Hoe u oude antieke tandheelkundige apparatuur en gereedschappen kunt verkopen

Inhoudsopgave:

Hoe u oude antieke tandheelkundige apparatuur en gereedschappen kunt verkopen
Hoe u oude antieke tandheelkundige apparatuur en gereedschappen kunt verkopen
Anonim
Oude instrumenteninjectie en naalden
Oude instrumenteninjectie en naalden

Mythen en legendes rond antieke tandheelkunde en de pijnlijke procedures die ooit plaatsvonden, blijven precies passen bij het Halloween-liefhebbende publiek. Toch weten alleen meer nicheverzamelaars dat je daadwerkelijk oude tandheelkundige apparatuur kunt verkopen, en dat je er ook nog eens een aardig centje mee kunt verdienen.

Typen antieke tandheelkundige apparatuur om te verkopen

Antieke tandsleutel, Newark Museum
Antieke tandsleutel, Newark Museum

Er is een schijnbaar onuitputtelijke hoeveelheid antieke tandheelkundige instrumenten en parafernalia die de afgelopen honderd jaar op de markt zijn gekomen, dus het is belangrijk om vertrouwd te raken met enkele van de meest voorkomende gereedschappen en uitrustingsstukken daarbuiten:

  • Tandartsstoelen- Tandartsstoelen, met hun meerdere verstelpunten, zijn een grote hit bij verzamelaars vanwege hun veelzijdigheid.
  • Pliers - Tangen zijn een steunpilaar van de tandheelkundige wereld en worden al duizenden jaren gebruikt. Hoewel ze zeer verzamelbaar zijn, zijn ze niet zo waardevol.
  • Tandpersen - Ouderwetse tandpersen die kronen creëerden, zijn moeilijker te vinden en waardevoller dan uw gewone handgereedschap.
  • Tandsleutel - Tandsleutels waren metalen instrumenten die werden gebruikt om rottende tanden te verwijderen. Ze hebben een opvallende haak aan het uiteinde en zijn tegenwoordig behoorlijk waardevol.
  • Boormachines - Mechanische boormachines (hoewel geen elektrisch gereedschap) gebruikten katrol- en pedaalsystemen om te functioneren, en voorbeelden hiervan die volledig intact zijn, kunnen voor een hoop geld worden verkocht.
  • Molds - Tandheelkundige mallen werden gebruikt om verloren en gebroken tanden beter te repareren, en ze zijn tegenwoordig een veelvoorkomend verzamelobject.
  • Valse tanden - Af en toe kun je zelfs neptanden te koop vinden, en afhankelijk van hoe oud ze zijn, kun je ze soms voor meer dan een paar dollar verkopen dankzij hun metallurgische waarde (gebaseerd op de prijs van goud en zilver).
  • Advertentiegoederen - Een superleuk en kleurrijk verzamelobject hoeft geen conventioneel tandheelkundig hulpmiddel te zijn, maar aangezien goederen met advertenties erop vaak werden gebruikt om nieuwe producten te promoten huismerken, technieken en producten, ze zorgen voor een goede verkoop.

Hoe waardevol zijn antieke tandheelkundige instrumenten en apparatuur?

Antiek WM Sharp Co. Binghamton NY
Antiek WM Sharp Co. Binghamton NY

Over het geheel genomen is antieke tandheelkundige apparatuur een laag tot midden geprijsde categorie verzamelobjecten. Gewoon handgereedschap, containers met medicijnen en producten en promotieartikelen voor thuis kunnen allemaal voor tussen de $ 5 en $ 50 worden verkocht. De staat heeft niet echt veel invloed op de verkoop van deze items, omdat ze ofwel worden gekocht vanwege hun nieuwigheidswaarde, ofwel door doorgewinterde verzamelaars die weten dat ze niet zo zeldzaam zijn.

Hier zijn bijvoorbeeld een paar veelgebruikte tandheelkundige apparatuur uit de 19e eeuw die onlangs op een veiling zijn verkocht:

  • Antieke fles kroonamalgaam - Verkocht voor $ 9,50
  • Victoriaanse handreinigingsspiegel - Verkocht voor $ 14,99
  • 1894 WSS-tandtang - Verkocht voor $ 29,95

Antieke tandheelkundige apparatuur uit de 19e eeuw is zeker meer de moeite waard dan vintage stukken, vooral als ze in goede staat verkeren en goed zijn onderhouden. Op dezelfde manier zijn hele reiskoffers, reclamekisten en opbergdozen met tandheelkundige instrumenten veel meer waard dan de afzonderlijke stukken zelf.

Antieke mechanische gereedschappen zijn zeldzaam om te vinden; vooral als je ze nog in werkende staat kunt vinden. Dit is dus een soort antiek dat hogere winsten en ook meer belangstelling op de veiling zal opleveren dan de meer gebruikelijke stukken.

Dit is bijvoorbeeld hoe waardevol sommige antieke tandheelkundige instrumenten die onlangs op de veiling kwamen, werden beschreven als:

  • W. M. Scherp kroonpersgereedschap - Verkocht voor $ 59,99
  • Antieke tandsleutel - Verkocht voor $ 117,50
  • SS Witte gietijzeren trapboor - Verkocht voor $ 489,99
  • Tandpelikaan uit eind 18e eeuw - Verkocht voor $ 1, 100

Prijsgidsen en monografieën voor beginnende verkopers

Als u nog nooit antiek heeft opgesomd en u niet zeker weet hoe u moet beginnen, kunt u een paar prijsgidsen over dit onderwerp raadplegen, of boeken over identificatie en geschiedenis, die u kunnen helpen een idee te krijgen van wat taxateurs zijn en verzamelaars waarderen deze items op. Enkele standaardteksten voor antieke tandheelkundige apparatuur zijn:

  • Antieke tandheelkundige instrumenten door Elisabeth Bennion
  • Oude medische en tandheelkundige instrumenten door David Warren
  • Dentale verzamelobjecten en antiek door Bill Carter, Bernard Butterworth, Joseph Carter en John Carter

Plaatsen waar u uw antieke tandheelkundige apparatuur kunt verkopen

Hoewel u uw antieke tandheelkundige apparatuur zelf aan antiquairs en kringloopwinkels kunt verkopen, krijgt u nooit de volledige potentiële waarde van het item. Dus als u het meeste uit uw objecten wilt halen door de doelgroep te bereiken, moet u uw antiek online verkopen, omdat er dan meer mensen naar uw aanbiedingen kijken.

Helaas is er voor beginnende verkopers niet één plek die het meest geschikt is voor elk type antiek, maar er zijn wel een aantal goede plekken waar je je spullen kunt aanbieden, afhankelijk van hoe snel je wilt verkopen en welke prijs je wilt. Ik probeer ze te verkopen op:

  • Medical Antiques - Medical Antiques is een website die gespecialiseerd is in de aankoop van medische apparatuur, tandheelkundige apparatuur en aderlatingsinstrumenten van vóór 1900. In dit geval verkoopt u uw artikelen rechtstreeks op de website, in plaats van dat zij uw uitverkoopaanbiedingen voor u hosten.
  • Alex Peck's Dental Antiques - Alex Peck is zowel een koper als verkoper van antieke en vintage medische apparatuur en heeft een enorme lijst met items waarin hij geïnteresseerd is om te kopen op de 'wil'-pagina van hun website.
  • Etsy - Hoewel Etsy een enorm assortiment antieke medische en tandheelkundige apparatuur te koop heeft, brengen ze wel hoge kosten in rekening voor verkopers. Dus als je maar één of twee items probeert te verkopen, is het waarschijnlijk niet in je belang om een hele Etsy-shop te lanceren om die te verkopen.
  • eBay - eBay is een geweldige plek voor beginnende verkopers om antiek aan te bieden dat niet zo waardevol is, maar dat ze snel willen verkopen. Natuurlijk is er geen garantie of iemand een item gaat kopen, maar de kans is groot dat het item uiteindelijk zal verkopen gezien het grote publiek van de website.
  • Facebook Marketplace - Voor mensen die een Facebook-account hebben, is de Facebook Marketplace eigenlijk een geweldige manier om verzamelobjecten te verkopen zonder dat je er extra geld aan hoeft te verliezen dankzij de verzendkosten. Maar een van de grootste nadelen is dat u de verkoop moet betrekken bij uw lokale gemeenschap, dus als niemand in uw omgeving geïnteresseerd is in uw goederen, zullen ze waarschijnlijk niet verkocht worden.

Zijn er beperkingen voor de verkoop van antieke tandheelkundige apparatuur?

Voor bepaalde antiek gelden er beperkingen op de items die u te koop kunt zetten, zoals de manier waarop antieke vuurwapens van na 1899 niet kunnen worden verkocht zonder documentatie en licenties die worden gefaciliteerd door het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms, and Explosives. Voor medisch-gerelateerd antiek gelden niet vaak regionale beperkingen over hoe/wat kan worden verkocht, maar er zijn wel beperkingen voor specifieke drugsparafernalia.

Niet elk land heeft dezelfde beperkingen op het vervoeren en verkopen van medicijnen en farmaceutische producten, dus het is belangrijk dat u uw lokale wetgeving raadpleegt om te zien wat hun regels zijn. De Verenigde Staten beperken echter wel de verkoop of aankoop van illegale farmaceutische producten, zoals cocaïne, en dit geldt ook voor overgebleven medicijnen in flessen, blikjes en tincturen uit het verleden. Over het algemeen blijven er niet zoveel van dit soort farmaceutische producten over bij antieke tandheelkundige apparatuur, maar als u ether, cocaïne of amfetamine tegenkomt, mag u deze niet kopen of verkopen zonder dit nogmaals bij de autoriteiten te controleren.

Wijd open voor deze inkomende verkopen

Het is een kunst om elke vorm van antiek te verkopen; je hebt geduld nodig, inzicht in de markt en interesse in het onderwerp. Hoe beter u bent voorbereid, hoe groter de kans dat u een winstgevende en snelle verkoop realiseert, en dit geldt niet alleen voor antieke tandheelkundige apparatuur, maar ook voor allerlei soorten verzamelobjecten.

Aanbevolen: