apps downloaden die de reis eenvoudiger en leuker maken.

  • Plan je hele reis voor een georganiseerde reis met Roadtripper.
  • Gebruik een app zoals Slaapgeluiden om kleintjes te helpen slapen met lawaai of help jezelf kalm en op je gemak te blijven te midden van hevige files.
  • Grote koffiebedrijven zoals Starbucks en Caribou Coffee hebben apps waarmee je onderweg een locatie kunt vinden voor cafeïne-noodgevallen.
  • Vind het goedkoopste tankstation langs jouw route met GasBuddy.
  • Mis onderweg nooit meer een interessante attractie met de Roadside America-app.

Plan en pak in voor een stressvrije roadtrip

Of je nu naar een droombestemming reist of gewoon kijkt waar de weg je naartoe brengt, je kunt op alles voorbereid zijn. Het avontuur van een roadtrip is veel spannender als je een plan hebt voor de behoeften die jij en je roadtripvrienden mogelijk hebben.

Aanbevolen: